Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZooLee
senior tag
válasz
leslieke
üzenetére
Elég finoman fogalmaztál, szerintem egyszerűen elfogadhatatlan. Egy irodalmi művet nem körülbelül akarok elolvasni, hanem úgy, ahogyan az papírra vetették és utána kiadták. Nem tudom elhinni, hogy mindenképpen az olvashatatlanságra tudnak csak törekedni, miért nem elég a tranzakciós/vásárlói vízjelezés? Nem tökéletes védelmet kell(ene) alkotni (amit persze nem is lehet) hanem csak annyira megnehezíteni a szürkezóna munkáját, hogy ne legyen érdemes foglalkozni a lopással, de az olvasási élményt ne befolyásolja.
(Ez a végén olyasmi lenne, mint a zenei másolásvédelem, ahol először csak kicsit módosítottak a CD lemez tartalmán, aztán a végére oda jutottak, hogy egyes asztali lejátszók nem tudják lejátszani a lemezeket...)
-
axioma
veterán
válasz
üzenetére
Akkor szojatekokkal teli konyvet ne probaljunk meg ebook-on olvasni?
Mondjuk uj szerzonek kiadhatna'k, hogy csinaljon 20 helyre (100 oldalnal az nem tul sok) ilyen alternativakat, ok meg szamoznak vele... de a meglevoknel erdekes felvetes. Plane nem ertem, hogy mit csinalnak, ha azt mondja valaki, hogy a legalisan megvett tartalmat elloptak a keszulekevel egyutt.
(Arrol nem is beszelve, hgoy sztem kb. 1 het alatt generalnanak olyan tartalmat ennek felismeresevel, amit me'g ki se fizettek, azaz nincs "tolvaj". Igy aztan kire mutogatnak majd?) -
törölt tag
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Vyndree
üzenetére
kijelző minőségben előre biztos vagyok benne, hogy jobb a Kindle: már a korábbi típusokat is annak írta minden összehasonlítás, a K5 pedig azoknál is jobb kijelzőt kapott (családon belüli K3-hoz képest is egyértelműen. Eredetileg az asszonynak vettem a K5-öt, de aztán ez volt az egyik fő ok, hogy mégis ezt tartottam meg)
de ez csak annak szempont, aki mindkettőt folyamatosan használja, aki most találkozik először e-ink kijelzővel, annak csak pozitív élményt adhat
-
Vyndree
őstag
válasz
Degeczi
üzenetére
Várjuk az összehasonlítást!

Nook Simple Touch ára most 16eFt, a Kindle 5 kb. 23eFt ($110) a Kindle Touch $155. Kijelző ugyanakkora, a minőség is nagyon hasonló a szakik szerint, a Nook androidos, root után tudod akár használni táblagépnek is és minden formátumot kezelni fog. -
Degeczi
nagyúr
korábban nem volt olcsóbb, csak most, ahogy az angoloknál dömpingáron szórják ki
semmiképp nem fürdesz be vele
pár napon belül mindenesetre közvetlen tapasztalatról tudok majd beszámolni naponta használt K5 mellett
(gyereknek rendeltem egy Nookot, de persze kipróbálom majd, mielőtt odaadnám - márcsak azért is, mert 2 hónap múlva lesz a szülinapja) -
scream
veterán
Sziasztok!
Melyiket érdemesebb venni? Kindle (nem a paperwhite) vagy Nook?
Igazából Kindle-t már használtam (3,4) és arra lennék kíváncsi, hogy a Nook hasonlóan jól használható-e mint a Kindle ?
(Mert azért olcsóbb ...) -
axioma
veterán
válasz
soldi3r
üzenetére
De nem arra irtam, az a kerdezonek nem felel meg, hanem a belehekkeles... jo, hat aki maga csinalja, annak vagy ingyen (munkaoraban me'g az se), vagy minusz a keszulek ara, ha tonkrevagja, sztem ez is varhato ertekben tobb lehet, mint az a max. 2-5e elteres ket azonos, csak vilagitasban eltero keszulek kozott.
-
axioma
veterán
Mondja a videoban (vagy irja alatta), hogy hazigyartmany. Racsatlakozott a belso akkura, gondolom a keszuleket szetszedte...
Ettol fuggetlenul nekem remlik, hogy valamelyik (talan sony) olvasohoz kinaltak olyan megoldast, ami az olvasobol veszi az aramot. Mondjuk ahogy a video alatt kommenteztek is, manapsag mar lehet egyszerubb es olcsobb le/elcserelni egy vilagitosra a kutyut, a kulonbozet nem lehet sokkal tobb mint amennyiert osszedrotozhato, na de az eredmeny az sokkal masabb. -
Vyndree
őstag
Kicsit off, de ilyesmi lámpát honnan lehet beszerezni. Olyat keresek, ami a készülékből nyeri az energiát, nem elemmel megy.
-
AkosAkos
aktív tag
válasz
hampidampi
üzenetére
CoolReaderrel jó.

Köszönöm mindenkitől a segítséget!

-
hampidampi
őstag
válasz
AkosAkos
üzenetére
Itt szerintem inkább windows gond lesz. Első pillantásra vmi. regional setting (Terület és nyelv a win7-ben) beállítási problémának néz ki. Próbáld meg angolra állítani, ha magyaron van, vagy magyarra, ha angolon.
Esetleg használj más olvasót. Epubra Calibre beépített olvasója is egész jó, de ott van pl. a CoolReader is.
-
AkosAkos
aktív tag
válasz
hampidampi
üzenetére
-
hampidampi
őstag
válasz
AkosAkos
üzenetére
1./ Ez a "nem tudom megnyitni" mit jelent? Fura lenne, mert a Calibre az egyik legjobb e-könyves szoftver. Nem értem, hogy egy rtf->epub konverziónál mi romolhat el [szerk: hacsak nem a hiányzó fontbeágyazás???->de azt a Calibre is tud.].
2./ Egy rtf és egy pdf konvertálása egyáltalán nem egy kategória. Ezt már többször kiveséztük, kicsit olvasgass vissza.
3./ Ha mégsem jönne be a Calibre, rtf-re esetleg érdemes a Sigilt vagy a Jutoht kipróbálni. Mindenkinek más jön be.
4./ A pdf meg mint írtam egy külön (szívás) kategória. Érdemes próbálkozni a pdftoepub programmal, különböző online konverterekkel, de ha rossz az alapanyag azon úgyis csak egy ocr segíthet. Ebből talán az ABBYY FineReader a legjobb. -
axioma
veterán
válasz
Aranygyerek
üzenetére
Egy idoben vadasztam ra. Mondvan me'giscsak 7". Na de az szelteben ugyanakkora. Es nemigen vannak belole peldanyok, ebay-rol se nagyon. Nem vilagit, nem hd, csak eppen a 600x800 helyett 600x1024.
Nekem vegul lett inkabb (olcson) egy hd vilagitos uj bookeen cybook, mondvan kiprobalom addig is. Azt is elforgathatnam, de azt se nagyon forgatom, akkor meg a szelesvasznu sem er semmit. (A HD szerintem tobbet szamit, mert kisebb betukkel is tudsz kenyelmesen olvasni.) Illetve nem is android, az azert sokat jelent ha root-olva tudsz alternativ progikkal olvasni.
Egyre figyelj me'g, a tobbnyire cserelhetetlen akkunak annak ellenere, hogy nem nagyon van kiteve nagy hasznalatnak, sajnos az ido is megart. Tehat ha regi a konstrukcio, akkor vszinu az akku sincs mar ereje teljeben, nekem vegulis ez volt a fo indok, amiert teljesen lemondtam rola.Akos: calibre-nek mit mondtal a fontokrol? Nalam az rtf->epub konvertalas utan mindent szepen lat, de asszem be van valami bruggyentve neki, hogy a ne ragaszkodjon az eredetihez (azt nem tudom, hogy a sajat standardot beletesiz vagy sem, de valami kavaras volt itt az remlik).
-
Aranygyerek
aktív tag
Sziasztok
Még mindig nem sikerült az e-book olvasó vásárlási saga-nak a végére jutnom.Sajnos az itt hírdetet sony prs-t2 eladója kissé átvert(ezúton is köszönöm neki ,hogy a nyugatiban nézegethettem a csajokat péntek délután). A lényeg ,hogy ismét nézegetem az olvasókat és találtam olyat ,amit nem ismerek még.
Sony PRS-950 . -
Degeczi
nagyúr
válasz
Vyndree
üzenetére
egyértelműen vmi a hazai postai útvonaladon túl ragadós...

nekem szerencsés a lakhelyem: az utóbbi évtizedben lassan már az 500-at közelíti a mindeféle rendelések száma, de ebből kétszer ha eltűnt vmi (és veszteség persze egyiknél sem ért, újraküldte az eladó. Sosem ragaszkodom a drágább, nyomkövetett csomaghoz, mert bár praktikus, ha lehet látni merre tart éppen, de nem éri meg a felárat: mindig az eladó felel az eljuttatásért, a vevőnek nem kötelessége a drágább szállítást választania)OTP-nél nem túl rossz a helyzet (a deviza-eladásit kell nézni, az vonatkozik kártyás vásárlásra), de tényleg veszett instabil a forint, sokat ingadozhat az alatt a 2-3 nap alatt, ami a vásárlásod és a végső terhelés között eltelik, tehát a vétel pillanatában még nem tudod a pontos árat
-
Vyndree
őstag
válasz
Degeczi
üzenetére
PayPal-lal fizetnék, pár száz Ft ekkora tételnél tényleg nem számít. Estebankos vagyok, a harmadik legrosszabb a deviza váltása a hazaiak közül (Citi és a K&H után) sokkal jobban azzal sem járok.
Utóbbi öt eBay-es rendelésemből három nem jött meg, 10-20k eladott termék alatti eladótól nem rendelek, mondjuk ezek apróságok voltak. Valószínű a magyar posta nyúlja le, sajnos többször volt már rá példa.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Vyndree
üzenetére
az Ebayen folyamatosan látod az eladó minősítését, a neve melletti zárójeles számra kattintva pedig részletesen is: tíz éve jelen lévő, tökéletesen megbízható
forint árról értelmetlen kérdezni, mert az aktuális árfolyam napról-napra és bankról-bankra is változik (és egyéni opció, hogy egyáltalán a bankodra bízod-e a váltást, vagy a Paypalra, ami többnyire a rosszabb, mert elég sokat kér érte, azt hiszem 2%-ot),
másrészt pedig mostanában mindenképpen 16e környékén van - pár száz Ft ide-vagy oda nyilvánvalóan senkinek nem döntése szempont -
-
AkosAkos
aktív tag
Végül ezt néztem ki. Ma megrendelem.

-
Ragnar95
félisten
válasz
AkosAkos
üzenetére
Lehet olvasni, de jobb átkonvertálni, mivel ott jóval kevesebb a beállítási lehetőség és például az A/4-re méretezett PDF-ekbe bele kell zoomolnod a kényelmes olvashatóságért, úgy viszont már az oldalon belül is navigálnod kell, hogy tovább olvashass, ami nem feltétlenül kényelmes...
-
AkosAkos
aktív tag
Ugye PDF fájlt is jól lehet olvasni e-könyv olvasón?
-
-
AkosAkos
aktív tag
Ok, csak arra voltam kíváncsi, hogy itthoni vagy bármilyen kártyával lehet e fizetni, de akkor igen.

Amúgy én nem tudnék tableten sokáig olvasni szerintem (ezért is veszek ilyet).
Ja, és ez akkor megérkezhet 2 nap alatt?
És az mindegy, hogy az ebay.com-ról vagy a .hu-ról rendelek? -
doc
nagyúr
válasz
AkosAkos
üzenetére
mar valaszoltunk
-
AkosAkos
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, még jó, hogy kiírtátok ezt az ajánlatot.

Még arra válaszolnátok, hogy lehet ugye bankkártyával is fizetni? -
-
doc
nagyúr
válasz
AkosAkos
üzenetére
egyertelmuen a masodik, sokkal tobb pozitiv ertekelese van, es a postakoltseg is sokkal olcsobb
a vasarlas nem tul bonyolult, beregisztralsz ebayre, es osszekotod a paypal fiokoddal, aztan megveszed
(vagy lehet paypal fiok nelkul is, a kartyaadatok megadasaval)
paypalrol es ebayrol is van topic a PH-n
MOD: azt, hogy ha rakattintasz a vasarlasra, akkor egybol ki is kell fizetned PayPalon keresztul
-
AkosAkos
aktív tag
-
-
-
hampidampi
őstag
válasz
Kövezett
üzenetére
A legjobb akkor is a Kindle Ceaciliaja.

-
Kövezett
tag
Kösz. A hiányzó ő-t és ű-t ezzel szoktam beleügyeskedni: Type Light

-
Kövezett
tag
válasz
hampidampi
üzenetére
A Gentium Book Basic is jól mutat e-tintás kijelzőn.
-
hampidampi
őstag
-
Ébri
senior tag
válasz
Aranygyerek
üzenetére
Felraktam az eredeti szoftvert (epub olvasónak egyébként szerintem nem rossz), de lényegében csak Calibre-vel használom. De ha az se lenne, simán lehet felmásolni is könyveket (legalábbis a kézikönyve szerint
.(Nekem egyébként tetszett az 5 gombja is, nem kell mindig érintőképernyőzni, de pl. lapozás megy gombbal meg érintéssel is. Szóval nem bántam meg.) És szép a Reader felirat induláskor
. -
Kövezett
tag
Én ezt használom: Lexia DaMa
-
Degeczi
nagyúr
-
doc
nagyúr
kiprobalnek uj betutipusokat csak ugy kivancsisagbol, tudtok esetleg linkelni egy-ket szabadon elerheto, nektek tetszo TTF fontcsaladot? elsosorban nyilvan olyan erdekel, ami kenyelmes olvasashoz
-
Ébri
senior tag
válasz
Aranygyerek
üzenetére
Nekem van, szép kép, kicsit nyögvenyelős szoftver. És ha frissíted, mint én, már nem rootolható. Viszont két év gari. Nem bántam meg, de ma nookot vennék a fenti áron és rootolnám.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
Aranygyerek
üzenetére
[Ébrinek van, őt kérdezd!Keress visszább 2467-es hsz.
-
Rebourne
aktív tag
válasz
Oldman2
üzenetére
Nem a ledekkel volt gond, hanem a fényszóró réteggel, legalábbis én erről olvastam. Megpattan a réteg és akkor azon a ponton van egy csúnya rikító pötty (ha be van kapcsolva a világítás). De mivel régi szériára vonatkozott, lehet azóta javítottak a gyártáson.
http://bookclubs.barnesandnoble.com/t5/NOOK-E-Ink-Support/Defective-Nook-GlowLight-2/td-p/1368578
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Újszerű Asus ROG Flow i9-13900H NVIDIA RTX4050 ROG Nebula QHD+ DCI-P3 Pantone gamer laptop tablet
- iPad 9th gen 64GB space grey
- iPad 11 128GB Wifi Újszerű/2027.08.03.Gar.Akku 100%/p4868
- Szép állapotú Apple iPad Mini 6 64GB, Wi-Fi, 87% akku, 12 hónap garancia!
- Újszerű Apple iPad 10th Gen 64GB, Wi-Fi, 99% akku, 12 hónap garancia!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - GMR 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHZ Memoria!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4404
- HPE ProLiant ML350 Gen9 Hot Plug 8SFF Rack Szerver! x2 XEON + HDD + 16GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Mert azért olcsóbb ...)

Pont most akarok venni egy ilyet, de eddig nem találtam jó áron egyet sem. Egy baj van: még soha nem rendeltem Ebayről vagy egyáltalán külföldről. Valaki kisegítene, hogy mi hogy megy?

Dr.NX