- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
SOAD19 #26482 üzenetére
Van még olyan, hogy "about to", "I am about to post this message".
Élő szövegben egyébként bőven vannak kihagyott "apróságok", kérdő mondatban felcserélt szórend, és mindenféle dolgok, amik főleg migrációs sajátosságok. Ott élő őslakos megfigyelése (LA környéke), hogy ha végigsétál a tengerparton, az angol lesz a legkisebb mértékben előforduló szó, amit hallani fog. Az a temérdek sok bevándorló ferdíti az angol nyelvet a legkülönfélébb módokon, és az most az "élő angol"-nak nevezett nyelv. Az eredeti forrása tudatlanság, de a fiatalok lázadásból tanulják, meg időnként valami megtetszik nekik, és szórakozásból átveszik. A marketingesek meg meglovagolják figyelemfelkeltési céllal. És hasonlók.
-
b0bcat
addikt
válasz
SOAD19 #26482 üzenetére
Ezt egy cikk címében (headline) olvastad, gondolom.
Az egy külön kategória az angol nyelven belül (amelyben előszeretettel használnak hiányos szerkezeteket).
Olyat is szoktak csinálni ebben a műfajban, hogy hiányos szenvedő (passzív) szerkezetet írnak, például:
POLICEMAN FOUND DEAD IN PARK
Ez NEM azt jelenti, hogy egy rendőr talált egy halottat a parkban, hanem azt, hogy egy rendőrt találtak holtan a parkban.
(A policeman was found dead in [a/the] park.)
-
olloczky
senior tag
válasz
SOAD19 #22271 üzenetére
Amikor egy router egy adatkapcsolati keretet kap a saját adatkapcsolati címére, a routernek gondolkodnia kell a keret tartalmának feldolgozásán.
Csak nem ciscot tanulsz? Tehát ha a router kap például egy ethernet keretet a saját MAC címével, mint cél cím, akkor valamilyen döntést hoznia kell, vagy továbbítja vagy eldobja.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
SOAD19 #21596 üzenetére
Lehet félreérthető voltam.
Tudom hogy helyes amit írtam, és tudom mi történik. A kérdésem az, hogy ennek a nyelvtani szerkezetnek mi a megnevezése, angolul? Szóval mondjuk a feltételes módos szerkezetekre 'conditionals' név lehetne rákeresni az angol nyelvtankönyvekben, függő beszéd az 'reported speech', van egy rakás fajta 'clause'. De amit írtam, az mire példa?
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
SOAD19 #20483 üzenetére
To approach/to near/to close in on/come close stb. fizikai közeledést jelent. A to approximate szót is használják választékosabb kifejezésként fizikai közeledésre,de az általában átvitt értelmű közeledés,közelségre használatos.
The car approached/came close to/drew near the gates.
The approximate time is five o'clock.(#20484) robot21...Introduction,About Us,Executive Summary,Server Operation...kábé
-
Bicskás
senior tag
válasz
SOAD19 #19477 üzenetére
Igen és a give helyett talán a send helyesebb lenne meg amit Notbi írt a properly az is közelebb áll a fordítást kérő tag Magyar szövegének jelentéstartalmához, és attach is jó de mihez ( for example: I am going to attach videos, and pictures to the e-mail what i am going to send to you.) Mondjuk ez meg a szóismétlés miatt helytelen gondolom, de Magyarul is úgy írjuk / mondjuk nem, hogy küldök neked egy levelet és csatolom hozzá ezt és ezt anyagot ? Vagy ez Magyarul is helytelen ?
-
b0bcat
addikt
válasz
SOAD19 #18796 üzenetére
Ez nagyon furcsa. Mármint az, hogy odafigyelve ilyen kevés pontot értél el...
A tapasztalatok szerint ez fordítva szokott lenni, ahogyan te is számítottál rá.
Az egyik barátom pl. 32 után 57 pontot ért el így.
Szándékosan nehéz és "kegyetlen", de az eredeti céljának eddig tökéletesen megfelelni látszik: rohadt nehéz magas pontszámot elérni rajta, különösen találgatással.
Egyelőre biztosan nem hozom nyilvánosságra a megoldásokat, de leginkább azért nem, mert ezek hiányában többször is neki lehet futni, hiszen mindig keverednek a kérdések és a válaszlehetőségek
(Bár a nehezedés nem változik....
)
@kovy: Nem rossz amúgy az 50 feletti pontszám.
(A 4-es szintű kérdéseknél pl. minden egyes rossz válasz -4 pontot ér, tehát nem nehéz lerontani a pontszámot.
)
@norbi: Gratulálok! Igazán szép eredmény ebben a tesztben!
-
Soriano
tag
válasz
SOAD19 #18653 üzenetére
Szia!
Elég furán hangzik, de nem tudtam jobban megfogalmazni.
Az organikus hússal (hús miatt/által), ami ma már széles körben elérhető, azon vegetáriánusok ellenállása, akik a húst a mai tenyésztési módszerek miatt utasították el, gyengülni látszik.
Szerintem ez nem az immunrendszerrel kapcsolatos, hanem a vegetáriánusok hússal szembeni ellenállására utal. Azért várj egy kicsit, hátha kijavítja valaki.
-
Soriano
tag
válasz
SOAD19 #18531 üzenetére
Szia!
Meghallgattam párszor, szerintem ezt mondja:
So the next song is generally...generally sorry, the song that I like to call the song for the girls. So usually I know how the people are more...I mean lets quiet, then you guys are and I ask: is there any girls and all the girl like yeah. Ok so I'm seeing a lot of girls I'm not gonna ask, so basically this song is a little gift from you girls. I love boys, no problem but you know girls you know, they're on my side. So basically its a little advice thats is you need to stop trying to change your man. Stop it. It is a waste of time a waste of money a waste of your hair(?) most likely and there is a solution because I don't just say that like that. Just go get another man. It is easier.
A gift from you részt többször is meghallgattam külön, fura volt, hogy fromot mond, de én fromnak hallottam. Ő is megáll egy pillanatra, de nem javítja ki végül.
-
tPedro_
őstag
válasz
SOAD19 #18481 üzenetére
Szia!
Szerintem pont az ellenkezoje. Neked kell kifizetned: frank: an official mark on (a letter or parcel), especially to indicate that postage has been paid or does not need to be paid
Ha neked kell igy kuldened, akkor az azt jelenti, hogy te fizess erte. Szerintem. (A bermentesites is azt jelenti, hogy a cimzett nem fizet.) -
spammer
veterán
válasz
SOAD19 #17204 üzenetére
Aj-jaj...
Nagyon ízléstől és érdeklődéstől függ, de ha animációsoknál maradunk, akkor ez szerintem a szempontoknak megfelelő és nagyjából minden korosztálynak ajánlható, mert egyébként remek történet: Avatar: The Last Airbender (erről bővebben a sorozatok topikban írtam egy kis ajánlót: [link]), illetve a folytatása a The Legend of Korra. Idősebb vagy felnőtt fejjel is nyugodtan bele lehet kezdeni, az elején még picit egyszerű, de kiforr a történet, nem bugyuta, nem tingi-tangli műsorok.
De gyakorlatilag szerintem bármelyik animációs/rajzfilmsorozat, ami érdekel, annak nekiugorhatsz, a fő, hogy lekössön, tudj koncentrálni, szeresd nézni.
Élőszereplősek közül amúgy a The Big Bang Theory is tényleg jó, bár ott Sheldon tudományos dumái valószínűleg kifognának rajtad, de sebaj, ha amúgy tetszik a sorozat, sok-sok apró dolgot fel lehet belőle szedni. Vagy másik hasonló sitcom, a Two and a half Men. Vagy idei újonc komédia a geekekről/startup cégről a Silicon Valley, ez is viszonylag egész jól érthető.
Azért is jó még animációs vagy sitcom/comedy témákkal kezdeni, mert ezek 20 perc körüliek, így nem is fárasztanak le annyira agyilag, mint egy 40-50 perces drámasorozat, ami tanulásnál azért nem mellékes.
Nem kell megijedni, ha elsőre nem értesz dolgokat, mert ahogy haladsz egy sorozattal, annál jobban szokni fogod a hangokat, a stílust, a történetet, észreveszed majd az összefüggéseket stb., így fokozatosan egyre többet fogsz érteni/tanulni belőle.
-
spammer
veterán
válasz
SOAD19 #17193 üzenetére
Pedig a sorozatok jók, angol felirattal, abból is az animációs sorozatok főleg, mert azokban artikuláltabban beszélnek és egyszerűbb nyelvezetük van. És azért jó a sorozat, mert ott láthatod is, amiről szó van (nem csak hallod), ami segít a tanulásban. Ha pedig hallásból nem érted meg, akkor ott az angol felirat is, amiből rögtön láthatod az adott szót/mondatrészt. Ne zavarjon, ha nem érted meg teljesen, csak olyat keress, ami érdekel is, sokkal könnyebb lesz koncentrálni rá. Kellemes a hasznossal esete.
-
Coccolino_O
őstag
válasz
SOAD19 #17193 üzenetére
"Illetve, hogy érdemes fejleszteni a hallást, tudom nézzek sorozatokat, de nekem még szerintem azok is gyorsak, meg a szókincsem sincs még olyan szinten."
Podcast hallgatása segíthet.
Szókincs bővítéshez meg sok-sok olvasás. Érdemes az egyszerűsített olvasmányokkal kezdeni, azok tényleg nagyon alapvető szókinccsel is érthetőek, de azért feltételezik, hogy nem 3 napja foglalkozol az angollal.
-
Gyick
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16e Alzás!!
- Dell Precision 3551 - i5 10300H ,16GB RAM, SSD, Quadro 4GB vga, szép állapot, számla, 6 hó gar
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest