Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- sziku69: Szólánc.
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
-
LOGOUT
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
szia
ez amúgy nem tartozik a topik témájához ( 1. hsz-ben le van írva mi tartozik ide ) de az a megoldás hogy ez normális. Lehet ekkora különbség és nem kell pánikba esni, főleg ha nincs határra tuningolva a rendszer, semmi jelentősége, másrészt inkább realtempet vagy coretempet használj hőmérséklet monitorozására ne everestet. Még akár AMD overdriveban is próbálkozhatsz.
További ehhez kapcsolódó kérdéseidet kérlek hogy ne itt tedd fel.
üdv
-
meno00
csendes tag
Szervusztok !
Lehet hogy nem ez a megfelelő fórum, de bízom benne,hogy tudtok segíteni a problémám megoldásában,
vagy éppen magyarázatot kapok, a jelenség mivoltáról .
(mert ugye igazából hol kapnék magyarázatot ha nem itt)gép: asus m4a77
amd 6000 x2
ddr2 4gb 800mhz
4870 -512 ..Nos! A jelenség a következő:- 10c° különbséget mutat az Everest a magok között.
A pc, tuningolva nincs, nem is volt, Arctic mx2-vel pasztázva, vékonyan,
Thermaltake duorb hűtővel, és a gyárival is egyaránt .Válaszotokat, és segítségeiteket előre is köszönöm !
Tisztelettel : meno00
-
subaruwrc
félisten
egy rövid bench a sötét oldalról
a memóriavezérlőben bíztam, a RAM is kapott nitrogént, de nem sikerült a léggel is elérhető határnál feljebb jutnom, valószínűleg pontosan a cpu imc limitje miatt

-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965
üzenetére
köszi szépen !
keményen kellett tolnom neki hogy egyáltalán megfogjalak. GT3-ban nagyon hiányzott a memória sávszél, és a ht-t is ki kellett kapcsolnom pedig a 6070mhz-es cpu teszt még 4c/8t futott de felette egyszerűen túl nagy hőmennyiséget kellene elvezetni túl kis helyen így a maradék mhz-eket ht off voltam kénytelen megtenni.
terveim szerint délután vistával újra próbálkozom

-
subaruwrc
félisten
Overlocker jóvoltából még mindig nálam üdül a jó dewar úgyhogy ezt kihasználva többet tudok tesztelni, és nyugodtabban is, nem kell a nitro fogyása miatt is izgulni, íme az eredménye.
Jones965 7970-nel elért 44165-s 3d06 eredménye keltette fel az érdeklődésemet, papíron foghatónak tűnt ezért neki álltam tesztelni tegnap, igaz az időm viszonylag korlátos volt, de szerencsére sikerült lenyomni, igaz kicsivel. ( Hozzátartozik hogy a skálázódás ilyen órajeleken már közel sem akkora mint egy 3900-ról 4500-as tuning esetén, itt már a mhz-ekért és minden tized fps-ért meg kell keményen küzdeni. )
A cpu teszt a jó pot és a 192°C ellenére is igen megdolgoztatott, nehéz kimaxolni a rendszert, egy újra boot után is képes instabil lenni az előtte 3szor stabil beállításon, úgyhogy ezek miatt mégjobban felértékelődik az eredmény.Ezenkívül javítottam egy picit a hwbot official legjobb aquamark3-on is, igaz ez még mindig 500k alatti de legalább valid. Eddig egyetlen 500k felettit sem sikerült hwbot elfogadottá tenni a sérült savefile miatt.
-
subaruwrc
félisten
mihez kezd az ember 2.5 liter nitrogénnel ?
cpu - 60°C 1.1v core 1.3v vcio/vcsa
RAM - - nem tudom hány °C - erm 2.0 v
-
subaruwrc
félisten
vissza ontopic
ma overlocker jóvoltából szert tettem pár liter nitrogénre így rendhagyó módon szombaton is tudtam a kedvenc szenvedélyemnek hódolni. Lényeges eredménye sajnos nem lett, mindössze két órát tartott az egész. Az egyetlen említésre méltó eredmény egy cpu-z maximum frekvencia valid.
3770k + maximus V formula = [link]
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
az már inkább.
sejthető volt. az még barátságos fesz 1400-hoz -
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
1,55v 1400 cl5?
-
Sziasztok!
Szereztem D9GTR ramot a REX-be, de előtte még alaposan kitesztelem a kis duo-t ddr2-es lappal is (melyet szintén a héten újítottam be, egy új giga EP45-UD3P).
Nemsoká töltöm fel szépen az eredményeket hwbotra és ide is, ha érdekel titeket. Addig is, itt egy teaser:
(1M stabil így a rendszer, a ramok 1.55V-ot kapnak, pl9, viszont még a kör előtt csináltam a screent, ezért a lehetetlen, 23-as 1M) -
SQX_Barto
addikt
Én is kint voltam, én kértem yolan-tól kisebb pólót, amit ezúton is köszönök, az L-es jó rám

És szeretném megköszönni nektek a jó hangulatot, bár nem az én műfajom az extreme OC, de akkor is jó volt és emelte a rendezvény színvonalát. -
keIdor
titán
Jó volt, érdekes volt nézni.
10-től olyan fél 12-ig néztük SzlobiG-al a versenyt. Mi voltunk legelöl középen a két MSI (piros) szatyros. Mondjuk tavaly már találkoztunk, beszéltünk is. Kár hogy most kicsit el volt kerítve a rész, így nem nagyon tudtunk szót váltani. Max CPU órajelig tudtunk csak maradni sajnos. -
CosmO_O
tag
Megyek pacsizni!

ASUS Open Overclocking Cup 2013 Qualifier ide senki?
-
toyone
őstag
2013.04.28.-án a Veletech-n nagyszabású meghívásos tuningversenyt tartunk az Asus jóvoltából.
Résztvevők/csapatok:
04ahgy & subaruwrc
Overlocker & toyonespeaker: yolan & toyone
Nyitástól zárásig kint leszünk.
Versenyszámok:
1. Max CPU órajel
2. Superpi 1m
3. Superpi 8m – CPU limittel
4. 3Dkark05 – CPU limittel
5. 3Dmark13 – CPU limittelHardverlista:
ASUS Maximus V Gene
Intel 3770K
ASUS Nvidia GTX 680DCII
ADATA 2*4GB 2400Mhz CL11
ADATA SX900 64GB
Chieftec táp
Sok sok LN2Támogatók: Prohardver, ASUS, ADATA, Chieftec
Várunk mindenkit szeretettel vasárnap a Millenárisban!
-
peet68
csendes tag
bocsi köszi by
-
peet68
csendes tag
sziasztok,kérdésem lenne,mégpedig az hogy van egy ASROCK P67 PRO3 LAPOM benne egy i5 2500 cpu.
a probléma az hogy nemtuom miért nem megy turbó boss módba 3700mhz-n.eddig jol működött.
Most jelenleg csak 100mhz-t dobrá és ennyi. -
-
tom_tol
addikt
Sziasztok!
A Dark F1 jó az AM3+ foglalatra ? Van egyáltalán különbség AM3 vs AM3+ között ?
Köszi -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
effben lehet hogy azok a jobbak amiket írsz példának de ez leginkább egy lowclock challengenél jöhet szóba, mert órajelet viszont általában többet tudnak az új chipsetben a procik (z77 a p67-nél már csak az elérhető szorzók miatt is), ott meg el is veszik az eff előny.
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
van
p45-x48-z77 - 990fx a nyerő -
Sziasztok!
Van különbség 2d bench eff-nél adott platformon belüli más-más chipsetes lapok között?
775-nél P35 vs p45, X38/48. 1155: Z68/77, P67?
AMD 770/790/890/990
Előre is köszi.
-
CosmO_O
tag
Jól ment az a PSC cl7-tel, én is molyolok kicsit az enyémmel

Ez a tuning verseny hogy lesz? Mint lesz? Lehet nevezni?

-
toyone
őstag
kicsipapucs & jones965 & Achill3uS

#5248) subaruwrc
Kedves tőled hogy már a végeredmény szerinti sorrendet írtad ki.
-
jones965
Modder
Szép eredmények srácok, toyone az a superpi külön elismerésre méltó.
Gratulálok!Ha már a veletech szóba került: mi lesz a felállás csapatok szempontjából?
-
Játsszatok csak fiúkák!

Mellékesen a procim nem megy annyin mint a ramjaitok.
-
subaruwrc
félisten
Gratulálok az eredményekhez, jó kis fricska az 5800K-s nagymenőknek az a kis hibrid cpu ott középen

El kell mondjam egészen komoly 12 percet töltöttem rettegésben hogy sikerült megdönteni a LÉGGEL készített 3000+mhz memória órajel rekordomat, utána jobb dolgom nem lévén ( köszönöm a meghívást
) javítottam rajta én is 
ADATA 2400mhz 11-13-13-35 @ 3064mhz 11-15-15-55 1.92v
ezek után, hogy teljes legyen a lelki demoralizáció így három héttel a Veletech verseny előtt, átpattintottam a G.Skill PSC alapú ramomat a rendszerbe hogy megnézzük mit is megy például CL7-ben.
hátő
2982mhz 7-13-9-33 1.87vCl8-ban nem néztük meg, Cl9-ben is elfogyott alóla a rendszer

Majd ezek után mivel még mindig volt nitrogénünk, nekiláttunk valami igazi ritkaságnak, azaz RAM-ot nitroztunk, bár nem a klasszikus értelemben ( azt itt az Xtreme 3D Team Hungary-nél annyira nem adjuk ) csak amolyan sebtében, gyorsan beszigetelve, potot a ramok tetejére helyezve " getto " módon, azért így is lett eredménye bár leginkább a cpu imc korlátozott le. 8GB-tal nem lett meg a 3ghz.
Utolsó nekifutásunkra megnéztük a gyári 2400 c11-13-13-35 időzítésű modulokat c10-13-13-35-n, az eredmény pedig egészen konkrét 2760mhz sikeredett !subaru
[ Módosította: jones965 ]
-
toyone
őstag
Az ide év első x3dth tuningsetupja:
MSI A85XA-G65 @ v1.7
AMD Athlon X4 750k (léggel szutyok)
Geil EVO TWO 2000 CL6 & ADATA 2400 CL11
ADATA SX900 64GB
Enermax MaxRevo 1500WNem túlságosan előkészített teszt volt. Csak úgy mókából, meg hogy láthassam subaru képét ahogy 10mhz-vel odacsaptam az eddigi memóriarekordját. priceless
Pifast 22 sec ( biztonsági kör)
Nem volt különösebb célja a tesztnek, csupán SuperPi 32M-ben ( FM2 platformban) egy kis változatosságot hozni [link]
Köszönet az MSI-nek és az ADATA-nak!
Maradt még elég nitró így szóltam subarunak, hozzon valamit, locsoljuk el...
-
Aszi10
tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Üdv.
Először is köszönöm a válaszod,most már világos a gázégős rész.Másodszor meg megmondom őszintén,hogy én nemértem ezt,kérdezek valamit normálisan itt tőletek,akik szerintem ezt már régóta csinálják és akkor ilyeneket kapok a fejemhez,hogy nagy az arcom?!hát ezt nem tudom hova tenni..miből gondolod te ezt...de ennek ellenére érzem a jóindulatot is a mondataidban.Azt egy mondatommal sem írtam,hogy nekem nagyon nem számítanak az anyagiak...én is halandó,normális ember vagyok mint ti és igen elég nagy az elhatározottság bennem.(Tudod eddig terepjárókat építettünk off-road találkozókra,versenyekre saját zsebből és ez is egy olyan dolog,hogy ha az ember szeret valamit akkor arra áldoz is,hangsúlyozom hogy itt megint nem azt mondom ,hogy én csövön vagyok lóvéval.)De megfogadom a tanácsodat és először valami "melegebbel" kezdek,mert aki a jó tanácsot nem fogadja meg az az igazán buta ember szerintem.Már csak azért is,mert ahogy egy fórumozó kolléga ezt leírta, lehet hogy éppen az szegné kedvem,ha többször nem sikerülne a dolog mondjuk a nitroval,tapasztalatlanságból vagy akármiből eredően.Azért remélem,ha kérdésem adódik vagy akármi,akkor itt találok majd segítő embereket ebben a mókában
Tisztelettel:
Aszi -
Zé_Mester
őstag
a videóban (nem tudom melyiket láttad) nagy valószínűséggel azért van gázégős rész, amikor fűtik fel a potot mint az állat, mert túlhűtötték a rendszert és eldobta magát. ez a coldbug. van egy bizonyos hőmérséklet, ami alatt a proci szó szerint megfagy, általában kékhalállal elköszön és lekapcsol. utána meg ki-be-ki-be, amíg vissza nem melegszik olyan hőmérsékletre amit éppen szeret. ez minden procinál más, AMD-nél nem igazán jellemző ez a jelenség, ott addig hűtöd amíg bírod. Intelnél más tészta, ott van olyan összeállítás, ami már -5-10 fokon csütörtököt mond, na az ilyen cuccra még a szárazjég is felesleges (ha jól emlékszek volt itt valaki a 2x00K megjelenésekor, aki belefutott egy ilyen csodába)
szóval, visszatérve a gázégős részre : az azért kell, hogy hamarabb "visszamelegítsd" a potot és a procit, hogy legyen esélyed újra bekapcsolni. nitrónál elég tisztességesen le tud hűlni egy rendes pot, amit legyezgetéssel egy fél nap alatt se melegítenél vissza....ekkor jön a gázégő.amúgy, mondjak valamit én is a többi hsz-hez:
nem kívánok én neked semmi rosszat, sőt, sok sikert hozzá, de ebben a szórakozásban ismegvannak az írott és íratlan szabályok, amit be KELL tartani !!!
(...függetlenül attól, hogy téged XY-nak vagy az Atya Úr Istennek hívnak...)
nekifuthatsz te itt egy kamionnyi folyékony héliummal meg a 0 tapasztalatoddal a rendszernek, de azt már most előre le merem írni és szerintem bárki az itteniek közül, hogy vagy kukára vágod a cuccot, vagy neked lesz valami bajod.
ha már így állsz hozzá, akkor az előbbi le van b@szva, lehet hogy van gari, vagy tele vagy lével mint az állat, ezt nem tudom, viszont a második esetben elgondolkoznék kicsit és vissza vennék a lendületből. értem én hogy nagy a lelkesedés, meg ahogy látom van egy kis arc is mellette (semmi személyes, lehet, hogy csak én látok némi plusz mondanivalót a sorok között) de kis lépések. én ezt javasolnám inkább.
ha az anyagiak ennyire nem jelentenek gondot, akkor inkább építs valami állat vizes rendszert csak a procira, radi mehet a jeges vízbe és azzal próbálkozz. vagy ha ez túl snassz, akkor kezd mondjuk egy kis szárazgéggel. azzal is lehet szépeket alakítani, meg persze a gépet is ki lehet vele nyírni egész határozottan (intelhez meg nagyjából elég is lesz elsőre), tanuld meg a szigetelést, mit, hogy, merre, miért....aztán ha ez már magabiztosan csinálod, akkor jöhet a nitrós móka, ami megint egy teljesen más világ, de az alapjai egyeznek a szárazjeges dologgal. a héliumot meg tedd parkolópályára egy darabig, a saját érdekedben.

bocs, hogy ilyen hosszú lett, de erről oldalakon keresztül lehetne beszélni, így is rövidre fogtam.
Peace és sok sikert.
-
bebe159
aktív tag
Csak kíváncsi vagyok: mennyi ideig élnek nálatok a procik? Vagy jól torelálják ezeket az alacsony hőmérsékleteket és magas feszültségeket?
-
Aszi10
tag
válasz
gombcomp
üzenetére
Hát az lehet hogy én vagyok fogalomzavarban de a pot nem az a keret amit a foglalat köré raktok?ami fogadja a rézcsövet amibe megy a nitro?mert ha nem az akkor én kérek elnézést a tudatlanságomért
Meg hallgatok én a jótanácsokra,a gázégős részt nem teljesen értettem ezért írtam.De még most sem írta le senki,hogy ez miért szükséges,aki már jártas benne.Amúgy egy MSI z77 Mpower deszkával meg egy i5 3570K val indulnék neki,de lehet,hogy egy i7 3770K.Feszej mérésre van multiméterem meg ugye az alaplaphoz kapott v-check kábelek.hőfokra pedig digitális hőmérő.Processzoroknál amúgy van olyan,ami nitrobarátabb meg van olyan ami kevésbé? -
gombcomp
senior tag
"pot-ot holnap legyártom "...."nitrot elkezdik gázégővel melegíteni..ez gondolom a forráspontra jutáshoz szükséges"
Szerintem, az előttem megszólalókra hallgass,és előbbb sajátítsd el a szükséges technikákat.
Ez így nem fog menni.
Milyen konfiggal indítod a projectet? Milyen mérőeszközeid vannak?
(elsősorban a hőfok,és feszültség mérésére gondolok) -
Aszi10
tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
uhh tényleg
énis csak most olvasom újra.elírtam tényleg.Nézegetem erőteljesen a videókat...elsőre nem tűnik olyan bonyolultnak...a lényeg igazából az ugy veszem észre h minél inkább lecsökkentsük a páraképződés lehetőségét az alaplapon illetve a proci környékén.A pot-ot holnap legyártom meg szerzek be ilyen armaflex szivacsot.Több videóban is láttam,hogy miután beletöltik a potba a nitrot elkezdik gázégővel melegíteni..ez gondolom a forráspontra jutáshoz szükséges?!nem? -
subaruwrc
félisten
remélem.közben utánaolvastam a hidrogén tulajdoságainak.
valószínű csak elírtad. mindegy.
nitrogénhez való szigeteléshez fekete armaflex kell 1cm vastag, ezenkívül valamilyen papírtörlő, és akár törölköző a pot külsejére, ha vissza keresed a topikban csináltam valami guideot ami alapnak nem rossz.
-
jones965
Modder
Szerintem jobban jársz, mint itt mindannyian, hogy végig járod a szamárlétrát, és kitapasztalni fokozatosan a különböző szintű hűtési módokat, mint mielőtt beleugranál a legextrémebb tuningba.
Én is a vízhűtéssel kezdtem, majd ezt követően a vizet hűtöttem subzeroba, aztán jött a szárazjég és egy éve az LN2. Csak így lehet kellő tapasztalatra szert tenni, akár feszültség értékek és szigetelés terén és nem úgy, hogy tanácsot kérünk milyen szigetelő anyagot használjak, vagy éppen megnézni egy live tuningot, hogy hogyan is zajlik az egész.
Hidd el, aki itt neked tanácsot ad, teszi mind jó szándékkal, mert nem egyszer fordul elő közöttünk sem, hogy egy setup összeállítása még a legapróbb odafigyelés ellenére sem sikerül megfelelően, és lehet kezdeni előlről az egészet. Ez nem kevés idő és tegyük hozzá pénz.Ettől függetlenül a döntés a te kezedben, és szívesen várjuk itt az elért eredményeket a szerzett tapasztalatok megosztásával.
-
subaruwrc
félisten
Na most helium vagy hidrogén ? Utóbbi ütős lesz .. Ha adhatok tanácsot először inkább száraz jéggel kezdj hogy meg tapasztald mi történik a rendszereddel -50,-60 fokon aztan ha ahhoz rendesen le tudod szigetelni a rendszered ( nem fel órát bír mielőtt csontra fagy) utana jöhet a nitrogén. Ahhoz is durvábban kell szigetelni mivel fele vagy harmada hőmérsékletre hutod a rendszert mint jéggel. Ha ott is bírja órákat akkor esetleg gondolkozhatsz a heliumon de akkor is rengeteg kérdés felmerül. Pl miben akarod tárolni, hogy juttatod a procira,van e egyáltalán megfelelő potod hozza. Ja meg milyen Intel cput szeretnél -210-40-50 celsiusra hűteni ugy h működőképes maradjon ? Valóban egyik mai OC legend se az összes tudással a fejeben született de nem is lhevel kezdte a pályafutását.
-
Aszi10
tag
válasz
Achill3uS
üzenetére
Félreértés ne essék én hiszek neked teljes mértékben, nincs subzeros tapasztalatom ezt aláírom, de valahol elkell kezdeni..egyik nagy OC mester sem úgy született,hogy mindenből profi volt.Ne érts félre de nemsok lehetőségem volt látni akármilyen subzeros gépet is,csak most már olyannyira érdekel a dolog,hogy elkezdeném énis csinálni
tapasztalat meg majd lesz az évek során. -
Aszi10
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Voltam én eddig is
de inkább külföldi fórumokon,mostanában topicolok ennyit itt
Platformok terén prociba csak intelem volt/van...VGA ból meg kizárólag AMD párti vagyok.OC terén meg leginkább a CPU és a VGA túlhajtása érdekel
-
Achill3uS
nagyúr
ezt aláírom, ez a topic pontosan erről szól.
DE higgy nekem amikor azt mondom, hogy ha héliummal kezdesz 0 subzero tapasztalattal csak megölöd a hardvered, ezen nincs mit segíteni. tapasztalatlan vagy szigetelés téren, nem tudod, hogyan készítsd fel bench-re a megfelelő alkatrészekből álló konfigot, amivel semmi baj nincs, majd rájössz az x-edik teszt után hogyan érdemes, nem kell egyből nekiesni mint tót az anyjának, de a te dolgod. nem a kedvedet akarom elvenni tőle, de ez tényleg olyan anyag amit ha nem hozzáértéssel használsz semmi eredményt nem fogsz vele elérni, és az fogja elvenni a kedved az extrém tuningtól. -
-
Aszi10
tag
válasz
Achill3uS
üzenetére
Tudod,engem nagyon érdekel a dolog már régóta...csak ebben nem olyan könnyű barátokat,segítőket találni...mert akinek ezt élőben elmesélem az vagy hülyének néz vagy el sem tudja képzeni,hogy ilyet lehet csinálni
...ezért fordultam ide hozzátok...nem személyes a kapcsolat sajnos de barátokat és segítőket itt is találok remélem.közben utánaolvastam a hidrogén tulajdoságainak...és hát aki nem mer az nem nyer
-
tom_tol
addikt
Csak neked vagy az átlag 670 ?
Küldhetnél nekem
, itt cca. 2400HUF/l. -
A konkurencia!!! Megy a versengés

-
Achill3uS
nagyúr
ha olyan forrásaid vannak amivel ilyen anyagot tudsz szerezni a fizikájával is legyél tisztában, olyan mértékű a párolgása szabad levegőn, hogy a földet se éri el ha kiöntöd. nitroval mindenképp elő kell hűtened -190re és utána közvetlenül a tartályból bevezetni a potba hasonló adagoló rendszerrel [link], esélyed sincs önteni mint a nitrot. de én nitros tapasztalat nélkül bele se vágnék, mert csak hardware kill lesz belőle.
-
Aszi10
tag
Az árakkal tisztában vagyok...csak azt nem tudtam,hogy nitroval elő kell hűteni...ez új
. -
jones965
Modder
-
Aszi10
tag
köszönöm a gyors válaszokat!Akkor amit beérkezik a hélium neki is állok,videókat meg természetesen folyamatosan csinálom majd...ugyan úgy ahogy a benchteszteket is

-
04ahgy
nagyúr
+1 szavazat részemről is a folyékony héliumra! Nemzetközi overclocking nagyhatalom lesz kishazánk, ha sikerül megvalósítanod, mert alig egy maroknyi embernek adatik meg az LHe tuning a világon.
Nagyon várom már a héliumos tuningod, remélem sok videót fogsz majd csinálni.
HGyu
-
Aszi10
tag
Üdv.!
A közeljövőben tervezem,hogy subzeroban adok a vasnak...és tanács kéne,hogy nitroval vagy héliummal álljak e neki? -
Chello
tag
Körülbelül lehet ott nyáron 20-25 fok a relatív páratartalmat pedig nem tudom, de ez egy ház alatti pince nagyjából 2 méter mélyen.
Nekem száraznak tűnik.
Télen ahogy észrevettem nincsen ott +5 foknál hidegebb.Valaki info, hogy hol találhatok részletesebb leíeást a memóriabeállítások szökségességének eseteiről?
-
04ahgy
nagyúr
Ha a harmatpont közelében van a külső hőmérséklet, akkor annál már egy Celsius-fokkal hidegebb rendszer esetén is lehet páralecsapódásra számítani. Te nem specifikáltad sem a külső hőmérsékletet, sem a relatív páratartalmat. A kettő ismerete szükséges ahhoz, hogy megmondhat legyen, mekkora hőfoknál indul meg a páralecsapódás.
A különböző drive strength-ekre és a clock skew értékekre gondolsz szerintem. Tapasztalati alapon, instabilitás tüneteinek kezdeti jeleit mutató rendszernél szoktunk hozzányúlni.
HGyu
-
Chello
tag
Sziasztok!
Az lenne az egyik kérdésem: Ha fagyasztóval hűtött folyadékot pl. fagyállót keringetek és lehül a processzor példa kedvéért -10 fokig netalán akkor valószínűnek tartjátok -e már a páralecsapódást?
Vajon jól tudom-e, hogy 15 fok eltérés már lecsapódást okoz?
Elvileg, ha okosan szigetelek a proc fedelétől szélesebb helyet nem kell szigetletlenül hagyni
vagy rosszul gondolkodok?A második talán nem ide tartozik:
(Ha nagyon nem akkor pls mondjátok meg hová írja, mert olvasok én erről csak nagyon semmi vagy nekemsok anyagot találok. Találtam pl. egy szakmai magyarázatot aramok fázishelyzetéről néhány gyártótól és hát huhh..
Valahogy más leírási próbálkozások amiket találok mindig kerülik a konkrétumokat és a gyakorlati példákat.Memória időzítések között van olyan érték ami, ha jól értettem
az eddigi olvasmányaimból "jel erősséget?" változtat, de bizonyára felismeritek, ha mondom,
hogy
"Pull level"-nek hívja ezt hasznosíthatom túlhajtás közben?És a ramok fázishelyzetét mikor szokott kelleni kompenzálni?
(Egyforma ramok teljesen egyformák egy kitben?)Jobban mondva mik azok amiket már csak nagyon a hardver képességhatárain szoktak igénybe venni?
-
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Én is így gondoltam, ezért írtam ide, de rögtön átirányítottak...
Egy átlag felhasználó nem hinném hogy ilyen procival elért volna ennyit és még tovább is akar lépni, amúgy azon vagyok, hogy szerezzek legalább egy SL7PP-t és azzal teszteket csinálni, mert ez kevés, a 3.2Ghz-es EE-t még 4Ghz-ig se lehet húzni.
Új hozzászólás Aktív témák
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Samsung Galaxy Note 20 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)