- potyautas: Sára és a párja.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-23 16:00 Téma összefoglaló
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HKorn
veterán
-
HKorn
veterán
-
Deck
titán
-
inf3rno
nagyúr
Annyiból jobb, hogy az lenne az eink kijelző, ami valójában. Egy beviteli eszköz és egy kijelző egyben. Bármikor rá tudom kötni egy mobil méretű kis számítógépre, amiben megvan a szoftver az ekönyv olvasáshoz. Így nagyjából ugyanott lennék, mint egy hagyományos ekönyv olvasóval. Ha akarom, akkor meg hozzákötöm egy tablet-hez vagy laptop-hoz, és arról jelenítek meg szöveget, így viszont ugyanott lennék, mint egy tablet, csak eink kijelzővel. Egyébként úgy nézem, hogy van ilyen, de elég ritka. Most inkább amiatt van hype, mert kijött a 32"-os színes eink kijelző.
Közben kiderítettem, hogy a sony 13"-os ebook reader-e valószínűleg azért is sokkal drágább, mint a normál olvasók, mert hajlékony eink kijelző van benne. Nekem még ez sem magyarázza a 300k-s árat, de azért egy fokkal elfogadhatóbb így.
-
Deck
titán
-
fahrii
őstag
-
Kvelstadt
veterán
Akkor jó mert én akarok majd variálni pl ezeken a margókon. Sőt igazából érdekelt is mit lehet rajta úgymond testre szabni csak először a a könyvszerkesztést akartam megtanulni.
Mi ez a metadata egyébként? mindig látom a calibre-be is meg az olvasón a file-ok között. Mire jó ez?
-
Oldman2
nagyúr
-
fattyu666
tag
Igaz, de örüljünk hogy innen-onnan egyáltalán hozzá lehet jutni ingyen ebookokhoz, bármilyen formátumban.
És most természetesen nem papírköny digitalizálásról beszélek, az más tészta, ott természetes hogy alakítgatni kell.Arra céloztam hogy így a XXI. században ne nekem kelljen már konvertálni ha letöltök egy ekönyvet mert az olvasóm csak egy-két formátumot hajlandó kezelni.
Mindenevő ebook olvasókat kell gyártani, vásárolni, ennyi az egész. -
Kvelstadt
veterán
-
Kvelstadt
veterán
-
Kvelstadt
veterán
Közben rákerestem és pont kidobta azt. Kipróbáltam. Komolynak is nézett ki, lehetett mindenfélét állítgatni benne. De beraktam egy könyvet és megmakkant. Vagy csak sokáig tart neki konvertálni? Közbe pedig tovább nézelődtem és találtam egy olyat hogy hamster. Nincs túlbonyolítva viszont kapásból konvertált néhány másodperc alatt.
Ebbe az online vásárlásba még nem nagyon vagyok otthon, szóval pl amazonon vannak magyar nyelvű könyvek? -
Kvelstadt
veterán
Értem. Koszi a segítséget. Megyek E-bokk tulajjá válni!
Egyébként ahogy elolvastam a technológiát amit használ, vagyis hogy működik és miért bírja sokáig az lenyűgöző! Elmorzsolok pár könnyet az szeretett klasszikus könyvekért de ez kell nekem plusz fákat akarok védeni!
-
grosy
senior tag
-
Vegitaa
senior tag
Váo...
Tehát van saját formátumuk. Én a legyegyszerűbbre gondoltam, van egy doc/pdf fájlom, s azt szépen ráteszem olvasgatni... Kell a konvertáláshoz valami spec progi, vagy ezek szerint elég ha weblapnak mentek egy egy word dokumentumot?Illetve szerkeszteni gonollom nem lehet velük a szöveget.
-
Unteroff
aktív tag
-
mike1334
veterán
-
aggleány
addikt
-
tt124307
tag
-
Kövezett
tag
-
mike1334
veterán
Ez a másik...sok könyv nem jelein meg magyarul, így angolul olvasnám, és bár van egy-két jó angol nyelvű könyveket árusító bolt, de azért nem olcsó mulatság..meg van amit elolvasnék magyar után angolul is. De a végén csak kiköt majd a polcon, ha lesz egyszer egy normális könyvespolcom

Könyvet meg többnyire kinézem boltban, neten, vagy régi vágyam, aztán amikor akciós az egyik nagy boltnál neten akkor megveszem.inkommenzurá: akkor nem egy az igényünk, én sok írót nem ismerek még, pedig hidd el eleget olvastam már..de mindig van újabb, még akkor is, ha régi.
Offtopic, de muszáj ajánlanom, mert megérdemli...az említett nagy bolt netes akciójában nemrég le volt akciózva Schreiber László: Sírhacc Béla, Vanicsák bácsi és Búvady című egyperces gyűjteménye...nem volt a 150 oldalas könyv egy ezres..de sokkal többet is megért volna, sajnos az írónak nem nagyon találtam más kiadványát, de ha tehetitek olvassátok el legalább ezt...aranyos, szomorú, szürrealista, de igaz..olyan kis magyar történtetek
Örkény féle élményt kínál, legalábbis nekem olyan volt. -
Syd69
aktív tag
-
Syd69
aktív tag
-
Arolotifar
őstag
-
DasBoot
aktív tag
-
phedi77
tag
-
phedi77
tag
-
doc
nagyúr
-
laca71
aktív tag
-
Libretom
aktív tag
-
Arolotifar
őstag
-
qwertly
addikt
Szia!
Voltam a boltba mert a telefonon nem lehetett elérni őket,de sajnos nem szervizelik ezt a készüléket mert nem forgalmazzák a márkát.
Így:ha valaki tud pesten olyan szervizt ahol javitják ezt a készüléket legyen szíves írja le de ha valakinek van működő példány és eladó privátba jelezze.

-
ABal
őstag
-
zoli_1989
tag
-
doc
nagyúr
-
koncsik
MODERÁTOR
-
qwertly
addikt
-
Phobion
addikt
-
havri1
félisten
Remélem, hogy a leírás a rossz, és nem a típusjelzés, mert a sima touch-ot nem szívesen venném át 50k-ért

Megrendeltem, érdekes ez az edigital..
Fizetni még nem kellett (paypal-t jelöltem meg), és nem is kaptam emailt még a rendelésről..de már elindult a dolog.Ami nem tiszta még az ebookoknál:
Hogyan tudok könyvet venni, letölteni? Vannak ingyenes könyvek is? Vagy van egy webáruház, amibe beregelve böngészhetek a készüléken keresztül, és megvásárolva le is szedi?
Gondolom a meglévő könyveket rá lehet tenni a belső memóriába és vagy sdre, igaz?
Az a baj, sok mobi formátumom van, amit ez a készülék nem támogat... -
havri1
félisten
-
grosy
senior tag
-
Dzsano
tag
-
Dzsano
tag
-
aggleány
addikt
-
koncsik
MODERÁTOR
4 e-book olvasó (+2 tablet) + 3 gyerek = (0,5 saját olvasás + 0,25 feleségem olvasása + 3x gyerekeknek olvasás /mert mindegyiknek külön kell, persze/) = ?

De még a papírkönyveket is megveszem, aztán ebook olvasón olvasom őket, mer' hüüüjjje vagyok
)
Összeségünkben többet olvasunk...
Régebben 1-2 könyvet olvastam egyszerre, most 3-at és magazinokat is - mindet elektronikusan más-más kütyün... A Galaktika XL és NatGeo tartja magát papírformátumban.
Mást nem tudok hozzátenni, tisztelt bíróság. -
doc
nagyúr
-
grosy
senior tag
-
gbors
nagyúr
-
aggleány
addikt
-
janeko
őstag
-
Phobion
addikt
-
koncsik
MODERÁTOR
-
meluskabbrc
csendes tag
-
grosy
senior tag
-
meluskabbrc
csendes tag
-
Degeczi
nagyúr
igen is, meg nem is...
azért lesz AZW3, mert a fiókodhoz tartozó DRM-et kap (más eszközön nem tudod olvasni, csak a regisztráltakon), ez nem lényegi konverzió (megjelenést nem érint)
E-PUB-ot (és így e-book-okat) nem konvertálnak, ahhoz a Calibre-vel érdemes küldeni, az megteszi
DOC, vagy PDF konvertálásra jó ez a lehetőség - illetve persze arra, h vezetékkel vacakolás nélkül, bárhonnan rá lehessen küldeni vmit, MOBI/PRC-t is
-
Ébri
senior tag
Viszont a Duokan 2013 kiakad az ékezetes metaadatoktól. Valamint 200 megabyte, mivel tele van kínai dolgokkal. én inkább maradtam az eredeti felületnél, de én naponta beszélek is angolul a munkám miatt szóval azért nem tudom, az eredeti felület mennyire jó egy nem angolul tudónak. (És azért kérdés, hogy más nyelv se jöhet szóba? Mert azért ha jól emlékszem párra válrható a Kindle alapból.)
-
aggleány
addikt
-
Ébri
senior tag
-
gbors
nagyúr
-
koncsik
MODERÁTOR
-
Degeczi
nagyúr
-
kalapacsolok
senior tag
Köszönöm a tanácsokat! Akkor nem izgulok a formátum miatt...
A táblagépnek utána érdeklődtem: sajnos ott nincs pop-upos angol/német-magyar szótár, max csak angol-szótár, ami angolul magyarázza a jelentéseket... Tehát az ekönyv jobb ebből a szempontból, mert ott magyarra is fordít.Az volna a kérdésem, hogy az e-könyvekre telepíthető pl angol-magyar, német-magyar szótár? Vagy ez alapból rajta van, és ez használható, nem lehet pl akadémiai angol-magyar szótárt (pop-upos) telepíteni rá?
Melyik e-book olvasót javasolnátok? Említettem, hogy nagy felbontású, háttérvilágításost szeretnék, azt hiszem ez a 3 jöhet szóba, de ha tudtok mást, írjatok

Amazon Kindle Paperwhite 2
Icarus illumina hd
Onyx book c65dMelyikben a legjobb ez a szótárazás funkció?
-
bb0t
őstag
-
Conors4
csendes tag
-
ZooLee
senior tag
-
Ébri
senior tag
-
evilskati
aktív tag
-
knoxhu
senior tag
-
fityere
senior tag
-
fityere
senior tag
-
mcll
senior tag
Köszi. Igazándiból arra lettem volna kíváncsi, hogy van-e értelme a háttérvilágításnak (elméletben tudom hogy mi az előnye, de nem ismerem ezeket és nem tudom mennyire használható is, mivel olvasom hogy többeknek volt baja ezzel). Az érintőssel is ez a helyzet, valaki írta hogy csak lapozásra jó. Bár a mostani olvasóm sem érintős, ami lapozáskor nem is zavart hogy a két oldalt levő fel/le gombokkal lehetett lapozgatni, de nem egyszer azon kaptam magam hogy a menüjébe tapizom a kijelzőt (okostelóm van, és innen a szokás) és csodálkozok hogy nem reagál.
Tehát itt is az a kérdés, hogy mi a tapasztalat az érintőkijelzővel.@többiek:
Olvasom hogy többen a Pocketbook-ot ajánljátok másoknak. Konkrétabban melyik típus ajánlott, amivel nem nagyon lehet melléfogni? (Esetleg link, ár, stb?) -
aggleány
addikt
-
b0bcat
addikt
-
doc
nagyúr
-
gbors
nagyúr
-
gbors
nagyúr
-
aggleány
addikt
-
aggleány
addikt
-
aggleány
addikt
-
aggleány
addikt
-
aggleány
addikt
-
aggleány
addikt
-
Face8814
őstag
-
Mtomasz81
tag
-
phedi77
tag
-
Degeczi
nagyúr
-
Kövezett
tag
-
SteveL
aktív tag
-
aggleány
addikt
-
aggleány
addikt
-
woodworm
veterán
Csak érdekességképpen, nálam fut egy könyyvszerver a routeren, a calibre adatbázisával. Én tartom karban és a családban mindenki ízlésétől függően válogat. Nem kell otthon tartózkodnia, bárhol, ahol van hozzáférés a hálóhoz, elérhető. Az eredeti demoja: OPDS klienssel, böngészővel.
-
woodworm
veterán
Én a többihez nem tudok hozzászólni, de a Dropbox közvetlen hozzáféréséhez szerintem OPDS támogatás kell, új forrás felvételének lehetőségével. Ez android és ios alatt megoldott az olvasó programokkal (nekem a routeren fut a calibre adatbázisa), de dedikált olvasónál nem biztos, hogy elérhető, max böngészővel.
-
phedi77
tag
-
aggleány
addikt
-
ZooLee
senior tag
(#4958) k.kristof: Jogos. A szállítás gyorsasága nálam is nagyon fontos, az impulzusvásárlás egyik legnagyobb generálója...
(#4959) axioma: Igen, sajnos az e-könyveket szolgáltatásként kategorizálják EU szinten ezért nem lehet az alacsonyabb, kedvezményes ÁFA-körbe sorolni. (Ez most kivételesen nem csak a magyar balf
aácánság.) Majd, jövő év elejétől, talán...(#4960) Oldman2: Hát, kérdés, hogy ki a "Könyvkiadó szakma". Mert ha megnézed azokat, akik már csinálják az e-könyveket, ők arra törekszenek, hogy menjen minél jobban, minél több. Inkább ott látom a gondot, hogy a "nagyoknak", akik a papírkönyv-bizniszben érdekeltek nagyon nem érdekük, hogy olcsó(bb) legyen az e-könyv. Könyvpalota kontra azonnali könyv-hozzáférés. Ezt csak úgy tudják megfogni, hogy ugyanazon a szinten tartják az e-könyv árát, mint a papírkönyvét, és ez sokaknak elég, hiszen papírkönyvnél kapnak "valamit", elektronikusnál meg "semmit, csak egy fájlt"...
-
grosy
senior tag
-
ZooLee
senior tag
nem találtam komoly ellenérvet mellette azt leszámítva, hogy LCD-s és nem e-inkes
Hát, ennél komolyabb ellenérvet nem is találhatnál ellene.
Ez nem e-könyv olvasó, hanem egy buta tablet, ami sem tabletnek, sem e-könyv olvasónak nem jó igazán. Ha tényleg olvasásra szeretnéd használni, akkor inkább egy e-inkes rendes olvasót nézz.Ilyen árban mondjuk ritkán találni e-inkes olvasót, de nem lehetetlen, főleg ha a netes rendelést nem zárod ki.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Apple iPad 10 Gen 64GB WiFi (2022) Újszerű,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- ÚJ Bontatlan Apple iPad Air (2026) 11" M4 Wi-Fi 128GB Space Gray ! ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- 5G LTE! Whitespotos, Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple Smart Folio iPad (A16) (11. generációs) - citromsárga tok
- 350.000FT HELYETT! SzinteÚJ Ulefone Armor Pad 5 Ultra PROJEKTOROS KIB. KEMÉNY TABLET!!! 1.8kg
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- AKCIÓ! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De tudok ebből valahogy valamit varázsolni amit később megfelelő formátumba konvertálhatok?

))

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Dr.NX