- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nem tudom, én mindkét eddigi végigjátszásomban a mimicet hívtam be, amikor elgyengültem (elfogyott a türelmem), és simán szétcsaptuk ketten, gond nélkül. (Igaz, addigra viszonylag tűrhetően kiismertem a legtöbb dolgát, még ha nem is tökéletesre, mert akkor persze ment volna egyedül is.
) -
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Hát, szegényebb maradt a világ...
Megkérdeztem az AI-t, és szerinte:
"A "Dung Eater" magyarul Trágyaevő (vagy Székletevő) – egy ikonikus, hátborzongató szereplő az Elden Ring játékból, akit a játék magyar fordítása "Dung Eater"-ként hagyott, de a jelentése alapján a Trágyaevő a legpontosabb, aki az áldozatai végbeléből "Shirikodama" nevű golyót szerez meg (melyet a játékban néha "Gödör" vagy "Gödör-mag" néven is említenek)"
-
Weareus
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
D. Barrow nem egyszerű hely, igen...Caleid északi platója, de külön nevet is kapott, nem véletlenül.

Arrafelé a kedvencem a a szolidlasergólem hp-jával. Összehasonlításképp:35k ,Placi 26k ,Malenia 33k .., de neki van gyenge pontja, ugyebár..., szóval igencsak endgame területnek számít..., azt a "minibosst" meg nem véletlenül dugták el annyira...F. giant 42k. -
De4d
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Rendben.
Nos kezdeném azzal, hogy nagyon csípem a fantasy rpgket, főleg ha ilyen darkos, középkoris fantasy, és sok tennivalóval, pl Witcher, Gothic sorozat, Elex, Risen stb.
De az Elden Ring, nem egy sima akció rpg, hanem soulslike, nehéz, könnyen halál, stb. Amit meg nem nagyon kedvelek, sem ezt a fix mentőpontok, ami után az ellenség újraélet, így megint 0ról kell bejárni a területet stb.
Ha valaki ismeri pl a Piranha játékokat akkor tudja, hogy azokban is az elején elég nehéz, egy mezei farkas, vaddisznó is könnyen lever, védekezni kitérni ott is kell, aztán ahogy fejlődünk úgy lesz egyre könnyebb. Vagy említhetném még a Spider játékait, amelyek szintén elég nehézkesek, mondjuk az irányításuk miatt is ( Necromancer, Mars:warlogs, Bound by Flame) de túl taktikázni nem kell, könnyebb kiisermni. Viszont az Elden egy igazi soulslike, és ezeknek sokszor az az ismérve is, hogy nem csak amiatt nehéz mert okos az ai, hanem inkább mert van 1000 hpja a bossnak de én meg csak 10-essével tudok sebezni szóval fél óra óra 1 harc, de ha 1et rámcsap akkor halál, és kezdődhet előről, meg úgymond "csalások" hogy hiába tértem ki a támadás elöl a hitbox elég vacak és mellém csap 5 méterrel mégis meghalok. Viszont a világa, hangulata összetettsége, látványa nagyon tetszik, és ha van benne némi kihívás az sem gond, de kérdés mennyi? Valóban olyan nehéz? Nagyon frusztráló ha valaki a komolyabb soulslikeokba nem jártas?
Mivel nyílt világ, és ha van egy olyan boss ami elsőre erős, akkor lehet menni felfedezni másmerre és fejlődni. Na de mennyire? Ha mondjuk 5+ szinttel magasabban visszatérek akkor leverhető könnyen? Vagy annyival lesz könnyebb mondjuk hogy 2 csapással öl meg nem egyel, illetve ha az előző példához visszatekintve, már az 1000hps bossznak 10 helyett 20 sebzést tudok bevinni?
Valamint, itt ügyelni kell ahogy olvasgattam utána a buildra, nem érdemes csak úgy szabadon fejleszteni arra ami tetszik, mint pl egy witcherben. Ha pl (mondjuk nem tudom a fejlődési rendszert) úgy fejlesztünk képességeket ami varázs sebzést ad, de találkozunk egy bossal aminek meg olyan ellenállása van ergo nem tudjuk sebezni, akkor törölni kell a buildet és újraépíteni a karaktert olyanra amire éppen érzékeny? Ergo mindig újra kell alkotni a karaktert annak megfelelően milyen bossal találkozunk?
Így ezek lennének kezdőként a kérdéseim első blikkre
-
Farkassacred
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Csak kérdés, hogy el is adnak e belőle annyit, mint a nagyból.

Eddig ha jól tudom az Elden-ből adták el a legtöbbet, ott pont eltalálták hogy mi kell az embereknek. Megértem persze ha tetszik ez az irány páraknak, de nekem hiányoznának a dungeonok, a felfedezés, rejtvények. Ezektől is souls a souls, nem csak a bossoktól. -
Farkassacred
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Bad design, mondom én.

Mondjuk az ending is lehetett volna tartalmasabb. Azt se tudtam, hogy most akkor vége a játéknak.. Na mindegy, azért voltak mókák ebben is, de az alapjátékra több idejük jutott az látszik.
Ez a dlc annak volt jobb aki day1 megvette az alapjátékot és ki is játszotta akkor, mert most jókat tudott mókázni vele ismét. -
Yodamest
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
De ezekkel nincs is bajom, Skyrimet többször is elkezdtem, egy idő után nem tartott bent, de nem ilyen jellegű dolgok miatt. Ott nincs mesterséges könnyítés. Azt, hogy fel tudod farmolni magad ne vegyük ide, azzal soha nem volt gondom, sőt szeretem ha van erre lehetőség egy játékban.
Azért beszédesek a steam visszajelzèsek is, az egekig magasztalt 90%+ alapjátékhoz képest a dlc csak mixed 60-70%-os státuszban van, ha ennyi fan el tudott pártolni a játéktól akkor az én belső iránytűm sem ok nélkül jelez be.
-
Yodamest
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nem arra gondoltam, hanem pl. Mimic tear. Az alapjáték utolsó harmadában ha azt akarom összes bosst le first-try-olom egy mimiccel, semmi kihívás nincs így a játékban.
Ha ez továbbra is elérhető és a dlc-t is triviálissá tudja tenni (mert azzá tudja, ott vannak a videók róla), akkor eleve nem értem mi ez a flexelés a nehézséggel, miközben ergo atom könnyű a játék, ha azt akarom.Ha már ezt felhoztam, amúgy hatalmas kihagyott ziccer, hogy a dlc által megoldhatták volna és storyban ezt megtámogathattákv volna, hogy ne lehessen summonálni. Ezáltal nem kellett volna ez a mesterséges nehezítés, tudtak volna a summon mentes játékra balanszolni és mégis azért sokkal nehezebb lenne teljesen természetes módon, mivel ugye no summon. Nem kellenének ugrabugra hyperagressor bossok sem. Én full ezt léptem volna meg, így növelve a nehézséget, miközben önazonos tudok maradni.
És akkor így tényleg lenne értelme, hogy valaki egy jól megkomponált builddel, felhúzott karakterrel menjen, tényleg egy olyan dolog lenne, amire így fel kell készülnöd az alapjáték által. Áh hideg is kiráz már a gondolatától, de jó lehetett volna. -
Yodamest
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
A nehézséget azért firtattam, mert így, hogy te állítod be voltaképpen magadnak a nehézséget a játékon belül, így mi értelme van egy nehéz dlc illúziójának? A korábbi részekben ténylegesen nem tudtad megkerülni a kihívást, de itt megtudod.
Nem is tudom mihez hasonlítani, ez olyan, mintha a Diablot ultra gigantikus hell fokozaton játszanád, de közben meg beírnál egy halhatatlanság cheat kódot. Vagy a WoW classikot úgy játszanád hardcore módban (1 halál és game over), hogy halhatatlan vagy közben.
-
Yodamest
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
a scadutree meg csak ad egy plusz layert az egész fejlődési görbének. Nincs vele semmi baj.
Redditen akik fanyalognak, azok azt kifogásolják, hogy még ha nem is a rendszerrel van a baj, de az a rossz benne, hogy nincs sokkal több fragment, mint amennyire szükség lenne. A flaskok is azért működnek a hasonló rendszer ellenére (tehát felveszed és set it and forget alapon nincs más dolgod vele), mert azokból több van elszórva, mint amennyit használni tudnál. Ezáltal nincs meg az a fajta kényszeres súlykolás, hogy mindent is nézzél meg, nehogy kimaradjon.
Itt tényleg az a rossz, hogy csak mint egy checklisten, végig kell őket gyűjtögetned és pont annyivan, ameddig skálázható a cucc. Ez egy ilyen kötelező kör, ami egyáltalán nem fun semmilyen karakter progress szempontból.
Meg egyébként miért is ne lett volna az elég, hogy kinda a dlc mondjuk az alapjáték végének a nehézségével legyen egyenlő? Miért is kellett rátenni (megint) egy lapáttal, amikor ez csak egy ilyen kényszeres helyzetet szült, illetve mint tudjuk a dlc bossdesign-nak sem tett túl jót. Mi van, ha a dlc nem nehezebb mint az alapjáték vége? Amúgy az akkora baj lett volna?
-
Yodamest
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Az alapjátékban 0-ról indulsz és fejleszted a karaktered a rúnák költésével és emellett a fegyvert külön. A DLC-be már kész karakterrel érkezel, rúnákra kb. szükséged sincs, tehát kellett valami plusz, amivel ösztönözni lehet a felfedezést és fejlődést.
De ez az ösztönzés meglett volna, ha van opció feljebb szintezni a karaktert - érdemben-, vagy a fegyvereket mondjuk innentől +5lvl-el magasabbra lehet kovácsoltatni.
Te írtad, hogy el kellett volna törölni a hardcapet. Ha eltörlöd a hard capet akkor a lvl 300-as karaktereddel nem az lesz a kérdés, hogy meglesz-e a boss, hanem hogy hány mp.
Neeeem, még úgysem. Amilyen bossok vannak az alapjátékban a végefelé meg a dlc-ben, most érted, hiába mész be mondjuk 1500 hp helyett 2000 vagy 2500 hp-val, annyi csak mintha 1-2 flaskkel többed lenne, kibírsz 2-vel több ütést mondjuk, ez nem walk in the park. Meg még ha az is, nem pont arról akar híres lenni az ER, hogy "magadnak állítod be a nehézséget"? Ez a játék egyik mottója vagy vált a mottójává, akkor nem tudom miért nem jó, ha ezt meg tudod tenni statok által, amikor egyébként is meg tudod tenni bármilyen módon. (buildek, summonok stb.) Pont, hogy jobban illeszkedne a játék eddigi egészébe, amiről eddig szólt a játék.
egy minden játékos számára nagyjából equal base line-t adjanak,
Nem értem ez miért kellett, az eddigi játékokban miért nem kellett equal baseline? Hiszen ott is, volt aki lvl 80-on fejezte be mondjuk a BB-t vagy DS3-at és volt aki lvl150-en, nekik is kellett volna egy equal baseline a dlc-hez nem?
De ezen felül sem értem, nem tudom miért jó az, ha az aki eddig szétfarmolta az agyát büntetve van, azzal szemben aki mondjuk csak átrohant a contenten vagy direkt nem farmolt. Ha valaki direkt nem húzza fel a karakterét, annak miért is kellene equal baseline?
-
Yodamest
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
"Nem lett volna jó megoldás, játékmechanikailag és a sandbox szempontjából ezzel hátrányba kerülnél, szeded össze a nyersanyagot, fejleszted az adott fegyvert. Ehelyett szeded össze a nyersanyagot és fejleszted a teljes karaktered bármilyen fegyver is van a kezében."
Amit itt írsz, azzal azt mondod ki, hogy gakorlatilag az alapjátékban is minek van fegyverfejlesztés, miért nem ott is csak fragmentek vannak, amikkel fejlődik a karaktered és kész, mennyivel egyszerűbb lenne nem? Minden fegyó maradna lvl1 és csak a fragmenteket szedegetnénk az open worldben, ennyi lenne a karakterfejlődés. Jó lenne?
És akkor aki 200-as szinten átlép a DLC-be az hirtelen ott superman lesz és legyalul mindenkit, mert nincs hardcap a statok skálázódásán, aki meg 80-as szinten az szenved? Jó lett volna.
Ez meg a tipikus szándékos túltolás, te is tudod jól, hogy bármekkora szinted lehet, az olyan szinten nem befolyásolja az encountereket, ahogyan itt írod. Ha nem a megfelelő módon reagálsz, akkor lehetsz te lvl300 is, ugyanúgy 3 hitelni fog a boss. Szóval ez nem volt jó válasz. Egyedül a cheesy buildek és summonok tudnak trivializálni bossokat, a szinted egyáltalán nem.
------------------------------------------
Te amúgy tényleg nem érzed ebben a rendszerben, hogy mennyire lusta és műanyag az egész? Hihetetlen számomra, tényleg csak helyettesítsd be ezt bármilyen jrpg-be, milyen lenne ha egy Final Fantasyban egy pont után nem karakter xp-t gyűjtenél, hanem kóborolnod kellene a világban, hogy fix nehézség skálázó itemeket hajkurásszál, nem hiába nincs ilyen rendszer egyik másik játékban sem.
-
Weareus
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Igen, a Nightreign. Sajna az nekem nem is lesz, mert mobiltelóról osztom ps5-re a netet az albiban, és a sebesség nőiesen szólva is gatya...

Viszont számos Souls Mátés nyomulást végignéztem, hogy miket alakítanak a játékban és a látottak alapján eléggé bejövős (lenne)...
-
Farkassacred
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Most még erről nem tudok nyilatkozni, remélem mihamarabb pótolni tudom majd őket.

Olyat is láttam a neten, hogy a Witcher 3 simán csak ellopta a Goty címet a Bloodborne-tól 2015-ben, ezt muszáj lesz megnéznem.
Könnyebnek is mondják egyébként a többi soulslike-tól, úgy hogy szerintem az lesz a következő címem.
Aztán jön a Darksouls.
Apropó, egy valamit elfelejtetek. Az Elden Ring nem szimplán a társait hívja ki, hanem az open world játékokat is. Azokat pedig rommá alázza maradjunk annyiban.
Zelda/Witcher/Rdr kombó tudja csak felvenni vele a versenyt, bár kicsit mintha még jobban is működne a fantázia, ki tudja.. -
Farkassacred
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
De a nyitott világa miatt mégse pontosan ugyanaz.
Egyébként, ha változtattak volna a mechanikán (ennél is jobban) szerintem a fanok kiutálták volna szegényt erről a bolygóról.
Tehát nehéz dolga volt a csapatnak az tuti, hogy ne harapják le a fejüket.
Szerintem ennél jobbat, ha akarnának se tudtak volna összehozni, max másabbat, egyben rosszabbat.
A Darksouls-nak (talán a háromnak ha minden igaz?) vagy a Bloodborne-nek essek neki utána inkább? -
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Jó, hát ennyire nem mentem bele, mert feltételeztem, hogy elsőre talán nem RL1-en akarja taknyosra sz*patni magát...
(A többi Fromsoft topik alapján MageRG jól ismeri a souls játékokat - nálam biztosan jobban, és nekem például sokat segített/jó tanácsot adott DS1, DS3 vonalon -, úgyhogy gondoltam, ennyire mélyen nem kell belemennem a magyarázattal, s elég lesz neki annyi, hogy nincs szintlépés.) -
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
+1
Crumbling Farum Azula vagy éppen a Sacred Haligtree/Elphael helyszíneken is voltak még olyan faintosan eldugott kis cuccok, amik nem a fő útvonalon hevertek, hanem bizony kellett egy keveset ugrándozni/"járatlannak tűnő részekre elkalandozni" (előtte térben tájékozódni, hogy vajon miként lehet majd eljutni oda), hogy elérje az ember. -
Jinxb1rd
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ja, azok a magic falak. Hát az is a halálom volt, hogy ugrálgatni kell a fal mentén mint egy idióta hogy találj egy átjárót (kb a játék későbbi részében majdnem másról se szólnak a dungeonok, azt is túlzásba vitték ötlet híján). De nem arra gondoltam.

Hanem hogy a játék elején még ilyen kis pilléreken pl körbeugrálsz az épületeken és találhatsz ezt azt. A játék későbbi részében megunták már: nem hogy itemek nincsenek nehezen elérhető helyeken, hanem egy tökéletesen elérhető pillérre, területre se tudsz ráugrani, simán lelök a mélybe a játék. Ezt anno régi játékoknál láthatatlan falaknak hívták, amikor ezzel oldották meg egyszerűbben, hogy a játékos a pályán maradjon.
Kissé frusztráltá tud tenni az, hogy azon kell agyalnod, hogy 50-50% az esélye hogy a mélybe kötsz ki és nem azért mert melléugrasz. Meg hogy a rúnáid ott ragadhatnak valahol, ahonnan nem lehet visszamászni.

-
callmeakos
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Értem. Nekem az a bajom ezekkel a modokkal, amit fentebb linkeltem is. Brutál, hogy mennyi időt tettek bele, hogy jobban és érdekesebben néz ki, de magukat a bossokat, amik a legfontosabbak lennének, egyszerűen elmémelik. Igen, a Fromsoft bossok tudnak nehezk lenni, de sosem igazságtalanul.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Engem is a kártyajátékok szoktak megmozgatni (még kis középsulisként, 1994-ben ismerkedtem meg a Magic the Gatheringgel, és a mai napig is felelevenedik bennem az legelső játékok varázsa, ha csak visszagondolok arra az időszakra). A táblás társasjátékok viszont nem annyira az én világom alapból.
-
_drk
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Hogy jön ide a Gothic?
De nem hiszem, hogy bármiben is szarul jönne ki az ER.
Nekem az Astrot ide hozni, olyan mintha Need for speeddel példálóznál annyival másabb a scope.De ha meg rendes összehasonlítási alapot nézünk, pl AC Valhallában sok minden sokkal jobban működik mégis rosszabb a játék.
Ezért mondom, hogy összeségében a feelinget és élményt kell nézni. -
_drk
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Elavult de még mindig sokkal jobban működik összeségében mint a játékok 99%-a.
Ha a játékok tényleg ideális mértékben fejlődtek volna elmúlt 10 évben akkor teljesen igazat adnék, de tudjuk hogy nem így történt, így az ER semmivel nem rosszabb, sőt még mindig őket másolják és egyelőre sikertelenül.
Addig meg az Astro egy jól sikerült copy. -
_drk
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Mondjuk egy Astoval össze se merném hasonlítani. Mivel az egyik egy teljesen le egyszerűsített kis izé, a másik meg egy monumentális vívmány. Vedd ki limgrave-et, tedd bele a vagabondot csak azzal a felszereléssel és akkor összehasonlíthatod, jah hogy az a játék kb 5%-a. Hát ilyen ez.
BG3-mal már jó helyen vagyunk de pl 3. Act ott is szörnyű volt megjelenéskor. Ott sokkal több problémám volt mint bármikor ER-rel.
Meg alapból nem értem ezt, mert megjelenéskor PC-n toltam, rá egy évre PS5 és PS5 változattal és FPS droppokon kívül nekem nem volt bajom, de az se volt sok.
Pár helyen csak az 50fps van meg hát, ezt se sokszor zavart. -
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Egy Ubisoftot vagy EA-t keresztre feszítettek volna, ha olyan állapotban adják ki a legnépesebb platformra a játékukat, mint ahogy az ER megjelent PS5-re és mindenhol a PS4 változatot kell ajánlani helyette, mert az nagyjából élhető volt.
Ezek az erős falak le tudnak egyszer bomlani, és hiszem azt, ez a Nightreignnel meg is fog kezdődni.
Nem lehet egy erős hátszéllel mindig az élen járni majd, a Dark Souls lassan csak a mi emlékezetünkbe lesz, felnőnek új generációk.
Ami pedig a videojáték ipart illeti, rengeteg jó játék van még mellettük, és ezt 2025-ben bátran le is írhatom, mert a Nightreign a top 10-ben sem lesz, ebben biztos vagyok.Egy szó mint száz: jó játékot minden Nightreign próbálónak, lehet kicsit negatívabb vagyok vele kapcsolatosan, de az IP megcsúfolást nem szeretem, és most konkrétan itt erről van szó.
Lesz még jó FS játék, ebben is biztos vagyok. És ahogy írtad, az ER is tele volt gyermeteg hibákkal, ami már 2022-ben is gáz volt.
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ezt úgy írod, mintha ez ennyire meglepő lenne.
Megérezték a pénz szagát, sokat hozott az ER. ER néven csinálnak egy battle royale alapú játékot, már az IP név miatt megveszik sokan.
Fejlesztés? Gyakorlatilag nulla. 2025-ben már ultragáz ez a grafikai motor, a fizika, az inventory, minden. Ez a Shadows of Treenél is már így nézett ki, de megbocsátottunk neki, mert eszement jó volt a setting és a pályadizájn. Na jó, talán a bossok is.
Szóval akinek ez tetszik, hajrá, játsszátok.
drk: Szerintem se lesz hosszú a live service. Aki szerint az FS ezzel hosszú távra tervez, szerintem téved. Ez csak egy utolsó (reméljük) rókabőr az ER neve alatt.
Egyáltalán hol beszélünk live serviceről, ahol még az alapjátékban is egy már előre megtervezett (3 éves) pályát adnak nekünk?Máshol ilyen játékmódot szinte ingyen szoktak hozzáadni pluszként a játékhoz.
Mennyi ilyen van manapság a videojáték iparban, FS-nek pont ez kellett. Rossztól lopni, bűn.
-
_drk
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Az a baj, hogy szerintem alap hibákat nem fognak megoldani. Mivel from
Én abszolút nem bízok benne, hogy ez egy sokáig és jól támogatott játék lesz.A souls/from rajongóknak amúgy meg mindegy. Új rendszer a megszokott alapokon.
Amit én is olvasok, hogy egy új Shadow of the Erdtree DLC-t várnának az emberek, felfedezéssel és mindennel, de ez nem az és pont.Haverom mesélte, hogy anno DS3ban nagyon élt a multi a covenant-os rendszerrel. Ide is valami olyasmi kellett volna,
melyik demigoddal vagy pl. Aztán lehetett volna a területeken védeni és invade-elni az embereket. Mondjuk Godriccal ki lett volna az jó kérdés
. -
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Lesz ott májusban Doom is, meg igazából a 2025-ös év csuda jó összességében.
Kár ezért a bohóckodásért, úgy tűnik kezdenek ők is elk*rvulni, mint az Ubisoft.
Btw, mennyivel többet ért volna, ha csinálnak még az ER-hez legalább 2-3 kisebb sztori DLC-t. Adtam volna nagyon.
-
-
callmeakos
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Hmmm. Meglátjuk. Azt tényleg nem szeretném ha "elfortnájtosodna". Mindenesetre biztos teszek vele egy próbát. Az ára nem annyira vészes, költöttem én már többet is nagyobb csalódásért.
Csak azt nem értem, miért erőltetik ezt a vagy egyedül, vagy hárman mész neki az éjszakának rendszert. Az még mindig nem látom tisztázódni, hogy mi van akkor ha ketten vagytok. Random bedob valakit harmadiknak?
-
callmeakos
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Annyira tök új játék, hogy a lore szempontjából egy párhuzamos világban fog játszódni. Limgrave helyett Limveld, Tarnished helyett Night Farer, még a kasztok se ugyanazok. Lesz 8, amikből csak az egyik neve ismert: Dutchess, aki a bökőt forgató női karakter. Gondlom ő lesz majd a Bandit megfelelője és a dex karakter.
De ez mind szándékosan van így csinálva, mert olyan játékot akartak készíteni, ami csalogató lehet az újoncoknak és a veteránoknak is. Előbbieknek azért, mert nem kell görcsölniük a lore megértésében, utóbbiak meg ellesznek az utalásokkal. Ami teljesen rendben van, mert az Elden Ringben mint első rész, már nincs több. Ez pedig még pont az a határ, hogy új bőrt tudnak lehúzni a lóról, anélkül, hogy az pofátlan lenne. Persze, ez már egy rétegtermék lesz még azok között is, akik játszottak a játékkal, mert nehéz elsőre megérteni, mi is ez pontosan. De jó, hogy tisztázva lett, hogy ez egy külön játék lesz, mert egyből elkezdtem agyalni azon, hogy vajon újra kell e játszanom az egészet, lévén a játékot PS-en toltam ki, ott van minden mentésem és karakterem, de azóta én átjöttem PC-re, a PS meg már nincs is meg.
Egy dolgot nem értek. Ugye alapvetően hárman vagy egyedül lehet nekimenni a világnak, párosban nem. Amikor egyedül játszol, akkor természetesen az ellenfelek is ahhoz mérten lesznek erősek. De vajon ennyire óvatosak a skálázódást illetően, hogy nem engednek kettőnél több változót játékosszámot illetően? Illetve most mi a hóhér van ezekkel az ismerős DS bossokkal? Az egyértelmű, hogy a trailerben az ott a Nameless King DS3-ból (mérföldekről fel lehet ismerni a sárkányát, a bökőjét meg a hülye frizuráját - kedvenc boss amúgy), a Fire Maident vagy a The Duke's dear Freja a DS2ből. Allítólag lore szinten a Night Lordnak van köze, hogy összemossa a különböző univerzumokat, de sose tudni. Nehogy a végén elkezdjenek maszatolni, hogy ezek nem is azok, és valami kamu nevet odaadnak nekik. Amúgy, szerintem ez 200IQ megmozdulás, mert ezzel a párhuzamos világgal lehet legegyszerűbben behozni korábbi From elemeket, és, még nagyon új bossokat se kell kitaláni, mert az bőven elég lesz, ha meglévőket hoznak be, szerintem egy változatos listával mindenki elégedett lesz.Amúgy lehet nincs is annyira vészesen a megjelenés, mert következő hónapban már network tesztre lehet jelentkezni [link]
-
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Igen, kicsit "katyvasz" volt az enemy-k alapján, csak a Nameless King annyira ikonikus, hogy mondjuk más néven beletolni egy totál más világban játszódó játékba... nekem ez már - még Fromsoft mércével is - túl furának tűnt...
Más. Ha normálisan csak co-opban lesz játszható, akkor én már most passzolom. (Totálisan szubjektív dolog, de nekem nem világom a közös/társasági játék.)
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Sőt. Megcsinálhatnák az előzményt is, amikor az 5000 évvel korábbi háború/gyűrű széttörése történt. Csak kicsit másképp, mint a "hivatalos" történelem mondja.
Vagy megteszik kánonnak az egyik befejezést, és a folytatásban Melinát irányítjuk, akivel le kell győzni az új Elden Lordot. Volt már ilyen csavar a játékiparban.
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Most nézegetem pont, hogy mik kellenek, junik itemeket be kéne gyűjteni, arra nem mentem rá. Mondjuk ha van amit küldinél kapok, akkor azt lehet buktam már fentebb említett okok miatt. Igaz annyira nem vagyok achi vadász, inkább csak nem szoktam végigrohanni a játékokon..
-
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Eddig nem akadtam el, igazából most a build váltás miatt filiztem rajta, hogy lvl100-ra lövöm be a karaktert, főleg ahol 3-4 stat között ajánlatos osztogatni. Thx Nokronra emlékeztem, másik 2-t megnézem, illetve Altusra meg tegnap érkeztem meg, ott még nincs sok tapasztalat.
Janusz001: neked is köszi, ez a madaras sztori nekem nem volt meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A34 5GB 128GB/6GB/Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch V2 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
)