Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
Peat;)
veterán
Jaja, ara ígazan fígyeltem:)
-
Rox
tag
Az egyik szemetek a helyesíráson volt, ugye? ;)
-
Peat;)
veterán
Úgy négyet kb. Kicsit kevéske..:(
-
Peat;)
veterán
Megvolt.......Ady Endrést választottam,majd kiderül mi sül ki belőle......(szerintem 3-as,bár ki tudja)
-
lesaux
veterán
Állítólag 4 óra egy érettségi, úgyhogy sztem az a jó, ha még nem került elő senki. :D
-
Jester
aktív tag
Novellaelemzés ebben az évben? Anno amikor még én érettségiztem.... szóval akkoriban két évente volt mindig valamilyen novellaelemzés. Ezt tudván készültem abból, és csak abból, és nagyon bejött. Ha most is igy van még, akkor két év múlva, amikor odakerülsz elég lesz novellákból készülnöd az írásbelire.
-
zsoltee10
addikt
Agyzuzo a tipped nem jött be. Ennyit a szuprtitkos információról. Milyen vicces, hogy reggel óta senki nem szólt a fórumba. Remélem azért jól sikerült mindenkinek. Szerencsém, hogy tavaly érettségiztem, különben jól megszívtam volna. :)
-
Nimrod
addikt
De jó, hogy már leérettségiztem :)
-
renegade
aktív tag
Na, remélem rendben zajlott a nagy megmérettetés. Ugye milyen jó érzés utána? :)) :))
Vajon átnéztétek Adyt a javaslatnak megfelelően..?
Ki mit írt? Milyen lett? -
hungeek
senior tag
hát a tippek nem igen jöttek be......
ha minden igaz ezek a tételek (amiket asszem már írnak a delikvensek :) )
1., Új érzésvilág és kifejezésmód Ady Endre költészetében
2., Vörösmarty Mihály Gondolatok a könyvtárban cím? versének elemz? értelmezése
3., A novella m?faji jellemz?inek bemutatása egy szabadon választott magyar m? elemzése alapján
deyo hogy nekem még 2 évem van eddig a szörnyűségig! -
Szalma
őstag
Csak kellő ''lazasággal'' viszonyuljatok a dologhoz, kollégák! Kéz/láb törést!
Szeretettel:
Szalma
ui.: Egy rázósabb ZHn több múlhat, mint egy ''fika'' érettségin! Fel a fejjel! :) -
atus
senior tag
Ügyesek legyetek!! Na mentem készülődni... :O
-
Panther
HÁZIGAZDA
Úristen, 2en vagyunk bejelentkezve, és előző hozzászólásom óta nem írt senki a fórumba! :O (Több mint 20 perce!)
-
Panther
HÁZIGAZDA
Ááá vazzger! Eljött a nagy szopás napja :DDD
(Nagy genyaság az egész érettségi... már egyszer mindenből írtunk dogát, hagyjanak már békén! :DDD) -
Pé
senior tag
Ja... Mindenkinek egy kalappal !
(Ui : De szivesen cserelnek veletek .... :) ) -
renegade
aktív tag
Hajrá srácok, az erő legyen veletek!
:) -
Menjetek már aludni amúgy, nem fáj az érettségi, higgyétek el!
-
kakimano
újonc
És ha MÁS is látja ezt?
-
bazs
aktív tag
Valamelyik idén érettségiző feldobhartná az idei feladatokat, egyszerűbb itt megnézni, mint futkozni utánna.
Előre is kösz. -
kakimano
újonc
Agyzuzo:
Fel tudod fogni mekkora állat vagy, hogy ezt itt elmondtad? :( -
Emberek, azt azért ugye tudjátok, hogy MINDEN ÉVBEN eljáccák a népek a ''tuti tippeket''. És minden évben mindig mindenki beszopja. Én is megszívtam anno :).
Szvsz felejtsétek a tuti tippeket. De, nyugodtan feküdjetek is le aludni, a verselemzés mindig joker, ha elemeztél már verset párszor, akkor minimum 4-es. Ha pedig nem, megérdemled, hogy megbukj ;].
És relax, én az írásbelire és a szóbelire is 1-1 napot tanultam magyarból (a többiből is..), oszt mégis élek. -
atus
senior tag
Ha valakinek van Palm-ja, és érdekli némi irodalompuska, az tegye fel a kezét, és akkor feltöltöm őket. iSilo-val olvasható. Sőt inkább most feltöltöm...
Persze ezeket csak végszükség helyzetére érdemes betárazni, a tanulást nem helyettesítik.
Az egyik pdb file-ban a négy tankönyv komplett anyaga van. (355k)
[L]http://www.freeweb.hu/coolness/tankonyvek.pdb[/L]
A másikban 51 kidolgozott (csak magyar) magyar tétel. (300k)
[L]http://www.freeweb.hu/coolness/tetelek.pdb[/L]
Kéz és lábtörést sorstársak! -
PeliScan
addikt
Nah, ha így szépen meglennének a magyarok, akkor nem tudna vki utánanézni a matekoknak..? :))
-
-
Tütüm
aktív tag
-
Veron
addikt
Én is más forrásból ugyan ezeket hallottam!
Szerintem ezek a nyerők! -
-
Agyzuzo
addikt
Csak aztán nehogy az legyen, mint '89-ben (Moszkva tér - rémlik valakinek ez a zseniális magyar gyöngyszem? ;) )
-
PeliScan
addikt
Hűű, most kaptam meg SMSben Agyzuzo tippjeit... :) Hohoóóó!
Bár lehet, hogy 1 enmber hülyeségét kapta fel mindenki... :) -
Cathfaern
nagyúr
-
Agyzuzo
addikt
Kaptam egy fülest:
1. Vörösmaty: Csonogor és Tünde
Ady istenes v. szerelmi költészete
Arany: Őszikek
2. Balassi (átfogó)
Berzsenyi: Magyarokhoz I., II.
Mikszáth próza
3. Madách: Az ember tragédiája
József Attila (átfogó)
Illyés Gyula (hogy melyik verse, arról nem szól a fáma)
Elvileg e közül a 3 tételsor közül húzzák ki reggel, hogy melyik legyen... -
atus
senior tag
Itt egy lista a puskámról amit folyamatosan updatelek majd, írjátok meg légyszi mi az ami szerintetek még kellene rá, hogy holnap ne égjek be:

-
Veron
addikt
Hát nem tudom milyenek de azért nézd meg!
http://www.puska.hu/irod1_k.htm -
atus
senior tag
Ha valaki ismer olyan oldalt, ahol normálisan kidolgozott érettségi tételek, vagy 5-ösre írt érettségi/próbaérettségi dolgozatok vannak, ide nyomja, mert most kezdtem puskát készíteni, és kellene...
[L]http://www.freeweb.hu/soktetel/irod_eret.htm[/L]
[L]http://www.freeweb.hu/bel/erettsegi/index.html[/L] hátteret ignoráljtok :)
Na ilyesmik kellenének, csak kicsit értelmesebben kidolgozva... -
zsoltee10
addikt
válasz
PeliScan
üzenetére
Szerintem sem lehet. Még szóbelin sem biztos. Én a Gyűrűk urát választottam 20. századi külföldi regénynek szóbelin, de nem engedték meg mert idézem: ''Én nem ismerem ezt a hülyeséget, ezért te sem mondhatod el.'' Mondta ezt a magyar tanár. Egy angol magyar tanárt is megkérdeznék szívesen, hogy a LOTR mennyire hülyeség mint szépirodalmi mű... :)
-
atus
senior tag
Amit még többen mondtak, és a kaki is megfagyott az ötlettől bennem, az az egyetlen Nobel-díjas írónk frissen felkapott könyve. Szóval én nem olvastam a Sorstalanságot, és nem kimondottan örülnék neki...
-
dXtr
tag
vagy Aranytol a Leteszem a lantot
-
Veron
addikt
de ha előzőleg nem tanultál túl sokat, akkor csak a mai nap marad!
-
AND1
őstag
Én szerencsére csak jövőre fogok érettégizni...de már azért gondolatban foglalkozom ezzel.Azért nagyon nem várom, ki várja? :))
Sok sikert srácok! PH legyen veletek! :) -
PeliScan
addikt
Kedves atus, Veron!
Itt, a nyilvánosság előtt, fogadok veletek (már ha van kedvetek:DD Na?
2001 A term. mint ihletforrás a magyar költ.ben
Babits: Esti kérdés
Bánk bán
2002 A szerelem motívuma Csokonai
Radnóti: 7. ecl.
Egy jókai regény. -
Veron
addikt
MAGYAR:
98:
1. a magány ábrázolás a magyar lírában
2. Arany: Epilógus
3. Kosztolányi 1 prózájának emelzése
99:
1. a helytállás és hősiesség a XVI-XVII. sz.ban
2. Tóth Árpád: Esti sugárkoszorú
3. egy XX.sz-i magyar dráma
2000:
1. haza és haladás a XIX. sz. első felének lirájában
József A. : Óda
3. Moricz egy novellája
2001:
1. a természet mint ihletforrás a XVIII-XIX. sz-ban
2. Babits: Esti kérdés
3. egyéni és közéleti konfliktusok a Bánk bánban
2002:
1. Jókai egy regénye
2. CSokonai művészetében a szerelem motívuma
3. Radnóti: Hetedik ecloga
2003:
1. Csongor és Tünde :))))
(a többi lehet amit ti akartok) -
dXtr
tag
tavaly es tavalyelott mi volt nemtudjatok?
-
dXtr
tag
József Attila Óda című versének elemzése 2000
detto -
dXtr
tag
hajra Berzsenyi bacsi
kozelito tel rulez remelem
na majd kiderul hooonap -
Veron
addikt
Eggyütt érzek Atussal! Irodalmi antitalentum vasgyok én is! Ha fizikából vagy matekból négyet kapok akkor elbújdosok egy időre, de magyarból a 3-as a cél! Nekem nagyon nem megy a verselemzés, ezért nagyon bizom a Csongor és Tündében!
-
PeliScan
addikt
válasz
renegade
üzenetére
Még nem érkezett egy levél sem, sajnos... :) Kérdezni tudtommal bármit lehet.
Szöveggyűjteményeb puska..? Akkor nem volt túl jól felszerelt a suli, a miénk direkt ezért tart ''brand new'' szöveggyűjteményeket, azokat kapjuk meg...
csabibabi:
nem, a tanárok nem értek sokat. :) Az angol ugye folyik mindenhonnan, az megvolt ígyis-úgyis. Az eszpereantót meg egy 1914es és egy 1968as (Lenin-idézetek minden fejezet végén:) De megérte..! -
renegade
aktív tag
Ember Tragédiája volt 96-ban meg vmikor előtte is vmennyivel, no meg a jelenlegi politikai kurzusnak rossz emlékei vannak a darabbal kapcsolatban, szvsz ez nem valószínű.
Én József Attilán és Adyn átszaladnék a helyetekben. -
renegade
aktív tag
válasz
PeliScan
üzenetére
Érdekes, ez bőven van olyan illegális mint a warez- vagy pl telefonkikódolás, mégsincs ellenhang... nekem tökmindegy különben, meg együtt is érzek veletek, csak észrevétel volt.
Amúgy nekem nagyon az a benyomásom, körülbelül annyi eséllyel lehet találgatni (és ti is ezt teszitek), mint dobás előtt a kocka értékét. ''6-os már volt kétszer, most biztos nem lesz...'' hát valahogy így. Én átfutnám az összeset nagyjából, szöveggyűjteményre támaszkodva, ui az ugye veled lesz.
Megj.: nekünk nem kellett kiradírozni a beleírt jegyzeteket. Hivatalosan nem.
(szentségelt is, aki előző nap órákat töltött vele... én speciel örültem :) ) -
dXtr
tag
elvileg megtanultam a CS+T , az ember tragediajat meg Berzsenyit
remelem 1ik benne lesz.. -
PeliScan
addikt
Jajj, ne hülyülj már. :)) A verselemzésből 3asra MINDEN versből MINDENKI meg tudja írni!!
Csakhát van itt egy kis gáz! Van két nyelwizsga -> két ötöske, ok. A törit vágom, az is 5. Magyar 5 KELL hogy legyen, a matek 4 KELL hogy legyen, ha full pontszámot akarok vinni!
Itt már régen nem arról van szó szvsz, hogy átmész-nem mész át, hanem hogy hány pontocskát viszel..! :O -
Veron
addikt
Szentem tuti Csongoe és Tünde lesz, mert ha jól tudom az még nem is volt, és tavaly regény volt, tehát idén dráma lesz, igy elég jó esélyt látok rá! Én ebben bizom!
-
atus
senior tag
válasz
PeliScan
üzenetére
Akkor Nagy Lászlón úgy látszik nem csak nekem akadt fenn a szemem. Azt se tudom ki az, ráadásul József Attiláról is alig tudok pár szót. Ha ilyen lesz, akkor a szóbelire iszonyat mód kell készülni, hogy kiköszörüljem a buktát. Ha hármast kapok legalább, akkor nekem vége a magyar érettséginek, többet rá se nézek irodalomtankönyvre.
Csongor és Tündét épp most kezdtem el olvasni, de letettem, merthogy ez úgyse lesz. De akkor most erőt veszek magamon, és elolvasom figyelmesen az elemzést.
Egyébként ti visztek magatokkal valami segédeszközt? -
Szeke
senior tag
Látom itt is mindenki idöben kezd el tanulni mint mi is tettük anno :)
-
PeliScan
addikt
Igen, én is most láttam! :(
Elhiszed, hogy az egész tanulási technikám -már ha van ilyen egyáltalán- eszerint légvár..? Mert szépen kihúzogattam, ami már volt, erre meg... :O
Ha vmi jó verset kapok, az nem gáz; DE:
pl '90 - Nagy László: József Attila
Nah, ha ilyesmit kapok, felakasztom magam. Két dög költő, eygiket sem szeretem, ráadásul: mert itt nem lehet kamuzni erről-arról, mindkét költőt vágni kell... ehh. :O -
Veron
addikt
Nekünk állitják, hogy Csongor és Tünde vagy Az ember tragédiája lesz! Még esélyes Kosztolányi, Ady vagy Arany, esetleg Balassi! Én az első 2 tanulom meg aszem! még van kb 19 orám!
-
atus
senior tag
Végigolvastam az elmúlt sok év tételeit, és most mocskos mód be vagyok parázva. A 90%-ukhoz hozzá se tudok szólni, de még kipuskázni se tudtam volna őket, mert tök ismeretlenek.
ÁÁÁÁ :O:O -
atus
senior tag
válasz
PeliScan
üzenetére
Ennek örülök. :DDD Tudtam én, hogy nagy köcsög a tanárom, csak néha még reménykedem, hátha nem. Mondta, hogy olyat ad, amire esélyt lát... Alkoholista mocsok. ON
Mondjon még valaki tippeket, mert jobb híján most sorba megyek az eddigieken. Most fejeztem be Kölcseyt, aztán most Vörösmarty, Petőfi, Arany jön.
Valaki lécci mutasson egy linket az eddig ellőtt irodalom témákra, ha lehet év szerint rendezve!
Update: Most néztem, 96ban volt Az ember tragédiája
Akkor 100, hogy az már nem lesz? -
PeliScan
addikt
Évforduló szerintem sem lesz, túl kiszámít6ó lenne. Én pl Vörösmarty-ra tippelek, de ez csak tipp. Személy szerint Weöresnek annyira örülnék, hogy a matekot is elfelejteném pár percre... :)) A matek a legnagyobb prioritású, de azért a magyart sem lenne rossz tudni. :)
.>>FELHÍVÁS VÉGE!<<. -
atus
senior tag
Tényleg nem ártana valami tuti tipp, mert mindenki mást mond.
Épp most fejeztem be Berzsenyit, ő a No.1.
Mondták még: Madách:Tragédia, Illyés, Mikszáth:Beszterce Ostroma, Babits:Jónás könyve, Móricz:Árvácska, Kosztolányi:Édes Anna
Rossz nyelvek emlegették még Krúdyt
Hálás lennék, ha le tudnánk ezt a kört szűkíteni, mert ennyit meg nem tanulok ma az 100... -
dXtr
tag
1.evfordulos sosem lesz magyar irasbelin, ez fix
2.kulfoldi sem lehet
3.Berzsenyit, Juhasz Gyulat lehet varni szvsz
enis iden(holnap ) nyomom -
zsoltee10
addikt
Van valakinek logikus tippje, hogy mi lesz idén a magyar érettségi tétel?
Én már tavaly átestem a tűzkeresztségen, de barátnőm tiszta para. Peliscan látom te vágod a magyart, Melinda a matekot tudja jól. Kíváncsi vagyok, te mire tippelsz.
Szvsz Illyés lesz, mert április 15-én volt 20 éve, hogy meghalt. -
pschio
őstag
az biztos en pl egy matek tetelt sem tanultam meg! en tavaj erettsegiztem es szinusz tetel volt asszem azt meg levezettem a fugvenytablabol:))) es igy lettem 4es matekbol minimalis rakeszulessel! ami annyit etsz hogy megoldottam az azelotti meg a meg egyel azelotti feleadtsort es amikor realizaltam magamban hogy min 3mat mindbol meg tudodk csinalni legrosszab esetben is inkabb a torivel foglalkoztam mert attol fostam mint a raketa a tuzet:) de azert meglett a geci csavotol a 2es egyebkent csak ez az egy jegyem lett ilyen szar de a lenyeg a lenyeg MEG VAN!!!!!!!!! :pschio
Aktív témák
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- Yettel topik
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- PS4 PRO 2TB SSHD + 3 játék + 2 Controller Makulátlan új állapotban FULL BOX!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest