Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
Most olvasom a Libre FB csoportban:
"Én most hamarosan a Medtrum Easy Sense CGM szenzorját tesztelem. Tb listara is hamarosan fel kerül. 14 napig megy egy szenzor, 3 havi költsege 32.000 ft tbre, a tavadó ugyanannyi mint a Medtronicos"Ez most WTF már megint? Vagy ez egyenlő a fent is írt TouchCare-el?
Másik: a G4-re írta valaki hogy használja, nagyon meg vannak elégedve vele a G3 meg Libre2 után, valamint hogy kitolható még 1-2 nappal a használata, rá is kérdeztem, hogy hogyan.
-
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2645 üzenetére
Köszi! én csak jövő hét hétfőn este megyek majd oktatásra, addig kérte a nővér, hogy ne is rakjam fel..
#2648 krisz768_
Érdekes ez a szenzor is, elég jókat tud,sőt ha jól látom, még pumpájuk is van amivel closed loop tud lenni.Francokat, az a Nano CGM még mindig..
Szerk.: ehhe ehhe (jó, támogatás nélküli ár két évre, de akkor is):
CGM Medtrum TouchCare CGM Távadó 190500 FtA pontosságot semmikép ne ítéld meg pletyka alapján, mert én a Libre3-ról is azt mondtam, hogy rohadt pontatlan, ami igaz is, de főként a lag miatt. Amúgy meg egy megváltás az ujjbegyszúrós megoldáshoz képest.
A MARD értékét kéne megtudni, de neten egyelőre egy perc kereséssel nem találtam.#2646 zozimoto
Én is örülnék ha kipróbálnád és megosztanád velünk a tapasztalatokat! -
krisz768_
tag
válasz
zozimoto #2646 üzenetére
Szia!
Nem hiszem, hogy bárkinek is lenne már tapasztalat vele, mert bár támogatott vagy 3-4 hónapja, de rendelni csak napok óta lehet.Papíron egy egész kiemelkedő cgm-nek tűnik. Külföldön sem elterjedt, ezért véleményt nem nagyon találtam róla, de ami olvasta az alapján a pontossága nem az igazi.
Kíváncsi vagyok milyen, mindenképp írd meg ha kipróbálod.
-
zozimoto
aktív tag
Hali
Most voltam kontrollon és ezt Medtrum TouchCare CGM szenzort ajánlotta a dokinéni. Van valakinek ezzel tapasztalata? Támogatott lett ez is. Kipróbálom -
krisz768_
tag
válasz
-FreaK- #2644 üzenetére
nem, 7 napos a szenzor. A régi medtronic szenzor volt 6 napos, ami "enlite" néven futott.
Az akku kibír egy szenzort(7nap) és elvileg minden szúrás előtt tölteni kell. De ahogy én számolok ez még friss akkuval talán kibírna 2 szenzort is, de nem fogok kísérletezni szerintem.
-
krisz768_
tag
Első nap a Guardian 4-el:
Egy szóval: katasztrófa.
Kezdve azzal hogy az első szenzort nem is érzékelte. A nővérrel felhívtuk az ügyfélszolgálatot és küldenek garanciát és szúrjunk újat, oké.
Második szenzor: Felismerte, örültünk fasza nem? hááát... 10p műlva jött a felirat, hogy szenzor leválasztva
. El kellett mennem valahova, így rajtahagytam, amit jó is tettem mert visszatért egy óra múlva. Működött is egy pár órát, majd most újra ez van. Sajnos ma már nincs ügyfélszolgálat, úgyhogy hétfőig nem lesz semmi. Tippre kontakthibás a távadó, de kíváncsi vagyok mit mondanak.
Engem is elért a kezdők "szerencséje".
Viszont van pozítivum is: Nem kér egyáltalán kalibrálást, ezt megerősítette a nővér is, gondolom egy frissítés. Ez nagyon jó, mert emiatt sem kell aggódni.
A másik, hogy abban a pár órában amikor működött, meglehetősen pontosan mért. Úgyhogy ha működne nagyon bizakodó vagyok a pontosságot illetően.
-
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2638 üzenetére
Ah, nekem is megjött, csak sok dolgom volt melóban, elfelejtettem felhívni a nővért az időpont miatt..
A távadót be tudod kapcsolni önmagában is és párosítani?Majd írd meg, hogy milyen, nekem most pont egy hétig van még fent egy Libre3, majd csak utána akarom a G4-et felrakni.
-
krisz768_
tag
És itt is van [kép]
Holnapra kaptam időpontot oktatásra, addig feltöltöttem és párosítottam a telefonnal.
Kíváncsi leszek a pontosságára.
-
krisz768_
tag
Örülök, hogy megoldódott a probléma. Valószínűleg elkéstem vele, de a jövőben tippek: vannak akiknél a szenzorszúrásra (pl nekem is) reagál a szervezet és magasabb cukrot ír mint a valós. Kb 2-3 mmol/l-el. Ez 12-24 órán belül szép lassan eltűnik, ezért az az ajánlás, hogy ha kell kalibrálni, akkor 24 óra elteltével tegyük. De ez az összes cgm-re igaz. Ettől függetlenül érdemes nézni a cgm értékeit,mert a trend attól még hasznos infó lehet.
Ha megkérdezhetem te is cukorbeteg vagy, vagy csak kipróbálod? Mert ha nem kíváncsi lennék egy "egészséges" cgm grafikonra.
-
PitLee
őstag
válasz
krisz768_ #2635 üzenetére
Köszi a választ.
Egyik barátom elhívott, hogy segítsek neki melóban most értem haza.
Menet közben a teló dobálta a hibaüzeneteket, így kikapcsoltam az értesítéseket és Bluetooth is.
Most olvasom a válaszod.
Elindítom az appot, ilyenkor írja, hogy mik a hibák, bekapcsoltatja a Bluetooth és láss csodát egy felugró ablakban írja, hogy engedélyezem hogy csatlakozzon a Dexcom...hoz.
Yesss
Most "melegszik az érzékelő" ablak van, 2 órától számol vissza.Valószínű ott hibáztam, hogy az ábrás leírás végén amikor az érzékelőbe belenyomom a jeladót majd a továbbra nyomok, akkor megkérdi ahogy te is írod, hogy csatlakozott-e (vagy valami ilyesmi) én ott az igenre nyomtam, olyankor átváltott egy másik ablakba ahol egy kék karika vadul pörgött alatta szöveg hogy legfeljebb 30 perc a párosítás(valami ilyesmi)...stb.,
tippre ezek szerint ott kéne felugornia valami párosítási ablaknak és utána lehet nyomni igenre vagy a továbbra ? passz , majd legközelebb kiderül.Köszi a többi Dexcom-os hsz.-t, tapasztalat megosztást is.
-
krisz768_
tag
Nem írtad el a jeladó sorozatszámát? Reseteld az appot, próbáld elölről akár a másik szenzorral.
Sikerült párosítani? ugye feldob egy ilyen ablakot a telefon, hogy párosítod e xy-al, igen/nem.
Ha sikerült akkor töröld és párosítsd újra.Ha nem működik, vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal a kapcsolatot mindenképp.
Ha mást nem azért, mert ha nem működik visszafizetik az árát. -
PitLee
őstag
válasz
krisz768_ #2631 üzenetére
Sziasztok
Idős édesapámat akarom rávenni hogy használjon CGM-et, ezért vettem Dexcom-ot kipróbálni.
Gondoltam először kipróbálom én és akkor könnyeben magyarázom el neki, de "A kezdők szerencséje"nem ért utol, így tegnap este óta szenvedek vele.
Mindent is engedélyeztem (Samu A52s 5G), kódok megadva, de csak 30percig malmozik majd dobja az üzit, hogy "jeladó nem található" , de mivel két jeladót vettem nagy nehezen kiimádkoztam belőle az elsőt és betettem a másikat azzal is az a probléma.
Rossz lehet a a szenzor ? (bal kar hátuljába nyomtam) -
krisz768_
tag
válasz
-FreaK- #2627 üzenetére
A távadó 3-4 hónapig működik és nem újratölthető. (dexcom)
Sajnos ez nem így működik. A telefon támogatottságot sajnos komolyan kell venni, mert az app ellenőrzi. Tény, vannak telefonok amivel működik annak ellenére, hogy nincsen a listán, de nem tudni melyiket fogadja el. És azt is hozzátenném hogy az oprendszer verzióját is nézi az app. Most is problémák vannak az ios 16 frissítés miatt. És gondolom lesz majd az android 13 miatt most év végén. Amíg nem hagyták jóvá az adott verziót egy szép üzenet fogad, hogy ez a rendszer nem támogatott.#2625
Valahol olvastam, de nem tudom mivel alátámasztani éppen, hogy lehet hozzá támogatottan telefont venni(????). De ha mást nem egész olcsón találni használtan hivatalosan támogatottat. Illetve érdemes megpróbálni hátha működik a mostani telefonodon is. Az alkalmazást most is letöltheted. -
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy a lándzsával lehet-e ujjbegyen kívül máshonnan is vért vételezni (pl. alkar). Nem nagyon tudok ujjbegybe lándzsázni ilyen-olyan okokból, és kéne egy alternatív hely. Köszönöm.
-
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2608 üzenetére
Juteszembe, erre elfelejtettem válaszolni. Ez most hogy van, érzékelő 22e Ft / 10nap vagyis 66e/hó, és még külön meg kell venni a jeladót is 20e-ért, egyszer?
Egy Libre3 52e egy hónapra, és nem kell semmi más, csak belövöd kb. és elindítod az appal, kp. 15mp az egész.
-
-FreaK-
veterán
Emellett elérhető már a Guardian 4 szenzor is, amit nem kell kalibrálni ha jól emlékszem. Ezt előrendeltük már itt ketten ha visszaolvasol, épp várjuk, hogy mikor kapjuk már meg.
A telefontámogatottságot felejtsd el, gyakorlatilag modernebb iOS vagy Android kell neki, a telefon maga kb. tök mindegy. Ha pér évnél fiatalabb telefonod van, működni fog.
Ez is szintén egy elmaradott design, körülményes felhelyezéssel és napi kalibrálással, de mivel viszonylag olcsó, így megéri használni. Napi kalibrálással is csak 9.6% a MARD értéke, hát, lehetne jobb. Nekem mondjuk a kalibráció szükségessége rögtön kilövi.. 2022-t írunk, ne már.
-
Ellia
addikt
Hali!
Voltam ma a dokinál, kicsit állítottunk a bázison, hogy jobb legyen, viszont amiatt írok, hogy korábban már volt róla szó, hogy támogatott státuszba került itthon is egy folyamatosan monitorozó eszköz. Erről lenne szó.Támogatott ára ~40k körül van a készüléknek és hozzá a havi szenzor 4800 ft. Ami nekem sajnos problémás, hogy a támogatott telefonok listája elég karcsú, kis túlzással csak iphone és samsung... Majd írok nekik, hogy várható-e további támogatás (nekem huawei kellene).
Napi 1 alkalommal kalibrálós a ketyere.Amúgy tegnap mikor rákötöttem a kis Hunorom a gépre, hogy a dcont-os enaplóba feltöltsem az adatokat, nagyon flottul ment minden. Rendesen kikupálták.
-
-
Andris837
senior tag
Jó reggelt. Ismét mértem. Az éhhomi érték 6,9 lett most reggel. Haladunk, haladunk.
Jobb mint a 14…
-
válasz
Andris837 #2619 üzenetére
A vércukorszint mérést egyelőre hagytam
Ne hagyd. Egyrészt te és az orvos is láthatja, hogy mennyire hat a gyógyszer. Bár a háziorvos gondolom csak a hba1c-re lesz csak kíváncsi.
Másrészt látod mennyire hatásos a diéta és a mozgás. Ez pozitív megerősítés, ami könnyebbé teszi az étrend változást, ill. a rendszeres mozgást. De azt is láthatod, hogy valamit rosszul csinálsz, mert ugyanúgy az egekben van a vércukorszinted. Tudom kellemetlen a szúrás, nekem sem a szívem csücske, de a rendszeres mérés fontos. -
Andris837
senior tag
Érkezem egy kis helyzetjelentéssel.
A kaját egyeztettem egy dietetikus szakemberrel, aki kiszámolta nekem a napi kalória kereteket és a CH-t. Az adatokat Kalóriabázisban rögzítem, nagy segítség. Eleinte YAZIO-t használtam de a bázist jobban ismerem (korábban is ezzel fogytam). A CH-t 200-ra lőttük be, ez hosszútávon jobban tartható a dietetikus szerint mint a 180. A CH tartásával nincs is gond, a zsírral vagyok bajban, de igyekszem majd alakítani még rajta.
A vércukorszint mérést egyelőre hagytam, addig amíg nem áll be a gyógyszer teljesen. Meg ugye a háziorvos sem mondta egyelőre.. (Bár ő nem sok mindent mondott, felírta a gyógyszert és mondta hogy majd december-január hónapban kell egy kontroll vérvétel, meg a neten vannak részletes diéta leírások, azokat böngésszem.)
Rendeltem egy könyvet a dietetikus javaslatára, a Hogyan fogyjunk cukorbetegen c. szerzeményt. Szerinte abban nagyon részletesen le van írva minden, amire érdemes odafigyelni.
A gyógyszert már reggel-este szedem felet-felet. Nagyobb panasz hal’ istennek nincs, néha van csak pici hasmenés, de nem olyan mint az első napokban.
A metformin tartalmú gyógyszerekre tudtommal nem ajánlott alkoholt fogyasztani, így arról mondjuk úgy, hogy teljesen lemondtam. Egyrészt a diétát is könnyebb így tartani, mert elég sok kalória van az italokban, másrészt jobb az ember közérzete is alkohol nélkül. (Igaz a múlt hétvégén sikerült “bűnözni”, két pohár sörrel és egy pici whisky-vel.)
A fogyás is beindult, remélem hosszútávon is sikerül tartani a dolgot. Mozogni is többet mozgok, naponta igyekszem elmenni sétálni, 5 km szoktam gyalogolni egyelőre átlagos tempóban. Amikor nem megyek, akkor otthon dolgozom (telken fűnyírás, fa hasogatás. Ez az igazi rezsi csökkentés)
-
Ellia
addikt
vércukorszintet figyelő tetoválás
Ki mit varatna?
-
krisz768_
tag
Szerdán voltam a 4 hónapos ellenőrzésen vagy mi ez. Megkértem hogy hívja fel a nővért, aki felelős ezért (illetve ő is sokallta a 2 hónapot), de épp ebédelt. Megbeszéltük, hogy pár perc múlva visszahíja, és utána felhív engem mit mondott. Azóta sem hívott fel, úgyhogy nem tudok semmi újat.
A javaslat inzulinra lejár év végén, szóval azt beszéltük meg, hogy a Fiasp lesz majd az újon. Kíváncsi leszek mennyi a különbség.
-
válasz
Andris837 #2614 üzenetére
A kezdők szabályosan, minden bökés után cserélnek, majd szép lassan belustulnak. Már csak naponta, már csak hetente. Bár "burokban" van a tű, azért a szabadon van, folyamatosan kitéve a szennyeződésnek. Szóval érdemes legalább hetente cserélni, ill. ha másnak méred, akkor is. Nem lenne jó átadni/kapni valami fertőzést/kórokozót a közös tűhasználattól.
Ugyanakkor a méréseket nem szabad elhanyagolni, ott nem szabad ellustulni. Tartani kell a rendszerességet, ahogy a tabletta szedését is.
Csak így kapsz(te is, a doki is) pontos visszajelzést, hogy valóban hat (és hogyan) a tabletta. Esetleg módosítani kell az adagolást/mennyiséget, vagy át kell térni másik pirulára. Persze ez a mellékhatások miatt is fontos lehet.Csalni is tilos, hogy ma eszek egy szelet tortát, és kihagyom az adott étkezés mérését. A labor mérésnél hónapokra visszamenőleg látszik, hogy mennyire hatott(rendszeresen szedted) a gyógyszer, vagy hogy mennyit vétkeztél. A HbA1c azonnal lebuktat. Plusz magadat csapod be hiszen a helyzet fokozódhat, ha teljesen leáll az inzulintermelés, már nem lesz elég a tabletta, és nem csak vércukor mérés miatt kell szurkálnod magad.
Szerezz be szőlőcukor tablettát. Könnyen megeshet, hogy átesel a ló túloldalára, és veszélyesen lecsökken a vércukorszinted. Ha érzed a tüneteket, és egyébként nincs más oka, gyorsan mérj egyet, és ha 4 alatt van, kapj be egy tablettát, várd meg míg hat.
Többféle cukor létezik, és különböző módon emelik a cukorszintet. A szőlőcukor hamar hat, és rakétaként emeli meg azt. Szóval mindig legyen nálad a mérő, és mellette a szőlőcukorka. Durvább esetben (ha már elájulsz, magatehetetlenné válsz) egy kártya is legyen mindég nálad, ha elveszted az eszméleted, a segítők láthassák a betegségeidet, hogy miket szedsz rá. Pl. az iPhone-odon állítsd be az Orvosi azonosítót.Olvasgass cikkeket a témában, tanulmányozd az mi mennyi és milyen cukrot tartalmaz. Ismerd meg a Glikémiás Indexet. Elsőre túl sok az infó, de idővel már fejből tudni fogod, (a rendszeres méréseknek, és az ételnaplónak köszönhetően!) hogy miből mennyit ehetsz, milyen ételek azok amik jobban megemelik a cukorszintedet.
-
Andris837
senior tag
Köszönöm, van cukormérőm, így ma reggel már mértem reggeli előtt. iPhone egészség appban tudtam rögzíteni, de majd beszerzek egy cukor naplót amiben lehet rögzíteni a bevitt CH-t. Köszi a tanácsokat!
A cukormérésnél használt steril lándzsát ti milyen gyakran cserélitek? Minden szúrás után? -
Ellia
addikt
válasz
Andris837 #2611 üzenetére
Én próbáltam, engem hajtott rendesen ellenben anyukámat egyáltalán nem - ember függő.
Cigam jól írja, mivel nagyon az elején vagy, Te eleinte mindenképpen mérj sokat. Ha neked biztosabb, akkor írhatod füzetbe, de a mérők többsége (itt most elsősorban gondolok a támogatott elektronika77 borzalmakra) tárolja a memóriájában az értékeket és van hozzá alkalmazás is amivel le lehet menteni. Onnan is ki tudod nyomtatni a dokinak, szerintem szemléletesebb, mint a könyvecske.
-
válasz
Andris837 #2611 üzenetére
Én is 1000-est szedek, napi kettőt. Semmi gondot nem okoz.
Ha elolvasod a papírját (ha hipochonder vagy , akkor inkább ne), n+1 mást is okozhat. Mindenki másképpen reagál.Mérőd van? Ha még nincs, legyen! Mérj rendszeresen. Legalább napi 3x, evés előtt, és utánna ~2 órával. Jegyezd fel, hogy te és a doki is lássa a gyógyszer hatását, ill. kitapasztald milyen ételektől ugrik meg, és marad 2 óra múlva is magas.
-
Andris837
senior tag
Sziasztok,
sajnos beigazolódott amitől tartottam már egy ideje, magas a vércukor szintem. Pénteken voltam laborba és 14,2 volt a reggeli cukor értek, a vizeletben is jelentős volt a cukor. Ma voltam a háziorvosnál és metformin hatóanyagú gyógyszert kaptam 1000 mg-ost (Meforal 1000), amit most az első héten esténként kell szednem egy felet és fokozatosan hetente emeljük az adagot napi kettőre. Nálatok - akik szedtek ilyen gyógyszert - mennyire volt jelentősek a hasi panaszok? Említette a doki, hogy előfordulhat..
180 gr CH diétát kell tartanom, majd neten nézelődök, hogy pontosan mit és hogyan lehet enni. Van egy ismerősöm aki dietetikus, lehet egyeztetek vele egy étrendet.
Csatlakoztam a klubba, majd bombázlak benneteket kérdésekkel.
udv,
Andris. -
krisz768_
tag
Szeptember 1-től támogatott lett a "glucoman day cgm".
Ez egy 14 napos cgm. Percenként küldi a vércukorértékeket. De napi 1-2 kalibrálás kell neki.
Távadó ára: 38 100 Ft
Szenzor ára: 4674 Ft támogatottan. (2 kell 1 hónapra, de 3 hóra 7 írható ki)Neten nagyon kevés infformáció található róla, pontosságáról sincs igazából semmi, úgyhogy várnunk kell, mire kipróbálja valaki itt Magyarországon.
Ez a jelenlegi legolcsóbb szenzor itthon, de van egy komoly "probléma": egyből 2 szenzort kapsz, aminek a kihordási ideje 5 év. Ez azt jelenti,hogy támogatottan csak 5 év után válthatsz másikra, ha esetleg nem jönne be ez a szenzor vagy lesz jobb.
-
krisz768_
tag
válasz
-FreaK- #2607 üzenetére
"nincs már olyan sok ember a listán"
Ez mondjuk aggasztó, mert 6 nap után lett rendelve, miután elérhető lett. Kétlem,hogy utolsók közt lennék így, de majd kiderül.Igen volt, most nem vettem mert nem hittem hogy ilyen sokáig tart, de tévedtem ezekszerint
. [link] innen vettem, ez a hivatalos magyar forgalmazó. Kicsit google fordítós az oldal, de megbízható. Mindig megjött 3 napon belül, pedig külföldről jön.
-
krisz768_
tag
válasz
-FreaK- #2601 üzenetére
Feljebb írtam, hogy nekem is ugyanezt mondták, meg sem próbálták megkeresni, csak a szokásos sablon szöveg, hogy egyszer lesz valami...Én hallottam érdekes dolgokat erről a receptírós rendszerről. Több hétig is tarthat egy adatbázis sync, de azt hiszem minimum 1 hétre van beállítva. Azaz teljesen valid lehet, hogy pár nap múlva jó lehet, érdemes rákérdezni később.
Közben nekem sincs semmi, pedig nem lenne rossz egyetem kezdésre. Godnolkodok, hogy vegyek 1-2 dexcom-t addig.
-
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2597 üzenetére
Hívtam újra a Medtronicot, most az adott nő semmit nem tudott mondani, beérkezés sorrendben teljesítik a rendeléseket, majd kapok értesítést, nem tudja megmondani mikor, de lehet hogy hamarosan, mert nincs már olyan sok ember a listán (vagy valami ilyesmit mondott, rosszul hallottam).
Így kell ennek működnie.. nem is értem, hogy min problémázunk.
Más:
legutóbb kaptam javaslatot Fiasp inzulinra a kezelőorvosomtól, küldött is fel egy receptet a felhőbe, amit még ott a kórház gyógyszertárban ki is váltottam.
A javaslatot elvittem a háziorvoshoz is, megpróbált felírni rögtön akkor egy receptet is hozzá, de nem tudott, nem szerepel a rendszerükben a Fiasp. (Tresiba volt, igaz arról meg elhagytam a javaslatot.).
Mondta az asszisztens, hogy várjunk még, kb. hetente frissítik a rendszerüket, majd biztos bekerül. Persze azóta se, ez vagy 3-4 hete volt. Most el kell érjem valahogy a kezelőorvost, hogy írjon már ki nekem legyen szíves megint.. aztán nem tudom mi lesz, ez így erős lesz, ha minden alkalommal így kell csinálni.Így kell ennek működnie.. nem is értem, hogy min problémázunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- Külpolitika
- Megújul a Netflix tévés appja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest