Új hozzászólás Aktív témák

• attiati

veterán

Volt valamelyikőtök TársalKODÓ vagy BME angol középen?

Gyors végigcsináltam mindkettőből egy-egy mintavizsgát.
    A Társalkodó írásbelin nincs egyetlen kétnyelvű feladat se, de most beszéltem velük, és az akkreditációja (és a magyar nyelvű feladatleírás miatt) kétnyelvű bizonyítványt ad :) Sajnos szótárt csak a levélírásnál lehet használni.

A BME-n a levélírás ideje szűkösebbnek tűnik, de a többire összességében több idő jut, és szinte végig lehet szótárt használni.

Voltatok valamelyiken?

szerk:
    Lehet, hogy felelőtlen kijelentés volt, hogy az 1nyelvű vizsgák könnyebbek. Bennem még az Origós vizsga emléke élt a 2nyelvű nyelvvizsgáról, ahol durván kellett fordítani oda-vissza mindkét nyelvről. Ehhez képest a BME-s vizsgán csak angolról kell magyarra (ami szerintem könnyebb), a Társalkodó-n meg semmi nincs. Ennyi hátránnyal szemben ott áll az a tény, hogy egyik 1nyelvűn se lehet szótárt használni (és jóval kevesebb idő alatt kell ugyanannyi szót írni a levélnél mindegyiken). Aszem ebből 2nyelvű írásbeli lesz :)

Itthon munkahelyen vagy bárhol máshol többet ér az egynyelvű, vagy a kétnyelvű, mint a másik? (Tudtommal külföldön meg úgyis mind1, mert egyik itthon akkreditált vizsgát sem fogadják el.)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés