- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fifty
csendes tag
Szalmának:
Ha nem mozgatom az egeret akkor nem csíkoz.
Lao ce válaszára:
Köszi szépen, de mivel én még csak most ismerkedem a Delphivel, kb. 20%-át értettem annak, amit mondtál. De azért kösz a segítséget! -
Fifty
csendes tag
Köszi Szalma, de azt már én is próbáltam, hogy az OnMouseMove-ra írtam rá a cuccot, de ott is csíkoz.
Egyéb ötlet? -
Fifty
csendes tag
Hello!
A következő a kérdésem, (immár a megfelelő helyen) :
Delphiben írtam egy progit, ami a következőt csinálja: rajzol egy háromszöget, aminek két csúcsa rögzített helyen van. A 3. csúcsot az egérmutatóhoz rakja. Ezt a háromszöget valamilyen színnel ki is tölti, majd ha az egér megmozdul, akkor ugyanilyen háromszöget rajzol a régire, csak háttérszínnel, azaz letörli azt, és kezdődik az egész elölről. Nem is ez a gond, az egész tökéletesen működne, csak valahogy becsíkozódik a háromszög háttérszínű csíkokkal, egy pillanatig.
Próbáltam úgy is, hogy egy timerre raktam rá az egészet, és pl. 0,001 másodpercenként frissített, akkor is frankón mükszik, de egy kb. 1cm-es csík fut alulról felfelé szépen lassan a képernyőn. Kb. így néz ki az algoritmus, kisebb változtatással (a változók értékének megadásával kapcsolatban) :
procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
begin
f[1].X:=600;
f[1].y:=768;
f[2].X:=850;
f[2].y:=768;
canvas.Brush.Color:=clbtnface;
canvas.Pen.Color:=clbtnface;
canvas.polygon(f);
canvas.Brush.Color:=clgray;
canvas.Pen.Color:=clgray;
getcursorpos(f[3]);
canvas.polygon(f);
end;
Na ezt hogyan lehetne kiküszöbölni ???
Előre is hálás köszönetem minden válaszért !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Formula-1
- E-roller topik
- LEGO klub
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Diablo IV
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Forrmell.enn
- Home server / házi szerver építése
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest