Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cocka

veterán

válasz nanotek911 #731 üzenetére

azt kifogásolom, hogy az állam bele akar terelni az okosretardizmusba ahelyett, hogy a hagyományos, normális számítógépes megoldásokat akárcsak paritáson kezelné.

De nemcsak az állam csinálja ezt. Pár éve a Telekom ügyfele voltam, prepaid mobilelőfizetés. Csomó szolgáltatást kizárólag mobilappban lehetett megrendelni. Akkor még működött Android emulátorban, szóval ez nem volt akadály.
    Vagy pl. Gránit banknál a sima webes netbankban egyáltalán nem lehet kártyával kapcsolatos dolgokat se megnézni, se beállítani. A Gránit appja már nem működik emulátorban, legalábbis abban, amit eddig használtam.

Nekem is érthetetlen, hogy miért kellett kivezetni az állítólag szuperbiztonságos eszemélyivel történő kártyaolvasós belépést. Az volt a hivatalos duma, hogy kevesen használták. Aha értem, tehát akkor egy biztonságosnak mondott opciót elveszünk, nehogy már a továbbiakban bármire is használhasd a kártyaolvasót és az eszemélyin beállított PIN kódot. :W

Csodálkozom, hogy az eszemélyi honlapján ugyanúgy ott vannak az eszemélyi funkciói, letölthető a program, amivel úgy mond aktiválhatod is, de egy büdös kukk nincs arról, hogy a továbbiakban mi lesz ezeknek a sorsa. :U

[ Szerkesztve ]

• cinemazealot

addikt

LOGOUT blog

válasz nanotek911 #731 üzenetére

"Ez nem jó ötlet – ahogyan bármilyen másik "pure webes" megoldást használni se az."

Nagyon nem értünk egyet, az indokaidat pedig (elvész a süti, törlődnek az előzmények, megfertőződik a böngésződ... jelentsen ez bármit is) erőltetettnek érzem. A dedikált alkalmazás (beállításai) éppúgy törlődhet(nek), mint a sütik/előzmények, az okostelefonodat lenyelheti egy zsiráf vagy ráülhet egy víziló, a PC-dre rázuhanhat egy óceánjáró vagy update-elheti a CrowdStrike (csak hogy valami aktuális veszélyforrást is említsek)... millió és egy ellenérvet fel lehet hozni a telepített dedikált alkalmazás ellen is, a végén úgyis egy valaki lesz felelősségre vonható: a júzer, aki nem figyelt oda vagy csak egyetlen hitelesítő alkalmazást használt.

A webalkalmazás a szolgáltatóba vetett bizalomra épül, pont úgy, ahogy az Ügyfélkapu. Amihez tényleg bármilyen eszközzel, bárhol és bármikor hozzáférhetsz, még akkor is ha a főeszközöd teljesen megsemmisült.

Új hozzászólás Aktív témák