Hirdetés
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
-
LOGOUT
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ABal
őstag
Van saját tapasztalatotok Pocketbook Ultrával?
-
ABal
őstag
Aggleány az ifixit legújabb tagja.

Remélem, sikerül rendbe szedni a masinát!
-
ABal
őstag
válasz
janosibaja
üzenetére
Teljes sötétségben nem lesz kényelmes egyik sem. (Talán Dhampir is pont erre célzott) Ezt már saját tapasztalatból mondom. Még így is inkább az e-könyvolvasó, mint a tablet. Nekem mindkettő van, de amióta a PW2 megvan, már soha nem olvasok folyószöveget a tableten. Kivéve webes cuccokat.
-
ABal
őstag
válasz
janosibaja
üzenetére
Úgy érti, hogy a tabletek kijelzője hosszú távon zavarja a szemet, míg az e-tintás olvasóknál ez nem jellemző. Nyilvánvalóan mindkét eszközön lehet olvasni, csak a valódi könyvolvasókon kényelmesebb a szemnek.
-
ABal
őstag

Kiolvastam a The Cuckoo's Calling-ot. Nekem nagyon bejött a nyelvezet és a stílus. A történet is, persze, de az szerintem hozza a műfajra jellemző követelményeket, azokon túl nem nyújt kiemelkedőt. Nem tudom, hogy a magyar kiadásban a fordítónak mennyire sikerült megbirkóznia az eredeti stílus átültetésével, de bízom benne, hogy az is jó.
-
-
ABal
őstag
Van itt valakinek Kobo Minije?
-
ABal
őstag
Böngészem a MEK-et. Ha csak HTML, RTF, Word és PDF formátumban elérhető egy kiadvány, ezek közül melyik a leghasználhatóbb formátum olvasón?
-
ABal
őstag
Ha jól látom, janeko bejegyzése szerint jelenleg 22K a keret, tehát jócskán alatta vagyunk az Onyxok árának. Én legalábbis nem tudok ennyiért kapható típusról.
-
ABal
őstag
A Kindle már legalább valódi könyvolvasó, de személyes tapasztalatom nincs a PDF megjelenítési képességeiről. Nekem Paperwhite 2-m van, de ritkán kerül elém PDF formátumú kiadvány, ugyanis a 6"-on vagy olvashatatlanul kicsi lesz a szöveg vagy görgetni kell, mert a kijelző méretébe nem fér bele a teljes oldal. Alapvetően, a PDF mostohagyerek formátum a könyvolvasókon.
Viszont az ide író Pocketbook tulajok szokták dicsérni a saját olvasójukat a PDF megjelenítő tulajdonsága miatt, és vannak alternatív FW lehetőségek, ha buherálni szeretnél. Ezekben már nem tudok segíteni. Attól tartok viszont, hogy a 20K bármely típusnál szűk keresztmetszet lesz, hacsak nem akarsz lemenni 5" méretre, de ott megint gyötrelem lesz a PDF A4-es mérete.
A többiek is biztos benéznek később, várj amíg összegyűlik néhány további javaslat! -
ABal
őstag
-
ABal
őstag
válasz
mike1334
üzenetére
A kölcsönzős ötlet nekem is bejön, és ez például olyan dolog, amit az Amazon (Prime) lehetővé is tesz. Már csak az kéne, hogy kicsiny hazánk is felkerüljön az ilyen és ehhez hasonló szolgáltatások térképére az amerikai cégeknél.
Nálam is 1000Ft a lélektani határ, de megvettem már ennél drágább könyveket is. Úgy vagyok vele, hogy az a sok ingyenes mű, amihez hozzájutottam eddig, bőven ellensúlyozza a drágább beszerzéseimet. -
ABal
őstag
válasz
mike1334
üzenetére
A Kindle egy jó minőségű, megbízható olvasó, de misztifikálni nem kell. Semmi kiugróan ütős nincs benne. Tény, hogy ez a márka izzította be a könyvolvasó piacot, (a könyvolvasók iPhone-ja), de mára szerintem úgy járt, mint az Apple: a versenytársak beérték. Továbbra is jó vétel, de a Kindle logó ma már nem azt a "gondolkodás nélkül megveheted" minőséget takarja, mint két-három éve még, amikor a konkurencia hátrébb tartott. Szerintem, manapság kisebb eséllyel nyúlhatsz mellé. Persze, egy már bejáratott név vagy szolgáltatás mindig megbízhatóbbnak tűnik. Ahogy előttem is mondták, csakis a saját igényeid vezéreljenek!
Én is sokat jártam ide, meg máshova is, mielőtt döntöttem, és igazából kicsin múlt, hogy nem Aura HD lett belőle, és biztos vagyok benne, hogy azt a döntést sem bántam volna meg.
Számomra a Kindle az Amazon óriási boltját hozta el, és mivel a szakmám miatt sokat olvasok angolul, ez az Amazon (és nem feltétlenül maga a Kindle) felé húzott, hiszen tableten bármit bárhonnan el tudok olvasni. Ha Kobo-n is elérhető lett volna az Amazon (persze, persze, álom) könyvkínálata és árai, valószínűleg még egyszer meggondoltam volna az Aura HD-t a számomra (elnézést minden tulajtól!) olcsó külseje ellenére is.
Így most van egy olvasóm, amivel elégedett vagyok, és több száz, legális ingyenes könyvem, ami még évekre elég lesz. Nekem ezek szempontok, de másnak nem biztos.
Röviden, próbáld ki mindkét eszközt, és ne felirat alapján dönts! -
ABal
őstag
válasz
Phobion
üzenetére
Ahogy előttem írta grosy, némi szellemképesedésre kell számítani, de a dolog nem vészes.
Egyébként, erről jutott eszembe, ha valaki szeretné megtapasztalni a PWII-t, nyugodtan írjon nekem, mert szívesen megmutatom (Budapesten). Én is mindig ezt szoktam csinálni, mielőtt megveszek egy újabb kütyüt.
-
ABal
őstag
Tegnap egyenletes sötétben töltöttük az estét, mert több órán keresztül áramszünet volt a környékünkön. Ebből adódóan a feleségemnek adódott a kihívás: úgy kellett beállítania a fejlámpát, hogy rendesen megvilágítsa a könyvet, de kényelmes fejtartással tudjon olvasni.
Én meg elővettem az olvasót és fél perc múlva olvastam. Ha valakinek kétségei vannak, hogy megéri-e a világítós olvasó, én azt mondom, IGEN.
-
ABal
őstag
-
ABal
őstag
-
ABal
őstag
Köszönöm a kimerítő választ! Megnézem az általad ajánlott megoldásokat.
hampidampi: a kereső valóban szépen teszi a dolgát, nincs is azzal semmi gond. A gyűjteményes kezelés meg a saját igényeim szerint alakítható, de mire összerakom őket, izzad a homlokom (600+ könyv van jelenleg az olvasón). Ettől függetlenül nem akkora ügy, csak nem voltam benne biztos, hogy mindent tudok a rendszerezés témakörében, ezért kérdeztem. Köszi neked is!
-
ABal
őstag
Felteszem ide is a kérdésem, mert a saját topikjában nem találtatott válaszra érdemesnek. Hátha, itt felmerül valami praktikus tanács.
-
ABal
őstag
Vásároltatok már bármit a txtr-ről?
-
ABal
őstag
Ezzel a fajta tokkal van itt valakinek tapasztalata? PW2-höz keresgélek
-
ABal
őstag
Én most rendeltem PW2-t, és nem számítottak fel rá vámot. Valóban úgy van, hogy 150 euróig vámmentes, 22 eurótól viszont ÁFA terheli.
-
ABal
őstag
Azt szeretném kérdezni, hogy a Google Books-ról megvett könyvet valahogy rá tudom varázsolni a Kindle-re? A Google megengedi, hogy epub formátumban letöltsem, de ez valami furcsa formátum (epub.acsm) és a Calibre nem konvertálja.
-
ABal
őstag
Emberek! Lehet, hogy ez most egy nagyon buta kérdés, de van valami különbség a PW1 és PW2 doboza között? Ha egy PW2-t bontatlanul árul valaki, már a dobozról is fel fog tűnni, hogy az a PW2-é, nem a tavalyi modellé? Vagy esetleg rá van írva valahol, hogy 2013-as modell?
Nem szeretnék beugrani. -
ABal
őstag
Ilyen megoldású tokkal van valakinek tapasztalata?
-
ABal
őstag
(OFF)Most, hogy az e-könyv olvasók között is kitört a pixelháború, elgondolkodtam, hogy vajon egy hagyományos papírkönyv milyen dpi értékkel rendelkezik? Tudtok erről valamit? Vajon a könyvek "felbontása" fejlődött-e az utóbbi időkben? Az e-könyv olvasók fejlődése kihatással van-e a nyomtatásra is bármilyen módon?
Bocs, csak hangosan gondolkodtam...(/OFF) -
ABal
őstag
Kobo Auráról (nem a HD-ról, azt már ismerem) van valakinek személyes tapasztalata? Nekem még magyar boltot sem sikerült találnom, ahol egyáltalán meg lehetne nézni.
-
ABal
őstag
Most botlottam bele ebbe. Nem is baj, ha több szereplő verseng a kegyeinkért.

-
ABal
őstag
Mióta volt alkalmam megtapasztalni az Aura HD képernyőjét, az lett a referencia. Tegnap nézegettem a tavalyi PW-ot, de azt biztos nem veszek. A tulaj dicsérte, és meg is értem, ha nem látott még annál jobbat. Nem rossz, de nekem nem elég. A kijelző alul fényesebb volt, és sávokat is láttam benne, ami engem zavart.
Mondja, hogy egyetlen dolgot tudna felhozni negatívumként: nem rendezi könyvtárakba a könyveket, csak úgy vannak egymás után. Kérdezem hogy legalább ábécé sorrendbe rakja-e őket? Nem. Na, köszi! Erre azt mondja, ne tartsak 20-nál több könyvet rajta és akkor könnyen megtalálok majd mindent. Ez tényleg így működik vagy csak ő béna?Úgy emlékszem, hogy a Kobo-n valahogy rugalmasabban lehetett rendezni a könyveket, vagy tévedek?
-
ABal
őstag
válasz
Mr.Grey
üzenetére
Azért is tudtam róla, mert a 7-8-as méretet preferálnám, ugyanis ilyen méretű a tabletem, és ez a méretkategória pont bevált. Csak az ember könnyen hozzászokik a jóhoz, és miután kipróbáltam a Kobo Aura HD képernyőjét, (igaz az "csak" 6,8") már húzom a számat a kisebb felbontástól és kijelzőmérettől. Ha nem így lenne, szerintem már rég vettem volna valamit. Viszont a kisebb márkákról nem tudok sokat, és az első olvasómat veszem, tehát tapasztalatom sincs. A jövő héten Paperwhite nézőbe megyek, kiderül az mennyire jön be.
-
ABal
őstag
Ez jó hír.
Szerinted megérik ezek a kütyük a felárat a Kindlehez képest?
Külsőre és felhasználói felületre egyértelműen a Kobo nyer nálam, de ez csak külsőség, mert konkrét felhasználói élményem egyikkel sincs. Gondolom, a Kindle felületét is simán meg tudnám szokni. Ami viszont egyértelmű döntő tényező, hogy az Amazonról 10-szer több könyvet vettem eddig, mint a Kobótól, és ez gondolom a jövőben is így lesz. A konvertálás gondolatával már megbarátkoztam, így az már nem számít be annyira, ha netán a Kindle jönne ki a végén. De valahogy mégse tudja a Kindle kiszorítani a Kobot. Értelem az érzelem ellen.
Szóval, pattogok itt egyiktől a másikig, már hosszú ideje. Azt remélem, hogy a karácsony hoz némi leárazást, és ez majd megkönnyíti az összehasonlítást és a döntést.Köszi!
szerk:Esetleg tudtok olyan oldalt, ahol már most is jobb áron elérhető pl az Aura HD?
-
ABal
őstag
A Kobok támogatásával és szervizelésével kapcsolatban van valakinek (jó) tapasztalata? Az Amazonról azt hallottam, hogy korrekt. Jelenleg e két márka játszik nálam, úgyhogy valószínűleg Kindle PW vagy Kobo Aura lesz, de még semmi nem dőlt el. Méretben igazából a HD-t preferálnám, de azt túl drágának találom.
-
ABal
őstag
Most azt nézem éppen, hogy kölcsön tudnám-e adni neked ezt a könyvet, mert erre van lehetőség, csak sosem csináltam ilyet. A könyvet letöltöttem, és elméletileg egyszer max. 14 napra kölcsön lehet adni. Mindjárt végigolvasom hogyan is megy ez.
Sajnos az általam letöltött egyik könyv sem kölcsönadható

Mindegy, a válaszokat már megadtátok, tovább tudok lépni így is.
-
ABal
őstag
Szóval, megoldható, bár egyik sem annyira kedvemre való. Lehet, hogy akkor alacsonyabb árszegmensben nézek inkább körül, mert ha még macerával is jár a tabletről váltás, akkor már nem érzem annyira, hogy megérné az Aura HD kb. 60000-ért. Pedig pont tetszik.
Köszi mindkettőtöknek a válaszokat!
-
ABal
őstag
Láttam, hogy Kobo Aura HD-d van, én is ezzel szemezek, de még nem döntöttem. Már elolvastam a tapasztalataidat, és egyelőre nem riasztottak el.

Viszont ennek kapcsán lenne egy általánosabb kérdésem: ha Kobot (vagy bármi mást) veszek, akkor a mostani tabletemen megtalálható, de pl. Amazonról származó e-könyveket is el tudom rajta olvasni valahogy? Mert a tableten több olvasó alkalmazás is telepítve van (többek között a Kindle is), amelyeken keresztül ez könnyedén megy, de ez elérhető az e-olvasókra is vagy van valami egyéb megoldás?
-
ABal
őstag
Bár biztos tudjátok, hogy ez a hét az e-könyvek hete, ezért most jó pár könyv ingyenesen tölthető le, azért megosztom:[link]
Jó olvasást! -
ABal
őstag
válasz
smilecat
üzenetére
Én már nézegettem ezt egy pár hete, mert a figyelmembe ajánlották. A látott videók alapján nekem nagyon lomhának tűnt, (egy képernyőváltás egy örökkévalóságig tartott, már amikor egyáltalán érzékelte, hogy megbökték, pedig még ceruza is volt hozzá) az ára meg horror. Pedig amúgy nem néz ki rosszul, bár nekem már nagy méretű és valószínűleg túlsúlyos is lenne. Valami hasonló, de jól árazott 7-8 colos masinát viszont szívesen kipróbálnék.
Most találtam egy több mint fél éves tesztet, itt egyenesen használhatatlannak titulálták. Hát, nem tudom... Talán azóta már optimalizáltak rajta, de ez az ár akkor is a valóságtól elrugaszkodott szerintem
-
ABal
őstag
Nekem egy 7.7-es tabom van és éppen át tudom még fogni. Már a 2mm-rel szélesebb iPad Minivel is gondom van: nem tudom rendesen "ráfonni" az ujjaimat. A hatos kijelzőméretet én egy kicsit alulméretezettnek találom, és ha nem muszáj nem akarnék ebben kompromisszumot kötni az olvasó esetében sem. Szóval, számomra ideális csak ez a 7-8" közötti méretkategória lenne, mert ezt tudom még egy kézzel kényelmesen tartani, és a kijelző mérete is megfelelő a számomra, valamint a hordozhatóság is kezelhető határokon belül van még. (Bár a fene se tudja, lehet, hogy egy olvasót nem ugyanúgy tart az ember, mint egy tabletet) Amikor a tableteket nézegettem, az iPadhez mentem oda elsőnek, de sajnos mind méretben, mind súlyban túl nagy volt nekem. Akkor Mini még nem volt, de utólag nem bántam meg, hogy nem vártam rá.
Szóval a tablet mellé még tervezek egy olvasót is, amire lesz kereslet otthon rajtam kívül is
Nagyon várom, hogy egy 7,5-8-as kategória is lehetőséget kapjon az e-könyv olvasók között, mert nálam ez már abszolút bevált a tableten, a színes kijelzőre meg nagyon kíváncsi vagyok. Gondolom, nem ezek lesznek a legolcsóbb kütyük a megjelenés évében, de ha pont hoznák azt, amire vágyom,
hajlandó lennék többet is fizetni. -
ABal
őstag
Színes E-ink kijelzővel szerzett már itt valaki tapasztalatot?
-
ABal
őstag
Sziasztok! Tudtok 7-8" méretű olvasóról? Ez a méret tabletnél már nagyon bevált nekem, első körben ezek között néznék körül, ha létezik ilyen méretkategória.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Újszerű Apple iPad 10th Gen 64GB, Wi-Fi, 99% akku, 12 hónap garancia!
- iPad 11 (A16) 128GB Cellular Újszerű/2026.111.13.Apple Gar./Akku 100%/p4855
- Szép állapotú Apple iPad Pro 3 gen 256GB, 92% akku, 12 hónap garancia!
- ÚJ Bontatlan Apple iPad Air (2026) 11" M4 Wi-Fi 128GB Space Gray ! ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 gen M1 64GB, Wi-Fi, 97% akku, 12 hónap garancia!
- Gamer PC! i7-9700 / RTX 3060 12GB / Z390 / 16GB DDR4 / 500GB SSD / 850w!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 165H 16GB 1TB
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem szeretnék beugrani.

hajlandó lennék többet is fizetni.
Dr.NX