- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- votlage71: Kábel menedzsment
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
canniball #40501 üzenetére
Ami azt illeti, nekem van egy kis Atom procis netbook-om, amit házi szerverként használok: megy rajta webes felületű Deluge, Samba megosztás, MySQL adatbázis, Apache + PHP, Redmine... mindez egy közönséges 14.04-es 32 bites Ubuntu-n. A vas nem egy erőmű és ez sokszor érződik is (pl. nem lehetne rajta már Full HD filmeket sem nézni), de kvázi-NAS-ként ragyogóan elvan, a letöltött filmeket is róla indítjuk el (Samba megosztáson keresztül). De ha nagyon szeretném, akkor felnyithatom a képernyőjét és netezhetek is rajta, bár 10"-en 1024x600as felbontásban nem lenne nagy élvezet. A kütyü szépsége mégis az, hogy még így is mindössze 12 Wattot fogyaszt. Szóval elvileg bármilyen erősbe hajló PC megtenné wcoo igényeinek, de ha már a fogyasztás is szempont, akkor tulajdonképpen ő is hasonló gépet akar összerakni, mint én. Sajnos 12 Wattból nem fogjuk megúszni sem ő, sem én, viszont érdemes elgondolkozni azon, hogy ha csak drágább vassal oldható meg a kisebb fogyasztás, azt a plusz költséget kWh-ban mikorra költenénk el az olcsóbb, de nagyobb fogyasztással. Egy PC 5 év után már elavultnak számít. Ha csak 50 Wattal fogyaszt többet, az évente max. ~20e Ft villany többlet. Egy takarékosabb HTPC-be ennél jóval többet bele lehet ölni a jobb fogyasztás kedvéért. Kérdés, hogy érdemes-e?
Én már ott tartok, hogy kezdem feladni az alacsony fogyasztás igényét (elvégre úgyis lesz benne 2-4 db vinyó), de akkor inkább ébren tartom a 12 Wattos Atomot, ami mehet 24/7-ben, de ha tárhelyre, a megosztott tartalomra vagy kraftra, esetleg filmnézésre van szükség, felébreszti/felébresztjük a nagy(obb) gépet (max. 30 másodperc alatt). Ami meg ha tétlen, magától lekapcsol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AudioQuest Boxer SUB kábel - 2 m (197cm)
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- Canton CD 1 SC Aktiv-Subwoofer + 2db Canton CD 10 + Canton CD 20 center
- FiiO K9 AKM DAC/AMP szinte új közel 2év garanciával eladó
- FiiO FT3 350ohm-os fejhallgató szinte új 22 hónap garanciával eladó
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Update 08.11. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest