- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz
csemberlen #2449 üzenetére
Ahhoz képest (sima ütvefúróvan összehasonlítva) jól vitte a betont. Jó pár lyukat fúrtam vele).
Igen, fúrásra (bár ha vésés funkció is van, az nem hátrány).
Első blikkre [ezt] néztem ki. Mondjuk ha lehetne valamit csinálni a régivel, nem feltétlenül vennék újat (karácsony előtt annyira nem hiányzik a plusz kiadás, pláne hogy a kocsit is most kellett javíttatni - azt mondjuk relatíve olcsón, 15K-ból megúsztam). -
Egon
nagyúr
válasz
ngabor2 #2447 üzenetére
Igen, SDS-Plus tokmány.
Ez nem zsír, hanem kifejezetten olaj. És nem is kevés, de azért nem csöpög róla vagy ilyesmi (letörölve szép nyomot hagyott egy pzs-n).
Eddig még sosem találkoztam ilyennel ezzel a szerszámmal, ezért gondolom, hogy nem normális a jelenség. Korábban max. egy fél cseppnyi olaj lehetett szétkenve az egész száron (látni nem lehetett rajta semmit, csak érzésre), most annál sokkal több.
Amúgy egy Bosch PBH 160 R típusról van szó, ami ezen cikk szerint működési elvében nem pneumatikus, hanem egy ún. kengyeldugattyús (elektromechanikus) ütőművel rendelkezik. Erről nem igazán találtam semmi infót.
Milyen fúrókalapácsot érdemes manapság venni 25-30K-ból? -
Egon
nagyúr
Megnézem, de emlékeim szerint viszonylag éles a fúró.
Amúgy 4 lyukat próbáltam fúrni (közel egymáshoz), és a 4. volt az amit kb. elfogadhatóan vitt (a többi helyen némileg keményebb lehet a beton: belenéztem, és nem láttam semmi különöset, nem vasat kaptam ki).
Igazából az olaj aggaszt a fúrószáron: gondolom az nem normális, nemde? -
Egon
nagyúr
Üdv!
Ez a topic eléggé pörög, így félig off jellegű kérdésemet itt tenném fel.
Fater zöld Bosch fúrókalapácsát sokat használtam mostanság (panel lakás felújítása): vagy 150 db lyukat fúrtam vele (zöme 5-6 mm-es fúróval történt). Most megint használnám, de nem viszi a panelt: 6-os fúróval próbálkoztam, 3 helyen is. A fúrószár olajos lett. Ez azt jelenti, hogy a fúró kuka? Esetleg meg lehet javítani valahogy? -
zoli03
őstag
válasz
runner 125 #2441 üzenetére
Pedig van itthon is. Májusban szokott lenni, legutóbb 26e Ft volt.
-
runner 125
nagyúr
Jó lenne valamilyen komplett szettet venni, ami mobil és jól felszerelt. A Mannesmann 215 részesére fókuszálnék, de 40k azért húzós érte.
Lincos saját márkását inkább kihagynám. Van tőlük egy kis racsnis krovám, de az elég tré minőség. Ugyanaz van ahogy látom a szettekben is..Kár, h ilyet itthon még nem láttam, pedig 80 ajróért azonnal vinném. Ugyanaz a felszereltség és a Powerfix szerszámok nekem még nem okoztak csalódást.
-
Findzs
addikt
lidis aldis szokott lenni 10 ezer környékén
most, hogy ez 2 akkuval van li-ion technológiainál véleményem szerint már nem annyira érdekes otthoni használatkornekem 2 akkus gépem is volt most egy 1 akkus li-ionos van és még nem volt olyan, hogy használtam volna és pont le volt merülve
ha az ember figyel rá, hogy fel legyen töltve sok mindenre elég egy 1.5 akku is
én pl a múltkorában 2 db nagy beépített szekrény csináltam gipszkartonból fa vázra elég sokat kellett használnom de még nap végén is félig voltén inkább vennék egy lidis-aldis gépet mint egy ilyen 2 akkust
eleve 3 év gar. olyan helyen ahová amúgy is jár az ember meg többet is tud a gép
ahogy látom ezen nis tölté visszajelző, világítás és tengely rögzítés semde ha feltétlen kell a 2 akku, inkább vegyél meg 2 gépet a fent nevezettekből és legfeljebb egyet eladsz akku nélkül és kb árban majdnem ott leszel mint ezzel a straus -al
-
nahrok
csendes tag
-
nahrok
csendes tag
Üdv!
Egy vélemény vagy szakértői kérdésem lenne az alábbi akkus fúróval kapcsolatban. Esetleg használ valaki ilyet? Számomra nem világos hogy a 14,4v valós vagy csak elírás, egyáltalán li-ion technológiás, vagy csak reklámfogás?
A neten nem találtam ilyen tokozással csak 10,8 és 12v-os változatot. Mi az igazság, mert árban nagyon kedvezőnek tünik, esetleg vennék is.http://www.jofogas.hu/borsod_abauj_zemplen/Straus_Dupla_Akkus_14_4V_Lithium_Ion_Furogep_Furo_Akkumulatoros_gep_Uj_31794902.htm
-
ahenobarbus
tag
válasz
Atomgeszi #2431 üzenetére
Üdv,
> LIDL-s POWERFIX imbuszkulcs készlettel valakinek tapasztalat?
Én vettem valamikor tavasszal, sokat nem nyüstöltem, de eddig nem látszik rajta a használat.
Az anyaga jónak tűnik, amikor kellett akkor rugalmasan hajlott nem csavarodott.
Szerintem vedd meg, de igazából az első igazán berohadt csavarnál válik el a szar a májtól.uff, ocs.
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Findzs
addikt
aldis új márka:
workzone titanium
prémium kategóriás akkus fúró/ütvefúró, 20v, 72nm, 2 db 4ah akkuval 5 év garral nem is tűnik soknak az árlesz állványos fúró is (mostanában pont téma volt)
-
veze
őstag
Ez talán stabilabbnak tünik az OBI/Lidl féle társainál és fogasléces.
Ez utóbbiak voltak nekem, de sajnos azt kell mondjam nem lehet kifogni ezekből "stabilat, potosat" mert ezek ilyenek, erre szánták őket..bárki mármit is mond.
Aki fúrt már rendes állványoson (akár egy öntöttvas 80 kilós asztali oszlopos furógépen, vagy hasonlo) az tudja miről beszélek. Ez utóbbiak tényleg csak barkacsolni valok, ahol nem számít egy mm , vagy a pontos merőlegesség, ha éppen úgy sikerül. sok olyan munka van, szóval arra jó.
Igen, tudom, az más árkategoria használtan is
Mégis annyit bosszankodtam hogy végül vettem használtan ezt
[link]
Jó állapotút sikerült kifogni, sajna ez az árában is megnyilvanult
100mm -es tömör acél az oszlop benne, itt nincs elhajlás, régen még belerakták az anyagot -
nahrok
csendes tag
Fúróállvány keresésnél érdemes rákukkantani.
Igaz használt de minőségi darabnak tünik.
Satut is mellékelnek hozzá.
http://www.jofogas.hu/tolna/Wolfcraft_furogep_akvany__satuval_melyen_ar_alatt_elado_39549894.htm?first=1 -
Nudlee
aktív tag
Ma bementem az OBI -ba és megnéztem ezt a zöld (Ellix) fúróállványt (szerencsére volt kiállított darab).
Hatalmasat lóg, sokkal vacakabb a Lidl félénél.
Meg ne vegyétek! -
q1w21
csendes tag
OBI Fúróállvány
Ez az? Ajánlott? Satut most hirtelen nem találtam hozzá. -
q1w21
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék vásárolni egy vezetékes fúró csavarozó gépet 15-20 ezer forintért gipszkartonszereléshez, bútorszereléshez, komolyabb barkácsoláshoz, nem mindennapos ipari felhasználáshoz.
Találtam néhány gépet a neten és kíváncsi lennék a véleményetekre.
Skil F0156221AA
Black & Decker MT350K
Bosch GSB 13 RE Ez ütvefúró gép, de talán csavarozáshoz is használható lehet.
Ha tudtok, ajánljatok nekem olcsóbbat és jobbat.
Valamint kíváncsi lennék, hogy egy komolyabb, erősebb akkus fúró csavarozó gépet át lehet e alakítani vezetékessé. Ha használtan lehet kapni olcsó, garancia nélküli akkus gépet aminek a gépe még jó, de az akkuk és a töltő problémás és drága lenne hozzá újat venni akkor érdemesebb lenne e átalakítani vezetékessé? -
Nudlee
aktív tag
Még a Lidl fúróállványra visszatérve.
Haver kb. 1 éve vett az OBI -ban egy dettó ugyanolyan felépítésű állványt, csak zöld a színes és más márka. Minap kíváncsiságból megvizslattam...na az semennyit sem lóg, valahogy sokkal masszívabbnak tűnik. -
Nudlee
aktív tag
válasz
Sterilzona #2411 üzenetére
A másik szegedi boltba meg pl. állványos körfőrész van.
Szóval tényleg érdemes körbejárni az üzleteket. -
veze
őstag
válasz
Igen, szegeden a szabadkai uti lidlben láttam akkus körfürészt ma is,
és Li ion 18voltos 1,5Ah ütve csavarozót 19999 -ért, szintén ma.
Volt belőlük böven, nem csak egy kettő -
Findzs
addikt
válasz
Sterilzona #2414 üzenetére
ha jól emlékszem asztalos topikban írta valaki, hogy használt ilyet gépekhez porelszívásra
keres rá -
Sterilzona
senior tag
Sziasztok
Hamuporszívóról kérdeznék tőletek. Szerintetek alkalmas tűzifa vágás során keletkező fűrészpor felszívására is ? Mennyire erősek ezek. Lildbe lesz ilyen termék, és arról jutott eszembe, hogy mi lenne ha, ezzel szívnám össze a visszamaradó koszt.
Rendes porszívót sajnálom ecélra. -
Sterilzona
senior tag
megnézem.
Vagyis, elmegyek párba akkor. Ha van, lehet veszek, ha, az aksi kompatibilis a többi parksidos gépekkel. -
zoli03
őstag
válasz
Nálunk is raktak ki olyan terméket, amit nem hirdettek (merülőfűrész). Szerintem csak berakták, hátha megveszik, aztán ami megmarad, max átviszik másik boltba, az ottanit meg megint másikba viszik.
-
veze
őstag
lidlben láttam ma egy rakás felsőmarót 13999,-
és akkumulátoros körfűrészt (Li ion 18V 1,5 Ah) -
jozsi252
veterán
Azt a Makitát azért néztem ki mert az amolyan arany középút számomra. Nyilván árát tekintve elég húzós, viszont ami mellette szól
- vélhetően nagyon erős
- 2db 4.0Ah akksi
- Brushless akksi, ami nagyon fontos ilyen árnál
- árba ez a nagyon maximumHilti már nagyon húzós nekem, főleg hogy csak itthoni illetve hobby célra kellene. Szóval nem ipari felhasználásra. De már veszek egy erősebbet, akkor legyen nagy akksival, erős legyen, stb.. De azért túlzásba nem akarok esni hogy Hiltit vegyek.
Használatát tekintve vegyes lenne, fúrás, csavarbehajtás is. -
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Lenne egy kérdésem fúró-csavarozók nyomatékával kapcsolatban.
Itt van egy általam kinézett jó kis gép. MAKITA DDF481RMJ akkus fúró-csavarbehajtó (2x4,0Ah/18V) ennek a nyomatéka "Max. nyomaték 115 / 60 Nm"
Gondolom fúrásnál 60Nm csavarozásnál meg 115Nm. Számok alapján ez jónak számít.Na most néztem még pl.
- METABO BS 18 LT Quick akkus fúró-csavarozó kofferban (2x4,0Ah/18V) Max. forgatónyomaték lágy/kemény: 34 / 60 Nm
- MILWAUKEE M18 CDD-502C akkus fúró-csavarozó szénkefementes (2x5,0Ah/18V) Max. nyomaték: 80NmA kérdésem az lenne hogy pl. a Metabo-nak miért "csak" 60Nm a max nyomatéka? Ez ugye drágább a Makitánál, és mégis jóval gyengébb. Mikor elkezdtem nézegetni a drágább 100k+ fúrókat, azt hittem hogy teljesítmény terén közel helyezkednek el egymáshoz. De ezek szerint nem. Makita-nak esetleg sokkal jobb a motorja, ezért van ilyen nagy nyomatéka. Vagy van más oka szerintetek?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Sterilzona #2401 üzenetére
Az enyémnek is kezdetek óta van egy kis holtjátéka, semmi gondot nem okozott eddig.
Még mindig akkus gép, konkrétan körfűrész. Értem, hogy a 18V-os ajánlott, mert abban van erő, meg 3-4 Ah-s akkuval sokáig lehet dolgozni. De nekem most nagyon megtetszett a Makitától a HS300D 10,8V-os mini körfűrésze. Merőlegesen 25mm-t képes csak vágni, sőt, 45°-ban még egy bútorlapot se visz át, viszont kicsi, könnyű, és ugyan azzal az akkuval még jópár kép üzemeltethető.
-
Sterilzona
senior tag
sziasztok
Ha már témánál tartunk. Észrevettük, hogy az ismerős használt makita behajtójának a tokmánya kotyog, lötyög. Nincs úgy ezzel baj, használva van, kínozva. Aztán, kiderült, hogy egy zsír új 10,8 voltos kis behajtónak is, ugyanúgy kotyog.
Minden makita ilyen ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest