Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
kistewe
tag
válasz
somasz
üzenetére
Szerintem ezzel is az lesz mit a procikkal, egyre gyorsabb: hurrá akkor majd jönnek olyan programok amik "kihasználják", nő a tárolási sebesség akkor majd jönnek olyan szoftverek amik ezt is kihasználják és szép lassan elveszíti az előnyét, de reméljük ez eltart még pár évig , vagy majd jönnek még újabb super-hyper-extra fast SSD-k és lehet majd abból is újat venni....
-
kistewe
tag
válasz
somasz
üzenetére
Win7 -el is az? esteleg mas felbontással is win8 alatt? es azért a homályos az elég tág fogalom...
de legegyszerűbb még mindig egy pendrive bootolható linuxxal .. még egy amtőr is meg tudja csinalni szerintem és mikor bebootol rögtön látszik hogy ott jó -e....unetbootin fent van neten, linuxmint detto 4 gb pendrive , csak arra kell figyelni hogy kb 2 giga be legyen állítva ubuntu stilushoz fentartott helynek ... -
kistewe
tag
válasz
somasz
üzenetére
JAJA, csütörtök óta nincs reboot gond azóta fut a Quiana... csak a a roh..dt néhany winfosos progi ...
meg az tény , hogy se a Petra se a Quiana nem kezeli jól a lati e szériás tapipadját.... a többi Dellen nem tudom milyen....akartam irni privit de ez ide most nagyon passzolt
uff stewe
-
drr
őstag
válasz
somasz
üzenetére
Természetesen más eszközben kitűnően működik úgy a usb, mint a dvd. A bootsorrendet az f2-vel is lehet módosítani, de természetesen próbáltam a sorrendet is módosítani, sajnos sikertelen eredménnyel. Ezért írtam ide... A biosban a legacy vagy uefi menüpontok hiányoznak, tehát innentől kezdve tippem sincs mi okozza a hibát...
-
thomasvold
őstag
válasz
somasz
üzenetére
Onnan tudom, hogy így visszaolvasva, másnak is problémája van ezzel. A 8870-hez a drivert feltelepítve és játék alatt azonnal jelentkezett. Más esetben, sem az IGP-vel, sem sehogy nem cicereg a gép.
Zoli G : Mióta használod így a gépet? Hibásodást, fagyást nem tapasztaltál azóta sem? Mert ha így van, azért nem küldöm vissza garanciába, elviselem végül is, ha csak ennyi a nyűgje, nem befolyásolja a működést és nincs vele más probléma.
-
tibyke
tag
válasz
somasz
üzenetére
igen, ott lesz az!

irjak: ""Sleeve22, hope you'll have no problem, becasue I've managed to successfuly install full heigth mSATA drive (e.g. Samsung 840 EVO) to 3rd mini card slot (WWAN), which is visible only after removing base corner caps not just the base cover. After two weeks of testinting I can unquestionably confirm there is no problem to use mSATA drive on Latitude E6440. What a great notebook
"
es: "Yes, there is a mSATA slot in the E6440, though is not visible when taking the rear cover off. It needs the left bumper cap removed. It's situated above the WWAN marking as shown in the spoiler below. In fact, this slot is WLAN(PCIe1), mSATA (SATA3 port4) and WWAN (USB 2.0)!! Sharing the PCIe and SATA lines being a new Series-8 Flexible I/O chipset feature : Series-8 flexible USB3+PCIe or SATA+PCIe I/O -> some more x2 2.0 possibility"
itt (is): http://pt.community.dell.com/support-forums/notebooks/f/86/t/34094.aspxszerintem ez eleg egyertelmu, de a bizti kedveert rakerdezek a del supporton is.
a masik kerdesre esetleg nincs tipped? "dual pointing keyboard" vs trackstick? (ld az eredeti hozzaszolasom)
t
-
tibyke
tag
válasz
somasz
üzenetére
en is kicsit elbizonytalanodtam, mert iponon es prohardveren is irjak, hogy nincs teljes meretu sata, de a hivatalos dell forumon, es egyeb kulfoldi notebook forumokon is azt talaltam, hogy bizony van, csak el van bujtatva:
irjak: "Nagy kár, hogy nincs teljes méretű mSATA bővítőhely (a Wi-Fié és a 3G modulé is feles), így a merevlemez mellé csak az optikai meghajtó helyére tehetünk SSD-t."
forras: http://prohardver.hu/teszt/14_huvelyk_dell_latitude_e6440_e7440_munka_vallala/belso.html
ugyanakkor: "I have tried and it works perfectly. I currently have an msata SSD as my main boot drive, and then have a smaller 2.5 SSD from a few years back for extra storage."
forras: http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/t/19568079.aspx
ezt is irjak: "Performance upgrade: mSATA SSD
Yes, there is a mSATA slot in the E6440, though is not visible when taking the rear cover off. It needs the left bumper cap removed. It's situated above the WWAN marking as shown in the spoiler below. In fact, this slot is WLAN(PCIe1), mSATA (SATA3 port4) and WWAN (USB 2.0)!! Sharing the PCIe and SATA lines being a new Series-8 Flexible I/O chipset feature : Series-8 flexible USB3+PCIe or SATA+PCIe I/O -> some more x2 2.0 possibility"
itt: http://forum.techinferno.com/dell-latitude-vostro-precision/6980-14-dell-latitude-e6440-owners-lounge.html
tovabba: "mSATA csatlakozót nem találunk"
forras: https://ipon.hu/elemzesek/dell_latitude_e6440_korzo_vonalzo/2064/3ne most akkor kinek higgyek?

t
-
DanielLong
senior tag
válasz
somasz
üzenetére
Ezt olvastam, de Notebookcheck és még egy-két oldal feltűnteni a Dell XT3-at msata kompatibilis eszközként. Akkor mind tévednének? Vagy csak a notebookcheck téved és msata mini ssd kéne a feles(half-size) kártya helyre? Találtam olyan bejegyzést is, ahol WWAN slotban vígan megy az SSD szintén dell gépen...
-
DanielLong
senior tag
válasz
somasz
üzenetére
Honosítás és garancia kapcsán lenne egy kérdésem. Van egy Dell még garis notim, de Izraelben lett vásárolva. A Dell Support oldalán country-nál az alábbi szerepel: Europe, Middle East, & Africa. Akkor adott esetben tudnám itthon probléma nélkül gariztatni a notit vagy ez nem lenne ilyen egyszerű?
-
Hofeher
aktív tag
válasz
somasz
üzenetére
Köszi igazából szerintem a 525 ha hetente 1x megy talán esetleg jobb minőségű film közben úgyis szét akarom szedni 240 GB Samsung Evo ssd miatt sajna ki kell venni az alaplapot akkor minden ki lesz takarítva.
Aki használ hasonló gépben Evo-t írja meg nála hogy megy köszi előre is.
-
Feenyx
aktív tag
válasz
somasz
üzenetére
Mondjuk az is igaz
Most néztem ezeket az EC-s USB 3.0-ás adaptereket, és látom van belőle olyan is ami nem lóg ki a borításból, mert eddig ez is egy visszatartó erő volt. Amúgy nincs lehetőség esetleg egy moddolt BIOS-szal arra, hogy feloldja esetleg a SATA 2-es msata csatlakozót és SATA 3 sebességgel menjen? -
CsMarc
tag
válasz
somasz
üzenetére
Köszi. Tudom, hogy én vagyok a balf***, de felraktam mindkét drivert és mindezek után nem tudom, hogy hol kell beállítani/aktiválni, hogy működjön is az egész. Az egyik amit mondtál ugye elvileg egy program, de sehol nem találok olyan felületet/parancsikont, ahol el tudnám indítani a programot. Ejj, ha nem lennék ennyire digitális analfabéta.

A True Crypt mit csinál egyébként egészen pontosan? -
kistewe
tag
válasz
somasz
üzenetére
NE is NE is,
még elcsábulok
nemrég CAD oktatást tolmácsoltam, manusz jött M6600... tesmodell import ( ki volt vetítve) rányom kb 30 sec. és ott volt a cucc... akkor most a többiek az asztali gépeken is.. telik az idő mondom rajta rajta... hát már rég rányomtunk de még tölti..úgy kb. 2 percig.... na akkor lehidaltam, nem tudom mi volt az asztaliban de az se lehetett vacak mert erre a célra kapták anyacégtől... akkor néztem hogy M6600 nagy képernyő numerikus bill. és gyors is..... meg nagy és nehéz nem akarom nem akarom ! <--- ezt muszáj volt leírnom különben lecserélném az E6320-at.
stewe
-
Krystal_s
addikt
válasz
somasz
üzenetére
Apám tőle vette a gépet pár hónapja, garit adott rá, át volt nézve stb, csak itthon vettük észre, hogy könnyen kicsúszik a töltőkábel. Még nem használtuk a gépet, eddig húzódott az alkatrészcsere...(párszor bekapcsoltam, teszteltem, de úgy emlékszem akkor nem melegedett ennyire) A gép halk és 95-97 foknál még nem ment maxon a ventilátor, 3000 rpm körül volt, vártam kicsit, hogy 4000 fölé kapcsoljon, de nem tette.
-
TheProb
veterán
válasz
somasz
üzenetére
Annyira még nem éreztem szükségességét, jobban körbejárom előtte a dolgot

Egyébként stress teszt alatt nem ment 65fok föléu.i.: A 840 nagyon jó kis ssd, bár 19ért nem láttam még de megéri az árát mindenképp. Ha esetleg nagyon előre tervezel akkor vehetsz msata-s ssd-t ahhoz 1 adaptert így tudod használni 2,5ös helyen is és ha esetleg új gépet veszel majd akkor nem kell megint új ssd-t venni, bár ez nagyon előrehaladott gondolkodásmód. addig még rengeteg minden változhat, főleg hogy már jönnek az új csatolófüleletes ssd-k
-
kellcucc
aktív tag
válasz
somasz
üzenetére
Updatet és frissítéseket mindig kilövöm, nem szeretem, ha a hátam mögött cselekszik a gép. Pont tegnap este futtattam le egy comodo-t, semmit nem talált "szerencsére". Amúgy mielőtt legutoljára újraindítottam be is lassult már a pdf-t is alig akarta pörgetni. Most megint jó az újraindítás után, ötletem sincs mi okozhatja ezt az ingadozást. Fel is pörög, lassú is, WTF?
-
Avicularia
veterán
-
Feenyx
aktív tag
válasz
somasz
üzenetére
A milyen notebookot vegyek fórumban mondták, hogy nem lesz hozzá billentyűzet világítás, persze ez nem zárja ki hogy valamikor lesz, bár a dell oldalán sincs a specifikációk között. Megnézném én szívesen, csak nem találok sehol sem kiállítva a környékemen
Még használtban sem 
Új hozzászólás Aktív témák
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- Spórolós topik
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- További aktív témák...
- Megkímélt HP Gamer,15,6"FullHD IPS,i5 8300H(8X4,Ghz)GTX 1050 4/8GBVGA,16-32GB RAM/512GB SSD,ÚJ akku
- Dell Precision 5530,15.6",FHD,i7-8850H,16GB DDR4,512GB NVMe SSD,P2000 4GB VGA,WIN11
- Dell Precision 7730,17.3",FHD,i5-8400H CPU,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11
- HP EliteBook X360 1030 G2,Multi-Touch 2 az 1-ben,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Precision 5690 FHD+ IPS Intel Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 1TB 32GB magyar vbill gar
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Thermaltake V3 fekete NBase 650W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Biosban, Linuxon is az?

) vagy nézzek vissza és le lesz írva? Honnan szedjem le a megfelelő drivereket?