Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz Chesterfield #36689 üzenetére
Nincs egy normális optometrista Debrecenben? Egyre jobban bánom, hogy nem kezdtem el azt a sulit
Amúgy a netes rendelésre ugranak (ugrunk), ne csodálkozz, borzasztóan visszavett a forgalomból, sok helyen olcsóbb a lencse, mint amennyiért mi a gyártótól (!) megkapjuk.
daa-raa: tórikus lencsénél át kell számolnunk, mert + cylinderrel kell rendelnünk (optometrista meg sokszor mínusszal dolgozik). Persze azt nem tudom, jól át tudta-e számolni a kolléga Példa: +0,5 sph -1,5 cyl 90 fok átszámolva -1,0 sph +1,5 cyl 180 fok lesz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz sto1911 #36683 üzenetére
Nem, egyikőjüket sem ismerem. Teljesen más okokból kifolyólag hagytam ott az egész magyar felsőoktatást.
Miskolcon volt olyan, aki mintegy szabványként felállította, hogy nála legalább 50% mindig bukik. És ezt ugye első előadáson közölte is. Szóval amior ZH-t vagy vizsgát javított, akkor annak megfelelően határozta meg a ponthatárokat, hogy ezen szabványnak megfeleljen. És büszke volt magára.
Debrecenben fizika előadó (Demény) kedvelt vizsgakérdése volt a Doppler effektus. És erre nem létezett jó válasz. Ha azt mondtad, hogxy a frekvencia változik, akkor azért nem fogadta el, merthogy valójában a hullámhossz. Az utánam következőnél meg a hullámhosszt nem fogadta el, merthogy a frekvencia. Nyilván nem is az volt a célja, hogy buktasson, mert csak.
De az Isza féle villanytan előadások sem voltak rosszak. A hármas blokk első órája mindig arra ment el, hogy az előző heti hármas blokk során általa hibásan leadott anyagot kijavítsuk. Mondjuk azt eleve nem tartom tanításnak, de még csak előadásnak sem, hogy valaki 2 perces időközökkel lecseréli a fóliát az írásvetítőn, vagy beállította a PowerPoint-ban, hogy 2 percenként lépjen egy diát. Ő meg csak simán felolvassa amit lát, de a vic, hogy sokszor arra nem volt elég a két perc, hogy Ő végigolvassa, de azért lecserélte. Vizsga előtt két héttel adta ki a tananyagot pdf-ben. Az is gyönyörű volt, mert A3-ban szerkesztette meg, és még mindig tele volt hibákkal. Most akkor azt kellene gondolnom, hogy ez egy nagy szakember? Még csak Ő sem bírta rendesen leírni, hogy miről is van szó. Ja és ugye előre meghirdetett kötelező vizsgaidőpontok nem voltak ugyan, de ha nem mentél el az első kettő önkéntes időponton, akkor arra utólag is beírta az egyest az indexbe.
Elszarkódtam pár évig a felsőoktatásban, de ezalatt csak három olyan emberrel találkoztam, akiről elmondhattam, hogy tanár. Látszott rajtuk, hogy a tanítás a céljuk. És érdekes módon náluk meg is tanulták az emberek a tananyagot és sikeresen le is vizsgáztak. A többieken látszott, hogy csak kényszerből tartanak órát, mert ugye a doktori fokozatuk miatt kötelező. Láthatóan teher volt nekik az egész. És folyamatosan bírtak sírni minden miatt, főleg, hogy milyen szar a fizetésük (egyik mondta ezt azután, hogy egy hete kp-ra hozott ki 5-ös BMW-t...). De volt olyan "nyelvtanár" (és gondolom van még ma is), aki az egész félévet egy számfejtéssel kezdte, miszerint a középfokú nyelvvizsga, ami a diplomához szükséges, letételéhez minimum 400 órányi nyelvtanulás szükséges, de a felsőoktatási keretóraszám csak 240 óra, ezért nincs értelme az egésznek, és nem is fog emiatt órát tartani. Egyébként is van neki normális munkája, amiből 4-5x anyi fizetése van, mint amit az egyetemen keres, és értelemszerűen nem is fogja ezért az egyetemen elbaszni az idejét. Mindenkit leosztályozott a középiskolai jegyei alapján.
És ezeket kellene tisztelni, megbecsülni? Ne komolytalankodjunk már!
Zola007: Nekem eddig több bajom volt azzal, amit az optikusok műveltek, mint amit az SZTK-ban. Az Onome-ban pl szimplán "átszámolták" a lencséket, mert szerintük úgy jó. Arra a kérdésre persze nem tudtak válaszolni, hogy "És hova tünt a két lencse közül 1,5dioptria?"
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Irmscher 353 #36695 üzenetére
Én meg annyit mondanék hogy ha valaki előadónak vallja magát és ezért még pénzt is kap, akkor azért tessék megdolgozni.
Sokszor az adott óraszámban le lehetne adni normálisan az anyag vázlatát, kitérni a problémás részekre, de nem egyszer nem érnek be időre, felépítés nélküli, össze hányt-vetett előadásanyagokkal operálnak.
Nincs az előadásnak szerkezete, semmilyen hosszabb távú koncepciója és mikor az évfolyamelsők is úgy jönnek ki előadásról, hogy "ez most akkor mi a f.sz volt?" akkor viszont az oktatónak is illene elgondolkodnia rajta
Tanár családból vagyok, apám-anyám-tesóm tanár, rokonságban vannak közel 20-an, szóval van némi rálátásom a dologra, elhiheted.
optika: nem tudom hogy mindkét helyre ugyanaz a doktornő jár-e illetve még ott dolgozik-e egyáltalán, e nekem 4 éve a városban 5 optikában nem tudtak kontaktlencsét adni, mert nem ideális alakú a szaruhártyám és erős közellátó vagyok, ráadásul cilinderes. Ő 1,5 óra próbálkozás és többszöri mérés után talált megfelelőt. előkeresem majd a kártyát, azon rajta van a neve
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Mofly
csendes tag
válasz #65675776 #36682 üzenetére
Nem jártál mostanában iskolában.
Az iskolák felvesznek mindenkit, csak hogy megkapják a fejkvótát. (Lehet kifogásolni, de ez számokra egy életben maradási stratégia.) Így az ott ülő diákok nagyobb része csak odajár (ha jár), de nem tudja mire, minek, és nem is érdekli. Ezeket hogyan lehetne tanítani. Könnyű azt mondani, hogy a tanár..., de nem a tanár tanít, de TANULNIA a diáknak kell, ha nem teszi, akkor miért a tanár a hibás?
Hogy haverom idézzem: Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.Ez középiskolákra nagyon jellemző. (Sajnos főiskolán is tapasztaltam hasonlókat.) Beiratkozott informatikai, műszaki szakra alig kettes matekkal, fizikával. Szerinted mire lehet őket tanítani szakmából, ha már az alapokkal (matek, fizika) is baj van?
Persze vannak oda nem való tanárok. Az elmúlt években a tanári fizetés, megbecsülés a béka s*gg* alatt volt/van. Így jó pár olyan ment tanítani, aki a tudásával máshova már nem tudta kvalifikálni magát. (A semminél ez is jobb alapon.) Tőlük nem várj sokat. És persze vannak nagy tudásúak, nem tanári hozzáállással.
A mostani generációnak (TISZTELET A KIVÉTELNEK), már nem kellett tanulnia, mert (főleg anyagi okok miatt) az iskola nem kényszerítette rá. Úgy szocializálódtak, hogy úgy is átengednek. (Csodálkozunk, hogy nincs elég szakember, csak sok papírral rohangáló.)
Emlékezz vissza: volt egy időszak, amikor általános iskola első pár évében nem lehetett osztályozni, buktatni.
Mint tanultak meg e gyerekek? Azt, hogy nem kell tanulni. (És nem az olvasást, számolást.)(Adok egy osztályt, tégy csodát, mutasd meg hogy kell!)
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz Zola007 #36692 üzenetére
Zola007: Tisztában vagyok vele, hogy sok kutató, prof tanít.
De erre csak annyit mondanék, hogy nem kötelező mindenkinek a felsőoktatásba járni.
Nem kell minden plázacicának, és 'agysebésznek' egyetemi diploma.
Ha valami nem megy, s az embert sokadjára is elkaszálják, egyazon tárgyból, akkor be lehet ismerni, hogy nem mindig a tanár a k*csög, hanem le kellett volna ülni tanulni, és akkor lehet nem úgy néznénk a feltett kérdés után, ahogy...
De az a baj, hogy nagyon sokan a rendszert szidják, és még véletelen sem gondolkodnak el azon, hogy lehet ők nem tanultak rendesen.
A középiskolában még nevelnek, de a felsőoktatás már rég nem a nevelésről szól. Oda tanulni megy az ember.Ez az általad említett Tesco-s optika, nem ugyanaz, mint ami a Malomparkban is van?
Ha egyazon doktornőről van szó, hát, nekem elég negatív tapasztalataim vannak vele kapcsolatban, szintén kontaklencse vásárlás/vizsgálat tekintetében...[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Chesterfield #36693 üzenetére
de még hány autószerelő besértődik ezen !
Mo-n azt felejtik el a népek, hogy ha a szolgáltatóiparban dolgozol és a szakértelmedet bocsátod áruba akkor nem a körítésen kellene nyerészkedni, illetve ha mégis, akkor nem pofátlanul, mert sokszor már a sz.rrágás kategória amit művelnek.
ha adott egy üzlet, amelyik árul és szolgáltat, akkor illene a kettőt erősen különválasztani mert rövid időn belül nagy pofáraesés lesz a vége, csak addig nem míg monopolhelyzetben vagy egy adott témában / földrajzi területenkontaktlencse ügyben egyébként ajánlom a tescoban lévő optikát, kedves, türelmes a doktornő (ha még ott dolgozik)
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Chesterfield
őstag
válasz diablo1984 #36691 üzenetére
Csak a pesti üzletükben foglalkoznak lencsével, már rákérdeztem én is.
Ez az egész olyan, mintha egy autószerelő besértődne, ha autósboltból vennéd a motorolajat meg a féltengelycsuklót, és vinnéd hozzá, hogy applikálja bele. Van még 1-2 ilyen, de hamar belátják majd, hogy üzletileg nem túl előnyös.
-
Zola007
veterán
válasz Irmscher 353 #36686 üzenetére
(#36686) Irmscher 353: egy valamit azért nagyon kiemelnék mindenki számára: A fő probléma sokszor ott kezdődik, hogy a felsőoktatásban szakemberek és kutatók oktatnak mindenféle pedagógusi végzettség nélkül!
Az emberekkel bánni tudni kell, legyen az 10 vagy 20 éves és egyszerűen sok oktató nem képes normálisan átadni a tudását és kezelni a különféle személyiségeket. Ezek legtöbbször a szemináriumok és vizsgák során ütköznek ki, hogy bizony az oktatóval is baj van, nem csak a diákkal.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
diablo1984
veterán
válasz Chesterfield #36689 üzenetére
válság szemvegdiszkont esetleg? asszem mintha lencsékkel is foglalkoznának, vizsgálni is tudnak, meg olcsók!
-
Zola007
veterán
válasz #65675776 #36688 üzenetére
hát az éppen olyan is, 1-2 dioptria körül még egyszerű is, de ha egy kicsit is komplikáltabb a szemed, ahhoz kell egy jó szemész vizsgálata a klinikán vagy egy megbízható optometrista
(#36689) Chesterfield: akkor a Kálvin tériben voltál?
[ Szerkesztve ]
-
Chesterfield
őstag
válasz Zola007 #36687 üzenetére
Fórumban volt, a főnökasszony.
daa-raa!
Az a baj, hogy kontaktlencsét választani nem olyan egyszerű dolog.
Nem ugyanazokkal a paraméterekkel kell rendelni, mint a szemüveget.
Ehhez kell egy optomerista tudása, amit ki is fizetnék egyszer!, de nem minden egyes lencsével.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Chesterfield #36685 üzenetére
Ingyenes szemvizsgálatot megcsinálják neked az SZTK-ban, és még a vizsgálati eredményt is a kezedbe nyomják.
-
Zola007
veterán
egyébként melyik Papp optika volt? a Kálvin téri vagy a Batthyányi / Fórum?
tippelek egy nagyot a Kálvin téri esetén: csak nem a rövid hajú szőke volt az?[ Szerkesztve ]
-
Irmscher 353
aktív tag
Chesterfield:
Nem csak nálad fekete listásak.
Anno volt egy patika kártyám, melynek honlapján ott virított a Papp optika, mint elfogadó hely.
Bementem, mert mosófolyadék kellett volna lencséhez, majd a szakképzett eladókból álló gárda elkezdett vergődni, hogy mi is ez a patika kártya, amivel fizetni akarok. (hozzáteszem, hogy a mosófolyadék áruk kifejezetten magas...) Hogy ők ezt nem ismerik, meg minden.
Addig vergődtek, hogy hívjam fel a patika kártya hotline-ját, hogy hát ez még is, hogyan van.
Megelégeltem a vergődésük és otthagytam őket a fenébe.
Nem értem, hogy ha nem akarnak kiszolgálni, akkor miért nem ezt mondják, s miért egrecíroztatják a vevőt, aki pénzt akar nekik adni egy termékért.Komolyan mondom sintér egy banda, azóta én kerülöm őket.
(érdekes módon utána egy gyógyszertárban minden további nélkül sikerült levásárolnom a kártyán lévő összeget, és ott valahogy nem vergődött senki, mindenki kedves volt, és flottul végezte a dolgát)sto1911:
Teljesen egyet értek Veled. Sokan azt hiszik, hogy ha ők felsőoktatásba járnak, és felvették őket, akkor már mindent lehet. Aztán az első vizsgaidőszakban jön a pofára esésé, mikor a tárgyak feléből buknak, és hopp a vizsgaidőszakból is kifutnak. Majd mennek a dékánhoz, hogy vizsgaidőszakon túl ők még hadd vizsgázzanak, meg petíciót nyújtanak be, meg mindenki k*csög, aki mindezt nem teszi lehetővé számukra. (a többi hallagtó érdekes módon, mégis befér a vizsgaidőszakba, és levizsgázik hoppá )
Aztán sokan nem vallják be maguknak, hogy a hiba bizony az ő készülékükben van, s nem pedig a tanáréban, aki 20-30 év tanítás után hallgatók ezreit juttatta hozzá a tudáshoz, csak hát amikor be kell vágni egy anyagot, akkor már senki sem olyan nagy legény...[ Szerkesztve ]
-
Chesterfield
őstag
Az ofotért és a visionexpress után a papp optika is feketelistára került nálam.
1év után visszamentem hozzájuk szemvizsgálatra, kérdezte a nő, hogy tőlük rendeltem-e eddig a lencsét, mondtam, hogy nem, hanem netről. (A tavalyi vizsgálat után nyilván az első adagot tőlük rendeltem aranyárban, mert a vizsgálati adatokat nem adják ki. Ugyanúgy, ahogy most is tőlük vettem volna az első adagot)
Ezt 10 perces kiselőadás követte, hogy szerintem ez üzletileg korrekt-e, ők ajándékba adják a vizsgálatot, ezért az lenne az elvárható, ha mindig tőlük rendelném a lencsét, nem számít, hogy több ezer forint különbség van a netes és az ő áraik között. Neki ki kell fizetni a helységbérleti díjat, a webáruház meg fenntart egy 2 nm-es is raktárat.
Nem szoktam senkit átverni, lehúzni, mondtam, hogy nem szeretném ingyen dolgoztatni őket, a vizsgálatért szeretnék fizetni. Hát náluk ilyet nem lehet. Oda kell kötni magad.Szóval ne haragudjak, de hagyjuk egymást, és elhajtott...
Ezt 2013-ban tényleg van olyan vállalkozó, aki komolyan gondolja?
Elhiszem, hogy nehéz a vállalkozói lét, de alkalmazkodni kell, nem ügyfelet elhajtani.[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Keresek 23-24" képátlóban Full HD monitort Debrecen, Nyíregyháza vagy Miskolc vonzáskörzetében.
Illetve 22" nem fullhd-tIPS vagy jobb TN panellel érdekelnek a megbízhatóbb márkák, névszerint: DELL, Eizo, LG, Samsung, Benq, , NEC, Asus
Feltétlenül szükséges:
- még érvényes garancia
- doboz, dokumentumok
- pixelhibamentesség
ajánlatokat priviben várokMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
sto1911
veterán
válasz #65675776 #36682 üzenetére
Ugy latom teged buktatott.
Sokan ugy mentek vizsgazni meg ugy altalaban egyetemre (nemcsak hozzajuk, mas szakokon is), hogy nagyfiuknak ereztek magukat, sikerult lazithatnak, aztan jott az elso felevi pofaraeses, boven 25% feletti bukasarannyal. Ezek egy resze rajott mi az igazsag, mas rsze meg ugyanugy lehuto maradt. Es ugye aki tanulja, az nem biztos, hogy tudja is. -
törölt tag
Ha a bukási százalék meghaladja a 20-25%-ot, ott nyilvánvalóan nem a diáakokkal van a probléma. Egyértelmű, hogy az az ember nem való tanárnak, mert nem tud tanítani. Lehet nagy a tudása, de átadni azt képtelen, vagy nem hajlandó. Persze azt hiszi, hogy attól, hogy buktat Ő lesz a kemény csávó, miközben meg csak egy szánalmas senki.
-
Zola007
veterán
Kölcsön szeretnék valakitől kérni egy vízmértéket 1 napra
60-80 centi hosszú elég, csak pár bútort, egyebet akarok szintezni.
vertikális libellásra lenne szükségem.[ Szerkesztve ]
-
GIJoe
addikt
keresek új, mocsok olcsó TPLink wlan routert!
-
atike
nagyúr
Eladó cuccok:
Alcatel OT992D, fehér, dual sim, garanciával 27.000 Ft részletesen
------------------------------------------------------------
LCD TV - sérült (betört a kijelző) Sony Bravia KDL32BX320. A sérüléstől eltekintve működik, használható... A kép kb 1/3-át érinti a sérülés. Irányár: 25.000 Ft
Vodafone 355 telefon (doboz, papírja, töltő, fejhallgató, adatkábel megvan), karcmentes 5.000 Ft
Fali zenegép (mindennel, jó állapotban)
135.000 Ft110.000 Ft részletesenÉrdeklõdni privátban!
-
havast
aktív tag
Keresek hardverekben jártas (előny, ha notebookokban is), jó kommunikációs készségekkel rendelkező debreceni (vagy közeli) embert "beugrós" munkára.
PM-ben érdeklődni.
-
senior tag
Keresek:
- Kompakt (esetleg MILC) fenykepezogepet 100eFt-ig (MILC eseten lehet tobb). Ajandekba lesz, tehat csak uj erdekel, jobb tudassal (wifi, gps, NLC). Illetve varom az otleteket is, hogy Debrecenben illetve Pesten hol lenne erdemes szetnezni!
Pl.: Panasonic Lumix TZ40, vagy MILC-bol Samsung nx1100- 80-320Gb-os 2.5"-es Sata HDD-t (hasznalt, jo allapotban)
- 40-64Gb SSD-t
-
mghltm
addikt
válasz Zola007 #36670 üzenetére
jaja, hallottam sokszor az oregrol, a biologusokkal jokat lehetett bulizni. ha emlekeim nem csalnak, a vegyeszeknel antus, a kozgazon murakozy meg ilyen legenda
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Antimatrix
senior tag
Eladó gépalkatrészek:
40Gb Maxtor HDD 100/100
40Gb Samsung SP0411N HDD 100/100
Sapphire ATI 9600 128mb DVI/DSUB
Sapphire ATI 9700PRO 128mb DVI/DSUB + Zalman Passziv 1 hőcsőborda ventivel1 félgép csak letölteni és netezni
ECS P4M266 S478 alaplap + 1,7Ghz Celelron proci + 256Mb SD ram
40Gb HDD+ CD olvasó + ház+táp =CRT monitor: NEC VR15 - 2002 July gyártás
Samsung Syncmaster 753S - 17" 2003 ÁPR gyáráts
IIYAMA Vision Master LS902UT 19"Tab:
Samsung GALAXY TAB 2 - 16Gb Titanium 3G új bontatlan + 24 hó samsung garjegy
Apple iPAD2 WIFI 3G 64Gb Black - Média Markt garjegy 2013.10.19-igPH+BIZHATÓSÁG TOP69 -helyén vagyok - innen kezdve exelhetek a PH!-n is :-)))) Hiába mondják Csernobilnak mégis van következménye.- by Slepy- Degenerált Userekről vélemény! -- Az internetem van/nincs az örök bitmezőkön!
-
Zola007
veterán
válasz mghltm #36668 üzenetére
állatanatómia - Hollósi prof - átlag 90% körüli bukási arány.
az öreg volt hogy bent feküdt a klinikán, de átjött köntösben, papucsban vizsgáztatni a népetMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zetta
csendes tag
válasz Audison #36650 üzenetére
Hol van még december 28
Egyébként nem ajánlom az első sorokat, nagyon sokan szoktak lenni az évadzáró TCS bulin, igaz jó is szokott lenni, és az eleje nagyon tömött, sok a divatdrukker, meg a részeg, akik azt sem tudják milyen rendezvényen vannak, rendszerint izzadtan félpucéron dörgölőznek hozzád, a kemény pogo-ról már ne is beszéljünk, szerintem ott már nem is lehet élvezni a koncertet és a zenére figyelni
Persze ha csak pogozni szeretnél és "verekedni" ahhoz jó az első sor, ha valamit élvezni is szeretnél kicsit a koncertből, hátrébb.
Hiába mész oda már 5-re, és azt gondolod jó helyen vagy, amikor megkezdődik a TCS úgy is kitúrnak a helyedről, a legelső sort sem ajánlom, mert ott a tömeg nekipasszíroz a fém korlátnak.
Egyébként mind1, mikor mész, előre lehet ott tolakodni bárhova
Tavaly ha jól emlékszem volt VIP rész a színpad előtt közvetlen, külön korláttal lekerítve, ha mindenképp közel szeretnél lenni azt ajánlom, ott talán kevesebben vannak, persze drágább is a jegy.
[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
válasz stranger28 #36667 üzenetére
illet megtanulnia, mert Pici ott folytatta a vizsgat, ahol 1 evvel korabban abbahagytak, pedig tobb szaz hallgatoja volt mindig
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
mghltm
addikt
abszolut igazad van, hogy egy klasszikust emlitsek:
- "Azonosító: Olyan karaktersorozat, amely betűvel kezdődik, és betűvel vagy számokkal folytatódhat."
- "jovore talalkozunk"still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Mofly
csendes tag
A szigorlat hat tantárgyából ötöt ő tanított.
Akkor kemény volt, de úgy megtanította, hogy azóta is keresek belőle pénzt.
Akkor nem rajongtunk a módszerért (a tudását nem vitattuk), most örülök, hogy anno így belénk verte, sok pénzt hozott a konyhára már.
Igenis aki nem oda való az le legyen ott.
Pici azért lett olyan vérengző, mert olvasott egy hirdetést, hogy "programozót keresünk, kossuthosok kíméljenek". Ekkor keményített be. (Igaza volt, itt sokak diplomájának értékéről volt szó. Meg persze az egyetem híréről is.)A tudást azóta is díjazom.
Most attól akadok ki, ha bemegyek órára és semmit sem kapok, pedig ezért már keményen fizetek is.[ Szerkesztve ]
-
stranger28
addikt
-
cekkk
veterán
válasz mghltm #36662 üzenetére
Hú őt még én láttam előadáson Ott is keményen tólta, ha nem értetted kivágott mint macskát szarni
Most meg B Norbika tartja a progokat Robot foci jeeeeeeeeeeeee
Mondjuk Mestinten Várterész ingen betudja forgatni az embert szóbeli vizsgán, de, hogy egy szaros vizsgáért 6 órát kellett ülnöm anno az sem normális dolog
[ Szerkesztve ]
-
Mofly
csendes tag
válasz stranger28 #36658 üzenetére
Ismertétek volna tíz évvel ezelőtt őket.
Vérteréz nagyon tudott aratni. Előttem is, utánam is nyolc ment dalolva a halálba.Egyébként megérteni fontosabb, mint tudni. ( A logika logikus. )
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz stranger28 #36658 üzenetére
Hagyjad már magad
Majd Magdikánál ha megírod a két 70% ZH-t és utána még Vizsgán is a 70%kot akkor mondjad
Jah és ha nála egy elírás akkor buktad az a feladatot Szóval hiába érted, ha hibázol baszhatod :S
Ez is rákényszerít a magolásra a defek pontos leírására :S
Mondjuk nekem Kalk nem volt logikus, lehet mert nem jártam előadásra A gyakok nem voltak végül is nehezek
[ Szerkesztve ]
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Kis méretű 12V-os akksit keresek! 2-3 A.
Eladó / cserélhető / rendelhető.
Szemezgessetek bátran.1.: Tükrös szekrény eladó / cserélhető.
2.: Egyedi kristály ékszer készítés rendelés alapján.
3.: És a kihagyhatatlan ajánlat: GRAVIR készítés megrendelés alapján.
4.: Gesslein Lion babakocsi eladó / cserélhető.
5.: Pince ürítés készletek, porcelánok, könyvek, stb. Friss képek!!!
Az 1., 4. és 5.-ban foglaltak cserélhetők egy jó állapotú 160 x 200 -as matracra.
Ajánlatok priviben.
https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
cekkk
veterán
válasz stranger28 #36642 üzenetére
Majd ha Várterész anyánknál csináltad meg akkor mond ezt
-
törölt tag
Hol lehet a létező legolcsóbban még éppen használható gamepad-et venni?
-
Zola007
veterán
válasz Audison #36650 üzenetére
Csapdán még nem voltam, de ott laktam mellette jó ideig. 1 órával előtte szerintem menj oda, mert már akkor elég nagy tömeg szokott lenni az ilyen koncertek előtt
-
Zola007
veterán
Ha a héten megy valaki Nyíregyre és jön is vissza 2-3 órán belül, írjon rám legyen szíves, betársulnék utasnak és a benyába is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha már zene, akkor inkább ez. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Audison
senior tag
Volt már valaki a Főnix-ben Tankcsapda koncerten? Mikorra érdemes odamenni (19:00-kor kezdik), hogy legyen normális hely? Jó lenne az első pár sorba helyet kapni.
-
dbius
veterán
.... Semmi, inkább le se írom....
-
gps76
őstag
válasz patex1983 #36630 üzenetére
Megtanulom(nám) én,de két hét alatt ennyit,ami ráadásul szakszöveg,nem igazán kivitelezhető,főleg hogy nap mint nap kérdezik az előző nap ledarált dolgokat és még készüljek a vizsgára is,meg család,gyerek lármázik estig,stb.
Ezért akarnék "könnyíteni" a dolgon.
Az a gond az A/4-essel is,hogy sokmindent nem tudok leírni,kevés ami nálam lenne egyszerre papirka. -
stranger28
addikt
válasz Daniel Alves #36644 üzenetére
Remélem kitoloncolják őket... ezek után ez a minimum.
-
mghltm
addikt
válasz Daniel Alves #36644 üzenetére
ezek a samsonirol szoktek a gyujtobol
-
Daniel Alves
őstag
Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com
-
stranger28
addikt
válasz PLaci58 #36638 üzenetére
Nem tanulni nem tanítják meg őket, hanem gondolkodni. Remek példa erre egy logika vagy kalkulus elmélet. Csupa száraz definíció, de egyszerű dolgok vannak mögöttük. Tehát, ha elsajátítod a nyelvezetet + magadnak megjegyzed miről szól a def./tétel, akkor kész vagy. Ha nekiállsz, hogy te most bevágod, megbuktál. Utóbbi gyakoribb.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
-
atike
nagyúr
válasz PLaci58 #36638 üzenetére
Kb.
Tanfolyam az nem kell, van tananyag, tanuld meg, jövő héten mész vizsgázni.
Spórol a cég ahol tud.
Én meg imádkozhatok, hogy bele tudjam verni a fejembe - kissé ciki lesz, ha nem lenne meg elsőre. Kitalálták, hogy az eddigi 2 emberke mellett legyen még plussz kettőnek is hivatalos tűzvédelmi szakvizsgája... Hurrá.
-
atike
nagyúr
-
PLaci58
addikt
válasz patex1983 #36630 üzenetére
Jahh a mi időnkben még tanulni kellett. Ma már olvasni se kell tudni egy érettségihez.
110 A5-ös oldal az 55 A4-es. Kb 4-5-óra tanulás. Kinek van annyi ideje manapságGondolom azt a 110 oldal jegyzetet se magának írta, hanem fénymásolta.[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
patex1983
őstag
-
sto1911
veterán
Gigabyte GA-970A-UD3 AM3 rev. 3.0 lap par honaposan (3 ev-ez a par honap garival) elado, vagy hasonlora cserelheto ertekegyeztetessel.
-
Laraxior
titán
Én kiirnám kispapírra azt amit nem tudsz megjegyezni. Az ingujjban kényelmesen elfér. Legalábbis nekem anno a 6 év középiskola alatt 100%-os biztonsággal működött, beleértve itt az érettségit is
és akkoriban még nem az volt a menő, hogy kinyomtatni meg begépelni...tollal apám... kézírással.
Egy A4-es papírt simán rátoltam egy 5x5ös papírfecnire*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
kungzi
veterán
-
ati012
őstag
andras888: ja, van rá célszerszám nem is olyan drágán.
körül rágják a témát.[ Szerkesztve ]
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Sanda varrógéphez kersek hajtóvilla rugót ( 1-3 kép ).
Ha van valakinek jöhet a privát.https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
gps76
őstag
válasz ati012 #36618 üzenetére
Persze kb.110, A/5 oldalt....Tömény "hülyeséget".
Az irásbeli még jó is mert van több mint egy óra rá,de szóbelinél sajna 10 perc alatt kellene vázlatot,kulcsszavakat leírni,amiről beugrik a szöveg,ezért gondoltam valami kijelzős akármire amiben txt szöveget lehet beirni[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
Tudnátok segíteni valamiben?Rég jártam már iskolába,most meg egy-két írásbeli,szóbeli vizsga előtti kb.10 perc felkészülés alatti vizsgára kell jónéhány megjegyezhetetlen szöveget a vizsgán is elérhető formátumba tenni.Magyarán puskázni kellene,valami órába,tollba épített lcd kijelzős ketyere lenne jó,ami szöveget tudna megjeleníteni,de nem feltűnő.Tud valaki megoldást?És NEM a fenekem alá papir,ilyesmi érdekel,mert odáig eljutottam,de nem kivitelezhető,kevés a fény.Azért gondoltam valami kijelzős akármire.
[ Szerkesztve ]
-
andras888
aktív tag
Hali mindenki! Van itt valakinek szerszáma a következőfeladathoz? Egy tápon kellene cserélni 24 pines csatit, és 4 kábelre új dugaszt rakni. Valakinek csak 20 pin kellet de ezen a tápon nem szétszedhető volt és egy laza mozdulattal lefűrészelt 4 pint :-)
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz #65675776 #36571 üzenetére
" A gázórát ugye galvanikusan át kell hidalni."
Nagyon okos szabály. Pár méter után a föld alatt műanyag (KPE) csövön jön a gáz az egész városi hálózatban.
Persze nehogy szikrázzon véletlenül a gázóránál. Hajdanában fémből voltak a gázórák. Nem a szolgáltatónak kellene állni a számlát, ha módosította a konstrukciót ?A védőföldhöz lehetőleg mindenki alakítson ki saját földelést. Mert ha a beérkező nullára van kötve csupán a lakás védőföld hálózata, és azt a nulla vezető (és csak az) megszakad, akkor a bekapcsolt fogyasztókon keresztül (szomszédokén is) megkapod a fázist a védőföldedre. Vagy a trafóházban elmászik a nullpont (volt ilyen pár éve itt a városban, a hagyományos trafócskák nem nagyon bírták a tartós 400 V-ot), akkor is kapod a delejt a védőföldeden. Ezen enyhítene a saját földelés.
Ha már téma, akkor egy jó tanács: pár ezer Ft.-ba kerül csupán egy "FI relé". Rázós esetekben életet menthet !
[ Szerkesztve ]
mezis
-
aldebaran
őstag
VESZEK Asrock P43DE alaplapra processzor hűtőt!
Fontos: halk legyen és működjön!Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
mghltm
addikt
-
Dan-szan
senior tag
Egy ilyen egyszerű adaptert keresek,hol lehet venni Db-ben? Esetleg ha van vkinek elfekvőben az is jó lenne.
[ Szerkesztve ]
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
Bull Boss
őstag
Eladó Laptop [link]
-
PLaci58
addikt
válasz #65675776 #36579 üzenetére
Hülyeség.
A lakásban védőföldes elektromos rendszernek kell lennie. A gázkészülék, ha elektromos csatlakozású, akkor védőföldes bekötésű. Azt még leföldelni butaság. Majd csinálnak jó földhurkot és lehet, hogy ráz minden.
Sehol nem láttam még lakásban ilyet. A gázóra egyébként fémházas, vezeti az áramot"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
xigris
őstag
Sziasztok! samsung wave 3 eladó a ph legolcsóbja 23k t-mobilos
-
bobace
addikt
válasz rayoliviero #36598 üzenetére
Többnyire lehet, de nem vásárlásnak minősül, hanem kp felvételnek, van ahol még annál is drágább.
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Ryzen5 3600 fèlkonfigot vennèk lap proci ram èrdekelne
- iPhone 15 PRO 128Gb Natural titanium 2027.01-ig garancia + Eredeti apple szilikon tok
- Eladó Fujitsu számítógép / i7-2600 / gt 1030 vga / 8gb ram
- Gamesir Nova Light Space Purple Bluetooth Kontroller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest