Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Geri Bátyó: Miért fontos a reset gomb? XD
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
astradejo
újonc
válasz
Fferi50
üzenetére

Akkor a minta táblázat szerint nézzük meg légy szíves.G oszlopban sima SZUM függvénnyel kiírja hogy a személyek a héten mennyi almát ettek.
J oszlopban NAGY függvénnyel csökkenő sorrendben mutatja a G oszlopban összesített számokat.
A cél, hogy a K oszlopban megjelenjenek a heti almafogyasztáshoz tartozó megfelelő nevek.Itt lép be az, hogy változnak a számok. Ha beírom a pénteki fogyasztást. új számok lesznek a G oszlopban, a J oszlop sorrendje is megváltozik, így a nevek sorrendje is megváltozna.
Nekem ez nem sikerült.
Ebben kérek segítséget.Üdv.
Dávid -
astradejo
újonc
Köszönöm szépen a segítségeket.
Tudom, hogy benne van az összefoglalóban, hogy pontosan kell leírnom a táblázatot, különben a segítség nem biztos hogy megoldás lesz a problémámra.
Ezt követtem én is el most, de csak azért mert céges adatokat és neveket tartalmaz,amit nem szeretnék megosztani.
A legfontosabb dolog amit kihagytam, az pedig az, hogy a számok gyakran változnak (képlet számolja azokat is).Ezért Fferi50, az általad javasolt megoldás sajnos nem jó, mert ha értékbeillesztést csinálok, a sor száma ugyan az marad, viszont a hozzájuk tartozó számok (és a hozzájuk tartozó nevek) csökkenő sorrendje változik a számok megváltozásával.
Lappy: azt sejtem hogy nem lehetetlen, de pontosan ez volt a kérdésem, hogy hogyan lehetne megoldani
Mutt:
1. verzió: a táblázatomat nyomtatnom kell és a kimutatás miatt nagyon megváltozott, ezért sajnos ezt nem tudom használni.2. verzió: majdnem minden részét megértettem. Magát a SOR függvényt eddig úgy gondoltam, hogy értem, de itt a benne lévő osztást csak félig meddig.
Ennek ellenére megpróbáltam alkalmazni.
Kiírja ugyan a neveket, de ugyanabban a sorrendben, ahogy magában a táblázatban szerepel.Ha esetleg látatlanban még így is lenne ötlet az jó lenne.
Legszívesebben beraknám az egész táblázatot, de nem tehetem, szóval ha így nem tudtok segíteni akkor így jártam.
Köszönöm az eddigi ötleteket.
Üdv:
Dávid -
astradejo
újonc
Üdv, szeretnék tanácsot kérni.
Adott a táblázatom (A-val kezdődik), amelynek első oszlopában több száz szám van (némelyik többször ismétlődik), a harmadikban pedig nevek.
Arra lenne szükségem, hogy a táblázat 5. oszlopába a számokat csökkenő sorrendbe állítsa, majd a 6. oszlopába az 5-ös oszlopban sorba rendezett számok mellé az ahhoz tartozó neveket párosítsa.
A számok csökkenő sorrendjét megoldottam.
A nevek számokhoz párosítását az FKERES függvénnyel próbáltam, de mivel van olyan szám ami többször is ismétlődik mindig ugyan azt a nevet írja oda az összes azonos szám mellé.
Futtatja a keresést és rögtön kiírja az első találathoz kapcsolódó nevet.
Megpróbáltam a HOL.VAN, INDEX kombinációval is, ugyan ez az eredmény.
HA függvénybe ágyazni is próbáltam, úgy viszont nem tudtam kivitelezni.üdv
Dávid
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Filmvilág
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen széket vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- BestBuy topik
- Napelem
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.