Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jarod1
veterán
használj chip resettert kb 1500 Ft patronbirodalom.hu -n nekem is néha csinálta amikor bekapcsolás után, bejön ez a hiba üzenet, de reset után felismeri, és addig nyomtatok amig ki nem fogy a tinta..de ezt nem a softveres jelzéssel láttom hanem amikor már nincs az a szin...
-
a2d2
addikt
válasz
Thrawnad #4595 üzenetére
Ezt nem mondod komolyan!
Szóval tegnap egy óra alatt kiürítettem a vadi új patronokat a fejtisztításokkal?
Komoly.De akkor miért ez a not recognized hülyeséget írja? Miért nem azt hogy cseréljek patront mert nincs festék.
Akkor viszont reset-et kellene csinálnom a régi patronokon és feltölteni ablakmosóval és nyomtatni pár oldalt.
Ezt a reset-et nem lehet valahogy reset-elő nélkül megoldani? (pl összeérintve bizonyos részeket a chip-en).Amúgy nem akarok sokat nyomtatni, mert a cégben tudok ha kell. Szóval ki akarom tisztítani a fejét hogy szépen nyomtasson és eladni az egész kócerájt
-
Thrawnad
senior tag
Ennyi fejtisztítás után, tuti kifogyott a cucc.
Semmi extra másikat bele.
Nekem tényleg bejön az önresetteres.
Én azért javaslom mindíg a személyes vásárlást, mert ha nem jó akkor visszaadom.
Nyomtató Firmwaret meg jobb ha nem piszkálod.Mennyit akarsz majd nyomtatni?
Ha sokat akkor CISS, vagy resetteres patron.Thrawnad
-
a2d2
addikt
válasz
Thrawnad #4593 üzenetére
Szia!
Lehet hogy nem fogalmaztam elég pontosan.
Szóval ezt írja ki: "Ink cartridge not recognized".Amit pár órás netes keresés után találtam és végigjátszottam már:
- chip törölgetése
- Windows driverben a monitoring kikapcsolása
- nyomtatóban a patrontartó rekesz (fej feletti rész) tisztítgatása langyos vízzel
- patronok nyomogatása a patrontartóba
- bepattanó kis kallangyúk ellenőrzése, patron előre felé nyomása
- mindegyik patron kiszedése, gép lekapcsolása, kihúzása a konnektorból, majd vissza
- akkor megcsináltam ugyanezt amit te írtál hogy usb-t is húzzam ki
- szóval mindenféle PC-s csatlakozás nélkül is ezt játssza
- a fenti pont miatt nem próbáltam leszedni a drivert és régebbit felpakolni (szerintem a nyomtató tárolja a letiltott chipeket)Szóval csak valami olyasmi megoldást tudnék elképzelni hogy pl firmware frissítéssel kitörölni az agyából a tiltólistát, és utána a számítógépen is rendet tenni (régi driver + update letiltása). Erre van valami lehetőség?
Amúgy azért kellett ilyen sok fejtisztítás mert a patronok berakása után a cián tökéletes volt, a magenta és a fekete cián alapon fekete csíkokat húzott, a sárga meg csak 2 kis csíkot.
ezután színek szerint próbáltam nyomtatni corel-ből, és 3 fejtisztítás után kezdett visszatérni a magenta, ezért nyomtam neki még rá vagy 5x a fejtisztításra, miután végül kidobta a fenti hibát.Megnéztem, v6-os chipek vannak a patronokon. Neten rendeltem őket, lehet hotgy átvágtak vele, mert ezek már régen tiltólistán vannak?
Vagy aki ugy patront használ annak milyen verziójú chip van rajta?Néztem ezt az utántöltős rendszeredet is a reset gombbal, meg hogy sokat dícséred.
Én csak attól félek hogy beruházok egyre pár ezer forintért, és ugyanúgy tiltva lesz a chip rajta.
Vagy mi a biztosíték hogy azt nem dobja vissza a nyomtató?Köszi!
-
Thrawnad
senior tag
Én is tudok válaszolni
Azt hiogy a patron állapotot figyelje nem tudod kikapcsolni.
A nyomtató reset az a WASTE INK COUNTER-re vonatkozik.
Ez lényegében egy élettartam számláló.
Egyébként bizonyos ugy patronokra nem azt irja hogy kikopott, hanem azt hogy nem találja.
Egyébként miért kellett annyi fejtisztítás???
Thrawnad -
a2d2
addikt
válasz
Thrawnad #4046 üzenetére
Szia!
Pontosan mit értesz az alatt hogy resetelted a nyomtatókat?
Én most tettem egy vadi új utángyártott patronkészletet egy DX8450-esbe, és pár fejtisztítás után kiírta hogy nem találja a cián és a magenta patronokat.
Ezt ki lehet valahogy ütni a gépből?Köszi!
Miki
Hoppá kicsit elnéztem az oldalakat. Valaki tudna válaszolni a fenti kérdésre?
-
QwErTy42
addikt
Látszik, hogy még nem láttál eredeti patront.
Akkor meg kérdem én mégis mi a francról beszélsz?Epson, Canon Japánban gyártja saját gyáraiban.
A HP Skóciában, Dániában, USÁ-ban, Malajziában... saját gyáraiban.Azokban az országokban igenis ki kell fizetni az adókat, biztosítani kell a munkavédelmi és környezetvédelmi előírásokat és még sorolhatnám.
Igen: az utángyártott patronok 99%-a Kínában készül, max a csomagolás és átmatricázás történik másik országban.
-
Jarod1
veterán
" Becsukhatod a szemed és a füled, és szajkózhatod hogy 5000 meg 1000 de akkor ne csodálkozz hogy a te munkádért sem adnak többet 10ft-nál, a többi meg mindenki maga lelkiismerete."
nem hinném hogy aaz eredeti tinta nem kínában készül...
én nem azért veszek 1 telefont mert trendi vagy mert minden majom azt veszi mert divat, hanem azért mert tetszik és az általam felálított kritériumoknak megfelel. -
epzon
őstag
válasz
Aller79 #4585 üzenetére
nem szerencsés, mivel két különféle tulajdonságú anyag találkozik egy a hajszál 100-ad résznél kisebb keresztmetszetű fúvókában, ami ha nem keveredik eléggé homogénen akkor dugulást okozhat
a kóddal nem kell törődnöd azt csak a legelső feltöltéskor kell megadni, utána ignorálni lehet, nem lesz gond belőle
én most a helyedben úgy járnék el, hogy gyári tinta ki, szublimációs festék be, aztá rányomni egy pár erőteljes fejtisztítást (de ne sokat, mert akkor a szivacs telik meg), azután meg folyamatosan - megállás nélkül - nyomtatni amíg nem látod, hogy a tartályokból (mindegyikből) le nem fogyott legalább a tizede
de ez csak egy ötlet, semmilyen felelősséget nem vállalok a következményekért.
-
Aller79
csendes tag
-
Nagya21
addikt
Hali!!
Oké ha arra kell a tinta amire tippeled Epson akkó' nemszótam
De itt tintafeltöltésnél vmi kódot kér ami a gyári téntára van nyomtatva, vagy nemjól tudom?
Üdv Nagya -
Aller79
csendes tag
Köszi a választ.
Ok. Tehát gyári tinta ki. Szublimációs tinta be. Felteszek megint egy olyan kérdést, hogy ezt sem tudom mit kérdezek. Valami olyasmit olvastam, hogy ezek a kazetta rendszerek önresetelősek. Ez mit is jelentene? Nem fog egy idő után pl. letiltani? Ha kiöntöm a gyári tintát, azt mibe löttyintsem, hogy tároljam ha hosszú ideig nem használom.
-
epzon
őstag
hallottál már adófizetésről, környezetvédelemről, munkavédelmi szabályokról, termékfejlesztésről, nem gyerekmunkáról, nem napi 1 dolláros bérről?
na ezt mind tartalmazza egy eredeti festék ára. Becsukhatod a szemed és a füled, és szajkózhatod hogy 5000 meg 1000 de akkor ne csodálkozz hogy a te munkádért sem adnak többet 10ft-nál, a többi meg mindenki maga lelkiismerete.
kíváncsi lennék milyen telefonod van és azért miért vagy hajlandó a gyártási ár 10szeresét kifizetné, de igazából tudom, mert azt látják a többiek....
-
epzon
őstag
válasz
Aller79 #4574 üzenetére
mi a kérdés?
szublimációs tinta azért kell, mert valami póló vagy ajándéktárgy nyomtatást akarsz ugye?
na akkor megvetted az L800-at meg vegyél hozzá tintát és öntsd bele a tartályokba a szublimációs tintát, arra ügyelj, hogy a gyári tintával ne keverdhogy hol tudsz szublimációs tintát venni? google.hu -> szublimációs tinta ft
jót vettél erre a célra
-
Aller79
csendes tag
Üdv!
Vettem egy Epson L800-as nyomtatót. Szeretném szublimációs tintával használni külső kazettarendszerrel.
Viszont nem találok sehol sem, hogy hol lehetne kapni ami ehhez a típushoz tuti, hogy jó. Valakinek valami tipp? -
Jazz
veterán
Sziasztok!
Epson SX 130-al nem lehet feketéből nyomtatni.
Egyszerű szöveg, mindenhol be van állítva hogy szürkeárnyalatos, meg egyebek, és még ennek ellenére is színesből állítja össze a fekete betűket. A fekete tintához hozzá se nyúl.
Valami ötlet? Köszi
-
kontár2
csendes tag
Szia!
Szerintem nem kell lemondani az Epsonról,főleg ha már megvan!
Nem percek alatt szárad be.Nekem van egy DX 4400,kb 5 éves most van benne a 3.garn UGY.patron,azt hiszem ez 1x volt töltve.Akárhogy számolom ez 5,max 6 tinta töltet,tehát nem sokat volt használva.Sokszor hetekig,szerintem volt hogy hónapokig nem használtuk,és mégsem száradt be súlyosan soha! Most kb 3 hét után tökéletes az ellenőrző nyomat.Mondanom sem kell,hogy az eredeti patron után csak UGY.,most pedig sk töltés olcsó tintából!
Heti 1 ellenőrző nyomat biztosan megóvja a száradástól,és alig használ tintát.
Nekem a Canon 1x száradt be és nem segített sem az ultrahangos vagy milyen gőzöléses hókuszpókusz,sem a házi áztatás= Kuka,ill.karton doboz,garázs.
Tehát nem annyira tragikus a helyzet,és az Epson jó eséllyel tisztítható házilag,mert JÓ NYOMTATÓ!
Ha teheted olvasd végig a fórumot az elejétől,szerintem megnyugtat.
Hali. -
Thrawnad
senior tag
Kedves Warren!
Egy ideje van Epson nyomtatóm, és olvasom, és írom a fórumot
Eddigi tapasztalataim:
- Ha keveset használod ne vegyél Epsont.
- Ha sokat használod, akkor az igazi.
- Ha brutálisan sokat mint pl én, akkor még ennél is jobb.Kicsit visszább van egy link ahol potom pénzért van Ciss rendszer. De lehet kapni önresetes patront is hozzájuk (nekem is az van) amivel megint csak egyszerűen filléres alapon nyomtatsz.
Thrawnad
-
TA68
őstag
Mem akarlak elkeseríteni, de valóban nagyon zabálják a tintát. Az egyik ismerösöm 10 ezerért vett az Epson SX200-as nyomtatójába gyári patront, ami egy fejtisztítás és 3 dvd borító után eltűnt. Verte is a fejét a falba. De a szembe szomszédom is panaszkodik az Epson étvágyára.
-
warren
tag
Sziasztok,
szeretnék segítséget kérni hozzáértőktől, a probléma a következő (bár lehet, hogy ez természetes):
vettem egy Epson SX235W nyomtatót, a gyári patronszettből a fekete az kb. 5 lapot bírt ki, kicseréltem a teljes garnitúrát utángyártottra mind a 4 színt egyszerre mert így nincs gond az eredeti + utánygyártott patronokkal ha keverve vannak, így az utángyártottból ami asszem 10 vagy 13 ml-es volt megintcsak a fekete fogyott ki most 20-25 lap nyomtatása után ez természetes vagy valamit állítani kéne valahol szoftveresen?
előre is köszi a segítségeteket.
üdv -
kontár2
csendes tag
válasz
Nagya21 #4548 üzenetére
Köszi-köszi a választ,még kicsit kísérletezek vele,mert egyszerűen nem értem a fejemmel,mi történhetett!
Azt hiszem rendelek hozzá 1sor u.gy.patront,hátha beválik.A többi nyomiba jó az olcsó tinta is,úgyis nagy része a fejtisztításokkal fogy el a ritka használat miatt.
Hali. -
Nagya21
addikt
Üdv Mindenkinek!
Na kicseréltem a patronokat utántöltősre, a ténta meg gyantás lett hozzá.
Az ugy szett jól müködik, de az elkészült képek fakónak tünnek a monitorhoz képest(mondjuk kéne egy monitorkalibrálás, hogy objektívek legyünk).de a szinek jók, valósnak látszanak.
Ha elfogy az UGY festék, akkor gyári utántöltőre váltok1700/70ml, és majd akkor ugrik a Mazsom a kútba
Üdv Nagya -
kontár2
csendes tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan hibával,hogy a tinta átfolyik a nyomtató fejen,alul kicsöpög az egész addig míg van benne? A készülék Epson 950 Photo,régóta töltöm a patronokat benne.
Esetleg tinta minőség-sűrűség okozhatja-e? Mert most fogyott el az Ezprint refill ink,és csak epson universallal tudom tölteni.Nagyon sajnálnám ha eldobós volna,mert még az sk.ut töltéssel is nagyon szép képekett nyomtatott eddig! Előre is köszi a segítséget! -
szoke12
őstag
helló!
egy sx200-al szenvedek dél óta. ugy patront tettem bele, de nem ismeri fel. még először pár oldalt lenyomott, utána jelzet is, hogy ismeretlen a patron. azóta se kép se hang. ráadásul ocsmányul nyomtatott. színek össze-vissza... foltos is a lap, szóval vmi nem kóser.
a fejet beáztattam, ahogy itt vki írta. de nem segített -
Jarod1
veterán
válasz
stickermajom #4529 üzenetére
próbáld chip resetterel, nekem 2x is problémát jelzett vele kiszedtem visszaraktam és jó lett de amikor kikapcsoltam és utána be a feketét jelezte hibásnak, rendeltem gyorsan 1 resettert meg 1 ben patronokat, amivel jjó let, patronokat csak akkor kell cserélni amikor látni hogy egyik tinta ténylegg nincs a nyomaton..
-
Nagya21
addikt
válasz
HAli!!
Gyári CD-röl van telepítve a nyomtató, vagy netröl??
Javaslom a gyári CD-t, és ha van frissítés opció, akkor aztat kéretik kerülni.
Üdv Nagya
UI:elkell vinni a patron beszerző helyre a nyomit, probálkozzanak ők vele........ -
Thrawnad
senior tag
válasz
Ha jól tudom azt még ismeri az SSCLG az mit mond rá?
Thrawnad
-
beach head
senior tag
válasz
ugyanez van az sx200asomon nem ismeri fel a patronokat egy hónapja.
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Megint DX4400.. Kitisztítottam szépen, belerakom a 4 új utángyártott patront. Húzogatja össze-vissza a fejet, majd kb. egy perc után kigyullad a tinta led, mintha üres lenne. Felismerte a nyomtató, hogy nem eredeti, vagy a chip-pel van baja? Olvastam, hogy v6.0-ra érzékeny ez a típus, de ezen nem írják sehol, hogy milyen.
Üdv
-
epzon
őstag
válasz
Thrawnad #4521 üzenetére
ez a 2 év alatt 20 oldalból szokott lenni, hogy még a család összes tagja is ezt használja...
persze ilyenkor se éri el a havi 20 nyomatot mert annyira nincs használva, de az eredeti patront nem veszünk bele, mert ne rajtam gazdagodjon meg a büdös gyártó
után betesszük az ugy patront majd ugyanúgy nem használjuk tovább ami szépen tönkreteszi az gépetösszefüggés? - szar az EPSON... még véletlenül sem az ugy patronnal van a gond az kizárt...
Egyébként te pont azért használod gond nélkül mert sokat használod, az a baj a szar tintával, hogy hamar köt, de ezt lehetetlen megmagyarázni bárkinek is. Pont az a titok, hogy minél többet kell használni annál kevesebb probléma lesz vele.
-
Thrawnad
senior tag
Egyébként nem értem ezt a Epson dolgot, heti 5-600 oldalt nyomok ki a kis S22-n
Nincs vele gondom, ki tudja hányszor resetteltem, másnak meg 2 év alatt 20 oldallal kihal?
(mondjuk 2 év 20 oldal esetén nem tartanék nyomtatót)
Szóval most ezek ennyire szélsőségesek, vagy mi van velük?Thrawnad
-
beach head
senior tag
-
elodman
aktív tag
Üdv
Tudtok esetleg olcsó és megbízható Epson szervízt Bp. XI. ker-ben, v. közelében?
A nyavalyás SX400-as elvesztette a sárga szín nyomatási képességét és ezt leszámítva is tök maszatol: ferdén, dőlten lácccanak a betűk. kb. 2 év alatt 20 A4 oldal nyomtatása után !!!!
Amúgy is zabálja a patront, pedig csak normál betűméretű szöveget nyomattam!!! Egy igazi POS !!Vagy eleve kukázni kell ezeket a shit Epson homikat????
thanx és üdv.
-
Jarod1
veterán
hogy lehet hogy a patronok töltöttségét látom, de nyomtatni nem nyomtat wifin?
-
Jarod1
veterán
amikor kiakpcsolnám a nyomtatót, kiírja hogy ha kikapcsolom minden nyomtatási adat elveszlik, ki lehet ezt kapcsolni?
-
Jarod1
veterán
valaki használ wifi nyomtatót? miért nem látom a patronok töltöttségét?
-
Coolmat
őstag
válasz
Thrawnad #4511 üzenetére
Köszi, esetleg konkrét típust/beszerzési helyet tudnál mondani? Rövid googlizás után csak olyanokat találtam 18-22k-ért, amik komplett szettek (patron + tinta + fecskendő + fenetudjamégmi), annyit azért nem költenék rá egyszerre, mert hetente max 20-30 oldalt nyomtatok csak.
A gyári l szériás tinta mivel jobb mint a régebbi eredetik, ill. biztos lehet károsodás nélkül használni nem I szériásakhoz való patronokban is? -
Coolmat
őstag
Sziasztok!
Epson SX235W nyomtamtóm van, és lassan itt az ideje, hogy váltsak eredeti patronokról utángyártottra. A kérdésem, hogy kinek milyen patron vált be T1291-T1294-es garnitúrából, illetve érdemes-e üres patron + reseter+ külön tintával szórakozni, vagy jobban megéri készen venni? Inkább a minőségre helyezném a hangsúlyt és fizetek kicsit többet, ha a gyárihoz közeli minőséget hozza egy drágább utángyártott.
-
epzon
őstag
válasz
szuk_jozsef #4507 üzenetére
az eredetit is meg tudod venni szervizből ~500Ft körül lehet az ára
-
szuk_jozsef
tag
Meg egy kerdes,hulladekgyujto tartalyba hazilag mit ajanlottok az eredeti parnacskak helyett?
-
szuk_jozsef
tag
-
epzon
őstag
válasz
szuk_jozsef #4503 üzenetére
ahol a vezetékek bemennek a nyomtatóházban ott van egy összefogó műanyag lemez
azt vedd le róla (sima csillagcsavar) és nézd meg, hogy nincs e ott összeszorítva valamelyik vezetékvagy második lehetőség, hogy van mindegyik tartályon egy levegőztető furat, ha lefekteted a tartályt akkor megtalálod rajta elég apró de nem láthatatlan. Ezeket próbáld meg egy vékony tűvel megtisztítani.
-
szuk_jozsef
tag
Azt szeretnem toled kerdezni hogy mi a teendo akkor ha a nyomtato tartalyaba allandoan levego kerul.Pontosabban van 2 db epson l800 -as nyomtatom.Az elso nyomtatoval semmi gondom elsore indult folyamatosan nyomtatja az oldalakat.Ra egy hetre megvettem a masodikat es az mar a kezdettol fogva vacakol.Hol eltunik totalisan egy-egy szin van hogy eltunik az oszzes.2-3 fejpucolas utan helyrejon nyomtatok vele kb 15-20 a4-es fotot aztan megint eltunik vagy egy szin roszzabb esetben az osszes.Tiszta ideg vagyok mert igy mar elment a tintam 70 szazaleka a folyamatos tiszittassal es mar a hulladekgyujto tartalyom 74 szazalekon all.Szoval szinte az osszes tintam belement a szemetbe...Nem kicsit vagyok ideges.A garanciat felhivtam,meg ha vissza is kuldenem akkor is csinalnanak 1-2 fejpucolast helyrejonne aztan kuldenek vissza.Nem hiszem hogy en hibaztam volna mert akkor az elso nyomtato is ugyanezt csinalna.Szerintem valamiert vakuum van a tartalyokban mert azt vettem eszre hogy ha eltunik egy szin es adok egy fejpucolast akkor nem jon vissza a szin csak akkor ha az adott szin kupakjat kihuzom hallatszik egy cuppanas,utana adok egy fejpucolast es helyrejon a nyomtato.Azt szeretnem kerdezni hogy lehetne ezt a hibat valahogy elkerulni,van-e esetleg valamifele szelepjuk ezeknek a tartalyoknak ami esteleg el lenne dugulva vagy valami ilyesmi otleteket varok toletek.termeszetese a tintak eredetiek.Elore is koszonom.
-
Jarod1
veterán
Hali vezeték nélküli nyomtatásnál, miért nem mutatja a tintaszinteket?
nyomtatás meg minden megy wifin, de a patronok állapotát nem mutatja...
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyedi ékszerdobozka
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest