Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lasersailing

senior tag

válasz Fferi50 #50509 üzenetére

Szia!

Először is köszönöm a segítségedet!
    1) tömörítés: Ezt nem lehet kikapcsolni esetleg? (hamarabb leszek nyugdíjas, mint hogy a foglalt tárhely számítson, pedig még félidőnél sem járok...)
    Most nem látom az adatbázist, de szerintem ~száz kb lehet jelenleg és szerintem évek mire Mb-os méretűvé válik
    2) beolvasás miatti megnyitás: Az volt a koncepcióm (lehet, hogy hibás), hogy két file van: Egyik az adatbázis maga, amiben adatokat tárolok (lényegében 3 sheet 3-10 oszlopnyi adattal), másik meg a programot tartalmazza, amit futtatunk 4 számítógépen. A program különböző funkciókat tud ellátni, és mindig az adatbázis file-ba írja az adatokat (ez egyszerre 1-5 cella értékének megváltoztatása). Az adatbázis semmilyen függvényt nem tartalmaz, hogy ne kalkulálgassa újra (ill. egy counts van benne, ezt mondjuk ki tudnám szedni, érdemes lenne?)
    3) adatbáziskezelő: sajnos nem értek hozzá. Ill. egész pontosan még középiskolában (25 éve) DBF, meg Clippert tanultam, de azóta azt csak felejtettem. DBF-et tudna excel kezelni? Van esetleg erre valami jófajta oktatóanyag?
    accesst nem ismerem egyáltalán, abban nem mernék elmélyedni...
    4) beolvasások - kiírások típusa:
    elvileg ugyanabba a cellába nem akarok írni kétszer, viszont sokszor írok új sorba. Magyarán az előfordulhatna, hogy mondjuk a 125. sorba írjon egyszerre a program két verziója, két különböző adatot. Amúgy a közös használatúvá tételt 15+ éve használtam melóban, de elég rossz tapasztalatunk volt vele, mindig konfliktus volt belőle, amit viszont az adatbázissal (amit emberi szem nem is lát) nem mernék kockáztatni.

Új hozzászólás Aktív témák