Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tenken

őstag

válasz Max1mus #1087 üzenetére

Ez jó kérdés. Csináltam két képet, hogy összegezze a lényeget.
    Egyrészt neked kell eldönteni, hogy elég-e a 460m teljesítménye:

Bár sima 660ról nem volt mérés, de nekem volt mind 3 képen látható asztali és valahol a 660ti meg 750ti közt lenne, kicsit közelebb az utóbbihoz. Bár a 750ti már maxwell, ami egy teljesen más kategória.
    Szóval erőre nem rúg labdába az egpu-hoz képest. Ami mellette szól, hogy mivel gyári megoldás egybe, kevesebb macera van vele. A neked fontos cs-hez meg végülis elég lehet:

730M is ad majdnem 60 fps-t fhd-ban. Bár ezeket a számokat azért ajánlott fenntartással kezelni. Osztod kettővel szerintem közelebb áll a valósághoz, meg ahogy emlékszem cs-re, ott nem is az átlag számít igazán, hanem, hogy a kritikus szituációkban se essen akció közben 30 alá. Ahhoz meg azért komolyabb vas kell.

Másrészt meg szerintem időtállóbb egy egpu-s rendszer. A tápot, vga-t simán el lehet adni később. Adapterek is bírják elvileg, meg elég ritka is, hogy eladható maradjon, de legrosszabb esetben is az az egyetlen dolog, amit leírsz veszteségnek. A rendszerhez ajánlott üzleti notik is elég jól forognak használtan. Ellenben egy sok éves használt gamer notebook-nál kevés szánalmasabb dolog van aprón.

Én eladnám amíg lehet, mert sokkal több rációt látok az egpu-ban, de ha a kényelem a legfőbb szempont és beéred az épp elégséges teljesítménnyel, akkor a megtartás mellett is érdemes elgondolkodni.

Új hozzászólás Aktív témák