Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• 2-More

csendes tag

válasz -NoVa- #149997 üzenetére

Ezt a gittet csontig lerágták almáék mikor a Power platformról jött az intel, hogy jajj minden szar lesz meg mindenki meghal az is aki nézi. Aztán csak átállt a világ, ahogy most átállt saját SoC-ra. Egy ideig lesz sírás annak, aki megvette a váltás előtt a zsilliárdos célhardvert, ami most elektronikia hulladék árban megy, azt ennyi. Abnormális, mikor nagyválallatnál iphone7-re kell stupekolni a rég nem supportolt appokat, mondom ezt úgy, nálam kevés nagyobb kukabúvár létezik, aki még a szarból is várat épít, de a nagycég olyan, mint a hadsereg, ha van egy gombás láb a században, akkor a század lába gombás. És én is végigszoptam mikor a 2012es über MacbookPro elvileg supportolt felfele Catalináig, aztán valójában ezt úgy van, hogy nem egy lépcsőben, és mikor felpatcheled/updateleg Yosemitere, akkor magába dől a következő updatenél, és 5 órád, huss, lecsó. Az Apple azért szarhatja le, mert nincs nagyvállalati megoldása, de még kkv se, nincs inhouse OS, szerver OS, irodai programcsomag, levelezés, fölhő, semmi, ha alma szerver kell, akkor az egy ms szerver, vagy egy linux, ha alma vállalati infrastruktúrát építesz és nem 5 tagú papa-mama Bt, akkor a vége az hogy csak kell az O365, és nem a LibreOffice. A 6gen powerkérdést adom, 3-4% a deficit a 7gen és max 10 a 8genhez képest, a többi az annyi, hogy vegyél újat mert csak.
    A vállalati bullshitet azt értem, persze, hogy a cashflow, most magyaráztuk el nálunk is a tulajnak, hogy nem azért kell 100k usd-s végpontvédelem meg tűzfal meg kurvaanyja mert hülyék vagyunk a dolgunkhoz és szeretjük szórni a cég pénzét, hanem mert egyszer feldurrantják a feldurrantanivalót bármilyen náció hekkerei, és letérdel a cég, akkor le lesz térdelve. Másik cégnél én SK ugyan nem láttam, csak az utóéletét, milyen az, amikor egy Petya lefektet egy multit. Volt olyan rendszer, ami azóta nem állt fel belőle, azt' eltelt 8 év.
    Gépcserére meg nem kényszerít, nagyvállalatnál 7-8 éves vasakat használni, full inhomogén hardverkönyezettel, az nettó IT szopatás és szarrágás, nem költségmegtakarítás. 5 évesen HW nullába leír, könyvelésből kivezet, usernek fruttiért vagy freebe szétszór, és csákány. És ki kell tudni termelni az árát, ha nem megy, akkor sajnos, rossz az üzleti modell. És nem azért mondom, mert nagy a pofám meg szeretem más faszával verni a csalánt meg rajolni a cég pénzével, hanem mert ez a szomorú igazság, otthonra, kisvállalkozásba, tök fasza egy sokéves 6gen, bármire is, nagyvállalatba, csoportos patchelés, infosec, hálózatos telepítés, kurvaanyja minden közé meg nem való, ledolgozta az életét, el kell engedni. Mintha azt mondanád, miért nem jár a DPD futár dinnyés mercivel, hát csak 800k km van benne, meg a szivódízel kimegy a világból. A kényszer meg annyi, hogy majd beépítik a fizetős update-et a licenc árába, vagy fizet külön valami fruttit még 1-2 évig, amíg ígyis, úgyis ki kell dobni az egész W10 környezet, ahogy van, mert van új, "jobb", stb.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés