-
LOGOUT.hu
Alapok lerakása by Bubó:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Halley
tag
válasz zitrone88 #510 üzenetére
Szia!
(Még nagyon az elején járok, úgyhogy ha hülyeséget beszélek légy elnéző. ) Szóval ezen a fagyasztáson kicsit eltűnődtem. A fagyasztóban tárolt élelmiszerek általában vesznek fel vizet jég formájában.
A kávéra ez nem jellemző, nem szívja meg magát a kávészem ?
Mert ha igen, akkor kevesebb kávé lesz ugyanannyi gramm, mint ami szobahőmérsékleten van tárolva. Ha kevesebb más lesz a főzet eredménye is. Vagy nem jól gondolkodom?[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz zitrone88 #493 üzenetére
A felsoroltakból legkönnyebben erre tudok válaszolni:
Ez az, az ára 2600 volt ha jól emlékszem, ez ízlett, látva, hogy mennyire fogy, a lidlben vettem egy bellarom columbia arabica 400g kávét, hogy legyen tartalék.
A felsoroltak közül első körben lehet a dallmayr lesz a befutó. Elmentettem a hazai oldalakat is, különlegesnek tűnnek, karácsonyra pár zacsi onnan is jöhet
(Feleségem kávézott eddig, dolce gusto + jellemzően aldis cappucino kapszula, ahhoz képest ez a gép szerintem sokkal finomabbat főz, és ami jó, csak megnyomom a gombot és kész is, bár elég vicces, hogy az 1,8 literes tartály jelentős részét öblítésre használja fel, de sebaj, meg lehet szokni)
Köszi a tippeketIntel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz zitrone88 #491 üzenetére
Huha, na most ez túlmutat rajtam így hirtelen
Ezeknél többnyire azt írják, hogy espressohoz, még a javasolt gépeknél sem szerepel az automata, vagy attól még jók bele?
Valami boltira gondoltam első körben, a dallmayrt más ajánlotta más is.Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
7Sony7
addikt
válasz zitrone88 #488 üzenetére
Okés, ezt a kocogtatós témát kipróbálom akkor. Nekem azt mondták annak idején, hogy meg kell tömködni kicsit a kávét, azért csináltam úgy. Nem tudom le merjem-e írni, tiszta ciki, de nem konkrét kávét vettem eddig, hanem, azt amelyik olcsóbb volt. Sárga tchibot pl szerintem nem is vettem.
Ez az első célzottan vásárolt kávém, a Sparos, amit ajánlottál. De mondom, a harmadik már egész jó lett, ezt tömtem meg a legkevésbé, a következőt meg egyáltalán nem fogom.
Kipróbálom ezt az előmelegített vizet lehet, bár nem tudom, lehet külön kéne. Először csak nem megtömni, aztán máskor ugyanígy, csak meleg/klórmentes vízzel.Érdekes, hogy amúgy érzem pedig a különbséget, csak magamnak nem tudok egy jó kávét készíteni.
A munkahelyen pl ugyanabból a kávéból a Saeco finomabbat (aromásabbat) főz mint a Philips. (Mindkettő darálós).
Egy alkalommal pedig erősen érződött valami karamellás illat/íz, kérdeztem milyen kávé van benne: "Ugyanaz, mint eddig". Hát persze. Tuti otthonról hozott magának valaki egy főzetnyit, csak nem mondta meg. Pedig jó volt (elsősorban) az illata.Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
válasz zitrone88 #486 üzenetére
Aha, értem. Gyanús is volt nekem, hogy ez valami más... Ja, amúgy kipróbaltam az egyik kavét amit ajánlottál, a Spar-os daráltat. Nagyon érdekes, mert először nem volt jó íze, égett volt, vagy nem is tudom. (Szarvasival). Lehet sokat tettem, vagy jobban megtömtem, mint kellene. Sokkal nehezebben jött le, mint az eddigiek. A harmadik főzet már egész iható lett. szóval úgy tűnik, itt sem mindegy a mennyiség/tömködés, úgyhogy gyakorlok még...
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz zitrone88 #482 üzenetére
Szívesen! Külön, ahol a biós-natúr-étrendkieg. cuccok vannak. Sokáig én is logikusan a kávéknál kerestem, oszt sose volt. Ez az: link
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Digitalpimp
senior tag
válasz zitrone88 #474 üzenetére
A kávénál is annyira szubjektív, hogy kinek mi jön be. Pl. az általad linkelt Spar Premium Brazil nekem nem annyira, de a Kolumbia és Uganda meg igen. Viszont a Spar Bio is bejön, azt kóstoltad már?
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
jansky1
senior tag
válasz zitrone88 #466 üzenetére
Automata főzőbe keresek szemest. Igaz, le tudja főzni az őröltet is, de az a kialakítása nem olyan jó a gépnek, jut a belsejébe bőven mindenhova sajnos. Híg lesz úgy a kávé, meg kevésbé gazdaságos a dolog. Az őrlős része viszont rendben van, ezért keresek szemes kávét. Reméltem, hogy lesz valami jó ajánlat a kínálatban.
-
kuntics
aktív tag
válasz zitrone88 #452 üzenetére
Örlőt mindenkeppen kihagynám, pár “hobbynál” már elkapott korábban a lejtő, itt most szeretnék kimaradni belőle. Kapucziner itt van Győrben, sárga chibonál csak jobbat adnak, lehet direkt kotyogóshoz is kérni.
De átnézek a többi csoportba olvasgatni aztán megszülöm nagy nehezen a döntést.
-
kuntics
aktív tag
válasz zitrone88 #450 üzenetére
Köszi, a héten még meglátogatok egy mediamarktot, személyesen is megnézni ezeket a bialettiket.
Közben még nézegettem 15bar-os delonghikat, ec680,ec685 stb. Sok infót nem találtam róluk itt a fórumban, mokához képest jobbak? Mert árban ezek sem tűnnek vészesnek, meg van rajtuk kis gőzölő kar is.
Amúgy régebben én is feketén ittam, csak nem minőségi kávét, gyomrom nem is igazán díjazta hosszú távon. Tejet is csak simán bele szoktam önteni, a habosítót is csak ritkán használnám.
-
kuntics
aktív tag
válasz zitrone88 #447 üzenetére
Napi szintű kávézás biztos nem lesz, havonta jó, ha 15 kávét innék otthon, de ez is optimista verzió. Akkor marad a bialetti, már csak a típusát kell kitalálni. 2 személyes brikka 2x annyi, mint a 3 személyes moka express. Minőségben is van ennyi különbség?
aztán már csak tejhabosítót kell keresnem
-
#85578752
törölt tag
válasz zitrone88 #437 üzenetére
De bármilyen más megoldás is jó. Én is sokat vacakoltam hogy csak egy adag legyen, ehhez a Philips automata tökéletes, 8 grammot őröl, 24g amit lefőz, rövidre van állítva, így a legtöbb az aroma, legkevesebb a csersav és koffein. De egy automata drága, használtan baktérium- és penésztanya.
-
AeSDé Team
őstag
válasz zitrone88 #434 üzenetére
A szarvasihoz adnak gyárilag egy hat-, és egy kétadagos szűrőt. A kétadagosból (ha esetleg nincs meg) utólag is lehet venni olcsón: [link] [link]
A használati utasítás szerint a Szarvasi 36g-ot tekint 6 adagnak, szóval kb. 12g férhet a 2 adagos szűrőjükbe, ami már majdnem annyi, mint az eszpresszóhoz használt 9g kávé.
Ezzel a kétadagos szűrővel nem lehet úgy játszani kevesebb vízzel, kevesebb kávéval, hogy annyi főzet jöjjön ki belőle amennyit ő szeretne?
-
Digitalpimp
senior tag
válasz zitrone88 #425 üzenetére
Viszonylag gyakran akciósok, akkor kell betárazni belőlük. Nekem még pont a brazil van hátra, a többit már ittam. Kolumbia, India nekem ízlett, Uganda sem rossz, de a másik kettő jobban bejött.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
mekker
őstag
válasz zitrone88 #411 üzenetére
Nálam úgy kezdődött, hogy egyszer vettem a vietnámi boltban Inkát, mert hogy milyen jó volt 5 évesen a macikávé. Aztán utána nem találtam, csak Ricorét, ami pedig már nem koffeinmentes. Biobolt és hasonló helyeken viszont ehhez képest hatalmas a választék: van ilyen pellethez hasonlító cikória, illetve a Jánossomorja Multi Cikória brandnek van többféle terméke, ízesített is.
És így néha elővettem őket próbálgatni, de nem tudom, hogy melyiket érdemes venni, mi a jó recept. Valami irányadó arány van rájuk írva, de úgy ennyi. Nem tudom, hogy milyennek kéne lennie egyáltalán a késztermékeknek.
Egyébként most ezek vannak itthon (Zamat maláta és ez a nagyszemű cikória). 88C-os víz, 33:1, 5 perc a szűrés előtt. Kb ezzel próbálkoztam most.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Beni2360
félisten
válasz zitrone88 #399 üzenetére
A BlitzWolf csak egy markanev nincs mögötte termelés. A BG ker. cég gyartatja.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Digitalpimp
senior tag
válasz zitrone88 #399 üzenetére
Mikor szemeztem a BlitzWolffal, akkor több tesztet olvastam róla és ott azt írták, hogy igen. Csak a logó van a Gorenjén. Gondolom valami OEM cucc lehet, aztán árulják több néven, mint oly sok mindent.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
salapp
addikt
válasz zitrone88 #389 üzenetére
A KG89-el, finomra, de nem a legfinomabbra őrőlve, a Decidából szépen, olajosan, krémesen csorog ki a nedű és pusztán egy kis rizstejjel isteni. Cremája igen látványos és tartós. A pörkölés jól látszik a hab színén, guszta.
Viszonyításképpen a tényleg szuper Esperto-ból azért nem ennyire testes, ami távozik, crema van és szép, kicsit talán világosabb, és nekem kis cukor mindig kell a teljes élményhez ennél a megoldásnál. Tejes italokhoz kiváló. Baromi könnyen takarítható (bár a Dedica se ördöngös) és valóban nagyon kényelmes módja a kávékészítésnek.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
-
mézespálinka
senior tag
válasz zitrone88 #326 üzenetére
Sziasztok!
Köszi a válaszokat. Ismerős történeteket olvastam..
Nem, nem dohányoznak, fűszeres étkezést átlagna mondanám. Ha nem rohadna le a szarvasi főző 2 évente (higyjétek el, ha valahol, az anyáméknál tesztelve van... ) azt vennék. Itattam/tuk őket mindennel. Casino mokkától kezdve sárga csibóig, dual bojler presszótól kezdve automatán át kotyogósig, maradtak a kotyogósnál. Úgyhogy marad akkor így minden -
fradi81
veterán
válasz zitrone88 #305 üzenetére
Darálóst nem akarok, jelenleg minime kapszulásban adapterben készül a kávé amit kézzel őrlök, de valahogy nem az igazi az ízvilág, még úgyse hogy tejjel vagy fehérítővel iszom nem tisztán, itt is hasonlóan levegős lesz, így attól félek ezek ízben se nagyon különböznek kicsit olyan érzésem van mintha a zaccot főzném le, lehet brikka lenne első körben a jó választás. Azt meg tudnád nézni blitzwolfnál elfér-e egy 11cm magas pohár? Úgy látom nincs sok hely.
moto g72, Ninebot d28e
-
#64905664
törölt tag
válasz zitrone88 #281 üzenetére
zitrone88, konzumpro
Még aznap megrendeltem amikor Fradi81 (márkatárs ) belinkelte és azóta megelégedéssel használom, persze nem akartam túltolni egy kotyogósra átállást. Természetesen a klór egyáltalán nem érezhető a szűrt vízből, a többiről meg nem is tudunk/tudtunk, azaz nekem nagyon jó a víz csak ilyet iszom egész nap vagyis mindenhez, barátoméknak tizen éve ilyen van és szeressék. Sok évvel ezelőtt akartam már venni valamilyen víztisztítót de visszatartott az, hogy a szűrő cserékkel megettek volna hosszútávon és úgy voltam vele, hogy szinte + vízdíjat fizetek. Ennél a szűrőcsere évi 10e, vagy ha nem cserélném évente mert másik opció 4000 liter-nél, nálam meg úgy 1200 liter fogyasztást számolok, még tovább tartana. De évi +10e-t megér. Közben az Omnia silk téglám elfogyott nagy nehezen és most már a Kapuczinertől rendelt kotyeszhoz javasolt Arabika kávét próbálom belőni. Az biztos, hogy a bő 3 hónapos téglától sokkal jobb nedűt csinálok már én is köszönhetően nektek, meg az itt fellelhető kávés totyikoknak de írhatom úgy is, hogy ellestem a tudást. Még sokat kell csiszolódnom és különösen a "mutrát" azaz kávé fajtákat próbálgatni, hogy melyik melyik az én ízlésem. Az 7szents.g, hogy már nem ég meg a kávém. Sőt, a környezetemben van aki vevő erre a tanulásra és bőszen követi. Van egy dolog ami zavar, kérdezném Konzumprot mit szólsz hozzá?: a bialetti mokámnak ugye olyan a kifolyó csőre, hogy a tetején 2 oldalt van a luk és ez szinte színel az egész főző tetejével. Nos, a "yutubén" és több helyen nézett videókban azt látom, hogy felhajtott tetővel főzik végig és akkor gyönyörűen látszik mikor kell lekapni vagy mikor van kész a nedű (a régi kotyeszom sem verte ki). Az enyém kicsit folydogál szépen, majd ha nem hajtom le a tetőt kivágja a kávét a falra meg akárhová. Ezt nem díjazom, de nem ám a káros gőzös- vizes utólja vágódik ki, hanem hamarabb és akkor még nem kaphatom le mert 4 személyesből kb egy espresso méret lenne, holott ha megfelelő időben kapom le sem több egy egészséges dupla espresso méretnél (80-100 ml) ami nekem egyszerre feltétlenül kell. Más minden rendben van, folyik a kisérletezés - kotyogós felszereléssel. Ja, a megbontott kávészemeket simítózárasba rakom, minden nap kimérem az adagom majd úgy darálom.
[ Szerkesztve ]
-
#85578752
törölt tag
válasz zitrone88 #281 üzenetére
Olyan kéne ami lágyítja is a vizet, röhejesen olcsó a kationos gyanta pálinkához, karos gépem szűrőjébe is az kell. Tehát elvileg nem is kéne, de sajnos itt extrém kemény a víz, ha csak arra a kis ötcentis gyantapakkra bízom a lágyítást, megjelennek a vízkőfoltok a tálcán.
-
#64905664
törölt tag
válasz zitrone88 #270 üzenetére
Igen módjával akarom csak finomabbra őrölni majd ha odaérek, de azért párszor próbálkozom majd ha már ilyen csodás (nekem csodás) őrlőm van. Idén nyár elején nagy bőszen rendeltem lavazza orot kotyogóhoz....mit mondjak?! Még keverve sem jött le! Persze, hogy olvastam már erről 1-1.5 éve olvasom mindhárom kávé topikot mert számomra nagyon tanulságos és érdekes akkor is, ha sosem lesz automatám, karosom. Tudtam, hogy nem szabadna mégis hibáztam.
Az omnia silk és a tchibo family jön le csak a 40 éves kotyogómmal maradéktalanul mivel csakis őröltet vásároltam, persze nem ismertem és soha nem hallottam sose a víz előmelegítést, stb. Az omnia classic és a family exkluzív már csak vagy keverve, vagy felébe jött le (ezért forrt felül is amiről itt olvashattam először, hogy az meg már milyen kv....)ezért maradt évekig az elején írt 2 fajta, közülük is az omnia silk mert világ életemben omniás voltam (legalább is így hittem). Az omnia silk és a csibó family sosem forrt felül mert szépen le tudott csorogni.Igen láttam a "tudást" a brikkákról kotyogókról stb azt hiszem a nagy kávé topik összefoglalójában (és szerte a neten) azt mindjárt le is mentettem magamnak habár ennyit azért nekem is illik megjegyezni....
Lementettem már a kotyeszokba ajánlott kávéfajtákból is több fajtát, majd kisérletezek. Igen, egynek a dallmayr is szem előtt van tartva ilyesmivel kezdek majd.Decaffét kapszulásban iszom mindenképpen, az a minden napi kávézásom befejező rítusa 15-órakor (dupla decaf) .
Ezt a magam darálta bialetti - szerintem - leendő jó kávét minden reggel fogom inni, ebéd után mindíg 1 dupla vertuós kapszula jön (80 ml) de persze nincs felállított szabály nálam van, hogy 1 espresso jön (40 ml), ez bármikor változhat. Amiért írtam valamelyik nap, hogy fagyasztanom kell a szemeket mivel rendelni fogom a szemes kávét és azt nem lehet hetente tehát ha minden reggel iszom egy kikísérletezett nagyon jó kávét, a rendelt nem 1-2-re fog elfogyni.Így mivel reggel nem kapszulásat iszom, nem lesz olyan drága havi szinten a kapszula. Viszont ha így folytatódik a kapszulás kávéfőzők tartóssága ahogy a futárok is elmondták, ha lejár a garis idő egy perccel sem kell tovább mert a nespressónál arany árban nem fogom javíttatni. A vertuót fél évesen cserélték persze nem kellett harcolni a cseréért és minden újból indult.
Még annyit, hogy a kapszulás decaf ugyanolyan finom mint a koffeinos (arabika-robusta) ezért amíg lehet ragaszkodom hozzá.És még ezt is: igen, máris lekaptam a kisérleti főzeteket mielőtt teljesen lejött volna, ezt is meg tanultam a topikokban.
[ Szerkesztve ]
-
#85578752
törölt tag
válasz zitrone88 #270 üzenetére
Itt van egy érdekes cikk a koffeinmentesítésről: https://legjobbkave.hu/a-koffeinmentes-kave-eloallitasanak-3-modja/
-
#64905664
törölt tag
válasz zitrone88 #267 üzenetére
Kísérletezés vége. Negyedik, ötödik főzetre ugyanolyan a kávé íze mint a régi kotyesszal (van minta), innen tovább nem érdemes így folytatni mert kb 3 hét mire el fogy a 2 hónapja vett őrült omnia, majd akkorra rendelek darálni valót amiért is az egész akciót indítottam. Hármas fokozaton látom a legjobbnak a főzőlapot, hidegen indítva szűk 2 perc amikor megindul a kávé a csövön és még ugyanabban a percben le is zubog. Az igazi teszt majd darálós módban lesz talán kissé finomabbra is darálhatom majd. A régi antik kotyogómat elraktároztam.....
-
#64905664
törölt tag
válasz zitrone88 #253 üzenetére
Az még a jövő zenéje, hogy a kávészemeket miben fagyasszam majd? Kis üvegcsékben....ááá . Legjobb lenne zacskóban ha van hozzá valamilyen jobb fajta, vagy jól zártható akármilyen dobozban és főzés előtt (reggelre este?) gyorsan kikapni az előre bejáratott mennyiséget. Itt olvastam az egyik topikban, hogy valaki kipróbálta ezt az egyben lefagyasztást és a végén alig érezhető kis minőség vesztés...?? Ráadásul nem sok időt hagyott neki a kiengedésre.
Most látom, hogy az előző hszt Konzumpro helyett másnak címeztem, elnézést.
[ Szerkesztve ]
-
#64905664
törölt tag
válasz zitrone88 #253 üzenetére
Természetesen segített a hozzám képest sokkalta nagyobb tapasztalatod és amiket leírtál mind aláírom, nagyjából ezekhez hasonló következtetéseket vontam le én is "kutatásaim" során. Amivel kiegészíteném utóbbi hsz-ed.
Én sem lehetek biztos abban, hogy a vége karos lesz vagy nem de jelenleg úgy látom szinte 99%, hogy sosem. Egy: idén töltöttem a 70-et, ilyen korban már nem a kávéfőző romlik hamarabb. Tehát tényleg a kisérletezések és tuningolások nélküli de azért nagyon jó kávé ivása a cél. Sokáig elutasítottam a kávészemek fagyasztását, de az törpént a legutóbbi Omnia silk féle szokásos kv-mal, hogy akivel vásároltattam (lakáshoz kötött vagyok, más vásárol....) az általam felírt 25 dkg-os általatok téglának nevezett kiszerelést kértem, ő azért is 2 db 40 dkg-ost hozott! Ő nem kávézik, semmit sem tud erről.....na most iszom az első 40 dekás végét és ennek.....bezony, se íze se bűze! Hiába van jól lezárt dobozban, persze mint írtam kapszulás mellett csak kiegészítő a kotyesz ezért tart egy tégla min. 2 hónapig.Tehát nekem a darálás, fagyasztás is jócskán előrelépés lesz minőségileg! Annál is inkább mivel a neten szerte óriási többség véleménye szerint jó kávét lehet brikka és társaival főzni, de ezek nem kutyaütő vélemények vagy felhasználók mint én, hanem már a legtöbben odaírják - aki segíteni akar nem csak hablatyolni az értékelésnél -, hogy forró vízzel indítani, stb stb. Nos, ilyen jól körül nézéssel döntöttem végül a brikka féle mellett. Egyébként mikor először jöttem itt az első kv topikban, többször is az újjam már a gombon volt, hogy rendelek a régi kotyogó helyett (az itt olvasások után szabadon): szarvasit, brikka és társait, automatát, meg mit tudom én még mit? Mindahányszor visszatáncoltam és tovább olvastam a neten és mindet elvetettem.....most vettem volna szarvasit, amihez megint nem vehet jobb kávét mint a kotyogómhoz mert nem bír csak az omnia silkkel meg a thcibo familyvel? Arra itt a régi....az automaták meg mondom, nem győztek meg. Azért ahhoz pofa kell, hogy az újakat nem is javasolják a sok műanyag cucc miatt, kenjék a gyártók a hajukra főzzenek velük ők.
Nekem amúgy semmi ándúgom semmilyen használt cucchoz sose nem is volt, mert láttam itt ajánlgatni régi még jó anyagos főzőket de egy pillanatra sem ingatott meg, hogy az kéne. Tehát moka lesz talán kézi darálóval.
-
salapp
addikt
válasz zitrone88 #241 üzenetére
Passz piros. Viszont vettünk a tanári szobába kedélyjavítónak egy Aldi nespresso kapszulás gépet. Tény, hogy hangosabb, cserébe jó masszív és azt hiszem, több víz is fér bele. Azt még csak eredeti kapszulával próbáltam itthon, mielőtt bevittük nekik, a tanárok már napok óta használják, de nem tudom, más gyártó kapszuláját is beleteszik. Mindenesetre azt mondják, tök jó a kávé vele.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
#85578752
törölt tag
válasz zitrone88 #238 üzenetére
Az íze más, mert van egy hullámzó folyamata ahogy felfűt, lehűl, ha túl keveset főzök nincs ideje kiteljesedni. A V60 jobb, ízekben, de kicsit durvább őrleménnyel lehet kompenzálni, én nem próbáltam a jégkockás trükköt amit egy másik gépnél próbált JH, de talán ennél nem is kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- Gaming notebook topik
- Megoldások IBS/IBD-re
- Jövedelem
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest