Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Yodamest
veterán
Jaj egy másik téma felvetült még bennem:
Egyelőre úgy veszem észre 3 main boss után (most volt meg nemrég a varázslós nőci, akinél retalentelni is lehet), hogy ellentétben az eddigi souls részekkel itt mintha a raw fizikai skálázásra nem érné meg már, legalábbis early meg midgémben még. Azt látom, hogy hiába van 25 pontom str-en, gyakorlatilag egy heavy B skálázással kevesebbet sebzek, mintha szimplán egy megosztott mondjuk fizikál-magic vagy fizikál-holy skálázást használnék. DS3-ban abszolút az volt, hogy már ilyen 17-18 str-nél a claymoret jobban megérte heavyre skálázni, mint megosztott sebzéssel használni, de itt abszolút nem így van. Már lvl50 környékén vagyok és még mindig frost scalinget használok ami félig fizikai félig magic, mert egész egyszerűen hiába nem skáláz olyan jól asszem D csak, de mégis több sebzést ad, mint egy B heavy vagy keen fura....
Nemtudom, erről mit gondoltok? Ez nekem nagyon fura az eddigi soulsok után,. Biztos lesz egy fordulópont, amikor már a nyers egy statos scaling fölékerekedik a holy, frost és hasonóknak, de kell ahhoz vagy 40 str/dex? Talán ezért is megéri jobban egy spellblade vagy hasonló build, mert nagyon erősek ezek a megosztott elementál sebzések úgy vesze észre és nem is kell hozzájuk statot tenni semmire, alapból erősek, nem skálázódásból.

-
persil
nagyúr
válasz
Yodamest
üzenetére
Nekem, mire kidobta edgar azt a vackot, kb. mar minden fegyverem otszor volt erosebb, szoval csak megnezni vettem kezbe.
Viszont, ha az tetszett, akkor nezz meg egy spear powerstance-t(ket landzsa). Na az az igazi stunlock fest.
Szabalyosan gusztustalan.Baromi jo a moveset, szinten minden helyzetre van tamadas, iszonyat range es gyors.
-
Yodamest
veterán
Egyébként hamár buildek: én sokáig Zweihanderrel mentem, előző részekben eléggé bevált már, +10-ig fel is lett húzva, de aztán tök véletlen belefutottam EDGAR THE REVENGER invaderbe, aki dobott egy Banished Knight's Halberd +8-at. Na mondom ha már ez így fel van húzva kipróbálom, de annyira bejött, hogy ez lett a main fegyverem jelenleg.
Eddig soha egyik soulsban sem használtam halberd fegyvert (Bloodborne-ban az egyik kezdőfegyver voltaképp az, na jó az kivétel), de rájöttem, hogy baromi jó! Sok minibossnál meg úgy ellenfélnél simán lehet vele stunlockolni a folyamatos R1 szúrkálással, minden szúrás staggereli őket, nem bírnak támadást indítani és elég alacsony a stamina cost is, az extra range meg szintén hasznos. R1 egyenes szúró támadás, ha meg területi kell akkor R2 swipe, minden szituációt képes kezelni, a range/gyorsaság miatt basszus még a repkedő denevérek, madarak ellen is sokkal jobb, mint a Zwei volt és ráadásul nem is üt sokkal kisebbet, amin meglepődtem, miközben sokkal gyorsabb, kisebb a stami cost is. (nyilván +10-en mindkettő)
Bad Pritt Igen tervezek én is mindent kipróbálni, ezért is rakok most egyenlő arányban str és dex-re, mert mindent akarok haszálni, uchit már meg is szereztem az instából. Aztán majd meglátom mi jön be, de szélesíteni akarom a látókörömet fegyverek, buildek tekintetében, ez most az elsődleges cél. Majd egy meele-faith, villámszórós, weapon buffolós buildet sem tartok kizártnak, azok mindig tetszettek.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Yodamest
üzenetére
A varázsló után a NG+ volt egy spellblade, a dex meg a str külön karakterek.
Viszont azt hozzáteszem, hogy én varázslóval is többet közelharcoltam, mint távolról lövöldöztem.Amúgy fun factor szempontból magasan a vérzős parryzős dex karaktert élveztem a legjobban, dupla kés, dupla curved sword, a végén Mohg szigonyával baromi vicces volt.
Egy meele minden egyes alkalommal amikor sebez kiteszi magát a viszontsebzés veszélyének, egy mage pedig sok esetben úgy sebez, hogy fenn sem áll az esélye a bossnak, hogy visszatámadjon.
Ez így általánosan max a nyílt világban igaz, a bossok szinte mindegyike egyből ott van az arcodban vagy ki tudja kerülni a varázslatokat vagy van távolsági támadása. Mivel a játékban jelentős az input reading minden ellenfélnél, ezért a kockázatvállalás ugyanúgy megvan, hisz lelassulsz, mikor varázsolsz és sebezhető leszel, ugyanúgy meg kell találni a lehetőségeket, mint közelharcban.De ismétlem, ez csak idézés nélküli helyzetben igaz, idézéssel egy varázsló ugyanúgy szétkap mindent pillanatok alatt, mint egy melee karakter.
-
-
Yodamest
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ezek a végigjátszások mind új karakteresek vagy NG+ ban folytattad csak más builddel?
Döglött Róka hát igen nyilván kevesebb egy caster HP poolja, meg az estus is, mert el kell osztani, viszont cserébe kevesebb a kockázatvállalás is. Egy meele minden egyes alkalommal amikor sebez kiteszi magát a viszontsebzés veszélyének, egy mage pedig sok esetben úgy sebez, hogy fenn sem áll az esélye a bossnak, hogy visszatámadjon.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Csakazestoc.

-
Döglött Róka
veterán
válasz
Yodamest
üzenetére
Caster karakterrel kevesebb megy a vigorra meg az endurance-ra mivel képbe jön plusz 1 attrib amit fejleszteni kell. Emiatt a caster-ek általában papírból vannak, két varázslat után kiköpik a tüdejüket és csak reménykednek hogy egy spirit lefoglalja addig a bosst. És pl minionok ellen a közelharc sokkal hatásosabb.
Egyik se OP a másikhoz képest, sőt, Dark Souls 1-2ben a casterek semmit nem értek a játék feléig, itt legalább használhatóak önmagukban.
Egyikkel se könnyeb a játék. Claymore-al könnyebb a játék (claymore users unite)

-
Bad Pritt
félisten
válasz
Yodamest
üzenetére
Van egy pure mage, egy spellblade és egy dex arcane végigjátszásom, meg pár tucat órás strength karakterem, nem éreztem számottevően könnyebbnek egyiket sem a másiknál. Ahogy van op varázslat, úgy van op melee fegyver és képesség is, össze lehet rakni olyan buildeket, amikkel a játék trivializálható.
Távolságot tartani idézés nélkül meg maga a soulslike művészet ebben a játék, annyi szar gang boss van az egész világban szétszórva csutkára húzott agresszióval, folyamatos side steppel.
-
Yodamest
veterán
Üdv Lordok!
Kis közvélemény kutatást tartanék:
Nemrég kezdtem bele én is a mókába, meg akartam várni pár patchet, hogy ne szívjak a beakadásokkal. Egyelőre lvl 50 vagyok, kb 50 óra játékkal, wrenchet indítottam, egyszerű közelharcos vagyok eddig, semmi ranged spell. Ennyit előljáróban, a kérdésem az lenne számotokra, hogy sokan azért már a játék indulása óta végigvittétek a gémet, hogyan vélekedtek a mage vs meele egyensúlyról?
Tegnap nézegettem mage végigátszásokat (direkt nem elborult endgame stuffokat tudom, hogy az op) és azt vettem észre, hogy iszonyat triviálissá tesz sok bosst és helyszínt az, hogy szimplán csak távol kell maradnod, nem kell kockázatot vállalni a közelmenéssel, akár lóhátról leszedhető sok boss így olyan messzíről, hogy semmi rizikó nincs. Nekem ez a meglátásom, persze biztos van 1-2 olyan szivatós boss ahol meg pont, hogy nem jó egy mage build (kicsi a terület, nem hagy castolni stb.), de én most nem a kivételekre vagyok kíváncsi hanem egy átlagolt tapasztalatra, hogy kb összességében melyikkel könnyebb a játék. Simán lehet, hogy téves a meglátásom, azért kérdem, hogy talán vannak itt mágiahasználók is köztetek, ők hogyan látják ezt? Lehet ők meg pont a közelharcosokat látják op-nek? (ált. ugye mindenki a másik build erősségeit jobban észreveszi mint a gyengeségeit, lehet én is csak ebbe a hibába estem)
-
sp8787
addikt
2 igazan jot lattam eddig:
Ez cca 35!!! perces bossfight > HOW TO FIGHT MALENIA WITH MELEE (Serpent-Hunter) - Flawless RL1 No Upgrades/Aux/AoW/Talismans Kill
by GinoMachinoThe Cleanest Malenia No Hit | No Damage/Parry/Block/Weapon Art | Melee Build
by Faraaz Khan -
lastmohican2
tag
válasz
Woodslave
üzenetére
A hármas támadása sebzés nélkül elkerülhető. Először el kell futni előle, a második támadásánál felé kell dodge-olni, míg a harmadiknál lehet futni és dodge-olni is. Ezt a videót találtam hirtelen: https://www.youtube.com/watch?v=Oujhvh9ySM4
Viszonylag gyorsan megtanulható. Ha egyből halsz, érdemes több HP-val bemenni...
Maga a boss nem lenne annyira nehéz, ha a HP-ját nem töltené vissza. Én azért adnék még esélyt neki... -
donki
senior tag
válasz
S e t h
üzenetére
Tiche azért tűnik életképesnek, mert a kiszámíthatatlan mozgása miatt kevésbé tudja visszatölteni rajta a hp-ját malenia. Csakhogy rivers of blood-dal nagyon agresszívan kell játszani, és agresszív nyomulás esetén szerintem mégis jobb a mimic, mert jobban besegít a támadásba. Azért jó agresszívan játszani, mert félbe tudod szakítani a támadását, gyakorlatilag tehetetlenül hánykolódik, amíg a staminád tart - ha minden jól megy. Ráadásul 2-3 stamina bar-nak megfelelő corpse plier-rel ki is végzed, ha a megfelelő buffokat és amuletteket használod.
Haladj a mimic mögött, és amint összecsapnak, hátulról vagy oldalról szórd meg. Akár nagyon rövid stamina visszatöltő szüneteket is tarthatsz, ha úgy látod, hogy a mimic hasznosan bekapcsolódott a verésbe.
A második fázisban én megvártam amíg földet ér, majd amikor a földön ült, odarohantam és fele hp-t levertem róla mire magához tért. Persze ha odarohansz, akkor a rot leszedő bogyó vagy cleanse spell legyen bekészítve! -
Garsza
veterán
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Azért annyira gyorsan nem leszek ott, hogy negyed órán bell kidobjam. 1 - 2 nap inkáb. Napi 2 óra játékidőm van kb.
(#3082) S e t h
Nekem nagyon sokat segített a Mimic a két finale bosnál nem egész 1 het. BlackKnife -vel nem bírtam megcsinálni. A talizmános trükkel. -
Lefty
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
En meg nem tartok nala, de videot mar neztem. En szerintem ilyenkor jön ki, hogy jok a faith/dex vagy faith/str buildek, nem kell varazslonak lenni, de rendes incantation nelkül azert eleg szopo tud lenni egy-egy helyzet sokszor, aki csak str-re vagy dex-re epit. A fekete lang vagy a verlegyek nekem mindig ott vannak bal kezben, a verlegyek pl. mar sok mocsadek bossnal segitettek. Jo faith fegyverrel eleg nagy a sebzesem, plusz mellette erös maradok incantion ügyileg is es megvan az egyensuly az adott helyzetnek megfelelöen. Legalabbis nekem bejött ez.
-
Garsza
veterán
válasz
S e t h
üzenetére
Mimic mikor kapott nerfet?
Akkor úgy kell bemenni hogy be kell tenni az agrós talizmánt, meghívni a Mimicet, majd az agrótalizmánt lecserélni. Vagy a kaszabolós támadását meg lehet szakítani füstbombával mikor felugrik. De pary is jó ellene.
Ezeket csak videón láttam, nem voltam még Mel -nél.(#3078) MikeWazowski
Odamész a templomphoz ahol esik és ha jön az invider akkor nem buktad ha nem jön akkor buktad.
Ha PC -n vagy esetleg akkor NG+ -ban nemsokára elérek arra a részre és kidobom neked. -
MikeWazowski
veterán
Gondoltam megpróbálom river of blood-dal... erre nincs meg és fire giant halott. Akkor buktam?
-
-
S e t h
nagyúr
válasz
Woodslave
üzenetére
Jól van, jól van, nem csak én szopok ott.
Van a játékban 100-120 órám, de most gondoltam először rá, hogy letörlöm ezt a fosht.Inkább kiléptem, most pihentetem egy kicsit.
Az a legszebb az egészben, hogy az első alkalommal lement az első fázis, aztán a másodikból is kb. 60 % és azóta másfél óra alatt 2x sikerült csak újra elérnem a második fázist, konstans szopás.
Kicsit szépít csak a dolgon, hogy opcionális boss, de nem szívesen hagynám ott. Behívtam segítséget is, de tök felesleges volt, ha rajtad van aggro és nem véded ki a támadását, akkor 1-2 hit vagy neki.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Látom van vagy 3 féle tower shield. Melyik a jó?
-
MikeWazowski
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Pajzs meg colossal weapon? Vagy milyen fegyvered volt? Miért jó a tower shield?
Valamint miért tűnnek el a sárkányok? Three sistersnél is meg Altusnál is...
-
Döglött Róka
veterán
válasz
MikeWazowski
üzenetére
En str-el vertem szo szerint agyon. Tower shield csodakra kepes.
-
Woodslave
félisten
Ez a Malenia mi tököm. 139-es szinten maxos Rivers of blood nem tudom túlélni az a hármas támadást
A fő boss is egy xar de itt 100 óra után betelt a pohár
-
Dlite
tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Jó, hát ez a játék szépsége - bár a családom meglepődve konstatálta, hogy milyen jól tudok káromkodni, pedig nem jellemző rám
- hogy Margit lemegy, de ha nem figyelek egy toronyőr fogpiszkálóval kinyír
-
-
DanielLong
senior tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Én meg munkaidőben is csak az eldenwiki térképét bújom és mindig kiválasztok valami újabb célt.
Pl. Raya Lucaria akadémián is kihagytam valami rejtett szobát, na majd ma este gyorsan megkeresem. -
válasz
DanielLong
üzenetére
Nekem azok elsőre lementek, Margittal viszont meggyűlt a bajom, még korábban.
-
Dlite
tag
válasz
DanielLong
üzenetére
Köszönöm. Első souls játékom így sokszor úgy érzem megyek össze-vissza.
(ami ezek szerint helyes érzés). Akkor vissza a kastély. -
DanielLong
senior tag
-
Dlite
tag
Mondjuk most elnézve a térképet lehet arra nincs is tovább?
-
Dlite
tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
-
Dlite
tag
Sziasztok. Kis segítséget szeretnék kérni - ismét
. Átjutottam Stormhillbe - levertem a három nagy behemótot és használtam a teleportot - de a kapu zárva van. Ha jól értem valami kiáltás blokkolja. Hogy nyitom ki?
-
Bad Pritt
félisten
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Itt tudod csekkolni. Ha belépsz, akkor automatikusan szelektálja neked.
-
MikeWazowski
veterán
Új karival is a főbossnál vagyok. Most aránylag jobban bejártam a világot, de még tuti nagyon sok minden kimaradt. 10 acsi nincs meg... Abból 3 boss, 2 sárkány, meg Malenia. 5 acsi rejtett akkor az rembrance boss lenne? Tehát kettőről nem is tudok? Kár, hogy az ember nem tudja sehogy, mik maradhattak ki...
-
donki
senior tag
válasz
Tibor12345
üzenetére
Nem teljesen világos számomra, hogy pontosan mi a problémád. Ha láda által vagy elteleportálva, akkor olyankor van egy olyan büntetés, hogy addig nem gyorsutazhatsz, amíg nem pihensz egy "kegyelmi helyen". Ha a Sellia kristály bányából kijöttél és rákattintottál a site of grace-re, az még nem pihenés, ezzel csak felfedezed a helyet. De ha másodjára is rákattintasz, akkor az már pihenés, a szörnyek is resetelődnek. De persze bármelyik másik site of grace-nél is pihenhetsz, és akkor már tudsz gyorsutazni.
-
Lefty
addikt
Na 74 ora utan tartok a Lake of Rot-nal, ahogy raneztem a guide-ra jo esetben tarthatok ugy a felenel. Irgalmatlan nagy lett ez a map nekem… A masik, hogy ezekbol a fold alatti reszekbol mar nagyon elegem van, mar nem tudom miata lent vagyok. Nokron, majd most volt Deeproot Depths, ahova osszeszedtek a legganebb enemyket, amik eddig voltak (kivetel a nagy kez), Deeproot-nak minden percet utaltam
-
Garsza
veterán
Elindultam ng+ -ban. Margitot és Morgot -ot megöltem. Lucariánál tartok. De közben megöltem Mogh -ot (nem bírtam ellenálni az 1M runanak). Befolyásol ez bármien questet? Szeretnék mindent megcsinálni ennél a runnál.
-
Tibor12345
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémával találkoztam, hogy mikor a mocsárban kinyitom a ládát, és a csapda elteleportál sellia bányájába, ott a kimegyek, elmegyek a kövi kegyelmi helyre is, ahol story visz majd a kerek asztalhoz, utána nem mutatja a vörös mocsarnal a kegyhelyet, sem a kerek asztali kegyhelyet a map és nem tudok gyorsutazni a selliás területre, csak ha megint az alap teruleten kinyitom a ládát és az elportol.
Valami ötlet esetleg? Válaszokat előre is köszönöm :)
-
Dlite
tag
Prayer bookokat és a coockbookokat hogy tanulom meg?
-
Bad Pritt
félisten
válasz
ThySoul
üzenetére
Hát én 2015 óta nem játszottam a DS1-gyel, szóval nem voltak frissek az emlékek.

Sok helyen látom én is a témát, egészen megoszlanak a vélemények. Nyilván copy meg copy között is van különbség, DS1-ből a legjobb példa az Asylum Demon - Stray Demon - Demon Firesage, ahol az első kettő között van elég különbség, de aztán a Firesage egy az egyben Stray Demon tűzzel.
Ugyanígy Cleric Beast meg Laurence párosnál is ment a fika anno, hogy fizetős DLC-hez a reskin elég olcsó húzás, de azért Laurence egészen más boss, totálisan új második fázissal. Iudex meg Champion Gundyr szintén ilyenek, meg van még pár hasonló példa.Viszont az Elden Ring nem ez a szint, hanem inkább DS2, ugyanúgy rengeteg az újrahasznosított anyag, rengeteg a duo meg gang boss, legtöbbször a mennyiség miatt kell alkalmazkodni, nem az újdonság miatt.
Malenia, Rennala, Rykard, Radahn, Fire Giant, Gideon, Radagon és Elden Beast. Nagyjából ennyi a teljesen egyedi, csak egyszer előforduló bossok listája. -
Bad Pritt
félisten
Elden Ring solved a 7-year old mystery
Napi érdekesség, a DS3 egyik kivágott bossát ("SnakeSoul") használták fel az Elden Ringben Ulcerated Tree Spiritként. Szerintem nem vagyok vele egyedül, ha azt mondom, jobb lett volna, ha békén hagyják.

Nem ez az egyetlen ilyen karakter egyébként, nagyban építkezik a játék a korábbi From játékokra, például egészen meglepődtem, mert elővettem nemrég a DS1 Remasteredet és Sif movesetje sok ponton egyezik Red Wolf of Radagonnal, csak jóval lassabb.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Ha tiszta strength karaktert akarsz, akkor a kettő közül a Ruins sokkal jobb, sőt, szerintem a legjobb str colossal a játékban. Hiába kell hozzá int, maxra húzva S str scalingje lesz, ráadásul a weapon art is fasza, brutálisan erős.
Én a sima Greatsword nevűt használom, egyrészt mert Berserk, másrészt mert buffolható, alakítható ash of warral. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Folyt.
Az nagyon fontos, hogy nem csak a scalinget adó attribútumok, hanem minden stat rendelkezik saját soft és hard cap értékkel, tehát vannak olyan szintjei, amik fölé kevésbé (soft cap) vagy egyáltalán nem érdemes húzni (hard cap), erről itt van egy komment magyarázattal.
Az szintén fontos, hogy a játék elején sokkal többet ér a fegyver fejlesztése inkább. Kezdéskor az alap sebzés és scalingből adódó sebzés aránya olyan 4:1, 5:1 körül lehet, míg a játék végére a scalingből adódó sebzés túl is szárnyalhatja a fegyver alap sebzését köszönhetően az egyre magasabb scalingnek.
Emiatt én mindig a vig, mind, end felé szórom a pontokat karaktertől függően, hogy legalább hp, mana meg stamina legyen elég.Szerintem nagyjából ennyi az alapok.
Szintlépéseknél érdemes figyelni, milyen számokat. változtatnak a plusz pontok, mindegyikre rakni anélkül, hogy mentenéd és akkor jobban át fogod látni, mi mit milyen mértékben befolyásol. -
Bad Pritt
félisten
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Minden fegyver meghatározott statot, vagy statokat vesz figyelembe str, dex, int, faith, arc közül.
A betű, amit látsz mellettük minden fegyvernél gyakorlatilag egy szorzó, minél előrébb van az ABC-ben, annál jobban számít, hogy az adott statra te hány pontot adsz. A csúcs viszont nem az A betű, hanem az S.
Minden fegyver sebzése két összetevős, van egy alap sebzés és a scalingből adódó plusz, ezt a fegyvereknél x + y módon jelzi a játék.
Pl. ha van egy fegyver, aminél C betűt látsz str és dex mellett is, annál mindkét statod pontja ugyanannyit fog számítani, ha 20-20, vagy 30-10, vagy 39-1 az arányuk, akkor is a 40 pontnyi összeggel fogja megszorozni és adja ki az alapon felüli scalingből adódó plusz sebzést.
Ha valaminél legalább két betű különbség van a kettő között (pl. A-C, B-D) annál tapasztalataim szerint a másodikat el is lehet felejteni, néhány esetet kivéve arra kell a pontokat fókuszálni, aminél magasabb a scaling.*
A fegyverek fejlesztése nem csak az alapsebzést növeli, de a scalinget is befolyásolja.
A különböző ash of warok változtathatnak a scalingen.* A bleed buildupot okozó fegyverek közül sok arcane-re is skálázódik, viszont kevésbé, mint str vagy dexre, de legalább annyira fontos felnyomni az arcane-t is, mert a bleed effect közvetlenül az arcane stattal függ ilyenkor össze.
-
MikeWazowski
veterán
Valaki el tudja nekem magyarázni ezt az attribute scalinget? Mit jelentenek a betűk, stb?
-
Garsza
veterán
Elakarom jutni Moghvill Palace -hoz. Néztem videót hogy van egy NPC aki adja a talizmánt ami oda teleportál. De nálam nincs a helyén. Mit kell előtte megcsinálni hogy ott legyen?
-
Bad Pritt
félisten
Ismét bebizonyosodik, hogy vannak fantasztikus soulslike lore videósok... és aztán van Vaati.

Szvsz ez az egyetlen aspektusa a játéknak, amiben a DS 1, 3 és BB fölé nőhet, a kiegészítők minőségétől függően persze.Elden Ring Any% Speedrun in 12:13 (World Record)
Közben Distortion2 10 perc közelében már.

-
ThySoul
senior tag
Édes istenem de rohadt nehéz ez a dragonic tree sentinel RL1-en a capital előtt
-
Bad Pritt
félisten
Hát figyu, igazából bárkin lehet gyakorolni, csak ugye sokszor többen vannak egy kupacban, aztán nehezebb koncentrálni magára a parry-re miközben a tömeget menedzseled, másrészt rögtön meghalnak a riposzttol, vagy rohadt sok idő, ha megvárod, hogy felkeljenek.

Amúgy Stormveil kastély alagsoránál is van egy Crucible Knight.
-
Bad Pritt
félisten
Én akkor azt csinálnám a helyedben (mármint én konkrétan ezt csináltam), hogy játszom a játékot, megveszem a bucklert, majd ha elérek Leyndellbe felveszem a golden parry-t és visszamegyek Stormhillbe az evergaolhoz, ott egy Crucible Knight van, jó nagy hely és gyakorolnék előbb a golden parry-vel, majd ha az megy, akkor a bucklerrel és akár tovább közepes pajzsokig.
A parry megtanulása szerintem az egyik legfontosabb képesség a játékban, mert nem csak parry-zni fogsz tudni ezáltal, de ha beáll a rutin, akkor sokkal jobban fogsz reagálni minden támadásra, sokkal hamarabb rááll a szemed a jelekre.
Amúgy érdekesség, de a játék díjazza, ha tanulod a parry-t: ha közel vagy a parry window-hoz, de még pont nem találod el, akkor felezi a bekapott sebzést, a másik felét staminából vonja le.
-
Bad Pritt
félisten
Szerezd meg a golden parry ash of wart itt.
Vedd meg a buckler pajzsot Gostoctól a kastélyban, vagy ha már megölted, akkor a Roundtable Holdban a nyanyáktól, vagy ha nem tudsz tőle vásárolni, akkor öld meg és a bell bearinget vidd el a nyanyákhoz, hogy megvehesd.Az általános arany pajzs nem tudom, melyik, mert van kicsi pajzsból is aranyozott meg közepesből is a réz pajzs annak tűnhet. Parry-hez általánosan a kis pajzsok a legjobbak.
Alapból azt érdemes tudni, hogy a parry úgy működik, hogy az ellenfél mozdulatának bizonyos frame-jeinél (tehát a támadás mozdulat elér egy pontot) ha megnyomod a gombot és a parry bizonyos frame-jei (tehát ha a te pajzs suhintós animációd elér egy pontot) ugyanakkor történnek, akkor működésbe lép a parry mechanizmus. Ezt hívjuk parry windownak.
A kis pajzsok értelemszerűen gyorsabban mozdíthatóak és a parry képesség is több frame-ig aktív a mozdulat közben. Tehát míg egy közepes pajzzsal mondjuk 40 frame a teljes pajzs suhintás mozdulatsor és abból 7 frame a parry window, addig egy kis pajzsnál csak 25 frame az animáció, de 10 frame-ig aktív a parry képesség.
A bucklernek még gyorsabb a parry mozdulatsora és a buckler parry képességnél a parry window is nagyobb (12-15 frame között valahol), a golden parry pedig még jobb, sokkal megengedőbb a bucklernél is.Nem tudom, ez így mennyire érthető.
Az még fontos, hogy ha mondjuk negyedeljük a támadás animációjának az idejét, akkor a második negyedet kell megcélozni, még bőven a találat előtt, szóval tényleges kapcsolat a két fél között gyakorlatilag nem is jön létre. Hülyeség, de így lett kitalálva, egyik nagy szívfájdalmam, hogy a közel tökéletes deflect mechanizmust nem vették át a Sekiróból, de hát biztos jobb a régi parry (nem az).Szerk.: most lehet hülyének fognak nézni páran, de a Crucible Knightot ajánlom gyakorlásra. Nagyon megengedő parry window van minden kardos támadásához, a többit meg könnyű elkerülni, illetve elég nagy elégtétel, ha így vered le.

-
Garsza
veterán
Hát próbálgattam ez a Parry -t. De nagyon nem bírok ráérezni. Fél órán keresztül kb. 3 ha sikerült.
-
S e t h
nagyúr
-
7
addikt
-
7
addikt
Csak ugy tudsz weapon artot hasznalni, hogy addig elrakod a shieldet.
Nalam a parry nagyon szituaciofuggo, csak bizonyos (mini)bossok ellen szoktam hasznalni (pl. crucible knight duo), ugyhogy boven elegendo csak akkor elokapnom a pajzsot. Olyankor pedig belefer az, hogy a szokasos weapon artjaimat kevesbe tudom elerni. Ez amiatt is fontos, mert egyreszt tomegben keptelenseg annyira figyelni mindenkire, hogy konzisztensen csinald a parryt, masreszt ugye csak bizonyos tamadasok ellen tudod egyaltalan hasznalni (jellemzoen egykezes, fizikai utesek kivedesere).
Persze ahhoz, hogy megtanuld, erdemes Gatefront kornyeken kiserletezned az ottani kiskatonakkal; vagy ha van konnyen grindolhato crucible knightod meg valahol, akkor azokkal (pl. valamelyik evergaol, vagy Nokronban egy-ket lokacio). De amikor mar nagyjabol rendben megy a parry, akkor atallhatsz erre a modra.
-
Garsza
veterán
Elhatároztam magam hogy megtanulok parry -zni. Meg lehet azt oldani valahogy, hogy parry is tudjak nyomni meg a RoB skiljét is tudjam használni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Hálózati / IP kamera
- 2026 - Íme a 18. héten megjelenő játékok listája
- A szellőzésre is figyel a Lian Li kábeleket rejtő, Infinity sorozatú mikrotornya
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Asztrofotózás
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT!
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17 Pro 256GB Silver ! 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 12 PRO MAX 128GB grafit gyönyörű vadonatúj 100% os akkumlátor! KÁRTYAFÜGGETLEN!
- Apple MacBook M3 Pro 14, 18GB RAM 512GB SSD elado ujszeru Gyor
- Flydigi Vader 3 Pro wireless hall effect kontroller eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szabalyosan gusztustalan.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)