Aktív témák
-
Rick4
félisten
ez ilyen olcsó szolgáltatásnak az a veszte, hogy ekkora fejlesztést nem lehet zsebből kifizetni, max csak az ügyfelek zsebéből, az meg nem lesz nyerő, másrészt nem tudom kinek baj az, ha 100 ezer vagy akár millió ügyfélből 1-2-3% másképp nézni. ők egyébként sem néznék pénzért a műsort. románoknál nagy balhé van, mert ahol a digi tulaja netet is szolgáltat, ott rendesen szűrve vannak azok az oldalak, ahol kulcsok vannak a tévéműsorok vételéhez...szal érdekesen állnak hozzá...talán inkább az a halom ember az epg-re koncentrálhatna..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Lala6
őstag
Nem azt mondtam, hogy szeretik a kód váltást, hanem, hogy az axn lemerevedéséhez semmi köze nincs a gyakori kódváltáshoz. Ha a kódváltogatás miatt behal valami, akkor a többi csatorna sem megy, itt pedig csak az axn-ről volt szó.
Szegény digi nemigen tud mást csinálni, csak a kódot sűrűn váltogatni, csak a kártyák bírják. De már au is van rá, így nem sokat ér el a kódcserékkel. Kíváncsi leszek, hogy tud-e valamit tenni ellene, vagy cseréli az összes beltériét kártyástól? Az nagyon sokba lenne... -
Nemhinném, hogy a digi-n nyomtak volna pause gombot, ugyanis más műsorok mentek pl. HBO. Amikor visszakapcsoltam az AXN-re ugyanazt az állóképet hozta be, szóval ennek köze nincs a kulcsváltáshoz.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
AXN nektek is ''beált''? Pont egy izgis résznél
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
kano
nagyúr
Pesten műxik már netszolgáltatásuk?
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Az antennáról egyszerűen el lehet távolítani a csúnyácska Digi TV feliratot egy kis nitro higítóval(na és persze egy rongy segítségével). Csak azért írom, hátha valakinek szüksége van rá, mint most nekem volt.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Azért 1-2 csati hiányzik róla. Pl. nincs AXN, nincs HBO,HBO2,Cinemax. A szórólapon ígérik, hogy hamarosan lesz HBO, de konkrétum nincs, hogy csak az HBO, vagy az egész cinepack rendelhető lesz-e.
Én pl. UPC-ről többeközt az AXN, és a cinepack miatt váltottam.
Bár tény hogy vonzó a 10M-ás internet 2500.-ért nekem februárig Invitel hűségem van. Addig még fejlődhet a csatornakínálat is.
[Szerkesztve]Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
csibor
addikt
válasz shabbarulez #2186 üzenetére
Ha elér hozzánk cserélek.5100ft tv+net+telefon.A tányér,2 beltéri meg költözik szüleimhez.
-
shabbarulez
őstag
Robog a Digi-úthenger [link]
-
Rick4
félisten
na, most néztem én is, ugyan én egy hete néztem ennek utána, akkor még nem ment, de most már látom, hogy működik a dolog. bár nem tudom, a hiányos szolgáltatások miatt eddig sem volt sok jelentősége, mert ment itt sokminden más:
akkor inkább upc-d..49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
gvass
tag
Idézet egy másik fórumról:
bushman | Válasz erre 2007-08-25 18:38:23 [197.]
Gyerekek eljött a hackerek ideje mert megy a Digi Illuval!!!
Illu=Illusionsat C3/M3 (ez egy beltéri)
Ezt többen megerősítették a későbbiekben. Sajnos én nem értek ennyire hozzá, de egy műholdas fórumban (innen van az idézet) vannak akik ezt nagyon vágják.
A hozzászólásod második része nekem homályos miről szól...A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval. - Winston Churchill
-
Rick4
félisten
maradjunk annyiban, hogy ma az egész világon nincs olyan ember, aki feltörte volna azt a kódoló rendszert, amivel a digi kódol. vagy azért mert nem olyan ügyes, vagy ki tud fizetni 3K-t egy előfizura. lehetne szebbet, gyorsabbat is csinálni, de minek, itt minden az olcsóról szól..a többi cégnél miért működik jól- jobban ez is? a többiről ne is beszéljünk..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz ithomas #2181 üzenetére
szerintem a fejen kellene egy picit tekerni...én most újítottam digit tuner kártyára a gépben, olyan mint a digis beltéri kb. és élvezem a kb 1000 csatit..olyanokat is nézek, amit sokért adnak..
-
ithomas
őstag
Nemrég szerelték fel nálunk is a DigiTv-t,dual kártyás beltérivel.
Jelerősség 80% ,a minőség viszont digis csatornáknál még jó időben is csak 65-70%,esőnél már csak 45-50% viszont ha olyan csatornát nézek ami pl a Thor III-on van,akkor 98%.
Kérdésem hogy ez mennyire számít rossznak,mert van egy olyan érzésem hogy a szerelő basz*tt normálisan beállítani.Real eyes realize real lies!
-
JohnnyX
őstag
Hali, nem lakik valaki Szekesfehervaron, vagy jar errefele valaki esetleg, aki beallitana a tukromet? Panelba lakom a 2. emeleten, nemreg volt hazszigeteles -estes kivulrol, es a munkasok tuti raaltak az antenna tartora. Vizszintesen sikerult 40%-ra belonom de fuggolegesen bena vagyok, most is esik az eso es nem jon be semmi. 10e Ft-ot meg smucig vagyok kifizetni szakszerelonek.
_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
pumpaduda
csendes tag
Teleregény befejező rész:Egy hónap viszontagságai után tegnap kicserélték a meghibásodott beltérimet.Néhány doboz nyugtató több ezer forint telefondíj után megjött a megválltó!A Digi felvett Pécsre egy szerelőt aki csak hibajavítással foglalkozik!Persze a végjáték se ment simán mikor már elismerte a Digi nincs tartozásom akkor mondom jöhet a szerelő három nap türelmi idő után közli a telefonos hölgy a szerelő már járt nálam és semmi baja a készüléknek én idegbaj közlöm bizonyítsák be nálam járt a szerelő biztos alá kell írni valamilyen papírt és ha valaki aláhamisította a nevem akkor okirathamisítás és bíróság!Félóra mulva hív a szerelő és meg akar győzni Ő járt nálam mondja az erkélyen van az antenna na mondom bukta mert nem erkélyes a lakásom.Kiderült a Pécsi írodista hölgy kiállított két munkalapot egy névre a földszinti lakohoz és hozzám az emeletre már nem jöttek csak miért vannak a névtáblák a kapucsengőn meg az ajtókon?Szerelő sürű bocsánatkérés egyeztessünk időpontot mondom 1/4 5 mondja ok na 1/4 6-ra oda is ért de hát mi ez már nekem?Végül megkaptam a duál beltérit persze felfűzve mert a Twin fejről macerás lehúzni mégegy kábelt,mindegy megoldottam magam.További jó tévézést mindenkinek talán mostmár Pécs környékén is emberi modon fognak foglalkozni az ügyfelekkel!
az élet habos oldala..
-
-
csibor
addikt
Veszprémben csak nekem nincs adás?
-
gvass
tag
Ha valaki vesz egy nagytudású beltérit, szeret rajta minden lehetőséget kihasználni...
És akkor nálam ilyenkor kulcsot cserélnek a rom-ban?
Nem tudom, lehet...
A szolgáltatás nekem is tökéletesen megfelel, pláne, hogy keveset nézzek tv-t...
[Szerkesztve]A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval. - Winston Churchill
-
Andie
őstag
Köszönöm szépen, hogy beidézted!
De mi a jóistent kell ezen hackelni? Már 2700 ftja sincs az embernek ilyenre? (amúgy számomra teljesen korrekt, szuper minöségü, nagy választékú szolgáltatás!)
Akinek mesélem, alig hiszi el, hogy télleg ennyi.
És még ezt is hekkelgetni kell?? Megáll az agyam.
És akkor nálam ilyenkor kulcsot cserélnek a rom-ban?Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
gvass
tag
Szia!
Idézet egy másik fórumról a problémádra:
''lehet megköszönni ezeket a fennakadásokat azoknak a hackereknek akik basztatják a rendszert (kiteszik az aktuális kulcsot a netre)...
mivel folyamatosan kell kulcsot cserélni a hivatalos kártyákon, ezért fordulhat elő ez a jelenség... ''A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval. - Winston Churchill
-
mogyesz
aktív tag
Tegnapelőtt koppra ugyenez a szitu. igaz nekem elosztóval van lekapcsolva a beltéri tv házimozi trió. elosztó bekapcs, onnantól 1-2 percig kék figyelmeztető ablak már hívni is akartam a bűvös számot, de mire kivettem a szekrényből a digitv-s dossziét - amiben a papirok vannak - már ment is
-
Andie
őstag
Nemnem, semmi ilyesmi. Leirom, hogy megy.
Hazaérek, elintézem a szükséges dolgokat, leülök a tv elé.
Tv is és beltéri is off. Mármint standby. Szóval a piros világit.
Bakapcsolom a beltérit, rá 1 mp-re a tv-t (a power gombbal a távirányitón).
Ekkor eddig az volt, hogy azonnal láttam azt a csatornát, amit este utoljára néztem.
Most nem ez van. Fekete a kép, és kis szürke táblácskán, hogy anyámat, nincs jogom nézni ezt.
Mondjuk ez most legyen a 4-es csatorna, az RTL klub.
Átváltok a 3-asra, ez a TV2. Ez dettó, nincs jogom.
Ekkor kimegyek, öntök magamnak egy pohár teát, mire visszajövök, eccercsak megjelenik a kép, látom a TV2-öt.
Vissza az RTL-re, ott még mindig nincs jogom, de 1-2 mp múlva már azis bejön.
Ezután már minden csatorna nézhetö.Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
Andie
őstag
Sziasztok!
2 napja, mikor esténként (20 óra) bekapcsolom a beltérit, azt irja ki minden csatornán, hogy nincs jogosultsága a müsor megtekintéséhez. Eltelik 1 perc, és szépen bejön minden csatorna, általában nem egyszerre, tehát pl rtlkub bejön, átkapcsolok a tv2-re, ott sincs jogosultságom, de pár mp múlva azis bejön, stb.
Mitöl van ez?Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
Rick4
félisten
válasz Füleske #2157 üzenetére
akkor szerezz egy dbm szignál generátort, és nézd meg, hogy x dbmnél hány %ot mutat... ez kb olyan, hogy annyi kenyeret kérek a boltban, mint amennyivel pont jóllakok..
-
Füleske
addikt
Ha nálad nem is , de Romániában is lehetett felhős /esős idő , így a műholdra fellőtt jelet eleve gyengébben kapod. Volt mikor nem volt semmi jel (no signal felirat), pedig sütött a nap de a feladóhelyen meg iszonyat vihar volt.
Mondjuk javaslom neked a nagyobb tányért , ha ezzel csak ennyi a jel. Nekem alap digis tányérral minőség hyundai - al 98 % humax - al 75-85 % . (70*80 - as antenna)
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
a délelőtt és a délután közt egyvalami nem állandó, a hőmérséklet. lehet, hogy annyi a bibi, hogy a fejedet hátrébb kell húzni a fejtartóban? én is próbálgattam, és jelentős volt a különbség, pedig csak kilazítottam a fej melletti csavarokat, és pár millimétert toltam előre- hátra...egy próbát megér, ha könnyen hozzáférhető..
-
soma55
csendes tag
Talán folytatnám:
60-as támyérral nézem a digit. De szerintem nem ez a gond. Ma volt egy kicsit több időm, így '' nézelődtem''. Délelőt., az az közel 15:00 - ig. majdnem minden adón a minőség 19-25 % volt ( ettől eltért a Nat.Geo.,Discovery, és a többi '' tudományos '' csatorna ) . ezeknél a minőség 40-45 % -nál mozgott.
Most este már a délelőti '' gyenge adók '' megjöttek, és 30-40 % - ig felmennek. probléma nélkül nézhetők.
Tudom hogy a 60-as parabola nem egy ideális méret. De mi válthatja ki azt,hogy mondjuk délelőt alig bő 20% a jelminősség, és késő délutántól már '' majdnem a duplája ''.
A '' tükör elé '' nem építettek be semmi olyasmit ami zavaró lehetne. Tehát ez a teória nem jöhet számításba.
Továbra is várom az '' ötleteket '', mert ez így eléggé cifra. -
Rick4
félisten
ok, de a normális nem az, hogy a parabolaantennád közvetlen környéke ugyanazon a ferkin sugárzó dolgokkal van tele....ott okés a dolog, de nem hinnm, hogy rajtad kívül túl sokan szembesültek volna egy ilyen dologgal...
-
Slax
senior tag
A cégnél elég volt, mikor beüzemelték a belső mikrohullámú hálózatot. Volt/van egy pár céges épületen a vendégszobákhoz/tárgyalókhoz/stb parabola, a háló beüzemelésekor majdnem mindet át kellett helyezni, mert elnyomta a műhold jelét.
''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Rick4
félisten
otthon van valaki digit műholdvevő kártyákban? skystar2, tt-2300.....
-
Rick4
félisten
válasz mogyesz #2148 üzenetére
mondjuk ez azért nem olyan egyszerű, ha valami zavarná a vételt, az abba a frekvenciasávba kellene hogy essen, mint a fej vételi frekije, ill. oda kellene hogy sugározzon az antennára, de úgy, hogy a fejbe is jusson. a parabola eléggé irányérzékeny dolog, ergo nem olyan egyszerű rásugározni valami zavarót....más baj lesz ott..
-
soma55
csendes tag
válasz mogyesz #2145 üzenetére
Kösz a véleményed. De:
Àprilisban lett felszerelve. Azóta meg sem lett mozdítva ( sem a tükör sem a beltéri ).
Ez a jelenség talán 2 hónapja van ( legalábbis akkor figyeltem fel rá ). Továbbá, ugyanilyen időjárási körülmények között,mondjuk késő délután este már nincs ez a gond. ( és semmi sem mozdul még egy mm-ert sem ).
Pl.most tudom nézni a sportKlub-on a BL.meccset, de az M1,M2, RTL Club,TV2, stb. nem nézhető, ugrál. -
mogyesz
aktív tag
Szerintem hívj egy normális, hozzáértő szerelőt. Ha központi hiba lenne, más is - köztük Én is - tapasztalná / tapasztalta volna. Nálem minden ok. Reggel egy ideig nem ment az ATV, tegnap este a SportKlub akadozott, de ezeken kívül minden ok. szvsz nálad lehet a hiba. (fej, beállítás, beltéri, kábelezés, etc.)
-
soma55
csendes tag
A gondom az, hogy mondjuk, leginkább a délelőtti órákba ( kivételessen most 13:36-kor is ) a fogható adók 3/4 - része nem nézhető rendessen. Ki-be ugrál mint mikor esik az eső,vagy '' nagyon '' borult, stb.stb.
Megjegyzem most derült ég, felhő még mutatóban se nincs.
Tud erre valaki valamit mondani ? -
Nimrod
addikt
válasz LordVader80 #2126 üzenetére
Megoldódott?
-
v.attis
őstag
Még valami. Hogyan lehet Hyundai beltérin úgy bekeresni az intelsat műhold további adóit anélkül, hogy a meglévőket megduplázná? Most dual beltérim van, de az előző hunyadi is megduplázta...
-
(Kolombusz)
veterán
Na, most már minden szépen megyen, köszi a segitséget!
-
(Kolombusz)
veterán
Az ilyen Discovery, meg stb megyen, csak az m1, rtl, tv2 és társai nem.
Azt mondta az üfsz csaj, hogy frissíteni akarta magát a gép, csak valamiért nem sikerült, újra aktiválja a kártyámat, tartsam egy kódolt csatornán bekapcsolva (melyek a kódolt csatornák?) és pár órán belül menni fog. -
Bandus99
őstag
válasz (Kolombusz) #2133 üzenetére
egy gyors telefon a kp ba es maris megoldjak.
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
(Kolombusz)
veterán
Ma járt le, az ingyenes első év és nem enged fel a műholdra.
Azt irja, hogy zavart csatorna, hozzáférés megtagadva. -
v.attis
őstag
Sziasztok! a minap lőtték be nálunk a dual beltérit. A szerelő ( egy fiatal srác, aki mellesleg nagyon rendes volt ) mondta, hogy a fej dőlésszögén lehetne állítani, mivel szinte transzponderenként változik a jel: 70-98%. Nade: nekem a tetőn van az antenna és macerás feljutni, ezért nem akartam feltartani. Én is be tudom lőni, hisz én tettem fel a tányért, csak nem tudom mennyi a helyes dőlésszög, mert Ő 10 fokot mondott, itt a fórumon elhangzott a 17 fok is, viszont a rajzon ami itt kering, azon pedig 27 fok szerepel. Vagy addíg tekerem lassan, amíg a legjobb lesz?
-
Rick4
félisten
ez is olyan, mint bármi más magyarországon: bárhova mehetsz, kevesebb pénzért több dolgot kapsz, kevesebb munkáért meg több pénzt kapsz...nincs véletlenül kinti fogadóiroda weboldal linked? megköszönném..
-
Sorcerer
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki valamit a debrecenben mostanában hozzánk is elért optikai kábeles Digi Tv-ről?
Kábel TV-t Internetet meg telefont is szolgáltatnak.
Szeretném én is beköttetni majd ha ez a k@csög Tonlány-os Netem lejár most decemebrben.
Várom a véleményeket... -
pumpaduda
csendes tag
válasz LordVader80 #2126 üzenetére
Szappanopera 215. rész:Ma kijött volna a szerelő de közben tíltólistára kerültem állítólag hátralékom van persze a pénzt átutalta a bankom de valószinűleg nem irták be a közleményrovatba a szerződés számomat csak a nevemet így a tisztelt ügyintéző nem tudott valszeg beazonosítani tehát pénz a Diginél de mégis hátralékban vagyok és így tiltólistás és addig nem jöhet hozzám szerelő amíg nem bizonyítom hogy én befizettem a csekket az senkit nem érdekel, hogy háromhete várom a szerelőt akkor még nem voltam büntiben de most aztán irgum burgum!Nem hiszem el direkt vissza akarnak kergetni az UPC-hez?Beépített kémek vannak a Diginél?Kedden elfaxolom az átutalás másolatát a szerződés számommal és ha 48 órán belül nem nézhetik a srácaim a tévét akkor Pá és minden követ megmozgatok ennek a mocsoládé bandának a bosszantására!
az élet habos oldala..
-
kano
nagyúr
Itt délen is sokan foglalkoznak vele. Horvátországba mennek mert ott sokkal jobbak az oddsok. De igazából aki nagyban játszik csak az él meg belőle.
-
Nimrod
addikt
válasz LordVader80 #2124 üzenetére
Az tök mindegy hogy elázott vagy szétrobbant vagy akármi. Fizet a biztosító vagy nem ha meghalt, ez itt a kérdés?
-
LordVader80
őstag
igen, de ha mondjuk nem mondanám meg, hogy víz folyt bele????
a víznek sok nyoma nem marad. abból meg hogy leég vgy zárlatos lesz vmitől, az lehet mástól is nem?
pl: hálózati túlfesz vagy ilyenek??? (na lehet most nagy ökörséget írtam )
persze tök hülye vagyok az elektromossághoz...May The Force Be With You!
-
Nimrod
addikt
válasz LordVader80 #2120 üzenetére
Nem tudom, hogy Digi-nél is ez-e a szokás, de ha a beltéri miattad meghibásodik és nincs biztosítás, akkor bizony fizetni kell.
Amit írtak, hogy várd meg amíg megszárad, az szerintem korrekt, nekem is működött olyan számtech cuccom ami kint volt a szabadban ki tudja, hogy milyen körülmények között. Bár a sistergés engem nem nyugtat meg. -
Kiskutya
veterán
válasz LordVader80 #2120 üzenetére
szerintem ha jol kiszarad mukodni fog ugyan ugy mint elotte, en mar vettem ki szgepet terdig ero vizbol mert beaztak es napon kiszaritas utan bekapcsolva minden gond nelkul mukodott
[Szerkesztve]hmm...
-
LordVader80
őstag
Halihó, van egy kis problémám
véletlenül belefolyt a beltéribe egy kis víz, elkkezdett sisteregni, persze azonnal kihúztam a 220-ból.
Most ''szárad''
működhet ez még valaha?
Ha rossz, akkor hova kell bejelenteni? Mennyibe fog kerülni kb?
a beltérik nem a mi tulajdonunk, nem vettük meg anno...
[Szerkesztve]May The Force Be With You!
-
Rick4
félisten
válasz Füleske #2118 üzenetére
fogjuk rá, hogy egyik sem, vannak ennél számomra sokkal biztonságosabb és egyszerűbb üzletek.....mondjuk sportfogadással foglalkozom, de még ha jól is jön ki a dolog akkoris olyan, mint a lottó, annyit is foglalkozom vele.....
-
Kiskutya
veterán
ezt olvastatok mar? : [link] kivancsi leszek a diginel ebbol mikor es mi lesz!
hmm...
-
pumpaduda
csendes tag
válasz Bandus99 #2113 üzenetére
Szappanopera 176.rész:kedden végre találtam egy szerelőt aki csak a javításokkal foglalkozik.Telefon elmondom a gondom mondja semmi baj szerdán megy anyagért és utána felhív egyeztetünk időpontot.Csütörtök felhívom ja megvan a beltéri de most valami papírt nem talál egy félóra múlva visszahív,ez volt délben azóta csak az üzenetrögzítője jelentkezik!
az élet habos oldala..
-
Rick4
félisten
válasz Bandus99 #2113 üzenetére
uff, egyszer már kirugtak innen vagy másfél éve, mert megpróbáltam elmagyarázni a munkanélküliség topicban, hogy milyen jó napközben újságot olvasgatni, meg sütit enni, meg fagyizni, és több pénzed lesz estére, mint amenyi reggel volt. a mai napunk is ilyen sütizős, sétálós volt, a tegnapi is ilyen volt. lehet, hogy a stílusommal volt baj, de a többiek csak támadtak, ahelyett, hogy megfogták volna a dolgok lényegét, hogy ezt mindenki meg tudja csinálni. beszélhetünk a dologról, de nem itt szeretnék ebbe belemerülni..
-
-
Rick4
félisten
válasz raczandris #2107 üzenetére
én azt is említettem, hogy az élelmes szerelők már az első telefon alkalmával lecsekkolják az ügyfelet, hogy tudja-e hova kell szerelni, kertes ház, vagy emelet, alacsonyra, vagy magasra kell mászni. gondolom ebből azért már lehet sejteni, hogy kb. mennyi idő lesz. A másik, hogy ha a szerelőnek jó a szervezőkészsége, és a saját területén képes egy napra 5-6, vagy akárcsak 3 ügyfelet leszervezni, akkor a napi km is eloszlik ezek között, hiszen nem minden alkalommal a műhelyből indul, és oda érkezik vissza. Gondolkodtam tényleg a digi szerelésen, de csak hobbi jelleggel, azért nincs munkahelyem, mert nekem nem kell a pénzért dolgoznom, másképp élek...Ez max időtöltésnek lenne jó, de lehet, tényleg egyszer összebeszélünk, és elmegyek neked egy napra segíteni. A béremből meg meghívlak valahol egy finom ebédre. Nem veled van problémám, mielőtt még félreérted, csak van pár dolog, amit én, ill. az ismerős szerelők másképp látnak/ csinálnak. Igazából itt felesleges erről beszélni, mindenki annyi időt tölt el egy helyen, amennyi a szereléshez kell neki, de egy biztos, az ismerős szerelőknek NAGYON NAGYON MEGÉRI digit szerelni, jól elvannak belőle...
További szép napot..49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
raczandris
tag
[link]Az emlitett budai címre az oda út kb 40 percig tartott a városon keresztül és a vissza út 30 percet vett igénybe .
Tehát csak erre a munkára több mint egy óra volt a kiszállási idő .
Mivel nem tudhatod előre ,hogy az adott helyen ( ahol még sosem voltál ) mennyi időt vesz igénybe a szerelés nem sorolhatod be 2 óránként a következő munkát hogy a napi 4 szerelést megcsináld . Minden munkára átlagban 2-3 órát illik tervezni és tehát közte az utazási időt is beszámitva a 8 órában 2- esetleg 3 szerelés oldható meg ha tiszteségesen meg akarod csinálni.
Azt mondod nincs munkahelyed . Szívesen várlak 1-2 napra szerelni sőt az aznapi munkabért fele-fele arányban is megosztom veled mintha társak lennénk . (ezt komolyan gondolom )
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]http://antennaszereles.tvn.hu
-
raczandris
tag
Öröm veled vitázni .
Rick ha azt mondod ,hogy 9 Ft / km az autó kopásdíja akkor szeretném kölcsön kérni az autódat (ha van ) .
Leugranék a Balcsira oda -vissza 300 Km tehát adnék 2700 Ft ot cserébe . OKÉ ?
Az autód fentartása egy év alatt még a következőkből is áll :
Kötelező biztosítás kb : 30-50 e Ft / év
cascó 12x 10 e = 120 e Ft
műszaki vizsga + felkészités + szerviz munka 1 évre vetítve 30-40 e Ft
Súly adó : kb 10-15 eFt
autó gumi csere ( 1 évre számitva ) kb 20 e Ft
...............................
ezek öszesen = 210 -255 e Ft / év
Hogy a szerelő ki tudjon menni az összes anyaggal létrával szerszámokkal stb...a szerelés helyszinére az autó nélkülözhetetlen ,és ezeket a + költségeket is mind abból kell fedezni amit kiszállás címén kér a szerelő .
Azt szokták mondani az iparengedélyes szerelők ,hogy amig eljut a szerelő az ügyfél kapujáig már 2000 Ft ba kerül és még nem is csinált semmit .( mert addig is ketyeg a munkaideje és egy szervízkocsit vitt a ház elé )
De ezt már kitárgyaltuk eléggé .
Miért nem mondod a számitógépszerelőnek amikor kihívod pl: virusirtásra ,hogy az általa elkért 5-6 e Ft / óradíj sok . Már pedig ennyiért megy az ilyen javitás .
ELMŰ kijön 8000 Ft a kiszállás és aztán jön a munkadíj .
Vagy : a Taxis 20 km-t autózik veled és kér 5 e Ft-ot érte szó nélkül kifizeted .
A szerelő ugyan ezt az utat megteszi és még dolgozik 2 órát azt pedig sokallod ?
Ennyit erről .
Kösz a hozzászólást.: R.A.http://antennaszereles.tvn.hu
-
Rick4
félisten
én tudom, hogy vannak kényes esetek, de a zöme természetesen nem ez... szerszám becűgölés 10 perc, maga a fali tartó 4 luk, 4 tipli, 4db csavar, legyen 10 perc tükörbeállítás 3 perc, csavarmeghúzás 2 perc. kábelbehúzás 15 perc, blankolás, meg f csatlakozók 10 perc. bekapcsolás, csatikeresés 10 perc, betanítás 5 perc, papírkitöltés 15 perc. add össze...ott valami nagyon nem oké, ha nem fér bele másfél órába...de elmesélheted, mit tudtatok csinálni 6 órán keresztül. tényleg érdekel..
-
dchard
veterán
110-es antenna, hyundai beltéri stabilan 80% jelszint és 98% jelminőség.
2-3 napja volt Budán egy komolyabb zivatar jéggel, meg dézsából öntéssel, meg ami kell. Jelszint maradt 80%-on (itt is látszik, hogy Rácz kollégának igaza van, hiszen nem maradhat meg a 80% jelszint ilyen időben, ha annyi a tényleges érték), a jelminőség pedig a mélyponton volt 70%. Az adást folyamatosan figyeltem, és pillanatnyi befagyások sem voltak. Néha napos időben szokott ilyen lenni, mikor 1-1 galamb túl közel repül be a ''képbe''. 2-7 másodperces kifagyás akkor szokott lenni, mikor repülőgép teszi ugyanazt, mint a galamb.
Hozzáteszem, ez egyszeri kísérleti dolog volt, mert ilyen időben nem szoktam TV-zni, inkább kihúzok mindent annak ellenére, hogy komoly túlfesz védőket használok.
Rick4: én nem ismerem az átlagot, de azt elmondhatom, hogy nálam 2-től 8-ig dolgozott Rácz kolléga, pedig én is segítettem neki, és nem kényelmeskedtük el a dolgot. Természetesen ez nem egy egyszerű ''kivágom a homlokzatra a parabolát és 5 méter kábellel elintézem'' szerelés volt.
DchardA kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Rick4
félisten
válasz dorog.zultan #2102 üzenetére
a neten is tudod nézni addig, amig valahol el nem kezdik nyomni..[link] kattints az eurosport2 stream melletti play gombra....igaz a hang nem oké, de legalább látod..
-
dorog.zultan
tag
sziasztok!
Érdekelne, tud valaki valamit az eurosport2 sugárzásáról...???
reménykedhetünk?
Gondolom más is nézné már a premier ligát
ejnye!
dzdz
-
Rick4
félisten
válasz raczandris #2099 üzenetére
először is feltételezzük,( a legteljesebb jóindulattal, de alap nélkül ) hogy a kedves szerelő nem zsebre dolgozik, hanem számlát ad, ekkor 2500 a kiszállás, 2500+áfa a szerelés. eddig 5500nál tartunk. az autója mondjuk 1.6 literes benzines, 100km-en 8 az apeh norma, 9ft/km a kopásra az átalány. oda vissza 30km az út, ez kerekítve egy ezres költség, és persze mellé (megintcsak kevésbé életszerűteln példa) azt feltételezem, hogy a szerelő a telefon után 3 perccel indul, és a 30km csak erre az ügyfélre megy el. akkor eddig bejövő 5500, amiből 4500 marad, ez lesz adóköteles, ennek a harmada 1300ft, plusz az üzemanyagból megmaradó 1500ft, feltételezve azt is, hogy a szerelő sem átalányadózást, sem evát nem választott, amit normális esetben kétlek, valamint akkor feltételeztük azt is, hogy a korrektsége már olyan mértékű, hogy nemcsak a dupla minimálbért vallja be, de a napi 3-4-5 ügyfél által kifizetett 25-50ezer forintot is...szal akérhogy számolom, nekem 2800 jött ki egy órára, de így még nem számoltam a 100ft/fm árú koaxkábelt, a 200ftos F csatlakozót, meg a többi lehúzós dolgot. Így biztos jobban keres, mint máshol. Szerencsére nekem nem kell dolgoznom a pénzért, munkahelyem sincs már jópár éve, vagyis nem dolgozom másoknak.... eléggé tisztában vagyok az adózási szabályokkal, ezért nem értem a sok sírást...
Aktív témák
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Vadonatúj Barrow external cooling box
- Sony XPERIA 10 IV 128GB, fehér színben + ajándék
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- MSI G31TM-P21 LGA775 alaplap + Xeon E5430 Quad Core CPU