- N€T0X|N: SSD cserék
- Klaus Duran: 2025 dude
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Fferi50 #50509 üzenetére
Szia!
Először is köszönöm a segítségedet!
1) tömörítés: Ezt nem lehet kikapcsolni esetleg? (hamarabb leszek nyugdíjas, mint hogy a foglalt tárhely számítson, pedig még félidőnél sem járok...)
Most nem látom az adatbázist, de szerintem ~száz kb lehet jelenleg és szerintem évek mire Mb-os méretűvé válik
2) beolvasás miatti megnyitás: Az volt a koncepcióm (lehet, hogy hibás), hogy két file van: Egyik az adatbázis maga, amiben adatokat tárolok (lényegében 3 sheet 3-10 oszlopnyi adattal), másik meg a programot tartalmazza, amit futtatunk 4 számítógépen. A program különböző funkciókat tud ellátni, és mindig az adatbázis file-ba írja az adatokat (ez egyszerre 1-5 cella értékének megváltoztatása). Az adatbázis semmilyen függvényt nem tartalmaz, hogy ne kalkulálgassa újra (ill. egy counts van benne, ezt mondjuk ki tudnám szedni, érdemes lenne?)
3) adatbáziskezelő: sajnos nem értek hozzá. Ill. egész pontosan még középiskolában (25 éve) DBF, meg Clippert tanultam, de azóta azt csak felejtettem. DBF-et tudna excel kezelni? Van esetleg erre valami jófajta oktatóanyag?
accesst nem ismerem egyáltalán, abban nem mernék elmélyedni...
4) beolvasások - kiírások típusa:
elvileg ugyanabba a cellába nem akarok írni kétszer, viszont sokszor írok új sorba. Magyarán az előfordulhatna, hogy mondjuk a 125. sorba írjon egyszerre a program két verziója, két különböző adatot. Amúgy a közös használatúvá tételt 15+ éve használtam melóban, de elég rossz tapasztalatunk volt vele, mindig konfliktus volt belőle, amit viszont az adatbázissal (amit emberi szem nem is lát) nem mernék kockáztatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest