- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whito
csendes tag
Új, érdekes fejleményeim vannak.
A korábban közölt mérések Vista Ultimate 64 alatt készültek. Mivel elég sok inkompatibilitási problémáim voltak a 64 bites változattal, ezért újrainstalláltam a gépet 32 bites Vista Ultimattel és teljesen eltérő viselkedést tapasztaltam, amit nem is igazán tudok mire vélni.Szóval 32 bit alatt a CPU alaphőmérséklet felugrott 49-50 fokra hűtés nélkül. Kis terhelés alatt már 55 fok körül ugrándozott. Ekkor a coretemp már jelezte, hogy kezd túlmelegedni a CPU, így leállítottam a gépet és visszakapcsoltam a ház ventillátort (CPU-n ventillátor továbbra sincs). Először azt gondoltam, hogy a hőmérséklet nem változott, csak esetleg 64 bit alatt rosszul mért a CoreTemp, de tapintásra a CPU hűtőborda érezhetően meleg volt, míg korábban éppen, hogy csak enyhén langyos, tehát nem mért rosszul korábban 64 bit alatt.
Így, visszakapcsolt ház ventillátorral, vista alatt a CPU hőmérséklet visszaesett 37-41 fokra alapjáraton. Újra elvégeztem a fenti videókkal a teszteket, ezúttal a MediaPlayer Homecinema-val, de továbba is HW gyorsítás nélkül. Ezúttal a következő eredményeket kaptam:
Coldplay Live
CPU terhelés (%): 34
CPU hőmérséklet (max): 38-41Egon és Dönci
CPU terhelés (%): 22
CPU hőmérséklet (max): 37-41Big Buck Bunny h264
CPU terhelés (%): 18
CPU hőmérséklet (max): 37-41Big Buck Bunny MPEG4
CPU terhelés (%): 11
CPU hőmérséklet (max): 37-41Magic of Flight (Microsoft 1080 sample)
CPU terhelés (%): 20
CPU hőmérséklet (max): 37-41Gyakorlatilag a hőmérséklet meg sem moccant. Csináltam tesztet is csúcsra járatott processzorral, ekkor 44 fokig ment fel a hőmérséklet (mindkét mag 20 percig 100%-on járt).
Ami érdekes, hogy videok 50-90%-al gyorsabbak lettek, miközben a hőmérséklet növekedett (ház ventillátor kikapcsolt állapotában) a 32 bitre váltással. Ez vajon mitől lehet? 64 bit vista alatt a speedstep leszabályozott és ezért nem ment max sebességen a cpu?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2931, 100% Akkumulátor
- IPhone 12 Mini 64GB Szép Állapot! Akku:100% 6 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest