Új hozzászólás Aktív témák

• zichie

senior tag

válasz Plasticbomb #11576 üzenetére

Az IP STB oldalán ezt írják:

"Supports HDMI connectivity with high-bandwidth digital content protection"

Ez azt jelenti, hogy a HDMI kiemeneten HDCP másolásvédelem van. Ez problémát okozhat.

Közben eszembe jutott, hogy valójában az IPTV technológia egyszerű lan kábelen megy IP alapon, mint a net. A PC-s dvb programok egy része támogatja az iptv vételt. Olyan lehetőség nincs, hogy a lan kábelt közvetlen a PC-be dugja az ember, elindítja az iptv vételére alkalmas dvb progit és nézi az adásokat? Ez alatt azt értem, hogy az ip STB helyett a pc-t használja, mint settopbox. LAN csatlakozó van gondolom a laptopon, az adás IP alapon jön, csak a megfelelő iptv szoftver kell, ahol beállítod az invitel dvb szerverének, csatornáinak... stb. ip címét, portokat... stb. Az STB-ből kiolvashatóak ezek a beállítások?

Persze ez csak elmélet, nem tudom, hogy gyakorlatban működhet-e? Ha az stb-ből nem olvashatóak ki a szükséges paraméterek, akkor a megfelelő eszközzel, pl. pc-vel le lehetne menteni az STB és a modem közötti adatforgalmat fájlba és a dump fájlt pl. wireshark segítségével elemezgetni.

Abból gondolom, hogy esetleg működhet, mert korábban olvastam egy skandináv fórumon a pc-s iptv vételről, hol alaposan kitárgyalták, hogy mely csatornák milyen ip címen mennek, mit kell beállítani a pc-s vételhez. Minden cím 192.168-al kezdődött, tehát belső címek voltak. Gondolom az iptv szolgáltatók is ilyen címeket (192.168.x.x vagy 10.x.x.x) használnak, mivel zárt a hálózatuk.

Összességében felvetődik a kérdés, hogy minek az STB, ha lan kábelen jön az ip adatfolyam a modemből, amit egy pc is fel tudna dolgozni, mivel van benne hálókártya és csak a megfelelő iptv vevő szoftverre lenne szükség. Minek a tv tuner?

Még egy kérdés? Az IPTV szolgáltatások össze vannak párosítva az STB MAC címével? Feltételezem, hogy igen. Ebben az esetben közbe lehetne iktatni pl egy routert, ahol az ember klónozza a MAC címet, mivel a pc hálókártyájának MAC címét nem nagyon lehet megváltoztatni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés