Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- bitpork: 2025, zárás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ny.janos
tag
Mivel nem tudom, hogy a valós feladatban hány terméked van, aminek az alkatrészeinek az "átfedését" látni szeretnéd, próbáltam olyan megoldásban gondolkodni, ami több 10 (vagy még több) termék esetén is működhet, de a feladatnak csak egy részére sikerült viszonylag könnyen használható megoldást találnom.
A gondolatom az volt, hogy első lépésben az összes előforduló cikkszámot és hozzá tartozó nevet egymás alá teszem 2 oszlopba, majd eltávolítom az ismétléseket. (Ennek az időigénye mondjuk 100 termék esetén már igen jelentős lenne kézzel, makróhoz viszont nem értek. Képlettel pedig nem tudtam megoldani.)
Második lépésben azt kerestem meg, hogy az adott alkatrész szerepel-e az adott termék alkatrészlistájában. Ezt követően a sorbarendezés már tetszőleges.C2 cella képlete:
=HA(DARABTELI(K$2:K$23;$A2)>0;$A2;"")D2 cella képlete:
=HAHIBA(FKERES(C2;$A$2:$B$20;2;0);"")
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z170X-Ultra Gaming Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Thunderbolt 4 kábel
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Fferi50