Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2001) Geryson válasza Livi26 (#1997) üzenetére


Geryson
addikt

Én is mindenképpen azt mondanám, hogy azonnali kontroll kellene önmagadnak egy vércuki mérővel. Nem egy kellemes dolog, de meg fogod szokni.

A nehezen gyógyuló sebek semmiképpen nem jó jel. Ezzel sem szabad játszani...

Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz

(#2002) Livi26 válasza bullseye (#1999) üzenetére


Livi26
friss újonc

Igazából egyáltalán nem mondtak nekem ilyesmit. Amikor még Magyarországon vizsgáltattam ki magamat, elhajtottak a szokásos szöveggel, miszerint diéta, meg torna, és minden rendben lesz, majd kinövi a gyerek. Ha-ha, hát nem nöttem ki még mindig. Viszont most már külföldön élek, itt pedig az orvosok katasztrófák, nem titulálják a resziztenciát betegségnek, és amikor el akartam menni vizsgálatra, egy szimpla vérvételt vettek azzal a címszóval, hogy nincs semmi a véremben, szerintük még inzulin próblémáim sincsenek..

(#2003) *Ropi* válasza Livi26 (#2002) üzenetére


*Ropi*
félisten

A lassan gyógyuló seb tipikusan a magas cukor következménye. Egy jó tanács: mostantól a lábkörmeidet ne vágd, hanem műanyag reszelővel reszeld, ugyanis akkor kisebb az esélye, hogy kisebesedik, plusz egy fém olló vérmérgezést is okozhat!

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2004) cigam


cigam
félisten
LOGOUT blog (1)

1-2 hete az Aldiban találkoztam ezzel a joghurtal, de azóta eltünt, és máshol nem is találkoztam vele. Láttátok valamelyik boltban? Hol érdemes keresni?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#2005) zozimoto válasza cigam (#2004) üzenetére


zozimoto
aktív tag

Talán itt: [link]

"...az enyémre az van írva hogy sivatagi sas 0.50"

(#2006) cigam válasza zozimoto (#2005) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog (1)

Bár ez a 0-ás és nem az újfajta, futok egy kört a Tesco-ban is. Köszi!

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#2007) C. s.


C. s.
addikt

Sziasztok!

Apu cukorbeteg, és megkért, hogy találjak neki valami természetes gyulladáscsökkentőt, ami nem piszkálja a vércukrát.

Őkelme nem egyszerű eset, mert gyakorlatilag nem hajlandó tudomásul venni az állapotát, össze-vissza eszik, és nem engedi mérni a vércukrát, ezért volna különösen fontos, hogy a gyógytea vagy bármi ne bolygassa meg. Normális ember ilyenkor fordul szakemberhez, de mivel neki "semmi baja nincs", így szaki sem kell! :W

Ezeket találtam, de amennyire utána tudtam nézni, mindegyik hat valamilyen módon a vércukorszintre vagy a cukorbetegségre: petrezselyem, kurkuma, citrom, kamilla, körömvirág, bojtorján, gyömbér.

Van ezek között olyan (vagy bármi más), ami nem módosítja, hanem békén hagyja? Egyszer már egy tea miatt a mentő vitte el. Nem szeretném kinyírni, féltem őt, de szép lassan megőrjít. Teljesen tanácstalan vagyok, kezelhetetlen, öntörvényű és makacs. :O

Valami gyógynövényes kenőcs esetleg? Bármi!
Remélem, tudtok segíteni!

[ Szerkesztve ]

(#2008) *Ropi* válasza C. s. (#2007) üzenetére


*Ropi*
félisten

Szia!

Természetes gyulladáscsökkentőt - de mire? Sebesedik / fekélyesedik a lába?

Azt azért jó lenne tudni, hogy jellemzően felfelé vagy lefelé megy a cukra? És milyen tea miatt vitte el a mentő? Mennyit ivott belőle? Nem lehet, hogy nem a cukrát birizgálta meg, hanem mást? Ugyanis a kezeletlen cukorbetegségnek a vonzatai is legalább annyira súlyosak (vérnyomás - érrendszer, szív, máj, vese, hajszálerek a szemben, stb.).

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2009) C. s. válasza *Ropi* (#2008) üzenetére


C. s.
addikt

Ízületi fájdalma van, ezért kellene.

Fehér babhéj teát iszogatott, a mentős szerint egy hajszál választotta el a cukros kómától, annyira alacsony volt. Nem tudom, mennyit ivott belőle. Általában magas a cukra, mert minden összeeszik. Lekvár, méz, kenyér. Sok édességet nassol.

A veséje sincs csúcsformában. Ezért is könyörögtem neki, hogy forduljon szakemberhez, mert ehhez én kevés vagyok. De ha meg sem próbálom, akkor meg azt hallgathatom hátralévő életemben, hogy egy hálátlan dög vagyok. Tényleg kikészít! Így vagy úgy, de akkor is! :D Még egy gyerekkel is könnyebb! ;]

(#2010) *Ropi* válasza C. s. (#2009) üzenetére


*Ropi*
félisten

Amiket én használtam a térdemre, amikor elestem: Biofreeze krémet, fekete Nadálytő krémet. Amikor a hátizmom állt be, akkor Sirdaludot írt fel a dokim (Ez egy általános izomlazító, első bevétel után rendesen meg tud szédülni tőle az ember, így este, lefekvés előtt célszerű elkezdeni szedni, hogy reggelre elmúljon ez a mellékhatása - és arra fokozottan kell figyelni, hogy mivel minden izmot ellazít kb. 20%-kal, általános gyengeséget okoz!), meg az előtt Advil Ultra Dolo-t, vagy Cataflam Dolo-t vettem (ezek recept nélkül is kaphatók, utóbbi az arra hajlamos embereket rendesen ki tudja ütni, pedig a közelében sincs a rendes Cataflamnak).

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2011) C. s. válasza *Ropi* (#2010) üzenetére


C. s.
addikt

Köszi szépen, majd megmondom Neki. Tramadolt szed, meg mást is, mikor mit. A Cataflam is rémlik, de a simát, nem a Dolót szedi belőle. Erős fájdalmai vannak, a gerince is rossz, emiatt már idegszálra is gyanakodtam, de laikusként többre nem telik, ehhez már tényleg orvos kellene. A cukorbetegség egyébként is okozhat idegszálproblémákat, úgy tudom.

(#2012) *Ropi* válasza C. s. (#2011) üzenetére


*Ropi*
félisten

Okozhat, de körülnézhettek az ágya és a széke tájékán is. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2013) philoxenia válasza C. s. (#2011) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Krémként, ha kopás is van, ezt például megpróbálhatja, erős fájdalom esetén nekem a Diclac krém vált be, szedni a Cataflam Dolot szoktam, nekem hatásosabb valamiért mint a receptre írt. Ezt is használom időnként. A babhéj kifejezetten cukorcsökkentő hatású, nem igazán ízületre való. Csalántea is jó lehet, ha a húgysavszint magas és amiatt fájnak az ízületek.
Szoktam még szedni porcerősítőket, most éppen Dona-t, de zöldkagylót is szedtem már. Igazából az ezekben található szénhidrát elenyésző a táplálékkal bevitthez képest.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2014) C. s. válasza *Ropi* (#2012) üzenetére


C. s.
addikt

Köszi szépen! :)

philoxenia:

Köszönöm szépen, ezeket is fölírom Neki. :)

A babhéjat azért itta, mert azt mondták róla, hogy kiegyensúlyozza a cukrot, csak ez így nem igaz, mert egyértelműen leviszi, nem pedig kiegyensúlyozza. Mérni nem szokta, nem is engedi, és mentő meg kórház lett a vége. Ezért vagyok ideges az öngyógyítós tervei miatt, nem akarom, hogy megint úgy járjon.

(#2015) philoxenia válasza C. s. (#2014) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nem a babhéj a hibás, hanem a rendszertelen evés mellé. Nem a cukrot kell mérni elsősorban 2-es típusnál, mivel a saját inzulintermelés kiszámíthatatlan, hanem a bevitt szénhidrátot. Gyors szénhidrátok felejtősek és a ritkán bevitt nagyobb mennyiség is. Lassú felszívódású szénhidrátok napi 3-5 alkalomra elosztva. Erősebb fizikai tevékenység esetén pedig pótolni alkalmanként. Persze azért a cukormérő alap a táplálkozási szokások kialakításához. Lehet törekedni az alacsony cukorra, de ez relatív érték. Nálam így 55 évesen 14 éve fennálló megállapított cukorbaj után mindig kétesélyes, hogy még élhető legyen az élet, de ne is szaladjon el nagyon a HbA1c. Napi szinten nem méregetek, mert komoly stresszt okozott az állandó aggódás. Az orvosi kontroll sem nélkülözhető természetesen. Eleinte három-hat havonta mentem laborba, most elégnek tűnik évente egyszer. Ja és soha ne hallomásból, mások tanácsaiból tájékozódom, a témának komoly irodalma van nemcsak orvosok számára is. Fontos a testmozgás, mert igazából a cukor felszívódásában a vérből nagy segítség, ha az izmok éhesek. Gyaloglás, kerékpár stb. Nem az intenzitás a lényeg, hanem a megtett távolság, 5km gyalog kb. annyi energiát vesz föl mint futva, csak lassabban.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2016) C. s. válasza philoxenia (#2015) üzenetére


C. s.
addikt

Ne haragudj, nem értem rá hamarabb! :B

Képes néhány nap alatt eltüntetni egy nagy üveg lekvárt. Kenyérrel vagy anélkül, mikor milyen kedve van. Csak fehérkenyeret eszik, illetve kiflit, de az már mindegy. Direkt vettem neki durumlisztet, mert lisztből is sok fogy, még a levest is berántja vagy dugig rakja galuskával. Az nem volt jó... Ehhhhh! Köszönöm a segítséget, de egyszerűen nem hagyja magát. Sokmindent összevásároltam már neki, ami egészséges alternatíva lehetne, de az pont nem jó. Mesterséges édesítőt sosem adtam neki, mert az nagyon egészségtelen, csakis különféle növényivel próbálkoztam, de mindhiába. Szinte folyamatosan eszik és nassol (édeset), de nem kövér, lemozogja, csak fáj neki. Na jó, egy pici pocakja van, de az kell is idős korban, nem árt némi tatalék energia vészhelyzetre.

Évente egyszer jár ellenőrzésre, előtte 2 héttel már nem eszik mellé. A kis sumák!

(#2017) *Ropi* válasza C. s. (#2016) üzenetére


*Ropi*
félisten

Azt már nagyon megtanultam, hogy csak annak lehet segíteni, aki maga is szeretné (és hagyja is). :)

Azt egyébként elmondhatod neki, hogy a laborvizsgálat fél évre visszamenő átlagot mutat a vércukráról, szóval azzal csak önmagát csapja be, ha a vizsgálat előtt 2 héttel fogja vissza az evését.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2018) C. s. válasza *Ropi* (#2017) üzenetére


C. s.
addikt

Ez sajnos így van!

"a laborvizsgálat fél évre visszamenő átlagot mutat"

Inkább nem mondom el. :) Így legalább évente 2 hétig jól viselkedik. :D

(#2019) philoxenia válasza C. s. (#2018) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Igazából az két hónap inkább a legtöbb érték esetében max.[link]
Viszont az értéke a megelőző értékkel nem lineárisan változik.
Olvasnivaló.

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2020) *Ropi* válasza philoxenia (#2019) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ezt én sem tudtam, hasznos infó, köszönjük! :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2021) philoxenia válasza *Ropi* (#2020) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nektek 1-es típussal sokkal rendszeresebb ellenőrzés kell gondolom, 2-esben nagy gondok/változások egy jól beállított diétával inzulinmentesen nem szoktak lenni.
Törekszem az alacsonyabb cukorra, kevés ingadozással a CH bevitelben és a mozgásban. A leeső cukrot érzem már hamarabb, de a "leesett" cukor is csak 4-5 között van, ha rámérek.
4 alatt a majdnem 15 év alatt párszor volt csak. :)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2022) *Ropi* válasza philoxenia (#2021) üzenetére


*Ropi*
félisten

Jó Neked, én csak 4 körül-alatt érzem meg, hogy Titanicot játszik. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2023) philoxenia válasza *Ropi* (#2022) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Sőt, gyakorlatilag az érték nő, cukorbeteg ismerős rendszeres magas cukorral már 10 alatt érzi saját bevallása szerint.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2024) *Ropi* válasza philoxenia (#2023) üzenetére


*Ropi*
félisten

14 év alatt nem nőtt nálam (eddig)...Mondjuk a HbA1c-m 5.7-6.2 közt volt idáig, lehet ez is közrejátszik.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2025) philoxenia válasza *Ropi* (#2024) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Neked a többi sejted normális, az inzulintermeléssel van a baj, nekem valószínűleg nincs az inzulinnal baj, csak a sejtek nem veszik föl a cukrot normálisan. Érdekes, hogy erős szellemi tevékenység esetén le tud esni, gondolom az agynak nincs szüksége inzulinra.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2026) *Ropi* válasza philoxenia (#2025) üzenetére


*Ropi*
félisten

Igen, azt én is figyeltem, hogy éjszakai munka közben amikor elfelejtek enni, beesik a padló alá. :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2027) C. s. válasza philoxenia (#2019) üzenetére


C. s.
addikt

Köszönöm szépen! :)

(#2028) samujózsi


samujózsi
tag

Most találtam erre a topic-ra. Van köztetek olyan, aki II-eske és sportol mellette?
Én leginkább biciklizni szoktam, de pár hete, mivel ebben a nyálkás időben nem akarok biciklizni, jó egy-másfél hónap kihagyást követően futásra váltottam. Amikor diagnosztizálták a cukrot, azt mondták, a sport leviszi. Ehhez képest nálam szinte állandósult állapot, hogy ha biciklizés vagy kocogás előtt megmérem a cukromat, majd utána is, akkor utána sokkal magasabb (akár 2-3 mmol/l).
Mi a fenét lehetne csinálni, hogy levigye a mozgás a cukrot, ne fel?
Pár nap múlva megyek dietetikushoz, de kizárt, hogy ő hozzá tudna szólni, a doki meg csak annyit mond, hogy biztosan kisebb hipo jelentkezik és a máj cukrot nyom a vérbe... arról soha, senki, egy szót sem, hogy ezellen mit tehetnék. :(

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#2029) *Ropi* válasza samujózsi (#2028) üzenetére


*Ropi*
félisten

Többen írták itt korábban (visszaolvasva megtalálod), hogy sportolás első órájában erősen felfelé megy a cukruk, és csak utána kezd el csökkenni, mert annyi idő kell hozzá, hogy a szervezet elhasználja azt az energiamennyiséget.

Ha hipóznál, azt gondolom éreznéd, tehát nem arról lehet szó.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2030) samujózsi válasza *Ropi* (#2029) üzenetére


samujózsi
tag

Kettesnél egyébként is elég ritka a hipo.
Nálam nem csak egy óráról van szó. Futásnál igen, abból húsz-harminc perc is elég, hogy feléljem az eneriatartalékaimat :)
De bringázásnál... volt, hogy három óra után is 10 fölött volt, amikor éhgyomorra még 6-7 körül voltam. :( (az meg màr rég volt)

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#2031) *Ropi* válasza samujózsi (#2030) üzenetére


*Ropi*
félisten

Szerintem olvass vissza, mert volt, aki pont bringázás miatt számolt be hasonló tapasztalatokról! :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2032) samujózsi


samujózsi
tag

Diaprelt ismeri itt valaki közelebbről?
Most kaptam és kicsit furcsának tűnik a működése.
Első napon nulla hatását láttam.
Második napra egy fix 9-es jutott, reggel, délben, este, étkezés előtt és utan.
Ma, hosszú idő után először, 8-as cukrot mértem a mostanában szokásos 9-10 helyett.

Én azt hittem, ennek ugyanúgy közvetlen hatása van, mint az inzulinnak. Lehet, hogy inkább úgy működik, mint a metformin? Hogy fel kell gyűlnie a szervezetben?

[ Szerkesztve ]

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#2033) vonalzoo válasza samujózsi (#2032) üzenetére


vonalzoo
csendes tag

A Diaprel lassú hatású, ezért is kell mennyiségtől függetlenül napi 1x szedni csak, és nem étkezésenként. Én nem szerettem, mert ha reggel jó volt a cukrom tőle, délután könnyen becsúszott egy kisebb hipó.

(#2034) samujózsi válasza vonalzoo (#2033) üzenetére


samujózsi
tag

És mi van helyette?
Én már most sem szeretem, mert egész éjjel éhes vagyok tőle / fáj a gyomrom környéke miatta.

[ Szerkesztve ]

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#2035) vonalzoo válasza samujózsi (#2034) üzenetére


vonalzoo
csendes tag

Hát azt majd a diabetológusod tudja :) Én inzulin mellé használtam, és az inzulinom lett lecserélve egy sokkal drágábbra (Xultophy), ami miatt a Diaprelt elhagyhattam. A diabetológusom szerint a diaprel hosszútávon kifárasztja a meglévő inzulintermelést, ezért is akarta lecserélni.

(#2036) samujózsi válasza vonalzoo (#2035) üzenetére


samujózsi
tag

Ja, értem.
Abban egészen biztos, hogy igaza van a dokidnak, hogy hosszú távon kicsinálja a béta testeket, de az elhanyagolt IR így is, úgy is oda vezet.
Így még nyerek egy kis időt az inzulin előtt.
Illetve még bízom abban, hogy meg tudok szabadulni az 10-15 kiló feleslegtől és akkor egy időre még mellőzhetem.

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#2037) *Ropi* válasza vonalzoo (#2035) üzenetére


*Ropi*
félisten

Milyen tapasztalataid vannak a Xultopy-val? Én most sok év Insulatard után Tresibán vagyok, de gondolkozom rajta, hogy megkérem a dokimat, hogy próbáljuk meg azt, mert vissza szeretnék fogyni a régi súlyomra és úgy tudom, hogy a Xultopy-val lehet. Novorapid a bólusom mellé.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2038) vonalzoo válasza *Ropi* (#2037) üzenetére


vonalzoo
csendes tag

Az első 1-2 hónapban pár kiló lement, valóban csökkent az étvágyam, émelygés volt a kajára gondolva is. Azóta ez elmúlt :(
Viszont november óta aktiváltam magam, néha sportszerű tevékenységre is vetemedek. A régi, hagyományos inzulinnal (Insuman Basal) tuti hipó lett volna, magam is csodálkoztam, hogy nem esett le a cukrom egyáltalán (1 óra kemény nordic walking, 6,5 km)

(#2039) *Ropi* válasza vonalzoo (#2038) üzenetére


*Ropi*
félisten

Az is 36 órás hatásciklusú? Mikor szoktad beadni, reggel vagy este?

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2040) samujózsi


samujózsi
tag

Egyre jobban sajnálom, hogy nem találok megbízható diabetológust.
Basszus, hónapok óta 10 körül van a cukrom, harmadik napja szedem a diaprelt, mindeddig nulla hatása, ma ebéd után nagyon éhes lettem, megettem két 51g-os Túró Rudit a 8.5-ös cukorra. Másfél óra elteltével 5.0 a hipo minden létező tünetével.
Mi a bánat lesz így? Nélküle nagyon magas a cukrom, vele meg annyit kell enni, hogy az végképp betesz a tervezett fogyásomnak.

[ Szerkesztve ]

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#2041) *Ropi* válasza samujózsi (#2040) üzenetére


*Ropi*
félisten

"...ebéd után nagyon éhes lettem..."

Egy jó tanács: ha evés után éhesebb vagy, akkor ne egyél, mert a magas cukorszint is éhessé tesz és csak még jobban felmegy a cukrod! Azt a 2 Rudit akkor kellett volna betolnod, amikor azt érezted, hogy hipózol. Bár 5.0-nál hipózni számomra furcsa: nem lehet, hogy rosszul mér a mérőd? Csináltál kontroll mérést?

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2042) samujózsi válasza *Ropi* (#2041) üzenetére


samujózsi
tag

Na ilyet eddig nem tapasztaltam. Ha magas a cukrom, legfeljebb hányingerem van.
Viszont mióta elkezdtem szedni a diaprelt, azóta van egy állandó gyomorfájásom/éhségérzetem.
A mérőm jó, azóta óránként mértem, már emelkedik.
A hipo meg... Amennyire tudom, a tünetek nagy részét nem annyira az alacsony cukorszint, mint a hirtelen zuhanása okozza.

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#2043) #32577792 válasza *Ropi* (#2037) üzenetére


#32577792
törölt tag

Te hogy vagy a Tresibával? Levemirről állítottak át, de igazából nem tudom beállítani. Ugyanúgy sok a reggeli szintem, és ha reggel sok, nappal sem jobb.
Az a bajom vele, hogy 4-5 nap mire egy módosítás eredményt adhat, aztán ha csökkentem vagy növelem, úgy elmegy 3-4 hét, hogy gyakorlatilag ott vagyok a 3 havi időszak harmadában és közel sem biztos, hogy jó irányba próbálkozom.

(#2044) *Ropi* válasza samujózsi (#2042) üzenetére


*Ropi*
félisten

Igaz, viszont emberfüggő is, hogy mennyire. Én pl. abból tudom, hogy tényleg lent van, hogy remegni kezdek. De lehet másnál más módon és más mértékben jelentkezik: pl. hányingerem sosem volt magas cukortól.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2045) *Ropi* válasza #32577792 (#2043) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ha elkezdem emelni az induló 30 egységről, akkor jönnek az indokolatlan hipók, szóval inkább hagyom ahogy van és legyen reggel magasabb, max. ha nagyon felmászik, akkor rászúrok a Novorapidból.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2046) philoxenia válasza samujózsi (#2032) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Diaprellel kezdtem, az állandó éhségérzet miatt Glimepirid hatóanyagtartalmú gyógyszerre váltottunk. Az akkor kezd el "működni" csak, ha eszel is mellé.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2047) samujózsi válasza philoxenia (#2046) üzenetére


samujózsi
tag

Az is olyan, mint a diaprel? Vagy ez az a fajta, ami az inzulinérzékenységet növeli?

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#2048) #32577792 válasza *Ropi* (#2045) üzenetére


#32577792
törölt tag

Ezt csinálom én is, de amikor 10 környéke a reggeli, arra már 16E novorapid helyett 20 kell és ebédre így is 7 környéke.
30E-hez mennyi testsúly párosul? Te I-es vagy ugye?
Érdekes az éjszakai görbém, néha összejön nagyobb hullám nélküli szint, aztán 2:30 környékén elkezd menni felfelé.

(#2049) *Ropi* válasza #32577792 (#2048) üzenetére


*Ropi*
félisten

Jelenleg 115 és 130 kiló közt liftezek, szerencsére már közelebb a 115-höz. Pont azért tett át a doki Tresibára, mert előtte ~10 nap alatt híztam fel 118-ról 129.5-re. Utána 2 hét alatt vissza is fogytam, meg azóta csordogálok lefelé és 115-117 vagyok. Éjjel stabilak az értékeim, csak reggel van az emelkedés. 30 éves koromban jött ki, 2-esnek írtak be.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#2050) philoxenia válasza samujózsi (#2047) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Szintén az a termékcsoport, de tudtommal modernebb.

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.