Hirdetés

2024. július 3., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  DJI topic

Hozzászólások

(#9951) gatesz


gatesz
tag

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni. Drón vásárlás előtt állok, és még csak most nézegetem, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni, és hogyan lehet legálisan drónozni.

Egy DJI mini 2 SE a kiszemelt egyelőre FMC nélkül, mivel nem szeretnék nagyon sokat költeni. Véleményt szeretnék kérni erről a drónról is.

Ami eddig világos, hogy nem kötelező az A1/A3 vizsga max ajánlott és jó az Osztrák kattingatós. Regisztrálni kell a drónt és az üzembentartót, és a visszakapott számokat fel kel helyezni a drónra. Applikációval kell hivatalosan repülni, és bejelölöm, hogy hol és milyen időtartamban repülök. De itt jönnek a kérdések. Hol van légtér szempontjából a lakott terület határa? Megegyezik a lakott terület végét jelölő táblával?

Én Sárospatak környékén élek van itt egy Kosice TMA2 Közelkörzeti irányító körzet, de gondolom az alsó határ 1000láb így ebbe bőven beleférek a max 120 méterrel. Látok itt katonai műveleteket is de azoknak az alsó határa 9500 láb.

Amit nem tudtam, de megértek, hogy az egész zempléni hegység környezetvédelmi szempontból korlátozott légtér. Itt akkor ez a terület már nem jöhet számításba.

Minél többet nézem a térképet, annál kevesebb helyet találok ahol lehet repülni :).

Azt tudom, hogy ezek a drónok nem sugároznak ID-t kivéve, ha C1 kategóriába soroltatom őket. Maga a DJI alkalmazás naplózza, hogy hol szállt fel a drón? Ebből később lehet probléma, nézi ezt valaki?

Tudnátok segíteni, hogy ti hogy döntitek el, hogy hol lehet repülni, és hogy hol nem? Hasznos tanácsok is érdekelnének.

Kérném a Google a barátod és egyéb okosságokat hanyagoljátok, azért kerestem fel a fórumot, hogy segítséget kérjek, és nem igazán van időm minden hozzászólást végig olvasni.

Nagyon köszönöm mindenkinek aki segít!

(#9952) Timer válasza gatesz (#9951) üzenetére


Timer
veterán

"Maga a DJI alkalmazás naplózza, hogy hol szállt fel a drón? "

Igen, ráadásul a Mydronespace-ben is le kell adni a repülés kezdetét, nyilván ott is meglesz. Persze, ha azt elfelejted használni, az jó kérdés, hogy a DJI-től közvetlenül megkapnak-e bármit a helyi szervek kérésre.

Egyébként ajánlom az airdataview szolgáltatást összekötni a drónoddal, elég sok egyébként rejtett infót láthatsz a repülésedről utólag, tök jó megoldás szerintem, és az alapcsomag ingen van.

[ Szerkesztve ]

(#9953) gatesz válasza Timer (#9952) üzenetére


gatesz
tag

Köszönöm. De már tényleg kezdek elbizonytalanodni, hogy hol tudom legálisan használni. És ezeknek a zónáknak az értelmezésében tudsz segíteni. A zempléni hegység kivételével, repkedhetek a környéken?

(#9954) Timer válasza gatesz (#9953) üzenetére


Timer
veterán

Természetvédelmi zónában nem repülhetsz halandóként engedély nélkül, lakott területen kívül viszont nem kell eseti légtér. 120 fölé ne repülj, a mydronespace pedig mutatja, ha olyan területen vagy, ahol nem kellene repülni. A1/A3 kötelező, ha felelősségteljesen szeretnél repülni, de szerintem az A2-nek is érdemes nekifutni, a tananyag miatt.

[ Szerkesztve ]

(#9955) gatesz válasza Timer (#9954) üzenetére


gatesz
tag

Nagyon köszönöm. Mini 2 se és Mini 3-al nincs tapasztalatod? Mini 3 Rc kontrollerrel 1 aksival vagy inkább egy mini 2 se Fmc-vel?

(#9956) Timer válasza gatesz (#9955) üzenetére


Timer
veterán

Nem ismerem a két típust saját kézből. Én a Minik kapcsán már egy akkuval is ellennék szerintem, viszont egy jó kontroller aranyat érhet. Akkumulátort meg vehetsz hozzá később is. Táska érték lehet ugyan, de szintén beszerezhető más forrásból, ahogyan a propeller is. Tudtommal a Mini 3-on több a szenzor, ami kezdő drónosként nagyon nem lényegtelen szempont. De várj itt tulajokat, hátha érdemben tudnak mondani valamit a gépekről.

(#9957) Sztyepadzso válasza gatesz (#9955) üzenetére


Sztyepadzso
őstag

Nekem 2 SE van, egy akksival vettem, de egy hónapra rá már ott volt a kettő extra meg a 3as töltő.
Én utólag, egyből megvettem volna.

(#9958) SeniorTilla válasza Timer (#9956) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Ha egyben veszed a szettet, mindig olcsóbban jössz ki, mint külön-külön. Nem is kevéssel, általában komoly az árkülönbség.

Az első FPV-mel ezen én is átestem, megvettem a legolcsóbb szettet 1 akksival, aztán vettem hozzá mindent külön. Jóval többe került így, mint amikor egyben volt minden.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#9959) Kis Tigris


Kis Tigris
tag

Sziasztok. Most tervezek egy Mini 2-t veni. 14 napos elállással vitték vissza, ezért kedvezményesen adják. A kérdés az, hogy mi van akkor, ha a 14 nap alatt az első tulaj beregisztrálta, nekem akkor milyen hátrányom lehet, valamint van e erre megoldás? Vagy a bolt kötelessége volt ennek utána menni s megoldani a dolgot újra eladás előtt?

(#9960) Timer válasza SeniorTilla (#9958) üzenetére


Timer
veterán

Igen, de akkut tudsz utólag venni, beépített szenzort nem. És egyáltalán nem biztos, hogy neki minden kelleni fog az FMC-ből.

(#9961) SeniorTilla válasza Kis Tigris (#9959) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Ha bindelve van, akkor ne vedd meg. Ott a boltban kapcsold be és ellenőrizd. Unbindelni az eredeti tulaj tudja, a DJI fiókjából

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  DJI topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.