Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz
adika4444 #40773 üzenetére
Hát hogy nem koax jön be azt én garantálom neked.
ne garantálj semmit.
mert anyámnál amit a Digi febr.1-től vett át koax megy be a tv-nek és telefonnak is egy régi nemtom már milyen márkájú szerkezetbe. Abból jönne ki a modemes nethez is a szufla ha lenne nete, de így csak egy másik koax megy a tv-be és a telefonhoz sima telefon kábel.
majd valamikor ezt fogja lecserélni a Digi optikára. -
szoszo75
aktív tag
válasz
poli27 #40774 üzenetére
Ezzel én is tisztában vagyok , nem hőbörgök csak kíváncsi voltam miért csinálja ezt hogy minden restartnál felszalad a sebesség de aztán megint leesik. Úgy hallom másnál szinte mindig max közelében mozog időszaktól független. A router meg TP-LINK TL-WR1043ND V2, az nem okozhatja ezt elvileg. Mindegy no para, úgy látszik itt ennyit bír a hálózat, ennyire állt be.
-
adika4444
addikt
válasz
Travelos #40771 üzenetére
Hát hogy nem koax jön be azt én garantálom neked. Az a tv-hez megy ki. A bejövő max egy marha vékony kis üvegszálas drótocska lehet, vagy LAN kábel. De ha leírod pontosan h Cat5E kábel jön-e be a lakásba vagy optika (családi esetén lényegtelen, ott optika), vagy a ZTE pontos típusát írd le, úgy bővebben tudunk segíteni. De ha a routered PPPoE-vel kapcsolódik akkor nem bírja sajnos a terhelést. Ha dinamikus IP-pel kapcsolódik akkor is ez lehet a gond. Ha a gépedet átrakod a ZTE-be akkor felhasználónév és jelszó párossal csatlakozol?
-
válasz
Travelos #40771 üzenetére
Nem a router citromsárga aljzatába van dugva a ZTE-ől jövő kábel? Használtad a routert előtte más szolgáltatóval? Az IPV6 engedélyezve van? És a IPv6 pass-through Enable a Wan setupnál
A a saját routerem IP címe 192.168.1.1 bármire értelmesre állítható a LAN setupnál, persze azután azzal érhető el. Pl: 192.168.115.1 -
Travelos
őstag
-
Flashget
félisten
válasz
Travelos #40768 üzenetére
erre a beállításokra.
2. Plusz switch nélkül a legegyszerűbb ha a saját routereden kikapcsolod a DHCP-t (vagy switch módba kapcsolod, ha van ilyen opció) és a két eszközt a LAN portból LAN portba kötöd. A bejövő UTP-t pedig a ZTE WAN portjába.
3. Plusz switch nélkül a másik lehetőség, hogy a ZTE egyik LAN portjára kötöd a saját routered WAN portját és dinamikus (vagy statikus, ha érted mit csinálsz) IP-t állítasz be a saját routered WAN csatlakozásának. Ekkor a saját routered nem lehet 192.168.1.1 IP című, ezért állítsd át például 192.168.2.1-re.
-
Travelos
őstag
válasz
Flashget #40767 üzenetére
Elolvastam még tegnap. Melyik részre célzol? Az ajánlott routerekre vagy a bekötés módjára?
Mert a bekötés módjánál nekem nincs plusz switchem, ezért simán összedugtam a ZTE LAN portját a routerem LAN portjával, és így van sebességvesztés ahhoz képest, mintha kihagynám a routert.
-
Travelos
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek miért bukok jelentős sebességet, ha a ZTE modem után beteszek egy routert (Netgear 3500 Lv2) is?
Router nélkül 210/110
Routerrel 160/80 -
szoszo75
aktív tag
Üdv. ! Adott egy 500-as Digi net./FTTH/ Nagy átlagban "csak" 300-400 közötti max letöltési sebességeket produkál, hétvégén, csúcsidőben a 400 közelében sem jár. Na most ha újraindítom az ONT-t akkor kezdetben mindig 400 fölött ,500 közelében is robog de aztán már a későbbiekben megint "csak" 340-400 környékén "döcög"
Minden újraindításkor ez van hogy bármilyen más IP-t kap akkor hírtelenjében begyorsul de aztán meg jó ha egyáltalán a 400-at eléri a sebesség.
Hogy van ez?
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- GTA VI
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest