Új hozzászólás Aktív témák

• spammer

veterán

(ajánló)

Tegnap este befejeztem Aang legendáját is. Én már a Korrától is oda voltam meg vissza, de ez az eredeti sorozat még annál is jobb volt. A történet hosszabb, kalandosabb, változatosabb (igaz, az elején még picit "egyszerű"), de ami szerintem nagyon erős oldala (és erősebb a Korránál), azok a szereplők: Aang, Katara, Sokka hármasa lenyűgöző, fantasztikusak együtt, szinte már "élnek". Aztán ott volt Toph és a "twinkle toes" dumája, imádnivaló. :) Ahogyan Appa az égi bölény és Momo a szárnyas lemur is. :) Aztán Zuko, és a bácsikája Iroh, aki mindig teázik... De az összes további mellékszereplő is jól eltalált.

Az animáció és a rajzok szépek, persze grafikailag ma már nyilván nincs annyira topon, mivel 2005-2008-as sorozat és sajnos csak 4:3-as SD-ben készült, de fan-made 720p elérhető belőle, ami többnyire egész jól sikerült. A zenéje is remek lett, de főleg a főcímzene illetve annak variációi eszméletlen jók. Ami viszont szintén a karakterekhez kötődik, azok a szinkronhangok: egytől egyig telitalálat, tényleg, kivétel nélkül mindegyik tetszett, fantasztikusan keltették életre a rajzolt karaktereket. (Megjegyzés: tegnap belelestem a magyar szinkronos változatba is, és borzalmas, főleg Aang magyar szinkronja. Erősen ajánlott eredeti hanggal nézni, mert zseniális és utánozhatatlan.).

Összesen 3 évad (61 epizód), mondhatni, hogy részben egy "coming of age" sztori is (elemeiben emlékeztet a Harry Potterre is). Értékeket képviselő és közvetítő, minden benne van, aminek egy ilyen történetben (főleg mesében) benne kell lennie: szól barátságról, szeretetről, szerelemről, kitartásról, küzdelemről, áldozathozatalról, döntéshozatalról, alapvető emberi értékekről. Van benne humor, kaland, és a kisebb harci jelenetektől a libabőrös, epikus jelenetekig minden. Jól felépített világ, jól felépített történet amely a kicsik és nagyok számára is remek kikapcsolódást nyújthat.

Számomra ez alapmű lett.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés