Hirdetés

Keresés

Aktív témák

törölt tag

válasz Lajosnagy17 #22549 üzenetére

:N Frekvenciát ÉS állomásokat.
    Amúgy nem tudom mennyire vagy otthon a témában, pl. azt tudod, hogy a legutóbbi (5 évvel ezelőtti) licitáláson 800MHz-re nem licitált a digi, az államnak 1db blokkot nem sikerült értékesítenie (ott 6*2*5Mhz volt pályáztatva), 900 MHz-en csak 1 blokkra licitáltak, és 1800-on szintén nem licitáltak.

A lényeg: onnan indultunk ki, hogy azt állítottad : "Annak ellenére, hogy csak a 3. Legnagyobb szolgáltató 2-szer annyi tornyuk van mint a Telekomnak Romániában.".
    erre válaszoltam azt, hogy nem kellene a cellmapperen szereplő adatokból ilyen következtetést levonni. A cellmapperből csak annyit látsz, hogy a digis ügyfelek "térerővadászata" nem jellemző a másik táborra (orange, vodafone, telekom).

Ezt az alábbi képpel alá is tudom támasztani: a 10 millió orange ügyfél még fele annyi "datapoint"-ot sem regisztrált, mint az 5 milliós digi ügyfél. Magyarán nem érdekli őket ez a fajta tevékenység.

Ugyanez a helyzet Magyarországon is: itt sem az 5 milliós telekom ügyfél a legnagyobb "térerővadász" társulat:

Voda lefedettsége: saját térképük vs. cellmapper. A piros foltok mindegyikében egy állomás van, a cellmapperen nem szerepelnek.

Hogy mi következik mindebből? Az, hogy nagyon sok olyan telekom/telenor/vodafone állomás van, ami nincs "cellmapperezve". Ugyanígy a románoknál is hasonlóan azért van több állomása a diginek, mert az a tábor a legnagyobb "cellmapperező".

Zárszónak pedig itt a szlovák "térerővadász" társulat: úgy látszik ott a kutyát sem érdekli ez a téma:

Aktív témák