Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
huan
őstag
Sziasztok,
Microsoft 365 Excelből hogyan lehet eltávolítani az élőfejet? Sehol nem találom...
Köszi -
huan
őstag
-
huan
őstag
Sziasztok,
Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy egy cellába csak számot lehessen beírni? (védetté tenni szövegre, hibaüzenettel esetleg)
Köszi -
huan
őstag
Sziasztok,
Tudnátok kérlek segítenni ebben?
Van egy táblázatom azonosítóval(A) és két számértéket(B,C) tartalmazó oszloppal. A D-oszlopba szeretném összesíteni (összeadni) a Coszlop értékeit, ahol az azonosító(A) azonos és a B-oszlopban 0-van. (ahol nem 0 van az ne kerüljön az összegbe)
Így:
link
Mivel tudom a legegyszerűbben ezt összegezni? -
huan
őstag
Sziasztok,
Van egy táblám, időbélyeggel, hőmérséklet és páratartalom értékekkel:
Szeretnék egy diagramot, amiben mindkét értékeket megjelenítem (kb.5000db) egyszerre, azaz két függőleges tengellyel egy diagramban.
Vagy két vonal megjelenítést szeretnék, ilyesmit:
Vagy vonal és oszlop megjelenítést, ilyesmit:
Valahogy sehogy sem jön össze.
Tudnátok ebben segíteni kérlek?
Köszönöm! -
huan
őstag
Sziasztok
Tudnátok segíteni az alábbi feladat megoldásában? (ha lehetséges, akkor makrók nélkül)
Szükség lenne egy beviteli mezőre(cellára) ahova sorozatszámokat kell beírnom és ellenőriztetni kellene egy oszlopban, hogy szerepel-e már. “Ennyi”
Ha nem szerepel, akkor jelezhetne mellette egy zöld OK-felirat és enterre be kellene kerüljön a sorozatszámos oszlop legaljára, mellé az aktuális dátummal, majd kiürülhet a beviteli mező.
Ha szerepel már, akkor jelezhetne mellette egy piros NOK-felirat és enterre sem kerülne bele a listában, mert már benne van.
(remélem érthető)Köszönöm!
-
huan
őstag
Sziasztok,
Ezt a dolgot hogyan tudnám megoldani?
Egy excel táblában van egy formanyomtatvány. Ott van egy cella, ami változik és nyomtatnom kellene belőle 50db-ot úgy, hogy a formanyomtatvány (csak)ezen cellája mind az 50 esetében más. Az 50db egyedi érték szintén excelben (vagy ugyen ebben más munkalapon) van. Olyan mint a word körlevél, ha word-ben lenne, sima ügyem lenne, de nem akarom word-be tenni, formázgatni...
Hogyan oldjam meg?Köszönöm előre is!
-
huan
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
"A"-oszlopba szeretném a kép-fálj neveket beilleszteni és mellé közvetlenül a "B"-oszlopban megjeleníteni képpel (ugyan úgy méretezve, ahogyan előzőleg írtad). Ezen kívül csak annyit még, hogy bármi hiba esetén ne álljon meg, hanem hagyja figyelmen kívül, maradjon üres a kép cella.
A képek mondjuk itt vannak: D:\képek -
-
huan
őstag
Sziasztok,
Egy táblában a cellákban értékek vannak. Van olyan cellám, amiben több érték szerepel enterrel elválasztva egymás alatt, de egy cellában.
Hogyan tudnám minden értéket külön cellába tenni?
Köszi -
huan
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
"A színezett cella több feltételed formázás alapján színeződik, de a cellatartományra nem tudom "ráhúzni" ugyan ezen feltételeket valamiért."
sok feltétel van benne és mindet módosítani/igazítani kellene. Nincs valami egyszerű megoldás a feltételek helyett egyetlen feltételhez, egy cella színéhez kötni a feltételt? -
huan
őstag
Sziasztok,
Egy cellatartományt (6db egymás alatti cellát) szeretnék színezni egy másik cella színe alapján. A színezett cella több feltételed formázás alapján színeződik, de a cellatartományra nem tudom "ráhúzni" ugyan ezen feltételeket valamiért.
Hogyan tudnám színezni a cellatartományt a legegyszerűbben egy másik cella színe alapján? (a képen: a 99,17% zöld cella miatt szeretném az alatta lévő 6db szürkét zöldre színezni; a 2,08% piros miatt az az alatti 6db szürkét pirosra...)
Köszönöm!
-
huan
őstag
Sziasztok,
Egy cellában szeretnék megjeleníteni egy fix szöveget+egy átlag függvény értékét, ami a következő formátummal sikerül is:Hétfő napi átlag: 74.9791666674
De ilyet szeretnél "látni":Hétfő napi átlag: 74.98
Hogyan tudom megtenni úgy, hogy nem szeretnék más cellát ehhez felhasználni.
Ez a függvényem:=ÖSSZEFŰZ("Hétfő napi átlag:";ÁTLAG(C3:AA3)*100)
Köszönöm! -
huan
őstag
Sziasztok,
Bocsánat a nem idevaló témáért, de fontos lenne mihamarabb megoldanom ezt:
Szeretnék egy word-dokumentumban megjeleníteni mindig az aktuális időhöz képest +30perccel több időt automatikusan.
A beszúrás > kész modulok > mező > Time -mezőkódnál tudok "hozzáadni" időhöz? Vagy képlettel megoldható? -
huan
őstag
válasz
DeFranco
üzenetére
Egy közös használatú táblázatot kell a kollégáknak rendelkezésre bocsájtanom, ahol ruházati adatokat kell beírniuk. Ahova nem akarnak írni, oda 10-ből kilencen vonalat, kötőjelet tesznek, amit függvény kezdetnek érzékel a tábla, mert nem enterrel lépnek ám ki, hanem kötőjel és kikattintás... Ezt a jelenséget szeretném elkerülni, mert azonnal csörög a telefon, hogy baj van
Legördülő választéklistát már csináltam, hibaüzenettel, de a kötőjel beírásra és kikattintásra ez nem gyógyír 
-
huan
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
Köszi!
És egy kicsit "bolondbiztosabb" módszer? Olyanok fogják használni, akik nem tudják felhasználószinten használni a PC-t.
-
huan
őstag
Sziasztok!
Azt hogyan lehet megakadályozni, ha egy cellába egy kötőjelet akarok csak beírni és nem enterrel, hanem kikattintással lépek ki, hogy ne értelmezze függvény kezdetnek?
Köszönöm!
-
huan
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sajnos ilyen függyvény nincs nekem.
-
huan
őstag
Sziasztok!
Két dátum különbségét mivel tudom kiszámolni napokban?
Office 2010 -
huan
őstag
Sziasztok!
Egy színátmenetes formázást szeretnék alkalmazni egy táblázat minden során.
A táblázatban rengeteg sor van, de a színátmenetes formázásnál, ami a kijelölt cellák legkisebb-legnagyobb elemeiből színezi a cellákat, azt csak a sorokra szeretném alkalmazni.
Magyarul ezt szeretném egyszerűen megoldani:
Egy sort kijelölve formázni színátmenettel. Majd másik sort kijelölve formázni színátmenettel.
(ha az összes sor lenne kijelölve, akkor a halmaz legkisebb eleme lenne az egyik szín és a legnagyobb eleme a másik szín. Ehelyett a sorokban lévő legkisebb-legnagyobbat szeretném)
Remélem érthető
Köszönöm! -
huan
őstag
válasz
Fferi50
üzenetére
Szia!
Igazad van! Köszönöm szépen!
Olyat lehet csinálni, hogy rákattintás előtt mondjuk egy hiperhivatkozáson már "látszódjon" hogy nem ad eredményül semmit?
Magyarul a hiperhivatkozás "kedves neve" mondjuk "kép", ha nincs kép, akkor a "kedves neve" "nincs kép", persze kattintás előtt.
-
huan
őstag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni az alábbi dologban:
Egy folyamatosan, cikkszámokkal bővülő excel listában szeretnék másolható hiperhivatkozást elhelyezni a cikkek mellett úgy, hogy a hivatkozás egy fixen meghatározott mappára mutasson, azon belül a cikkszám.jpg-re. A mappában csak cikkszám.jpg -k lesznek és ha nincs ilyen jpg, akkor a hivatkozás valami üzenetet adjon, hogy nincs kép, vagy hasonló.Magyarul a cikkek mellett legyen egy "kép-megjelenítő" lehetőség.
(Másolható = csak le kelljen "húzni", mint bármely más függvényt tartalmazó cellát, ne kelljen átírni semmit)
-
huan
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi feladat megoldásában.
Vannak oszlopok cikkszámmal, névvel, ezek termékek lennének. Az a1 és a2 egy termékhez tartozna, a b1 és b2 egy másikhoz...stb.
A termékeknek vannak azonos darabjai, de vannak külömbözőek. A példában a b1,b2-jelölésű termék 5 darabbal több alkatrésze van, míg a c1,c2-jelölésűnek további 3 darabbal, összesen 8-cal több alkatrésze az a1,a2-höz képest.
Az oszlopok nincsenek sorba rendezve, alapból csak a oszlopok hosszából látni, hogy több alkatrészből állnak.
Amit szeretnék megoldani:
Az oszlopok azonos elemei egymás mellé kerüljenek (nem szükséges sorbarendezve nővekvően pl.), így a külömbözőek legalulra kerülnek és pontosan látni miben külömböznek az oszlopok.
Köszönöm!
(B-G az eredmény amit szeretnék; K-P a rendezetlen példa)
>minta<
-
huan
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni az alábbi dologban:
Van egy ilyesmi táblám.
B-oszlopban ismétlődő gyümölcsök, C-oszlopban szállítandó súlyok, D-ben szállítási dátumok.
Az E-oszlopban szeretném függvénnyel megoldani azt, hogy adott napon belül számolja össze az azonos gyümölcsök szállítási súlyát. Fontos, hogy csak az adott napon belülieket és az adott napon belüli fajták száma sem állandó.
<KÉP>
minta tábla
Köszönöm! -
huan
őstag
Sziasztok!
Lenne megint egy problémám.
Van egy táblám egy oszloppal, benne nem ismétlődő számok. (kb.10.000db)
Szeretnék minden egyes számmal függvénnyel kiegészített 200 sort létrehozni egy másik munkalapon.Magyarul:
- vannak ilyesmik:
1234
4666
7896
4589-és ilyeneket szeretnék:
1234alma1
1234alma2
..
..
1234alma200
4666körte1
4666körte2
..
..
466körte200
..
..
stb.Az eredmény így 10.000x200 sor lesz.
Hogyan csinálnátok? -
-
huan
őstag
Sziasztok!
Lehet olyat csinálni, hogy egy tábla mondjuk 10 sorát formázom (csak kitöltéssel) és a tábla lejjebb lévő bizonyos sorai ezeknek megfelelően szintén formázódnak (csak a kitöltéssel).
Ha lehet nem makróznék
-
huan
őstag
Sziasztok!
Egy szűrt tábla üres celláiban függvénnyel végeztem műveleteket, amiket át szeretnék értékre alakítani (másolni és "önmagára" illeszteni értékként), de ezt szűrt táblában nem lehet.
Hogyan tudom ezt a problémát legegyszerűbben elkerülni, hogy a (szűrt)cellákban ne függvény legyen? -
huan
őstag
Köszönön eddig is!
Ctrl+Shift+Enter-el kell majd bevinni
Ezt pontosan hogyan kell?
30-31-es sorok szerintem készen vannak
Késznek is lehet tekinteni, de alap esetben azt tekintem késznek, ami vagy teljes mennyiségben, vagy jó mennyiség+selejtmennyiség=teljes mennyiséggel van kész, tehát nem csak az előzőleg "átadott" mennyiség. -
huan
őstag
válasz
Fferi50
üzenetére
Szia!
Az x-eket ki helyezi el a táblázatban?
Az x-eket, vagy az egész F-oszlopra nincs szükség, ha a G-oszlop tud "nélküle" működniAhol kész van, oda már nem kellene írni a G oszlopba?
Maradhat üresen is, valóban. Csak azért írtam minden cellába, hogy majd az FKERES "rátaláljon" majd az első cikk találat mellett.Ahol még nem történt művelet, azaz 0 a jó+selejt, oda nem kell semmit írni?
Jogos. Csak akkor ha ez az első művelet cikken belül. (pl.24.sor, 27.sor)Hiszen ott még minden művelet hátravan. Vagy extrém esetben, ha minden db selejtté válik "útközben", akkor arra a műveletre már nem kerül sor.... ?
Csak azok a műveletek kellenének, akiken éppen "van munka", nem az összes hátralévő.
Ha minden darab selejtté válik valahol, akkor nem lesz mit feldolgozni a következőnek, így ott vége a "munkának". (F-oszlop: Ha D+E=C (jó+selejt=össz db) akkor KÉSZ >> F=KÉSZ -már nem érdekes) -
huan
őstag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni Tőletek az alábbi feladattal kapcsolatban. Elnézést kérek, ha kissé bonyolult, de nem tudtam ennél jobban egyszerűsíteni.
Van egy táblázatom, ahol cikkek, műveletek, össz, jó és selejt darabszámok vannak és olyan műveletek, ahol az előtte lévő művelet "munkát" ad a következőnek, vagy sem. Akiknek "munkája" van, azokat a műveleteket szeretném összegyűjteni. (A G-oszlopban szereplő műveleteket szeretném ha lehet függvénnyel megszerezni)
- A-oszlop: cikkek
- B-oszlop: műveletek
- C-oszlop: a cikkhez tartozó össz darabszám
- D-oszlop: A cikk és adott művelet jó darabszáma az össz darabon belül
- E-oszlop: A cikk és adott művelet selejt darabszáma
- F-oszlop: Ha D+E=C (jó+selejt=össz db) akkor KÉSZ
- F-oszlop: Ha a D+E<C (vagyis a jó és az addig keletkezett selejt), akkor X (itt fontos lenne, hogy csak az addig keletkezett selejtet(E-oszlop) vegye figyelembe)
[pl.: 21.sor=KÉSZ, mert a 20.sortól már 29 az össz darab]
- G-oszlop: F=KÉSZ -már nem érdekes. Csak azokat a műveleteket tartalmazza, ahol "munka" van, azaz D-cella értéke kevesebb, mint a felette lévő D+E -értéke (cikken belüli addigi E-oszlop-összeg)Pirossal jelölt cellák: Ahol "esemény" történik számomra.
A minta táblát elhelyeztem itt.
Köszönöm előre is!

-
huan
őstag
Sziasztok!
Szeretném egy táblázatban több sor szín-kitöltését megváltoztatni automatikusan egy sornak megfelelően, ahol manuálisan változtattam a szín-kitöltést.
Magyarul egyikben beállítom a kitöltést kézzel és automatikusan a táblázat több másik sora is kitöltődik színnel ennek megfelelően.
Lehetséges ez? -
huan
őstag
Inkább máshogy kérdezem:
Ez a függvény:=HA(HAHIBA(SZÖVEG.KERES("MLZR";E2);0)>0;"MLZR";HA(HA(G2>F2;ÖSSZEFŰZ("Pót ";(HA(S2+T2>=U2;"KÉSZ";ÖSSZEFŰZ("r.m.: ";T2))));HA(S2+T2>=U2;"KÉSZ";ÖSSZEFŰZ("részm.: ";T2)))="részm.: 0";"";HA(G2>F2;ÖSSZEFŰZ("Pót ";(HA(S2+T2>=U2;"KÉSZ";ÖSSZEFŰZ("r.m.: ";T2))));HA(S2+T2>=U2;"KÉSZ";ÖSSZEFŰZ("részm.: ";T2)))))ha én rögzítem a makrót, akkor így néz ki:
ActiveCell.FormulaR1C1 = _
"=IF(IFERROR(SEARCH(""MLZR"",RC[-17]),0)>0,""MLZR"",IF(IF(RC[-15]>RC[-16],CONCATENATE(""Pót "",(IF(RC[-3]+RC[-2]>=RC[-1],""KÉSZ"",CONCATENATE(""r.m.: "",RC[-2])))),IF(RC[-3]+RC[-2]>=RC[-1],""KÉSZ"",CONCATENATE(""részm.: "",RC[-2])))=""részm.: 0"","""",IF(RC[-15]>RC[-16],CONCATENATE(""Pót "",(IF(RC[-3]+RC[-2]>=RC[-1],""KÉSZ"",CONCATENATE(""r.m.: "",RC[-2])))),IF(RC[-3" & _
">=RC[-1],""KÉSZ"",CONCATENATE(""részm.: "",RC[-2])))))"amit Tőled kaptam, és ezzel működik csak, az viszont így:
ActiveCell.FormulaR1C1 = _
"=IF(IFERROR(SEARCH(""MLZR"",RC[-7]),0)>0,""MLZR"",IF(IF(RC[-5]>RC[-6],CONCATENATE(""Pót "",(IF(RC[-3]+RC[-2]>=RC[-1],""KÉSZ"",összefűzE(""r.m.: "",RC[-2])))),IF(RC[-3]+RC[-2]>=RC[-1],""KÉSZ"",CONCATENATE(""részm.: "",RC[-2])))=""részm.: 0"","""",IF(RC[-5]>RC[-6],CONCATENATE(""Pót "",(IF(RC[-3]+RC[-2]>=RC[-1],""KÉSZ"",CONCATENATE(""r.m.: "",RC[-2])))),IF(RC[-3]+RC[-2]" & _
">=RC[-1],""KÉSZ"",CONCATENATE(""részm.: "",RC[-2])))))" & _
""Miért különbözik?
-
huan
őstag
Sokszor van úgy, hogy fejléccel rendelkező számnak "látszó" oszlopaimban megjelenik a sarokban a kis háromszög, és számmá alakítható, de ha kijelölöm a cellákat és cellaformázással számmá alakítom, az nem ugyan az, és marad is a kis háromszög. Ha az egész oszlopot jelölöm ki, a fejléccel együtt, nem ajánlja fel az "átalakítás számmá"-t.
Miért van ez? Hogyan tudom mindig számmá (háromszög nélkül) alakítani az akármilyen hosszú oszlopot? (jelenleg a második sortól lefelé kijelölöm az összest és átalakítást választok)
[link] -
huan
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Sziasztok!
Nem létezik olyan "konverter", ami a függvényeket VBA-kóddá konvertálja, de anélkül, hogy az említett folyamatot megcsinálnánk? -
huan
őstag
Sziasztok!
Teljesen kezdő VBA-ismeretekkel kérdezném Tőletek, hogy ha a munkámban minden nap egy 20oszlopos,2000soros táblázaton kell előre megírt függvényekkel számításokat, szűréseket végeznem, majd a kapott eredményt más táblákban fkeressel összefésülnöm, akkor jól gondolom, hogy makró az én barátom? Tehát minden nap ugyan olyan táblákon, fix függvényes műveleteket szeretnék gyorsabbá és egyszerűbbé tenni.
Tudom, hogy így ez nagyon kevés infó, csak az irányvonal érdekelne egyenlőre, merre induljak, hogy ne kelljen minden egyes alkalommal függyvényeket beillesztgetni...stb.
Kezdetnek kérdezném: Egy függyvényt be tudok illesztetni VBA-ból egy cellába és végigfuttatni az összes soron?
Köszönöm! -
-
huan
őstag
-
huan
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni az alábbi dologban.
Egy ilyen egyszerű táblában szeretném megcsinálni azt, hogy:
- Az A-oszlopban ismétlődő számok vannak, véletlen sorrendben és véletlen darabszámban
- A B-oszlop segítségével, vagy egyből függvénnyel(B1) meg szeretném számoltatni, hogy az A-oszlopban mennyi egyedi (hány fajta) szám van, azaz az ismétlődéseket nem számolva.
(megfelelő segédoszloppal is (B), ami az első előforduláskor jelöl, amit maj később összeadok)Köszönöm!

-
huan
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni az alábbi feladat megoldásában.
Van egy ilyesmi egyszerű táblám. Tulajdonképp egy készlet fogyását számoló leltártáblázat.
Az E2 : F5-ben készletek szerepelnek pl. gyümölcsökből.
Az A-oszlopban a gyümölcsök véletlenül ismétlődnek.
A C-oszlopban az aktuális készlet látható mindig, a B-oszlopban az aktuális levonás értéke a készletből.
Lefelé haladva a C-oszlopban mindig csak annyi érték legyen a gyümölcsök mellett, amennyi a A-oszlop adott gyümölcsének levonása után marad.
A C-oszlopban lévő változást szeretném fügvénnyel megoldani. -
huan
őstag
válasz
Lasersailing
üzenetére
Nem, én értettem félre.
Majdnem tökéletes, annyiban kellene még módosulnia, hogy pl. amikor a B5-ben üreset talál, ne az egész C1>C5-ig 1900.01.00-legyen, hanem az utolsó nem üres B-oszlop tartalom, azaz 2018.10.04.
Mit pl. a B14 vagy B15-ben nincs dátum, ott természetesen 1900.01.00 is jó. -
huan
őstag
válasz
Lasersailing
üzenetére
Szia
Ezzel az a bajom csak, hogy nem a legutolsó B-oszlop dátumom lesz a C-oszlop mindegyikénél, ahol azonos A-oszlopelemek vannak.
(a képen C1>C5-ig B4 van; C6>C13-ig C13 van) -
huan
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémámban.
Az A-oszlopban ismétlődő, de rendezett elemek szerepelnek.
A B-oszlopban dátumok, nem rendezetten és valahol hiányosan szerepelnek.
A C-oszlopba szeretném fügvénnyel megoldani azt, hogy adott A-oszlop ismétlődésen belül melyik a legutolsó B-oszlopi dátumbejegyzés. (sorban legutolsó, nem dátum szerinti legutóbbi)
Köszönöm!
-
huan
őstag
Sziasztok!
Tudnátok légyszíves segíteni abban, ha van egy ilyen táblám, amiben az A-oszlopban ismétlődnek elemek, a B-oszlopban számok vannak, és képlettel a C-oszlopban összegezni szeretném az A előfordulás melletti B-oszlop értékeit, összesen:
(itt manuálisan adogattam össze a számokat) -
huan
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdéseim lennének, hogy:
- az fkeres-függvénnyel, vagy más hasonló függvénnyel lehet .txt-ben keresést indítani?
- ha nem, akkor importálom a .txt-tartalmát excelbe, de hogyan tudnék fkeressel megkeresni pl. ezt: aaaaaaa-bbb.pdf
ilyen tartalmú sorokban?
(az egész sor tartalma kellene)
d:\gggggg\kkkkkk\lllll\aaaaaaa\bbbbbbb-bbb.pdf
d:\gggggg\kkkkkk\lllll\aaaaaaa\cccccccccc-bbb.pdf
d:\gggggg\kkkkkk\lllll\aaaaaaa\ddddd-bbb.pdf
d:\gggggg\kkkkkk\lllll\aaaaaaa\gggggggdefr-bbb.pdf
d:\gggggg\kkkkkk\lllll\aaaaaaa\aaaaaaa-bbb.pdf -
huan
őstag
Sziasztok!
Bocsi, ha off!
Listáztatni szeretnék egy mappa tartalmát így:dir *.txt? /s /b >fajllista.txt
Tehát a mappa és almappák .txt-inek az útvonalát.
Azt szeretném megoldani, hogy már "szűrve" tegye ezt, mert nagyon sok találatot ad eredményül.
Konkrétan:
- nem kellenek a P-vel kezdődő .txt-k és útvonalaik
- csak az 1 és 2-essel kezdődők kellenénekVan mód "feltételeket" adni a parancsnak?
Ha tehetem 1 paranccsal oldanám meg.
Köszönöm! -
huan
őstag
Sziasztok!
Az excel gyári beépített feltételes formázás ikonjain kívül lehet másmilyen automatikus formázást alkalmazni, azaz módosítható valahogy, vagy tölthető le további formázó ikonok?
Ilyen helyett:
valami hasonlót szeretnék:

-
huan
őstag
Sziasztok!
Késztettem egy diagramot excel-ben, amit át kell másolnom word-be, amivel nincs is problémám.
Viszont szeretném a word-ben ezt a diagramot fektetve elhelyezni, azaz elfordítani 90-fokkal.
Hogyan lehet ezt megcsinálni? (azt az 1 oldalt sem szeretném fekvőre állítani, ahol a diagram lenne) -
huan
őstag
Sziasztok!
Gannt-diagram-ot szeretnék használni, ha lehet több féle formájút nem egyszerre természetesen.
Jól tudom, hogy ez nem ingyenes diagram? Hol találok "tetszetős" nem túl drága Gannt-diagrammokat, sablonokat, amiket letölthetek?
Köszönöm! -
huan
őstag
válasz
Juditta_56
üzenetére
tenkjú! -
huan
őstag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy az alábbi táblában:
- amíg az A-oszlopban azonosak a számok
- a D-oszlopban a mai naptól számított "távolság" =MA()-C2 -ok közül az
- E-oszlopba csak a legkisebbre van szükségem
(azonos A-oszlop számok-on belül a piros számok kellenének)
Függvénnyel szeretném, nem makróval.
https://data.hu/get/10316552/aaa.xlsx
Köszönöm előre is! -
huan
őstag
Sziasztok!
Ezt meg lehet vajon oldani függvénnyel, hogy egy cella tartalmában lévő karakterek(valamilyen feltétel alapján, jelen esetben a számok) másmilyen színűek legyenek? (vagy feltételes formázással)
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- EAFC 26
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- BestBuy ruhás topik
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Renault, Dacia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Logitech Webkamera MeetUp 120 -os látótér, mikrofon, 4K Ultra HD
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3842, 100% Akkumulátor
- Bontatlan iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938, 100% Akku
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest