- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-23 16:00 Téma összefoglaló
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Nézd meg ezt a kiegészítőt. Működik Chrome és Firefox alatt is. Egy weboldalt konvertál epub formátumba.
-
pjen
félisten
-
pjen
félisten
-
pjen
félisten
-
tecsu
addikt
-
Degeczi
nagyúr
Azért gondolhatod, h semmi ilyesmiről nem volt szó...
Egy eredetileg 40e-ért (túlárazva) forgalmazott táblagépet az utolsó darabok év végi kiárusításó akciójában (a saját szóhasználatukban "durván jó árakon"!) listázták 16e-ért = abszolút nem volt kérdéses a vevők jóhiszeműsége, hiszen teljesen reális volt mindez (pláne, h pont ekkor zajlott a TESCO-s táblagépakció is 15e-ért) - mi a "durván jó ár", ha nem vmi hasonló?
Online kártyás vásárlásnál természetesen éppúgy azonnali a zárolás, mint boltban, meg is kapták az összeget - amit aztán 5 héttel később sztornóztatott a MM.
És mindez itthon teljesen jogszerű, merthát "tévedés" volt az egész, és a fizetés (ill. az automatikus visszaigazoló email) még nem jelent szerződéskötést, csak ha később manuálisan is elfogadja részükről vki... -
Degeczi
nagyúr
Két hétig a pénz visszafizetése is kötelességük, így ez még nem meglepő.
Azonban az, h fizetsz, mégsincs még szerződés, nem tiéd a termék, eléggé érdekes gyakorlat (mintha egy boltban a pénztártól távozáskor szaladna utánad az őr, h bocs, vissza az egész, mégsem adjuk oda)
-
Oldman2
nagyúr
-
hampidampi
őstag
Én is most kaptam karácsonyra KPW2-t, előtte régi Keyboardom (K3) volt.
Ahhoz képest tényleg sokkal kompaktabb, könnyebb; az anyaga is kellemesebb.
Kijelzőben nem látok benne igazán előrelépést. Sőt, a betűk rajzolata (Caecilia) még mintha rosszabb is lenne. Az állítólagos nagyobb felbontás ellenére szerintem pixelesebbek a betűk.
A beépített világítást szokni kell. A K3-omhoz gyári lámpás tokom volt, ahhoz képest a megvilágítás egyenletesebb, de sokkal kevésbé természetes.
Amit nagyon zavar:
- A legkisebb margó is széles, és ezt nem lehet olyan könnyen állítani, mint a K3-nál.
- A jegyzetelés egy rémálom, márpedig én szoktam jegyzetelni a javítások miatt. Almenük almenüjének almenüjébe kell lépni. Ráadásul ha készítek egy jegyzetet, valamiért automatikusan kijelölést is véget. Így a jegyzetlistában ugyanaz kétszer szerepel; egyszer mint jegyzet, egyszer mint kijelölés. Ezt nem is értem hogy gondolta az Amazon. A K3-on ez sokkal-sokkal egyszerűbb volt.
- Nincs alapértelmezett progress bar, csak felfelé swipe-olással lehet előhozni, de fejezetjelölő rovátkák azon sincsenek. És nem, a fejezetből hátralévő idő nekem nem elég.Persze ezek szigorúan szubjektív dolgok, de elég vegyes az összképem az olvasóról.
u. i.: Tudom, hogy van Duokan, de egyrészt nekem az Már K3-on sem tetszett (borzalmas csúnyán renderelte a betűket), ráadásul az újabb firmware-ekre fel sem lehet rakni.
u. i. 2: Downgrade-elni egyszer próbáltam, de nem sikerült. Különben sem szívesen butítanám vissza a gépet.
-
Deck
titán
-
mike1334
veterán
-
bsanya
aktív tag
-
Deck
titán
-
Deck
titán
-
Deck
titán
-
gyuszi78
tag
-
Oldman2
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
Az ilyen áruházi termékoldalakat soha, semmiben nem szabad komolyan venni!
Beírásnál könnyen elrontja az alulfizetett adatrögzítő (pláne, h valszeg egyetlen pipa meglétéről lehet szó, hiszen nyilván adatbázisban tárolják az ilyen jellemzőket)Egyébként karácsony előtt rengetegen utaznak Bécsbe, így könnyen meg lehet kérni vkit, h hozzon ottani MM-ból 109 EUR-ért
-
Deck
titán
-
Deck
titán
-
Deck
titán
-
Libretom
aktív tag
A fólia teljesen felesleges, ráadásul valamelyest rontja az olvasási képet. A kijelző nem hajlamos a karcolódásra, egy jó, kemény fedeles tok kell, ami megvédi a repedéstől, nyomástól. A legolcsóbban (jó 30 napos szállítási határidővel) innen rendelhetők. Pl.: [link]
A legjobbak az Amazonról, de azok elég drágák.
Az Ebayen is körül lehet nézni. -
Libretom
aktív tag
Persze! Én sem gondoltam, hogy feltaláltam a kanálban a mélyedést
, csak megosztottam egy kézenfekvő ötletet. Az is világos, hogy kikapcsolva nem (vagy szinte semmit) nem merül, az már érdekesebb (?) kérdés, hogy egy eszköz (akár androidos, akár más op. rendszerű) sleep üzemmódban miért merül az "off"-nál jobban, ha még csak nem is indexel könyvet. -
Libretom
aktív tag
-
Degeczi
nagyúr
-
zebede
őstag
-
lazlogogola
tag
-
lazlogogola
tag
Sokan lehúzták,hogy a garancia kérdés hogy lesz megoldva egy külföldi áruháztól.
Hát ez benne van a pakliba.
Egyenlőre nekem semmi gondom nincs vele.
A rendelésre kb.2 hétre kaptam meg és a háznál fizettem ki a futárnak.
Szállítás ingyenes volt,nem fizettem érte.
Az ügyfél szolgálatos hölgy kedves volt és elég gyorsan ment az egész.
Csak a szín miatt kellett várnom,mert raktáron neki nem volt ilyen.
Ennyi. -
Degeczi
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
Idegennyelvű olvasásnál alapvető elvárás a jó szótárkezelés, hiszen nem csak arról van szó, h ne kelljen telefon (vagy pláne fizikai szótár) után nyúlkálni, de miért kellene begépelni, ha egyszer szöveges formátum az e-book?
Legyen elég csak hosszasan rámutatni egy szóra (ami után ne kelljen még ilyenkor felugró menüből is kiválasztani azt, h "keresés", mint ami pl. a Nook Touch esetén elég idegesítő, hiszen 99%-ban ezért mutattunk rá egy szóra), és keresse ki az alapértelmezett (mondjuk angol-magyar) szótárban, ha ott nem találja, ugorjon a következőre elérhető szótárra, és keressen abban is. De bármelyikben is van találat, gyorsan meg lehessen nézni másikban is, ehhez ne kelljen állítgatni semmin.
-
Pierre75
senior tag
A 6" nem nagy, így kepub-nál a címmel és az oldalszámokkal hasznos sorokat áldoznál be. Epub-nál meg vannak furcsa oldaltörések. Ugyanakkor lényegesen jobban testreszabható a Kobo. PW-n egy egyszerű margóállításhoz is hack kell. Te ismered az igényeid. Én a helyedben megnézném, elég-e a 6". Ha kicsinek találod, ott az Aura HD. Ha elég, akkor meg egy YT-s összehasonlító tesztvideóval közelebb kerülsz a döntéshez.
-
Pierre75
senior tag
-
Ébri
senior tag
-
Libretom
aktív tag
Az a vicces, hogy a legújabb az Aura, és jobb is mint a Glo. A Glo-t sok kritika érte az erősen kékes kép miatt. A felbontásuk (1024x758) azonos, de az Aura 4 gb-os, a Glo-ban csak 2 giga tárhely van. Persze mindkettő 32 gigáig bővíthető. Az Aura kijelzőjének fehérebb a színe, és két ujjal zoomolva lehet a PDF-eket nagyítani, amit a glo nem tud. Az op. rendszere (ami kiváló!) szerintem semmiben nem különbözik a kettőnek. (..és az Aura HD-nek is ugyanilyen.)
-
Kobaljov
senior tag
Az Amazon egyelőre sajnos úgy néz ki a nagyobb kijelzőjű e-olvasókkal nem akar foglalkozni, a 9.7"-es DX-ből már évek óta nem hozott ki újabb változatot és nem is tervezte. Telefontokot eddig 1-2 gyártó illetve e-olvasós cég mutatott, de tablethez valóra nem emlékszem, talán majd egy startup egyszer megmozgatja az állóvizet.
Ami még érdekes lehet ha jövőre elkezdenek kijönni többféle gyártótól a 13"-es olvasók is és ha az beindul idővel lejjebb mehet az áruk (a Sony író/olvasója már piacon van de 1000 dollárért, a PocketBook CAD Reader-t úgy emlékszem 500 euró környékére tippelték, de abba is több funkciót pakoltak mint egy sima olvasóba, így az egyszerűbb modellek olcsóbbak lehetnek).
A Kindle tabletek kapcsán nem tudom, hogy a kapcsolódó tartalmak (filmek, stb.) mennyire érhetőek el tőlünk, ez is befolyásolhatja a népszerűségüket a tiszta Google féle változathoz képest.
-
Kobaljov
senior tag
Nekem túl kicsi a képernyő/felbontása, gyorsan olvasok, nem szeretek sokat lapozni. Azóta már bemutatták a komolyabb második generációját is, bár nem tudom piacon van-e már, az szimpatikusabb, de kötött ahhoz a telefonhoz amit aztán vagy frissít majd a gyártó vagy nem. Érdekes kapcsoló terület az e-ink kijelzős telefontokoké de abból sem volt még igazán jó (tablethez is jó lenne ilyen).
-
JamesFinn
senior tag
-
JamesFinn
senior tag
-
Dhampir
félisten
-
k.kristof
őstag
-
eastsider
nagyúr
-
tt124307
tag
Az is fájó persze, hogy miközben használom az androidos olvasó appot (jellemzően AlReader vagy Cool Reader) folyamatosan 300MHz körül pörögnek a CPU magok (nem csak lapozáskor hanem folyamatosan), de ezzel még akár együtt is élhetnék, mondhatja a Wayteq hogy miért nem a gyári defaultot használom (mert f*shalmaz, gyakorlatilag számomra használhatatlan de ez szubjektív). Ez mondjuk a gyakorlatban azt jelenti, hogy használat során óránként esik az akkuszint 3%-ot. Napi átlag egy óra használattal számolva (+overhead-ek) még mindig ott tartanánk, hogy két hét alatt merült 50%-ot. Ez ha soványan is, de beleférne. Ami itt inkább bosszantó, az az üresjárati merülés (deep sleep állapot), amit nehogy már ne tudna a gyártó (vagy a kínai partnere) optimalizálni ha akarna. Vagy alapvetően hibás tervezés eredménye az alatta lévő hardver.
-
tt124307
tag
-
tt124307
tag
A Nexus7 nálam is kevésbé merül deep sleep-ben mint az xbook-60FL, pedig az 4+1 magos. Ja és még néha fel is ébred közben leveleket szinkronizálgatni.
Nem is igazán ezzel van a probléma, hanem a Wayteq hozzáállásával. Problémád van a termékkel? Ez van, ezt vetted, ezt szeresd! Véletlenül sem az a válasz, hogy OK, rendben, megnézzük mit lehetne tenni és megpróbálunk javítani a szoftveren. Megjegyzésként hozzátették, hogy a szervízük ha kérem bevizsgálja a készüléket. Köszönöm nem kérem. Semmi értelme, ez alapjaiban lett elcseszve valahol. -
kuruczz
tag
Akkor nincs mas hatra, mint a Kindle, mert az araert annak a legszebb a kijelzoje, megvilagitasa...
Azert azt tudd, hogy ez egy kicsit olyan, mint az auto. Vannak hibak, balesetek, stb...
Ha vannak papirkonyvek, es lelkesen olvasod is oket, raadasul ez ebook olvasoban csak a kijelzo minosege szamit, akkor a helyedben en maradnek a papirkonyvnel. -
kuruczz
tag
Úgy emlékszem, ez egy jó pár hetes vergődés.
Írtuk, rendelhetsz neten, akkor visszaküldheted 15 napon belül...
Ebben a pár hétben nem emlékszem, hogy írtad volna, mit tettél az olvasóért, de szerintem egy mobilarénás teszt sem mentett volna meg...
Két út sejlik előttem, az egyiknél a pénz nem akadály, a másiknál meg igen.
ÉN, még egyszer ÉN ha sok pénzem lenne, Aura HD-t vennék, ha meg nem lenne, akkor egy Nook Simple Touch with Glowlight-ot. De ezekről már sikerült lecsúsznod.
Ha holnap bemégy a boltba, tudsz venni jó eséllyel Kindle-t, WayteQ-et, Onyx c65-öt, PocketBook-ot, CocCorde-ot. Szerintem ez a kijelző sorrend, és Onyx, WayteQ, ez az ANKI-sorrend. Vagy egyszerűen tegyél pontot a kérdőjel alá, és vegyél egy Kindle-t.
Olvasni mindegyiken nagyon jó, már ha van mit... -
Rebourne
aktív tag
http://prohardver.hu/tema/e-book_olvasok/hsz_7546-7562.html
Elég konkrét dolgokat írtak már róla a kollégák.
Szerintem jó hardver, és jó ár/érték arány. Ideális azoknak, akik szeretnek berhelni és végletekig testreszabni. De nagymaminak inkább Kindle, vagy mi.
-
Degeczi
nagyúr
érdemes Ebayen is nézelődni, mert 2 hónapja pl. ez az eladó még 100 EUR-ért küldte a PW2-t
-
Dhampir
félisten
-
pusiga
tag
-
thetan
aktív tag
-
Dhampir
félisten
-
fpeter07
veterán
-
inkommenzurá
csendes tag
Mondjuk, ha a jó öreg Földi-Hamza Római jog PDF.-ben ott lenne a neten harmadik világháború kinézne.
Én jogásznak még nem tart(hat)om magam, sőt leginkább nemzetközi/európai vagy ha ezek nem gazdasági jogok érdekelnek, szal nálam az ügyvéd,ügyész,bíró stb. teljesen kiesnek, úgyhogy kiadós szenvedés lesz nekem még ez a jó pár év.
Mindazonáltal szerencsére sok ismerősöm van aki könyvtáros + itthon is ezres számban van könyv, meg van olyan ismerős aki akármennyit tud nyomtatni tehát egyébként nincs hiányom irodalomban. Csak azért megkérdeztem itt a szakiktól hogy látják, mert azért, hátha mégis, de akkor egyelőre még tuti nem veszek.
Most úgyis annyi forrásanyagot kell áttekintenem saját könyvemhez, hogy elleszek egész nyáron. -
Ébri
senior tag
Mikor én kerestem olvasót edigitalnál volt PW és Nook is, a Nook jóval szürkébb, van akit nem zavar, van akit jobban (engem jobban
, ezért van Sonym, ami már feleségemé, meg PW2).Egyébként szótárazásilag a Kindle gyári SW-vel szerintem kifejezetten jó (nekem tetszik a felugró ablak), a Sony beépített szótárai után felüdülés, hogy tölthetők rá egyebek is.
(Android meg egyértelműbben nagyobb szabadság úgy általában.)
-
koncsik
MODERÁTOR
PW1 és Nook Simple Touch with Glowlight között meglehetősen nagy különbség van, a Nook fénye kékesebb és kifejezetten foltosabb, mint a Kindle PW1. Engem ez nem zavar annyira, hogy zargassam a feleségemet csere ügyben, bár neki sokkal kevesebb lehetősége van olvasni. Most éppen a Kindle Keyboardomat vettem elő, nem tudtam letenni...
-
Degeczi
nagyúr
Ha nem sürgős, érdemes Ebayen is nézelődni, másfél hónapja még 31e sem volt (reklámos, de mint már szóba került, 2 perc alatt ingyen eltávolította a support. Mondjuk nem lenne zavaró a reklám, csak PPW-nál azért jobb anélkül, mert akkor mágneses tokot kinyitva azonnal föléled, míg reklám esetén még végig kell simítani egyszer)
-
Cilinder001
tag
-
doc
nagyúr
-
lorcsi
veterán
-
Libretom
aktív tag
-
doc
nagyúr
-
ABal
őstag
A kölcsönzős ötlet nekem is bejön, és ez például olyan dolog, amit az Amazon (Prime) lehetővé is tesz. Már csak az kéne, hogy kicsiny hazánk is felkerüljön az ilyen és ehhez hasonló szolgáltatások térképére az amerikai cégeknél.
Nálam is 1000Ft a lélektani határ, de megvettem már ennél drágább könyveket is. Úgy vagyok vele, hogy az a sok ingyenes mű, amihez hozzájutottam eddig, bőven ellensúlyozza a drágább beszerzéseimet. -
aggleány
addikt
Ezért írtam azt, hogy nincs best buy. Olyat kell venni, ami a te igényeidnek megfelel.

Nekem az 500,- Ft jobban megfelelnek, én heti 1-2 könyvet elolvasok. Van pár könyv, amit akár 1500,-ért is megvennék, de azok meg nincsenek meg ebook formátumban (mármint hivatalosan).
-
aggleány
addikt
-
ABal
őstag
A Kindle egy jó minőségű, megbízható olvasó, de misztifikálni nem kell. Semmi kiugróan ütős nincs benne. Tény, hogy ez a márka izzította be a könyvolvasó piacot, (a könyvolvasók iPhone-ja), de mára szerintem úgy járt, mint az Apple: a versenytársak beérték. Továbbra is jó vétel, de a Kindle logó ma már nem azt a "gondolkodás nélkül megveheted" minőséget takarja, mint két-három éve még, amikor a konkurencia hátrébb tartott. Szerintem, manapság kisebb eséllyel nyúlhatsz mellé. Persze, egy már bejáratott név vagy szolgáltatás mindig megbízhatóbbnak tűnik. Ahogy előttem is mondták, csakis a saját igényeid vezéreljenek!
Én is sokat jártam ide, meg máshova is, mielőtt döntöttem, és igazából kicsin múlt, hogy nem Aura HD lett belőle, és biztos vagyok benne, hogy azt a döntést sem bántam volna meg.
Számomra a Kindle az Amazon óriási boltját hozta el, és mivel a szakmám miatt sokat olvasok angolul, ez az Amazon (és nem feltétlenül maga a Kindle) felé húzott, hiszen tableten bármit bárhonnan el tudok olvasni. Ha Kobo-n is elérhető lett volna az Amazon (persze, persze, álom) könyvkínálata és árai, valószínűleg még egyszer meggondoltam volna az Aura HD-t a számomra (elnézést minden tulajtól!) olcsó külseje ellenére is.
Így most van egy olvasóm, amivel elégedett vagyok, és több száz, legális ingyenes könyvem, ami még évekre elég lesz. Nekem ezek szempontok, de másnak nem biztos.
Röviden, próbáld ki mindkét eszközt, és ne felirat alapján dönts! -
Kövezett
tag
-
aggleány
addikt
-
aggleány
addikt
Hihi, szóval te ilyen különlegesség vagy!
Nem ismerek senkit, aki win-es telót használna. (Nem bántásból írtam, de csak droid és ájfon van az ismeretségi körben.)
Telója válogatja, hogy melyik a jobb, de nyilván aki a win-t szereti, annak a droid nem jön be. Én nem tudnám elképzelni egy ideje, hogy ne droidom legyen, mivel ezt szoktam meg, ezt ismerem. 
Az olvasó azért nem árt, ha droidos, mert akkor lehet rá másmilyen olvasóprogramot tenni, ha a gyári valamiért nem tetszik. Legalábbis szerintem nem igazán való olvasáson kívül másra.
-
aggleány
addikt
-
aggleány
addikt
Csak Aura HD-t tudok írni, amennyire én tudom, sima Aura még nincs a topikban, az még nagyon új. Nekem olyan 55ezer lett a vége. Vám nincs, ennyiből idehozták a kapuhoz.
Angliából jött, egy hét alatt itt volt, külön futárkocsi hozta, át kellett venni. Precízen volt csomagolva, sértetlen dobozban.Most ezt az egyet találtam az Ebay-en, de ennyiért már Aura HD is van, ami egy kicsivel nagyobb.
Múlt héten volt több is jobb áron. Olyat kell nézni, ami az EU-ból jön, azon nincs vám.
-
aggleány
addikt
Nekem az Ebay most utalt vissza pénzt, úgy, hogy közben az eladó eltűnt. A magyar garancia számomra nem megbízható, már elég sok bajom volt velük, de eddig az Ebay-en két esetben reklamáltam, és mindig megoldódott a dolog.

Illumina HD és PW 2 témában nem tudok segíteni, nem ismerem őket, ráadásul az egyiket nem szeretem, úgyhogy nem lenne jó, ha bármit is mondanék.

-
aggleány
addikt
-
aggleány
addikt
-
kuruczz
tag
-
aggleány
addikt
Olvasd el az első hsz-ben lévő cikket, onnan ki tudod mazsolázni, hogy mi az, ami neked számít.
Pl. érintős vagy gombos (vagy mindkettő), milyen formátumokat kezeljen, legyen-e bővíthető stb. Ha végiggondolod a nagyját, akkor már csak egy pár olvasó marad versenyben, abból könnyebb lesz olyat választani, ami neked megfelel. Így mindenki azt tudja ajánlani, ami neki van vagy amilyet szeretne, és neked valószínűleg más dolgok a fontosak.A rövid készülékbemutatókból láthatod, hogy milyen hibáikat találtak a felhasználók az egyes készülékeknek, amik persze nincssenek benne a hivatalos speckókban.
Saját (ellenben igen határozott) véleményem, hogy az, hogy a ház mennyire gyűjti az ujjlenyomatot, teljesen mindegy, mivel úgyis tokban tartja az ember, ha vigyázni akar rá, és viszi mindenhova - de sokan vannak olyanok, akiknél ez is fontos szempont a választásnál.

Sajnos ezek a készülékek egyelőre nem tudnak mindent, amit pl. én szeretnék, de van olyan, ami elég jól megközelíti.
Jó lenne, ha majd megírnád, hogy neked mi a fontos, mert az alapján tudunk a számodra megfelelő kütyüt ajánlani.
-
aggleány
addikt
-
koncsik
MODERÁTOR
A feleségemnek USA eredetű paperwhite I van, nekem a skót ebay-es barátunktól st glowlight. Egyáltalán nem vállalhatatlan a nook világítás szempontból, de persze a kindle pw jobb.
(Az én kedvencem a kindle keyboard 3 (az első szerelem...), de nook st is nagyon a szívemhez nőtt, főleg a könnyű rootolás miatt.) -
aggleány
addikt
-
blash
tag
Ebayről Nook Simple Touch Glowlight, és feleannyiből megúszod, ahogy ezt már az előző oldalon is írták. Nem tudok ennél olcsóbb világítós olvasót.
-
aggleány
addikt
-
aggleány
addikt
Szia!
Javaslom az első hsz-ben lévő cikk elolvasását, ott még találsz pár szempontot, ami számíthat. A cikk alapján már be tudsz lőni magadnak pár olvasót, abból már könnyebben tudunk ajánlani valamit. Így azért nem nagyon megy, mert mindenkinek más a fontos, és az, hogy szép legyen a kép és világítson, nagyon kevés.
-
doc
nagyúr
amikor le akartam cserelni a Nookot, korulneztem vilagitos olvaso temaban
A kezenfekvo megoldas a Nook Glowlight lett volna, de annak a vilagitasa eleg egyenetlen volt, ugyhogy kiesett. A Kobo Glo-e nagyon kekes volt, a Paperwhite-tal meg annyi volt a bajom mint a tobbi Kindle-el (nagyon keves tudas, gyenge menu, stb).
Aztan mikor meglattam az Aura HD-t, akkor eldolt a verseny
Gyonyoru, nagyfelbontasu kijelzo, teljesen egyenletes megvilagitas, okos, jol kezelheto menurendszer, folyamatos firmware-update-ek.
Talan az egyetlen amit be kellett aldozni, az a minosegi kulso, ami a Nooknal nagyon jo volt, kenyelmes, gumis erzest ado tok, a Koboe kemeny, fenyes muanyag ami baromira gyujti az ujjlenyomatokat
De ennyit siman meger 
-
Nagya21
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Újszerű Apple iPad 10th Gen 64GB, Wi-Fi, 99% akku, 12 hónap garancia!
- iPad Pro 12.9" M1 256GB 2021 - touchpad keyboard, pencil 2 - full, garancia (116)
- 350.000FT HELYETT! SzinteÚJ Ulefone Armor Pad 5 Ultra PROJEKTOROS KIB. KEMÉNY TABLET!!! 1.8kg
- Zsandár fórumtársnak vasárnapig jegelve. Újszerű Asus ROG Flow i9-13900H NVIDIA RTX4050 ROG
- Apple iPad 10 Gen 64GB WiFi (2022) Újszerű,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- 241 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i5-10400H,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR kamera
- 27% - MSI RX 6650 XT GAMING X 8GB GDDR6 Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, csak megosztottam egy kézenfekvő ötletet. Az is világos, hogy kikapcsolva nem (vagy szinte semmit) nem merül, az már érdekesebb (?) kérdés, hogy egy eszköz (akár androidos, akár más op. rendszerű) sleep üzemmódban miért merül az "off"-nál jobban, ha még csak nem is indexel könyvet.
Csak jókat írnak róla.

Nem ismerek senkit, aki win-es telót használna. (Nem bántásból írtam, de csak droid és ájfon van az ismeretségi körben.)
Telója válogatja, hogy melyik a jobb, de nyilván aki a win-t szereti, annak a droid nem jön be. Én nem tudnám elképzelni egy ideje, hogy ne droidom legyen, mivel ezt szoktam meg, ezt ismerem.
Dr.NX