- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- suste: Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv!
A kezeim közé került egy EEE 900-as gép.
Levettem a hátulját, 1GB ram van benne, illetve egy pici SSD (mini PCI-E).
Némi Googlezás után rájöttem, h erről van szó, Linuxos.Az volna a kérdésem, h az normális, h bekapcsolom a gépet, megjelenik az Asus e termékének logója, és kábé 5 percig nem csinál semmit?
Majd feláll az Ubuntu, és szépen komótosan el lehet kezdeni netezgetni. Filmet is játszik, de Youtube már 480-on is akadozgat.Szóval ez normális?
Ez így indul el?
Mi a fenét csinál 5-6 percig?
Ha pl. BIOS-ba akarok belemenni, akkor F2-t lenyomom, ahogy kell. Ez után is kábé 5 perc, és utána aztán megjelenik a BIOS, tudok is benne lépegetni, szóval ezzel nincs gond, csak nem értem miért kell ilyen sokat várni arra, h egyáltalán elinduljon a gép.
BIOS egyébként 900MHz-et írt procisebességnek.Először azt hittem nem jó.
Letettem félre, oszt egyszer csak ránéztem, és ott volt az oprendszer.
Újraindítottam, és akkor vettem észre, h megy ez, csak várni kell végtelen időt.Ha újraraknám, akkor azonnal indulna?
Ez az Ubuntu ez most úgy vettem észre "korának megfelelő állapotban" van. Szóval nem piszkálnám, jónak tűnik.
Meg erre XP való még, nem Win 7 ugye?
Azokkal is ilyen sokáig kellene várni, h elinduljon?
Mert akkor jó lesz így is asszem.
Kicsit keresgettem róla infót, ha jól értem, azért lassú, mert a benne levő SSD nem tekinthető a sebesség bajnokának? Ha kicserélem egy gyorsabbra, talán hamarabb bootol?
Bár most nézem itt lejjebb, ezek olyan gyenge hardverrel rendelkeznek, h csak Linuxxal használható?Egyébként 10ezerért adják, egyik kollegám kérdezte, megér-e annyit.
Szerintem igen, csak ez a hosszú boot idő ne lenne.Akksi kábé egy órát bír.
Meg billentyűzetet kell cserélni, pár betű nem működik.
Alapból fel is ugrott a billentyűzet-panel amikor felállt a rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Futás, futópályák
- Felhasználóbarát módosítást kaphat az EU-ban a Nintendo Switch 2
- Windows 10
- Hobby elektronika
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- EliteBook 840 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125H 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- MacBook Pro 13
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i7-13620H Arc A370M 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Asus VivoBook S16 Snapdragon X 16GB RAM 1TB SSD 16
- Lenovo Thinkpad X1 Carbon Gen9, i7-1165G7, 16GB, 512GB, FHD+/IPS, garancia, számla!
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- AKCIÓ! AsRock H510M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4533
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest