- MasterDeeJay: Mindkét irányból bedugható USB-A?
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Alapok lerakása by Bubó:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zitrone88
aktív tag
Nem azt mondom, hogy a kávéfőzés non-plus ultrája, de én személy szerint azért szeretem, mert egyszerű a karbantartása, és nem igényli, hogy forró vízzel indítsd a főzést (míg a hagyományos kotyeszban érdemes azzal indítani a finomabb ízért, ezzel a nyomásszeleppel ellátott bialettivel (a brikka) én úgy találtam, hogy finomabb a végeredmény hideg vízzel indítva). Valamint megfizethető.
Presszót nem fog főzni semmi, csak a presszógép, ami TÉNYLEG az.
A Szarvasi előnye, hogy kevés kávéból főz sok levest. A Brikka ehhez képest zabálja a kávét, így erre is készülni kell szintlépéskor, hogy finom kávéhoz kell mennyiség. Koffein szempontjából egy szarvasi robustában sincs kevesebb, mint egy presso vagy brikka főzet 100% arabicában (ha jól tudom, az arabicában kevesebb mint fele koffein van a robustához képest), szóval koffein aggályod ne legyen, ha eddig robustát ittál (sárgacsibó pl.). Mi négy személyesből iszunk ketten, ha egyedül kávézol, elég a kétszemélyes (ennél nem tudom, változik e a módszer, a hidegindítás a 4személyesre vonatkozott, egyéni tapasztalaton alapul). De a presso mennyiség szarvasi után nevetségesnek hat. Hozzá lehet szokni egyébként, de először nagyon fura, hogy hörp, oszt kalap. Szerintem egy brikka főzetből kell a két presso adag, igazi pressóból éreztem csak, hogy elég telt volt ahhoz, hogy elég legyen.
Nade, megint nagyon elkalandozok
Túlmisztifikálni nem kell a Brikkát, de megfizethető és értékelhető játékszer, én is ezzel kezdtem, és a hario minivel, aztán félautomata kínai, majd jött egy presszóképes matuzsálem a nyolcvanas évekből, és egy graef örlő. A középső szintet érdemes kihagyni, ha majd valaha presszó irányba lépnél tovább
Majd jött a gyerek, költözés, ne zörögjek a darálóval reggel, míg alszik a gyerek, de amúgy kedvem sem erőm sincs, és most újra brikkával főzök, előre daráltat, és egy automatáról álmodom, amivel még ennyi dolgom sem lenne
De az meg zörög....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI Mini 4 pro drón - új állapotban, 2027-ig garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +táska
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged