- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
drdr
senior tag
válasz
bzoley #31198 üzenetére
Teljesen egyetértek veled. Mindent el akarnak adni és ezért mindent ki is találnak. Aztán hazamegy az ember kipróbálja és tényleg jobb...., mert azt akarja hinni ( a vak teszten elbukna a legtöbb esetben). Sokan kábelekkel akarják javítani a "helyzetet", lehet is egy bizonyos határig. De azt tegyük hozzá, hogy csak azon lehet javítani, ami eleve hibádzik valamilyen téren és itt nem a kábel a hibás, hanem maga az eszközök.
Tüskék: nyilván a rezgést okozó testet kell izolálni a többi résztől. A tüskék szerintem másképp támasztják alá a házat, az befeszül, ekkor éri el azt a merevséget, ami megakadályozza a rezgést. (és/vagy máshol jönnek ki rezonancia pontok és frekvenciák) Ha a házra súlyokat tennénk az is csökkentené a rezgést. Azaz eredetileg sem volt elég merev a ház és megfelelő tömege/tömörsége (bár ez itt nem jó fogalom). (Egy jó éve nézegettem ház építéssel (értsd lakás), kapcsolatban milyen téglák hogy viselkednek hangszigetelés szempontjából. A legnehezebb anyagok tompítják legjobban és vezetik legkevésbé a rezgéseket...)
Hangfal tüske: normális hangfalakat lekerekítenek, hogy minél kevesebb élről induljanak ki hullámok. A talp plusz éleket tartalmaz.... Nem rég vettem hangdobozokat. A gyártó nem ad hozzá talpat. Miért? Mert nem kell. A doboz elég merev, (sőt igen merev), a mély/mély-közép elég magasan van. Szomszédom elég drága szettjéhez van talp. Egy előnye van, nem a földön áll, porszívózáskor nem veri össze az asszony
. Egyébként szőnyegpadlón van. Nekem hidegburkolaton áll, tettem alá egy vékony filcszőnyeget. Tudjátok hogy változott a hangja? Sehogy. Kiemeltem ki egy merev lapon (kvázi talp), csak próbaképp... Szóval ha merev a doboz nem kell bűvészkedni...
Nyitni kellene egy topicot, amin az ilyen házi praktikákat lehet betolni és ott megbeszélni, mert így ez a topic, a hifis és még jó pár csak tele van szemetelve, (és ezzel az írással is csak hozzátettem).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gamescom 2025: Tandem OLED monitorok az ASUS-tól
- Házimozi belépő szinten
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Az Xbox égisze alatt oldaná meg a PC-s játékosok legnagyobb gondját a Microsoft
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Synology NAS
- Spórolós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3199, 96% Akkumulátor
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Önerő nélkül is. Részletfizetés. Bankmentes. Dell Latitude Intel Core Ultra7 165U 16GB DDR5 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V330-15IKB: i7-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest