- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fape
senior tag
válasz
Jackal2
üzenetére
Az fpv-freerider családra gondolsz sztem az 5 usd-s alatt. A demo ingyenes.
Én nagyon sokat használtam a sima FPV Freerider-t. Kezdésnek azt ajánlom inkább. -
Hurkafej
aktív tag
Nekem akkor indult meg balra, mikor az ominózus propeller repesztésem volt, nézd át őket. Motorokból szerintem ha gyengül, akkor nem egy oldalra kellene húznia, mert ott kopik a legjobban ahol főként max gázzal használod, tehát a hátsó/első pár-nak kellene ugyanúgy kopnia, szerintem.
Én többször észrevettem, hogy amikor lezuhantam valahol, mondjuk fűbe, és akadt a propeller, akkor nem engedett gázt adni a vezérlés lekapcsolta a motorokat. Amikor direkt ezt akartam próbálni, akkor nyírtam ki egy motort a gépből, de kompletten cseréltem akkor már mind a 4-et. -
Jackal2
senior tag
Próbáltunk, nekem gondok voltak vele. Amiből választhatsz:
- Phoenix, ez nem csak drón, mindenféle
- Immersion, ez csak Immersion gépek
- RDS, Real drone simulator, ez jó, magyar, fejlesztik, elég reális, de pre-alfa az állapot
- van egy, ami fizetős, kb. 5 dollár, de mindig elfelejtem a nevét, MGY tudja. -
Jackal2
senior tag
válasz
Andralin
üzenetére
Az 1S akkuknál nincs balanszolás a cellák között, ez a legfontosabb tulajdonság. Persze nem tudod tárolási feszkóra, meg ilyenekre tölteni, na de veszel 10.000-ért egy töltőt egy 1000 forintos akksihoz? 1-2 hónap és megunod úgy is a gépet.
bele lehet tenni, de én egy sima tálcán töltöm, azért hogy ha baj van, megfogom és kivágom a kertbe, vagy a balkonra, mert eloltani úgy sem tudod. Beteheted, az plusz biztonság, de elvileg egy homokkal bélelt betonelemekből álló táborhelyen kellene tölteni. Ilyen meg nem nagyon van a lakásban.
-
mgy
senior tag
válasz
Hurkafej
üzenetére
Minden szavaddal egyetértek.
Igaz nekem hamarabb sikerült magas fa tetejére akasztanom az u807-et, de miután leszedtem róla a propvédőt, nem volt ilyen gond. A mini viszont már fürdött ereszcsatornában.
Nem megy most az u807, húzza magát valamelyik irányba, gondolom már motor csé jönne. A kis fogaskerekek vagy jók, vagy már cseréltem őket, azért gondolom. Ti milyen gyakran cseréltek motort rajta?
-
Hurkafej
aktív tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Nekem utána U807 lett, nagyobbal szerintem könnyebb ráérezni a repülésre.
De a H8 minit csak szélcsendben ajánlom kintre, és nem a házak között, mert baromi gyorsan felemelkedik a tető magasságába, ott pedig más szelek fújnak.
-
-
Allien
veterán
válasz
Andralin
üzenetére
Keress rá itt a fórumba erre: X250
Sokszor írtunk róla. De, majd én is veszem a fáradtságot, és össze vágok egy videjót. Van esti felvételem is.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nine Eagle Galaxy Visitor 3 3.7V érdekes kérdés. Ki kellene próbálni. Bevállalom.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ami bizti bele megy, az a HK-s Turnigy 950-s akksi, de az is hosszú. Szigszalaggal át kell ragasztani, ne csússzon ki, mert nagyon kilóg a kosárból, de ez önmagában nem gond, mert jól elvan ott. A Nine Eagle akksi kicsit rövidebb, viszont vastagabb!
0,7->0,8mm. Valszeg kicsit jobban szorul. A rep idő az alap akksival videózva kb 8 perc, a Turnigy-vel meg 9 perc.
Az ár más kérdés. Jelenleg a Syma x5c+C4001 kamera kombó 98 dollár, az X250A (fpv szettel, mert a wifis felejtős) 93 dollár. Plusz a Tarantula X6 táv 13.65 dolcsi, de ez nem kötelező, viszont a teljes élményhez KELL másik táv sajna.
A WLtoys-nak is van távja hozzá, az már 25 dolcsi. Igaziból, elvileg a C4001-C4002 kamerás verzió egy hangyafingnyival jobb választás, az állítható optika miatt. De, az X250 is bátran ajánlható, első gépnek is, mert az alap távval sincsen gond nagyon. 
-
SpydeR3412
aktív tag
-
Andralin
aktív tag
válasz
SpydeR3412
üzenetére
Igazából megnéztem jópár videót az X250 gyári FPV kamerájával és nekem bőven megfelel ez a minőség.
A kamera képe mellett milyen szempontok szerint gyengébb még az X250 és jobb lenne az X5C? Van még más szempont is, vagy csak a kamera miatt ajánlottad azt?
Az U807 annyira nem vonz, kezdőként nem lesz szempont a sebesség, az viszont tetszik, hogy az X250 sportos és könnyen lehet vele trükköket csinálni. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Andralin
üzenetére
Köszi a választ!
Videókon nagyon remeg az x250 képe.
Szerintem nem érdemes kinézet alapján dönteni, főleg fpv-nél.
Inkább a vezetési élmény és a strapabíróság lesz úgy is a meghatározó.
Ha stabilitás kell, akkor x5c (egy egyszerű hackel a hatótáv simán 150m), ha sebesség akkor pedig u807. A strapabíróság mindkét típusnál adott.
Én ezek közül valasztanek. Ugye mind a kettővel kompatibilis a 15k-s fpv szett (c4001 és c4002). Nem kell mókolni. -
Andralin
aktív tag
válasz
SpydeR3412
üzenetére
BG-n lehet kapni különféle banándugós töltőkábeleket, pl. ezt itt.

AMASS JST Plug Connector 20AWG 30cm Charging Cable Wire -
Andralin
aktív tag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Húú, most már teljesen készen vagyok sose fogom eldönteni melyiket vegyem meg.

Utánaolvastam az általad ajánlott XK Alien X250-nek, és most ez tetszett meg nagyon!!!

Neked van ilyened? Kérdezhetek pár dolgot?
- Az A verzió, amihez FPV monitort is adnak, az is tud SD kártyára is rögzíteni?
- Mennyire jó a videó minősége, mennyire remeg a kép?
- Mennyire hozza a gyári specifikációt a 200 m hatótávval és a 8-12 perc repülési idővel?
- És a bónusz kérdés: szerinted ezt az akksit rá lehetne erőszakolni a gyári helyett?
Nine Eagle Galaxy Visitor 3 3.7V 1200mAh 30C BatteryA gyári akksi 51.38 * 28.87 * 7.13 mm, ez pedig 65 *23 *8 mm, szélességben és vastagságban jónak tűnik, csak hosszabb 13 mm-el, de ahogy nézek a fényképeken nem hiszem, hogy nagy baj lenne ha az elején egy picit kilógna. És cserébe 1200 mAh lenne 780 helyett.
Mit gondolsz? -
Hurkafej
aktív tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Üdv az 1 napot élt H8 mini klubban! Viszont utána nem hagytam el semmit, megtanultam a leckét.

-
Teréz Atya
senior tag
Ha nem sokat akarsz henkolni akkor egy C4001 (Syma X5C, JJRC X1) vagy C4002 (Wltoys, XK, U807) kamera + ado kombo eleg lesz. Kb. 100 ms delay. A blogomon / YT csatormanon talalsz egy szakajtonyi videot amit a C4002-vel keszitettem.
Ma probaltam, a Quanum V2 + Boscam RC832 tuner kombo elmegy 2S akkurol. De en inkabb egy 3S 1500mAh akkuval etetem. Az RC832 48 csatornas, PAL / NTSC mindegy. A minden egybe kamerak az "5"-os csatornan keresendok.
Meg fog kelleni egy 4 eres 3.5mm - > 2.5mm jack konverter a Quanum V2-hoz, ha sporolni akarsz.A gyari 4,3 colos monitort keruld, mint a pestist. Semmire sem jo. Ok, a lapantennaja jo.

@ mgy - Annyit javitanek, hogy a kijelzo 5 col es kompozit bemenet. En forditva csinaltam. Az FPV kamera jelet lottem ki a TV-re.
-
mgy
senior tag
MÉG SENKINEK!!!

A bödönben egy nagyon alap 7" kijelző van sima analóg bemenettel. Ha ki tudsz analóg videojelet csiholni a gépedből, akkor menni fog.
Az ötlet amúgy jó, szokni egy picit a látványt mindenképp megéri. Nekem nem sikerült, pedig próbáltam, régesrégen még tudta a gépem. -
Plasticbomb
addikt
No, ma megjöttek a H8 minik, elfeledtem venni a távhoz akksit, és fáradtan már nem mentem ki a boltba, inkább aludtam. Este felébredtem, oda adtam barátomnak az övét, rögtön rá is kapott, és addig játszott vele, míg nem bírt magával, és kiment a szabad levegőre, a hol egyből felröptette a szomszéd lakás teteje fölé, ahonnan már nem tudni merre ment el a kicsike. Szomszéd nincs otthon, szóval kb pápá egy időre az új játékszernek, amitől majdnem sírógörcsöt kapott.
Egyből rákapott, egyem mrg a szívét. 
-
Andralin
aktív tag
válasz
Jackal2
üzenetére
1S akksinál egyáltalán nem ér semmi a profibb töltő a gagyi USB-hez képest? Pl. amikor 50%-ra ki akarom sütni hosszabb tárolás előtt, akkor azt az USB töltő nem hiszem, hogy tudja, nem?
És ez a kinézett töltő 1-6 cellásig jó, szóval később ha veszek nagyobb akksit akkor is használható lenne.
Tápom van, egy 12V 16A-es, azzal meg tudom táplálni gond nélkül.
A lipo zacsit tényleg csak szállításhoz használjátok? Azt olvastam, hogy tölteni is abban érdemes csak, vagy ez hülyeség?
A tartalékalkatrészes tanácsod köszönöm, megfogadom.

-
mgy
senior tag
Adó, kamera mindenképp kell FPV-hez a gépre, hozzá olyan vevő, ami azokat a sávokat fogja, ahol az adó dolgozhat. Teréz Atya a mindentudó a normál gépekre szerelhető fpv szettek ügyében, én csak a racereket "ismerem", ott gyakorlatilag minden kamera jó bármelyik adóhoz.
A vevők viszonylag jól, széles tartományban táplálhatók, de az egy cella kevés lesz hozzá.Nem akarok őrködni a zsebed, meg a pénztárcád felett, de csak azért mert olcsó szerintem kár venni.

-
Arti1
aktív tag
Csak elméleti kérdés, de lehet, hogy beruházok egyre csak a biztonság kedvéért, hátha később még jól jön

Ha majd veszek egy ilyen szemüveget, gondolom venni kell hozzá egy:
- 5.8-as szettet (adó, vevő),
- kamerát, ami az adóval kompatibilis (vagy az adók minden kamerát meg szoktak enni?)
- Akksi milyen kell rá? 1S van most itthon bőven, mert az X5C-hez csak az akksi pack érkezett meg...Ha mégis vennék X5C-t, múltkor valaki linkelt hozzá való 5.8-as FPV szettet, az összelőhető ezzel a szemüveggel?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
mirci18
üzenetére
Hat a csipogot a kulon vezerlos (FCB) gepek meghatarozott portjara lehet kotni, esetleg a gazra. Aztan lehet az akkura is, de ez csak akkor fog jelezni, amikor merul az akksi. Egy toy grade gepnel, ha nem akarsz / tudsz mokolni az akkus megoldas marad. Csak nehogy a szomszed fajan akadjon, mert egesz ejjel danolaszni fog, ha lemegy az akkufesz.

-
Hurkafej
aktív tag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Ahogy látom, már fehér propeller nincs is... Anno a fekete-kéket rendeltem, de abból is csak 4 fekete jött...
-
Teréz Atya
senior tag
No, most ut meg a guta. En 50+ dolcsiert vettem.

Hogy mennyire jo? Szerinted?

-
Tszkr
csendes tag
Ez FPV-re mennyire használhat? Quanum most jól lement az ára.
-
SkyS1gn
félisten
Innen lehet rendelni Mao-ra? Mondjuk ahogy elnézem itthon sem sokkal magasabbak az árak.
(#18663) shaddam
Na ott tényleg annyi mint 600$kb.

Jövő hónap 2. felében venném ha venném, nem vagyok normális amugy CX20-at akartam ugy indultam neki.

-
szacsee
nagyúr
válasz
SpydeR3412
üzenetére
Alján a perforálás nem annyira mély ( szellőzők), és a banándugó nem aranyozott. Azóta lehet ezeken is okosítottak, de eddig ezt figyeltem meg.
-
mirci18
addikt
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Valami egyszerűbb megoldás nincs?
Én nem értek ennyire a szereléshez. -
kriszbon
őstag
És a többieknek.
Elhiszem hogy átvennétek, de sajnálom, már az egyiket oda is ajándékoztam unokaöcsémnek, szintén szülinapra.
Amit még ott feltettem kérdést, hogy akkor elfogadjam az ajánlatukat ugye?
Értem hogy linkelni kellett volna azonnal, de sajnos megfeledkeztem a dologról, bánt is a dolog nagyon.

Délelőtt mikor felnéztem az oldalra, akkor már sajnos késő volt.
Nekem ez a pár rendelésem volt életemben saját, mert még magam soha nem rendeltem külföldről, fogalmam sem volt az ottani árazásokról, és jó vételekről.
Eddig szívességből 2 alkalommal hozattak nekem cuccot, de most kénytelen voltam magam intézni a dolgokat. -
medvegy
aktív tag
válasz
czanga
üzenetére
Jogos, persze. 80k-ból pont plusz két aksid van és teljesen kezdőként biztos nem fogsz kilométerekre elmenni, tényleg nagyon jó vétel 180k-ért a Standard. Én egy pár hónapja egy P1.1.1-et nyúzok, és a váltásnál nekem nagyon fontos lesz már a hatótáv és a megbízhatóság, ezért is kacsingatok az Advanced verzió felé. Bízok benne, hogy megy még lentebb az áruk, és a P4 megjelenése a P3 használt piacot is megbolygatja kicsit.
-
czanga
őstag
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Az európai CE modellekre 500m van megadva, a távirányítótól megadva, optimális körülmények közt. Ez nyilván nem lesz ennyi majdnem soha.
Előzőből azt kihagytam, hogy nem csak a távirányítón van jobb antenna, hanem a drone-on is az advanced esetében. Utóbbihoz nem nyúlnék a standard esetében, de a táv más tészta.
-
czanga
őstag
válasz
medvegy
üzenetére
Véleményem szerint akik hasonlóan gondolkodnak, azoknak nem feltétlen éri meg az advanced modell. A lightbridge szép dolog, de arról ne feledkezzünk meg, hogy a drone a távnak a video jelet ugyanúgy wifi-n továbbítja. Az más kérdés, hogy a táv már kábelen lövi tovább. Ott ami nagyot dob a dolgon a dupla (valószínűleg) MiMo képes antenna pár, ami nagyon sokat jelent. Ez a módszer van szépen elnevezve.
A GPS modul igen jóval jobb, egyszerre képes ugye az amerikai és más, pl orosz műholdakhoz csatlakozni, ez tény és való nagyon jó feature. előnyét élvezném, hátrányát nem tudom mennyire érezni majd.
Nekem hiányozna a zsebemből az a 80.000 Ft, aminek egy részét inkább költeném el plusz akkura például.
A mókolással nem lehet vitába szállni, mivel én például simán meg fogom csinálni a garancia lejárta után az antenna cseréjét, és kap több, erősebb tipust, de ennek nem mindenki állna neki.
Kezdő pedig, aki magam is vagyok, nem fogja csak úgy elcsöppenteni a gépmadarat több 100m-re, bár aztán kitudja. Én így állok hozzá. Ez csak egy vélemény, de nekem szerintem elég lesz a tudása. Amennyiben nem, akkor maximum a hatótávon kell növelni, de azt megoldom majd.
Olvastam utána én is eleget, és aláírom, hogy sokan hiányolnak belőle dolgokat. -
kriszbon
őstag
-
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Megreklamáltam a JJRC H12C kamerát Bg oldalán, hogy nem megfelelő a felbontása a kamerának (más oldalakon sem ekkora ahol írtak róla).
Kaptam választ tőlük hogy nagyon sajnálják a kellemetlenséget, és kérdezik, hogy megfelelne-e nekem, ha visszatérítenek 10 USD "compensation", lényegében kártérítést.
Szerintetek is fogadjam el ugye?
A videót mintha nem készítené el annyira ramatyra 1920x1080/30fps, (amiket linkeltem visszább), igaz jóformán nappal szemben lett készítve, na meg ezek nem is igazán ilyesmire vannak.
Vagy rosszul gondolom ezeket a dolgokat?
Más, és Drón.

Ma hozott a postakocsi egy csomagot, 2 doboz volt egybecsomagolva (szintén Bg. oldalról) valahol felvágták kissé a csomagolást, hogy alá lehessen látni, de ki nem bontották, szokott ilyen lenni?
Mutatom mik voltak azok, és mielőtt még ledorongolnátok hogy minek vettem, a kettő együtt nem tette ki egynek az árát(7200Ft volt)másnap már kb. 4x-es volt ár/db.
Valami baromi jó vételnek tűnt, ezért lett 2db, van bennük minden, még 4GB-os SD kártya is+olvasó.
Egyszerűen nem tudtam otthagyni, jó lesz ajándéknak is.
-
Exian
addikt
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Köszi, pont valami ilyesmire gondoltam, csak kevésbé mókás kivitelben
Én beérem majd valamilyen egyszerűbb dizájnnal is 
Nagyon szupi, olvasgatom, amit linkeltél hozzá.
Egy Minit lehet, hogy én is beáldozok és építek valami egyedit belőle.
Motor és propeller mi került rá?
-
Teréz Atya
senior tag
En egy ilyet epitettem a H8 minibol:

Itt talalsz tobb infot. -
czanga
őstag
P3A-nek nincs értelme túl sok, szvsz. A lefele néző két szenzoron, pár plusz gombbon és a nagyobb hatótávon kívül (ami standard esetén antenna módosítással elérhető) nem találtam benne olyan funkciót ami megéri a 80.000 Ft-os felárat.
No offense, tudom, hogy van akinek pont ilyen van.

-
Exian
addikt
válasz
Jackal2
üzenetére
Ez a "csináld magadnak" dolog azért engem mindenképp érdekel. Hol van valami kiinduló pont, ahonnan el lehet indulni?
Én is mindenképp szeretnék egy gyári cuccot, ahogy írtam már többször korábban, P3A vagy P a terv, de mellette szeretnék egy barkács repcsit is.
Az "csak" repülésre kellene, nem videózni. Azt nem is raknék rá. Arra lenne a Phantom, az viszont csak arra. De gyorsabb, kis hatósugarú repkedésre viszont szeretnék valami mást.
Egy bugyuta kérdés: ha van pl. egy H8 Mini, abból nem lehet valami mást varázsolni?
Arra gondolok, hogy a vázat, motorokat, propellereket, akkut lecserélve felhasználni csak az alaplapját meg a vezérlőjét? És rárakni egy kicsit nagyobb vázra. Vagy nem tudna meghajtani nagyobb motort az "agya"? Most ez csak azért jutott eszembe, mert olyanom van felesleges és tudnék vele első körben játszadozni. Vázra lennének ötleteim, meg anyagom, motort meg propellert lehet rendelni.Vagy ez halva született ötlet?

Ha az, akkor milyen "alaplapot" és honnan lehet beszerezni?
Nem csúcsgép a cél elsőre, mint írtam: semmi hókuszpókusz nem kell (nem kell videó, nem kell FPV), csak játszadozni szeretnék (magával az építéssel is).
-
szacsee
nagyúr
Nem rossz, csak kell olyan töltő, ami 24V-ot megeszik onnantól kezdve veszett fejsze nyele eset áll fent.

Cikkben egy ~330$-os töltő van, ami másfélszer annyiba kerül mint a Taranis.
Féltem az akksikat mert nem olcsók, így 1C fölé nem megyek töltéssel.
8-10 akksival számolva racerhez kb összkapacitás 40Ah
Az egy 5-600W-os 15-18V-os táp és 4db B6 vagy ami az elképzelés, hogy van egy sima B6-om.
Veszek egy B6 minit LiHV miatt hátha egyszer majd és mér ellenállás és egy akciós Turnigy 250-300-as töltőt ha akciós lesz. Ez a mostani konfigot upgradelve 30 ezer ft kb. ez szimpatikusabb megoldásnak tűnik.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Jackal2
senior tag
válasz
SpydeR3412
üzenetére
Én a filmekben mindig azt látom, hogy ezzel kínoznak az oroszok

-
Jackal2
senior tag
válasz
czanga
üzenetére
Biztos hogy sokkal többe kerülne
És szerintem meg sem lehet pont olyanra csinálni. Csak szerintem az ember gyorsan ráun egy gyárilag összerakott dologra. Aztán jön az érzés, hogy: Nézd már, ott is egy Phantom, olyan mint az enyém, meg ott is, meg ott is....Persze én is azt ajánlanám annak, aki nem akar vacakolni

-
szacsee
nagyúr
válasz
szacsee
üzenetére
PC táp van rákötve, csak keresem az alternatívát, mert a nagyobb töltők is háklisak ha alacsony feszültségű a betáp és a max közelében töltesz.
Idén még akarok venni egy 200-250W-os töltőt, hogy 3-4 4S lipo-t is tudjak töltögetni vele, de lehet le fog szabályozni a töltő, emiatt is nézelődöm. -
czanga
őstag
Gyerekek megvan.
Átvettem a Phantom 3 Standard drone-t.
Nagy az öröm, de sajnos még kibontani sem volt időm, annyi munkám van. Majd otthon. -
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Mindig az U807 nyer, de ha valaki nem száguldozni akar és valami MÁST kell ajánlani, akkor mit ajánlasz? Na jó, akkor is az U807-et

-
molnigee
aktív tag
Ha már töltők ez jó vétel? Eachine Gemini 2100
-
Allien
veterán
Segítséget kérnék. Buherálom a Devo 7E-t, NRF24L01-t forrasztottam bele, de van egy vezeték, amiben nem vagyok biztos, hogy hova kell (kell-e egyáltalán) forrasztani. Ezen az oldalon jól látható. A kérdéses pont a VDD, amire a piros és a pink (azaz 2. VCC, és 3. CE) IS forrasztandó?

-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Andralin
üzenetére
A JJRC H11 az nem az oldalrol bepattintos motoru? Ha igen, sok szerencset hozza, mert egy kalap szar.

U807 vagy XK X250 a favorit. A JJRC H12C ugyanolyan elrendezesu, csak kicsit instabil az FCB-je.
Nem utolsosorban az U807 es XK X250 hasznalhato a WLtoys FPV kamerakkal, vagy rakhatsz rajuk C4002 FPV kamerat buheralas nelkul. Mindkettonek jo nagy a hatotavolsaga, kb. 150m.A linkelt toltot nem ismerem, akkor mar inkabb egy Imax B6 + tap + 3 to 1 serial adapter. Vagy B6 helyett egy Eachine B3AC kezdesnek.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Andralin
üzenetére
A hatótávot nem próbáltam de ezzel voltak gondok, más tesztelőknél. Szerintem egyébként túl nagy jelentőséget tulajdonítasz neki, az 50 métert is rohadt soknak fogod érezni, ugyanis az egy KÖR, tehát az igazából már 100 méter, nem kevés ám az.
Mivel ez egy 1S akkumulátor alapú gép, arra én nem vennék. Általában két töltőt szoktunk használni:
- USB-s dolgokhoz egy jó USB töltő kell, pl. Blitzwolf 40W (teszt a blogon, szokás szerint) és egy másik töltő a 2-6S akkukhoz ÉS egy parallel board, hogy egyszerre többet is tudj tölteniA lenti töltőt nem ismerem, tudtommal nincs itt senkinek, általában két típus van, aki csak az eredeti Skyrcket veszi, mert jaj áram folyik benne és van aki beéri a másolattal is (tesztek a blogon
). Ami fontos, hogy ebben nincsen benne a tápegység, szóval azt külön meg kell venned, ez itt 60W, szóval ilyen tápot vegyél hozzáA lipo zacsi jó, én is most vettem egy ilyet, de ez inkább szállításra alkalmas. Ha otthon akarod tárolni, vegyél egy fém dobozt az Office depotban (pénztárdoboz) és abba tedd őket bele. Ha töltesz akkor meg ne menjél el otthonról, mert az ördög nem alszik.
Tartalékalkatrészből én vennék egy CW és egy CCW motort, +2 akksit és egy adag propellert. Szerintem ennyi bőven elég kezdésnek, úgy is kinövöd a gépet

-
Andralin
aktív tag
válasz
Jackal2
üzenetére
Köszi a tippet, elolvastam, hasznos leírás!
Egy nagy hátránya van a H11-nek, kicsi a hatótávolsága, adatlap szerint csak 120 m-t tud. Nem emlékszel esetleg, hogy ezt a 120 m-t azért ténylegesen tudta, vagy gyakorlatban ennél csak sokkal kisebb távot tud?Még az lenne a kérdésem, hogy ha sikerül végre választanom masinát, akkor a hozzáadott gagyi USB-s töltő helyett érdemes-e egy ilyen töltőbe beruháznom? Valahol azt olvastam, hogy sokkal célszerűbb egy profibb töltővel tölteni az akksit, ez szerintetek megteszi?
G C606 60W 2.6'' LCD RC Lipo Battery Balance Charger DischargerIlletve olvastam a LiPo akksik tűzveszélyességéről is, mit gondoltok megéri egy ilyen tűzbiztos akksitáskát is venni hozzá, vagy ez már túlzott óvatosság?
Realacc Fire Retardant Fireproof Lipo Battery Bag 171x60x65mmNa és tartalékalkatrészekből érdemes szintén előre beruházni? Pár tartalék motor, tartalék propeller, ilyesmi? Ahogy olvastam, ezek gyorsan fogyó dolgok, különösen egy kezdő kezében.

-
molnigee
aktív tag
GB-vel most nagyon meg vagyok elégedve, két csomagom is két héten belül jött meg!
Jó lenne ha mindig így menne mostmár
-
szacsee
nagyúr
Lipo DC töltőt Led tápegységgel érdemes etetni, vagy inkább ipari kapcsolóüzemű táp?
10K körül van ez.
Ebay-en pedig 400W-os 15V-os kapcsolóüzeműt kapok ennyiért kb, ha áfát fizetek akkor is max 15K és itthon 20-25-ért vannak ilyen teljesítményűek.
Melyik legyen a barátom? -
molnigee
aktív tag
-
molnigee
aktív tag
P3S kapcsán, akkor tényleg csak 120m magasra lehet menni vele, vagy meg lehet mókolni ezt valahogy?
-
Jackal2
senior tag
Nem az enyém, csak próbálok segíteni valakinek, akivel találkoztam Veletech kiállításon. A blogra írt először, de sajna nem tudom a választ, pedig már eléggé körbe jártuk a témát.
Más:
Asszem ennél menőbb váz nincsen a consumer kategóriában (értsd: amit az ittlévők ki tudnak fizetni
):Összecsukható gép, X-es vázon, 4-es elrendezéssel de 8 motoros. Sajnos érzem, hogy kezd megfertőzni a kameraplatform építési láz

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 9 6900HX / 16GB DDR5 / 512GB NVMe
- 27% - HP Omen 35L GAMER PC! Ryzen 8700F / RTX 4070 Super / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
0,7->0,8mm. Valszeg kicsit jobban szorul. A rep idő az alap akksival videózva kb 8 perc, a Turnigy-vel meg 9 perc.
A 

Mit gondolsz?
Az alkatreszek utanpotlasa is problemas. BG nekem magatol refundolt egy rakat cuccot, mert 1,5 honapig nem tudtak szallitani.