Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elden Ring

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:14:43

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3012) Bad Pritt válasza Garsza (#3010) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Szerezd meg a golden parry ash of wart itt.
Vedd meg a buckler pajzsot Gostoctól a kastélyban, vagy ha már megölted, akkor a Roundtable Holdban a nyanyáktól, vagy ha nem tudsz tőle vásárolni, akkor öld meg és a bell bearinget vidd el a nyanyákhoz, hogy megvehesd.

Az általános arany pajzs nem tudom, melyik, mert van kicsi pajzsból is aranyozott meg közepesből is a réz pajzs annak tűnhet. Parry-hez általánosan a kis pajzsok a legjobbak.
Alapból azt érdemes tudni, hogy a parry úgy működik, hogy az ellenfél mozdulatának bizonyos frame-jeinél (tehát a támadás mozdulat elér egy pontot) ha megnyomod a gombot és a parry bizonyos frame-jei (tehát ha a te pajzs suhintós animációd elér egy pontot) ugyanakkor történnek, akkor működésbe lép a parry mechanizmus. Ezt hívjuk parry windownak.
A kis pajzsok értelemszerűen gyorsabban mozdíthatóak és a parry képesség is több frame-ig aktív a mozdulat közben. Tehát míg egy közepes pajzzsal mondjuk 40 frame a teljes pajzs suhintás mozdulatsor és abból 7 frame a parry window, addig egy kis pajzsnál csak 25 frame az animáció, de 10 frame-ig aktív a parry képesség.
A bucklernek még gyorsabb a parry mozdulatsora és a buckler parry képességnél a parry window is nagyobb (12-15 frame között valahol), a golden parry pedig még jobb, sokkal megengedőbb a bucklernél is.

Nem tudom, ez így mennyire érthető. :D Az még fontos, hogy ha mondjuk negyedeljük a támadás animációjának az idejét, akkor a második negyedet kell megcélozni, még bőven a találat előtt, szóval tényleges kapcsolat a két fél között gyakorlatilag nem is jön létre. Hülyeség, de így lett kitalálva, egyik nagy szívfájdalmam, hogy a közel tökéletes deflect mechanizmust nem vették át a Sekiróból, de hát biztos jobb a régi parry (nem az).

Szerk.: most lehet hülyének fognak nézni páran, de a Crucible Knightot ajánlom gyakorlásra. Nagyon megengedő parry window van minden kardos támadásához, a többit meg könnyű elkerülni, illetve elég nagy elégtétel, ha így vered le. :D

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elden Ring
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.