- Fórumok
- Gazdaság, jog
- eBay
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-03 22:44 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
raziel01
veterán
-
Flashcash
Közösségépítő
Ebben az esetben a Paypalnek semmi köze nincs a tranzakcióhoz.
Az alábbi két lépcsőben érdemes reklamálnod:
1, ebay/my ebay/more actions/resolve a problem/I didn't receive my item
2, ha az eladóval nem sikerül megoldást találnod, akkor még mindig felveheted a kapcsolatot a bankoddal és a bankkártyás tranzakcióval kapcsolatban benyújthatsz panaszt (a panasz elbírálása 60-90 nap is lehet) -
hidroponi
tag
-
V/
Topikgazda
Semmi gond az aksikkal.
3 évvel ezelőtt Dubai felett kigyulladt egy szállítógép raktere, amely 10 ezer litium-ion aksit szállított, a vizsgálatok nem tudták egyértelműen bizonyítani hogy mi okozta a tűzet, egyik gyanú ok az aksik voltak.
Ez csak egy neten terjedő baromság, nincs kizárva a légi szállításból. Az USA Légügyi Hivatal nem rég engedélyezte a mobilok használatát a repülőgépeken, ott sincs már tiltás.Az megadott nyomkövetési számot csak USA-n belül követheted, a magyar posta nem könyveli. A mostani magyar vám lassulás miatt a megszokott 7-10 nap szállítási idő 12-18 nap lett a tengerentúlról.
-
üszök
őstag
Itt nézegess
Ez a probléma fő oka. -
Winner_hun
félisten
-
Fecogame
veterán
-
Yushchenko
őstag
Már lejjebb is elmondtam, hogy ennél nekem már nagyobb és nehezebb csomagot is kihozott már a postás minden gond nélkül (ráadásul valami 90 dollár érték is rá volt írva).
Ha mégis vámolják, akkor a terméknek megfelelő vámot kell fizetni (kb 5%) és a vámmal növelt értéknek a 25%-át pluszba még. Nagyjából 30%-át kell kifizetni a cuccnak, plusz még valami 750Ftot kifizettetnek tárolás címen. -
dudikpal
senior tag
-
Yushchenko
őstag
Én is úgy gondolom, hogy WU nagyon kockázatos, ettől függetlenül én is használtam már.
Az, hogy vámolják vagy nem a vámosok napjától függ. Ill. attól is, hogy mekkora a csomag és milyen nehéz.
Ha vámolják nem kell hülyének nézni a vámost, mert csak a magad dolgát nehezíted meg, a kínai exceles számlákat nem fogadják el, azokat csak azért kellenek, hogy látszódjon mit és hány darabot rendeltél. Kérni fogják a WU átutalási papírt és az alapján vámolják le. Ilyen összegű dolgoknál ezt a kiadást mindig be kell kalkulálni. -
dudikpal
senior tag
-
Dzsiforsz
tag
Nah végülis megoldódott, mert utolsó percekbe annyira felment a licit ára hogy azt már nem adtam meg
Regisztráltam ebayre is és sikerült paypalra is , annyi hogy paypalnál még nem adtam meg hitelkártya számot , mert előbb csináltatok sajátot. Viszont láttam hogy paypalnál van ilyen Top Up feltöltés, meg van adva számlaszám, akkor elvileg anyukám cibes bankszámlájáról, a cib internetbankból egy eseti átutalással küldhetek rá pénzt? Vagy Top Up-nál azt irja Unicredit bank-nak kel küldeni, akkor ezt nem lehet neten keresztül, bekell menni hozzá személyen egy unicredit bankba? -
pentium4
senior tag
-
pentium4
senior tag
Beneficiary Name(KEDVEZMÉNYEZETT)
BofA re: PAYPAL PTE LTD
Bank
Unicredit Bank Hungary Zrt., Budapest - EZ NEM FONTOS
Bankszámlaszám
10918001-00000001-15050684 IDE UTALSZ!!!!
Your Transfer IDWhat's this? EZT KELL A KÖZLEMÉNYBE!!!!
XXXXXXXXXXXXXXX
ezt a top up account odlalán irja ki a sajátodat!!!P4
-
pentium4
senior tag
ugy kell feltölteni hogy kattolsz a top up account ra, ott vannak az információk!
számlaszám, kedvezményezett neve és amit a közleménybe kell irni, ez a legfontosabb!!!!
és még az hogy csak forintot utalj és a számlatulajdonos neve egyezen meg a pp fiók taljával!
3-4 nap és ott a pénz rajta!P4
-
Ronyman
aktív tag
-
Tüzi
veterán
-
Zozzant
addikt
-
Tüzi
veterán
-
stop
aktív tag
-
L.T.
tag
-
cocka
veterán
Jaaa..
Na ettől tartottam. A cib akkor igen sajátosan értelmezi a devizaszámlás utalással kapcsolatos díjakat.
Lehet akkor úgy kellett volna értelmeznem, hogy ha dollár alapú a számla, akkor az van, amit fentebb írtam, ha meg euró alapú, akkor 10 USD helyett 10 EUR a minimum jutalék. Ami azért valljuk be nem fair.
-
cocka
veterán
Hát tény, hogy egyszerűbb lenne, ha dollár alapú lenne a számlád, de sebaj.
A fentiek szerint tehát 0.15% de minimum 6.809 euró és max. 238.322 euró.
A 80 euró 0.15%-a 0.12 euró, ami nem éri el a 6.8 és 238.32 közti összeget, ezért a minimumot számolják fel, ami 6.809 euró lesz.
Vagyis utalsz 80 eurót és levonnak 6.809 eurót.
Vagy, másféleképpen is lehet számolni: A 80 euró = 118.272 dollár aminek a 0.15%-a 0.177 ami nem éri el a 10 dollárt tehát a jutalék 10 dollár lesz. (azaz 6.8 euró)
Persze az árfolyamok időközben változhatnak. Vagyis az az 5 euró többlet nem lesz elég, keríts még hozzá valahonnan 3 eurót, hogy biztosan elég legyen a pénz. Még így is kb. 1838 Ft lesz ez az átutalás. Paypallal mindez 0 Ft lenne. A devizaeladási árfolyamkonverziós díjat leszámítva. Mondjuk ha devizaszámla tartozik a paypalon hozzáadott kártyádhoz, akkor ez a konverziós díj a kutyát nem érdekli, mivel nincs. Ez utóbbi esetben viszont tényleg 0 Ft az egész.
-
cocka
veterán
Hát nem semmi. Összegtől függ, de nyilván netbankban a legolcsóbb, ezért azt írom.
0.15%, de min. 10 USD és max. 350 USD. vagy ezeknek megfelelő egyéb deviza, amit gyanítom a deviza keresztárfolyamos táblázat szerint számolnak át.
Tehát ha pl. fontban nyitottad a számlát és 10 dollárt vonnának, akkor a font devizavételi keresztárfolyama a mérvadó, nehogy má' neked jó legyen, hiszen a bank tőled fontot vesz.
Hogy végül is mennyi lesz fontban a bank jutaléka azt úgy kapod meg, hogy 10 dollár / (a font aktuális devizavételi árfolyama) = banki jutalék fontban.
Írd meg hogy milyen devizában van a számlád és hogy mennyit küldenél, kiszámolom a jutalékot.

-
cocka
veterán
Mint említettem csak akkor tudunk jutalékot írni, ha megírod, hogy melyik bankból utalod, ill. hogy devizaszámláról vagy forintszámláról. Ezeket tudni kéne. Meg az is kérdés, hogy vállalod-e az idegen bankköltséget vagy sem.
Szóval talán érdemes lenne átkapcsolnod magad write only módból read onlyba

A DHL-ről nem tudok nyilatkozni. Nem foglalkozom németekkel.

-
doc
nagyúr
-
koxx
MODERÁTOR
PayPal regisztráció talán segít
-
cocka
veterán
-
cocka
veterán
-
kavicssli
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Gazdaság, jog
- eBay
- (kiemelt téma)
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Régi iskola, új diadal: tarol a Heroes of Might and Magic: Olden Era a Steamen
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Energiaital topic
- Fotók, videók mobillal
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 7 44 mm LTE okosóra garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming GTX 1050Ti 4GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 11 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 17 Pro 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana 15 B14WEK-234 GAMER notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB W11
- HP Thunderbolt 4 kábel
- Apple iPhone 8 64GB Space Gray Használt, jó állapotban 94% akkumulátor
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 9700 / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Regisztráltam ebayre is és sikerült paypalra is , annyi hogy paypalnál még nem adtam meg hitelkártya számot , mert előbb csináltatok sajátot. Viszont láttam hogy paypalnál van ilyen Top Up feltöltés, meg van adva számlaszám, akkor elvileg anyukám cibes bankszámlájáról, a cib internetbankból egy eseti átutalással küldhetek rá pénzt? Vagy Top Up-nál azt irja Unicredit bank-nak kel küldeni, akkor ezt nem lehet neten keresztül, bekell menni hozzá személyen egy unicredit bankba?

V/