- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
gyikhus
tag
válasz
Rover623 #240 üzenetére
Jogos, hiszen a régivel nem csúsztak le a beállítások. Viszont akkor a BIOS miért írja ki a memóriabeállításoknál a jobbik értékeket, amikor - és itt jön a képbe a bekapcsolt Dual Channel - a két ram ugye szimultán működik?
Én csak ebből gondoltam, hogy nem kerek vmi... -
orbano
félisten
válasz
Rover623 #232 üzenetére
Zöldség... én abban a részben kifejezetten az A64-ekről beszéltem.
Aszinkron működés: nincs értelme a kifejezésnek, mivel nincs olyan fogalom athlon64-nél hogy szinkron. ÉS enélkül az aszionkron szónak sincs sok értelme. Hacsak nem megy a proci és a memó is azonos órajelen. Erre sok esélyt nem látok, 1x-es szorzó nincs a procikban.
A többi részét a hozzászólásodnak nem reaglánám le. szerintem még én is tudnék a te szövegértelmezési képességednél jobbal rednelkező szövegértelmezőt írni. De a kedvedért elmagyarázom, hogy miért nem számít a szorzó:
Legyen adott a memória egy tetszőleges órajele. Bármely processzorórajel esetén tetszőlegesen választható egy olyan osztó (az alaphalmaz a biosban beállítható értékek halmaza), hogy a memória órajele az adott órajellel megegyező legyen. A tétel pedig úgy szól, hogy ezekben az esetekben a memória elérési ideje és adatátviteli sávszélessége elhanyagolható mértékben térnek csak el egymástól. remélem ez megfelelően egzakt definició lett, talán ezt megérted. -
Dj Sat
csendes tag
válasz
Rover623 #224 üzenetére
A configra csak annyit,hogy Két gépem van. Ha érdekel,akkor leírom neked.
I.
Alaplap: Abit NF7SL
Proci: Amd Athlon xp 2400+
Memo: 2db PQI 512/400 Mhz
Videokártya: Geforce 6600 Gt
II.
Alaplap: IBM
Proci: 3000Mhz Intel
Memo: 2db 512/500Mhz Kingston
Videokártya: Geforce 6600 Gt
Jelen pillanatban az elsővel van a gond. Lefuttattam az aidát, és kiírja a dula channelt. Biosban szintén. -
orbano
félisten
válasz
Rover623 #219 üzenetére
''Ezért van az, hogy az A64 prociknál a szinkron hajtás adja a legnagyobb sebességet, a Dual Channel is átjön szépen.''
Mindenhol ez adja a legnagyobb sebességet.Mellesleg a64-nél nincs értelme ennek a fogalomnak, hogy aszinkron, megtévesztő lehet. Ugyanis ahol az FSB-n keresztül éri el a a proci a ramot, ott az aszinkron működés miatt komoly késleltetési hibák lépehtnek föl (a szinkronizáció miatt néha több órajelet is kell várni a memóriaműveletre, ezért is nem éri meg athlonXP-nél a 333FSBs proci mellett 400-zal hajtani a ramokat. lassabb)
A64-nél viszont a proci sebességéből, és szorzójából adódik a memória sebessége, ami csak közvetetten függ az FSB(HTT)-től. Így tehát gyakorlatilag valóban a memória effektív órajele és időzítése határozza meg a sebességét is, maga a ''memória osztó'' nem. Tehát az FSBAM órajel arány nem számít.
Mondjuk nem lett ez a leírás a legszakszerűbb, de nagyjából érteni lehet, hogy mi a lényegi különbség. Rover fain kis ábrájával meg egyenesen tökéletes az észosztás -
Tati80
csendes tag
válasz
Rover623 #197 üzenetére
Értem köszi az infot
A gép annyira nem rossz, de sajnos a star wars: galaxies MMORPG azzok közzé a netes játékok közé tartozik ami megeszi vacsorára az 1G-t és 1,5G-vel süviteni jól sajnos
Na mindegy bár mondjuk a chaintech rakhatot volna a biosba egy dual channel off funkciot akkor nem lenne problémám
[Szerkesztve] -
ISZOLE
senior tag
válasz
Rover623 #181 üzenetére
Na látod, ha nincs eldurranva az agyad akkor egész normális hangnemben is tudsz hozzászólni.
Tehát mint az általad berakott ábrán is látszik a gyártói előírás csupán egy sokféleképpen magyarázható ajánlás (pl. a same type az SS vagy DS-re vonatkozik). A bekeretezett rész alatt sokkal határozottabb állítás szerepel, mindenféle megkötés nélkül. Vagyis az alaplapi kézikönyveket a hajunkra kenhetjük mert a tapasztalat szerint a világ egy kicsit bonyolultabb. Tehát aki békét (meg működő rendszert) szeretne az használjon egyforma memókat párosával.
Én csak azért írtam be a kis kérdésemet mert nagyon zavart a hozzászólásod hangneme ami indoklás nélküli állításokkal volt megtűzdelve. -
Steve Jr.
tag
válasz
Rover623 #181 üzenetére
Hali! Bocs hogy kötekszek. Tényleg!
Nem kell miattam idegeskedni
De amit bekereteztél: Nem azt jelenti, hogy:
És lehetőleg (lehetőség szerint) ez a két DIMM-ből azonos tipusú és azonos
méretű javasolt.
Na most: hol van ebben az, hogy azonos gyártó azonos késleltetésű ramjai?
Tudom hogy igazad van, de akkor meg ők nem tájékoztatják megfelelően a népet!
Azonos tipus = DDR XXX MHz szóval legyen mindkettő 333, vagy 400 vagy .....
Azonos méret = Ezt inkább le sem írom, annyira egyértelmű
szerk.: Ha nem jól fordítottam, akkor lehet rámszólni... Angolból nem vagyok túl jó.
[Szerkesztve] -
Red Rebcs
tag
válasz
Rover623 #168 üzenetére
Rovernek lehet hogy érdes a hozzászólása de igaza van
két egyforma ramnál is kérdéses a dual nem hogy ha az vegyes vágott
ha valakinél megy, csoda és ha ezzel elkezdtek hősködni az lessz a vége, hogy sokkan összevissza veszik a ramokat, és később itt sirnak majd hogy nem hogy dualban de single modban is hal a gép
nf2 be ha raksz 3 ramot az alaplap dualban fogja hajtani a ramot de szinte mindig hibázni is fog
nem véletlenül árulják ramot párban
függetlenül attól hogy kinél hogy megy -
zso73
veterán
válasz
Rover623 #151 üzenetére
Mester Taníts még!
Persze, hogy láttam! A saját alaplapom BH-6 nem ismerte a Cumine PIII-at! 533 helyett 400-on ment!Jó vásár volt!
De komolyan kérdeztem, mert lehet, hogy valamit nem tudok! És ezért is járok ide tanulni!
Ha DC a lap,és két egyforma modul van benne a jó kiosztásban...............whi?
Nekem ez nem jó példa volt, amit írtál! Ha az AGP 2.0-ás foglaltba raknék 1.1-es kártyát, és azt az alaplap 1,5V-on járatná az hasonlítana a DC mizériára! Esetleg a HT-s proci HT-s alaplap minden bekapcsolva, és mégsem műxik a dolog.......Ez valahogy jó példa lenne! Az alaplapok a mem időzítéseket is rendesen kiolvassák a ramokból,és be is állítják rendesen. /többnyire./ Akkor a DC be dolgot miért ne oldanák meg rendesen?
Peace!
[Szerkesztve] -
zso73
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- PlayStation 5
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest