Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisz768_
tag
válasz
-FreaK- #2837 üzenetére
Na tegnap voltam és most alá kellett írni. De újdonság, hogy mostantól nem kell majd kinyomtatni, hanem hozzá lett rendelve orvosi fiókhoz, így megtudja majd nézni.
Más: volt nekik feles toll:
Fél adagokat is be lehet állítani pl 2,5U , bár hivatalosan 0,5-t nem ajánlják, de lehet vele és nekem ez volt a lényeg.
Lehet rendelek majd egy [ilyet] , most hogy patronosan van felírva.
-
krisz768_
tag
Van guardian appra frissítés, mostantól működik 13-on is.
-
PressAnyKey
csendes újonc
Nagyon jó!
Már látom is, ahogy visszatáplálunk az országos hálózatba -
-FreaK-
veterán
-
-FreaK-
veterán
This Reduces Blood Sugar Extremely Fast (in 12 Minutes)
Afrezza belélegezhető inzulin. Azt mondja, hogy EU-ba is rendelhető már (USA-ból gondolom), csak kicsit nehézkes még. -
krisz768_
tag
Valaki használ olyan tollat amiből felet is lehet adni? Adnak ilyet a diabetológián Magyarországon? Nem lenne rossz, de még sokára megyek legközelebb, szóval megérdeklődöm itt
-
-FreaK-
veterán
Szerintem próbálj meg telefonon pár patikát megkérdezni, hogy maradt-e, de nem sok reményt fűznék hozzá. Ahol volt készleten ott azért volt mert valakinek rendeltek, az meg szerintem el is vitte ami maradt.
Pont kérdeztem itt feljebb, hogy mi a Fiasp után a leggyorsabb inzulin ami kapható itthon és az Apidra-t írták, így azt kértem az orvosomtól, már pár napja használom. Az azért látszik hogy nem annyira gyors mint a Fiasp, de azért nem rossz.
-
Xtomi
tag
A Fiasp hiánycikk most. Tudja valaki hol lehet esetleg hozzájutni Bp-en és környékén?
Most április közepére ígérik. -
eildig
friss újonc
Van e valakinek Guardian Link 3 távadója?
-
-FreaK-
veterán
válasz
cellpeti #2835 üzenetére
Jah, ez így pont cumi nekem is, mert épp megyek feliratni a következő adagot, de várok 3 szenzort még cserében, de tuti nem fogom megkapni mielőtt ez lejár, a 7 nap holnap, aztán meg random, hogy hány napot még. Pedig még egy hónapot lazán kibirtam volna azzal a 3 szenzorral.
Köszönöm! nem szükséges, van két féle ragasztó szalagom is, megoldom azzal.
-
-FreaK-
veterán
A múlt heti szenzor cserékkel kértem még pár extra ovális tapaszt is, ez a válasz jött rá:
Tisztelt Ügyfelünk,
Sajnálattal kell Közölnünk de az ovális tapasz nem elérhető a Medtronicnál többet. Ragasztási problémánál cseréljük önnek a szenzorFasza.
-
krisz768_
tag
Nekem volt antitest mégis maradt elég sok inzulintermelésem.
Azzal hogy ilyen könnyen felment 20ra és hogy ilyen kevés a c-peptid én nem adok sok esélyt, hogy neked sokat termel még, de aztán ki tudja
Hát ezt az éjjel leesik a cukrod teóriát csak egy cgm-el tudhatod meg, amúgy ezen kívül még sok mindenre választ ad. (Sok mindent mutat, amit nem is képzelnél, érdekes látni hogyan működik
) Könnyen lehet hogy tényleg ez áll a reggeli magas cukor mögött, az hogy leesik még inzulintermelés nélkül is könnyen meglehet. De tippre lehet akár a "dawn phenomenon" is.
Bázis inzulint ne hagyd el én azt tanácsolom, még ha ki is derül, hogy van saját inzulinod, már önmagában nem képes ellátni a feladatás, ezért segíteni kell bázissal. Ha elhagyod az inzulinokat könnyen eltűnhetnek a maradék működő béta sejtek mert túlhajtod.
-
Ellia
addikt
válasz
-FreaK- #2829 üzenetére
Nekem a reggeli magas(abb) vércukor a problémám, valószínűleg az van, hogy alvás közben leesik (nem ébredek fel rá) aztán a szervezetem felnyomja. Ezért küldött el a cukrosnéni vizsgálatra, hogy szerinte lehet még inzulin termelésem ami rásegíthet az inzulinra + valamivel 3 ével ezelőtt, mikor kibukott a cukor probléma, az akkori dokim kihagyott egy csomó vizsgálatot...
A cél az lenne, hogyha van még elég inzulintermelésem akkor "félig" átállítana gyógyszerre, így nem kéne ennyit szúrkálódnom. Viszont az a c-petid érték nekem nagyon alacsonynak tűnik, de majd meglátom mit mond. -
-FreaK-
veterán
Nekem azt mondta legutóbb a diab. Orvos aki a szenzort írja fel (miután meglepődött hogy milyen jók az értékeim, és mondtam neki hogy nekem gyanús, aztán beszélgettünk), hogy csinaltassak egy antitest vizsgálatot, az a biztos. Ha van antitestem (amik megtámadják a béta sejteket), akkor tuti hogy 1es típus, ha nincs akkor nem biztos.
Persze ha ez volt a kérdés, amiért a c peptid-et csináltattad. -
Ellia
addikt
válasz
PressAnyKey #2827 üzenetére
Annyi szart írnak a neten, főleg a C-petidről, hogy franc tudja mi az igaz - én is olvastam sok mindent, azt is, hogy semmire se jó...
Feltételezem a cukrosnéni tudja mit akar, legalábbis én tuti nem fogom megmondani neki, hogy a neten azt olvastam, hogy ez+az...
-
PressAnyKey
csendes újonc
"A vérvételt megelőzően rendszerint 8-10 óra éhezés szükséges."
Ennyi az előfeltétele a vizsgálatnak, ahol én olvastam.
Az hogy egyél és ne adjál, ez nagyon rosszul hangzik. -
krisz768_
tag
válasz
-FreaK- #2824 üzenetére
A múlt heti pl 10/10 volt. Végig tizedre pontosan mért, és végig ment 7 napot. Az e heti kicsit zajos, meg ~0.5 el alá mér, de nem vészes, szerintem én szúrtam rossz helyre. (Szerk: Én még mindig nem szoktam újraindítani, csak néha ha 7 napon belül megáll)
Volt hogy nálam is vérzett, akkor az első pár órában nagyon rosszul mér, de utána ok.
Én a hasamra szoktam szúrni, és igen ez kétkezes művelet. Azaz ha karba rakod, akkor az 2 emberes művelet. (Ha biztosra akarsz menni)Amúgy nem arra céloztam, hogy ez a kialakítás jó, én azt mondtam, hogy meglehetne jól is csinálni a szenzor- távadó kombinációt. (hogy 1 kézzel is könnyű legyen)
-
-FreaK-
veterán
válasz
-FreaK- #2823 üzenetére
Ráadásul ahogy felraktam az új szenzort, amikor a távadó alatti ragasztót húztam ki, feljött vele együtt az egész szenzor, a helye meg vérzett, nagyszerű. Két szenzorom volt otthon, abból egy most kuka, felraktam az utolsót.
szerk: amúgy ezért is egy kalap kaki ez a szenzor, mert kb két emberes a felrakás. Most a másodikat felraktam tükör előtt, de nem egyszerű a dolog, bármikor felválhat a szenzor, nagyon oda kell figyelni.. megy Libre-t meg oda nyomsz, ott tartod pár mp.-ig, aztán kész is van.
Ráadásul előtte küldtem el a medtronicnak az emailt két szenzor cseréről, ez lehetett volna a harmadik (előzőleg több hetet kellett várnom mire megjött).
Ráadásul épp előtte telefonáltam a dokinak, hogy nem ma mennék a foglalt időpontra felíratni az új receptet, hanem jövő héten.. úgy gondoltam, hogy bőven kihúzom a következő fizuig a következő adaggal, mert újra indítom majd a fent lévő szenzor, van is még kettő, addig megjön a csere szenzor is stb.. hát nem. Nekem sincs túl nagy szerencsém vele -
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2805 üzenetére
Eddig nekem tök jól mentek, volt olyan egy szenzor ami +7 napot is kibírt, de ilyen 2-5 napokat szoktak tudni mindig. A mostani viszont nekem is leállt 2 nappal a vége előtt.. ez a szenzor felrakáskor eléggé bevérzett nekem, nálad is volt ilyen? ez esetleg okozhatja.
-
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2821 üzenetére
De cserébe sokkal kényelmesebb. Nem kell szendvedni a távadó töltésével, rögzítésével. Macera az egész. Én inkább ezt tartom a jó iránynak. Egy Libre3 esetében tök picike az egész, sikerült nagyon lecsökkenteni a méretét, így gazdaságosabban is gyártható.
Viszont a belövő cuccot nem kéne mellékelni minden egyes szenzorhoz, azt megoldhatnák, akkor az egész csomagolás lehetne egy gyufásdoboz méret, ezzel lehetne csökkenteni az árán. -
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2819 üzenetére
Valamivel az is jobb lenne persze, de maradna savanyú szájíz, hogy miért nem kapjuk meg a legjobbat.. azért lehetne növelni szerintem az itthoni felhasználó bázist bőven, hogy megérje nekik itt is forgalmazni. Pl. Népszerűsíteni kellene, szerintem a diabéteszesek 90%-a még nem is hallott cgm-ről. + Egyszerűsíteni és elérhetőbbé tenni az igénylési folyamatot, ilyesmi.
Most nem néztem meg mennyi diabéteszes van hazánkban, de szerintem lenne elég nagy piac ahhoz, hogy megérje nekik..Más:
Lesz új Medtronic szenzor (még nem itthon, nyilván): Medtronic Sinergy Simplera
Introducing The Revolutionary New CGM by Medtronic - Medtronic Simplera - YT
még nem néztem utána rendesen, de egyelőre ennyit tudok:
- kisebb könnyebb, egyszerű felhelyezés
- szenzorral egybe épített távadó
- csak első nap kell kalibrálni (elvileg a G4et is, aztán megy anélkül is)
- 30perc bemelegedési idő
- egy hetes élettartam, de a későbbiekben tervezik megduplázni
- MARD 10.2%, nem igazán javult
-
krisz768_
tag
válasz
-FreaK- #2814 üzenetére
"a válasz hogy nem éri meg nekik, nem lenne elég profitábilis..": Pont ezért a legújabbakat elfelejthetjük, de a régebbieket szokták hasonló országokba hozni. Pl most hogy megjelent a libre 3, jöhet ide a libre 2... Vagy hogy most megjelent a dexcom g7, jöhet ide a g6.. Illetve a Dexcomnál kicsit "okosabbak" voltak, mert a g6-t átnevezték "one"-ra pont az ilyen piacokra.
-
SFU
tag
Köszönöm Mindannyiótok válaszait!
Üdv!
-
krisz768_
tag
válasz
PressAnyKey #2816 üzenetére
Hát addig nem lesz másik pumpa, míg nincs dexcom, tekintve, hogy az összeshez az kell.
A medtronic pumpákról amúgy nincsenek rossz vélemények globálisan sem, sőt az egyik legjobbnak mondják. Csak mindig ki van emelve, hogy a szenzor visszahúzza a használhatóságát... Guardian 4-el már egész korrektnek írják, de ahogy látom itthon már azt sem igazán szeretnék támogatni... (Legalábbis nem sietik el)
Most ezt ezt a pár alkalmat leszámítva, amit írtam egész jól mér. Pl az e-heti szenzor tizedre pontosan mér. Ez az eddigi legpontosabb, ennél pontosabb nem lehet.
Ettől függetlenül visszavágyok a dexcomra, nem is a pontosság, megbízhatóság miatt, mert az nagyjából oké, hanem a szoftver, na az ég és föld. -
PressAnyKey
csendes újonc
Ez a szomorú magyar valóság.
Egyébként minden országban ott van a Libre, ahol figyelemmel kísérik és próbálják javítani a cukorbetegek életminőségét. Hogy ne legyen annyi vakság, amputáció, leszázalékolás, korai halál. Az EU-ban ez a minimum követelmény, de a mi politikusaink ezt is megoldották okosba.
Hasonló a helyzet a pumpáknál is. Oda sem engedik be a legjobbakat. Hiába olcsóbbak.
-
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2813 üzenetére
Nem tudom pontosan hogy milyen nyilatkozat ez, de szerintem csak másik TB támogatott eszközre vonatkozik.
Majd lefenykepezem, megmutatom.
A doktornő határozottan állította, hogy ezt mindenkinek alá kellene íratnia a betegekkel szenzor felíráskor. Mondta, a ő is nagyon örülne, ha nem kéne emiatt személyesen fogadnia a betegeket, mert így is nagyon sokan vannak, de hogy ilyen hülyén van kitalalva a rendszer..
Viszont ha a te orvosodnál nem kell, akkor lehet megyek hozzá én isLibre nem lesz egyhamar (meg szerintem Dexcom se), medtronic fb csoportban írták nemrég, hogy sokan próbálkoztak már az Abbott-nál, orvosok is, de az a válasz hogy nem éri meg nekik, nem lenne elég profitábilis..
-
krisz768_
tag
válasz
-FreaK- #2809 üzenetére
Nekem nem rémlik, hogy bármit is alá kellett volna írnom....
Nem is értem ezt :" alá kell írni valami nyilatkozatot, hogy nem használok más segédeszközt a kihordási időn belül" Szóval nyilatkozok, hogy nem veszek magamnak pl libre-t?#2808 cellpeti
Megértem, sajnos nem minden szenzor működik mindenkinél, és a medtronic cuccainak mindig is nagyobb volt ez az arány. Remélem nemsokára lesz majd nagyobb cgm márkáktól is támogatott nemsokára, azt majd érdemes lehet neked majd újrapróbálni. -
-FreaK-
veterán
Szia!
Az is egy megoldás hogy ismerőssel haza hozatod, de itthonról: csatlakozz a Facebookon az "Abbott Freestyle Libre használók" csoporthoz, és ott szoktak hirdetni. Vannak ketten akiknél gyakran van, Gábor Milán és Anna Simonné, én az utóbbitól szoktam venni. Simán ráirsz és megbeszélitek, ha reggel/délelőtt írsz rá, lehet még aznap feladja. 26e Ft körül van darabja, változó hogy mennyi van náluk, de általában nem sok, nem hiszem hogy 3 havit tudsz egyszerre venni. Aztán lehet hogy meg lehet beszélni velük.
Ha náluk épp nem lenne, akkor írj nyugodtan egy postot, hogy van-e valakinél eladó.
-
krisz768_
tag
Hivatalos oldalról tudsz, de csak németbe: Freestyle Libre 3 Sensor
Illetve dexcomot innen: Aimport.hu eshop drágább, de magyarországra is tudod rendelni.
-
SFU
tag
válasz
-FreaK- #2809 üzenetére
Szervusz!
Meg tudnád írni, hogy hogyan tudok megrendelni egy Libre 3 pakkot ilyen áron? Magyarországon élek, de van ismerős Németországban, akihez lehet rendelni és Ő hazaküldi, ha ennek van relevanciája.(Ha érzékeny/reklámnak minősül az infó, jöhet privátban is.)
Válaszodat várva,
Üdv!
-
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2807 üzenetére
Pár napja kérdezte meg valaki a gyártót, még várni kell sajna rá, azt nem mondták, hogy mennyit. Agyf@sz.
Most hívtam fel a diabetológiát, mert jövő szerdára van következő időpontom szenzor felírásra. Azt akartam, hogy oldjuk már meg emailben, ne kelljen másfél órát autóznom, meg szabit kivennem. Nem lehet sajna, mert alá kell írni valami nyilatkozatot, hogy nem használok más segédeszközt a kihordási időn belül... azt mondta, hogy lehet, hogy máshol megoldják az aláírás nélkül, de a büntetést kockáztatnak, és ő nem akarja vállalni, mert kapott már ilyen büntit. Ráadásul most különösen ellenőrzik őket.
cellpeti: megértelek. Viszont a három lehetőség közül ez az arany középút szerintem.
1: nem használsz cgm-et, marad az ujjbegyes mérés, nagyon olcsó
2: TB támogatott szenzor, nem a legjobb, viszonylag olcsó (G4) 3 hónapra 50.750Ft a távadó leosztott költségével együtt
3: veszel jó drágán Libre/Dexcom szenzort, ami viszont jó. Libre3: 156e+26e+posta 3 hónapra (azért a +26 mert csak 14 napos, tehát a 3 hónaphoz kell még egy) -
krisz768_
tag
válasz
PressAnyKey #2802 üzenetére
Tippre 2021-ig a medtronicnak valamilyen kizárólagos szerződési lehetett a magyar állammal. Tekintve hogy 22-ben, hirtelen 2 is megjelent. Reménykedjünk, hogy a libre vagy ha ideér végre a dexcom g7, akkor az támogatott lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest