Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz stranger28 #17418 üzenetére
Néha két hét, néha másfél hónap
-
madgie
titán
válasz Chesterfield #17739 üzenetére
Éljen a penész (egy csomó agyonszigelt, műanyag nyílászárós lakás van már, tele penésszel)
-
madgie
titán
válasz copass #17749 üzenetére
Nem értem, miért baromság ez. Én láttam, mit és hol kell cserélni/javítani, hol mennyi hő szökik el... aztán majd apránként megcsináltatom (ahogy a zsé engedi). Mennyivel jobb, mikor enélkül a "barmoság" nélkül veszed meg és ész nélkül körbeszigetelsz mindent mindenhol, kívül-belül.
szerk: dehogynem mérnek. nekünk ismerős csinálta, ott vannak a konkrét, kimért adatok.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz werszomjas #18330 üzenetére
És a meghatalmazottat fogják lefotózni?
-
madgie
titán
válasz werszomjas #18336 üzenetére
Jogsi nem elég ilyenkor? Az is alkalmas személyazonosításra, nem?
-
madgie
titán
válasz #65675776 #18714 üzenetére
Nekem vagy 5-6 évig A4Tech egereim voltam (két egész darab ), az utolsó x7, a világon semmi baja nem volt soha, csak én hülye elhittem, hogy egy 10-15k-s egérrel pontosabb/gyorsabb/nagyobb májer leszek.
Tanulópénz (de azóta pl tudom, hogy a gigabyte egereket inkább hanyagoljam) -
madgie
titán
Minden gyorsabban indul, fürgébb az egész OS, három év után tegnap ültem vissza HDD-s rendszer elé, mintha szekeret kéne hajtani Aston Martin után.
szerk: nem csak a munka, egész egyszerűen az SSD olyan, hogy kattintasz valamit, valahová és ott, akkor megtörténik. HDD-vel, meg kattintasz, vársz... és megtörténik. Nem nagy kaland, ha nem SSD-zik valaki, akkor nagy valószínűséggel azt se tudja miről beszélek, de szvsz egy HDD-SSD váltás többet ér, mint két mag-négy mag ugrás, dupla ram, stb.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz #65675776 #36061 üzenetére
Üvegre karcmentesítő?
Antireflex van rajta, jól tudod (MC, HMC, stb), de karcmentesíteni felesleges. A homok megkarcolja, meg a flexeléskor repülő izzó fémdarabka beleeszi magát, de ennyi, ezeken kívül baromi nehéz megkarcolni. A műanyag lencsére vannak már elég komoly karcmentesítő rétegek, de még azok is elég távolról integetnek sajnos az üvegnek.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Chesterfield #36689 üzenetére
Nincs egy normális optometrista Debrecenben? Egyre jobban bánom, hogy nem kezdtem el azt a sulit
Amúgy a netes rendelésre ugranak (ugrunk), ne csodálkozz, borzasztóan visszavett a forgalomból, sok helyen olcsóbb a lencse, mint amennyiért mi a gyártótól (!) megkapjuk.
daa-raa: tórikus lencsénél át kell számolnunk, mert + cylinderrel kell rendelnünk (optometrista meg sokszor mínusszal dolgozik). Persze azt nem tudom, jól át tudta-e számolni a kolléga Példa: +0,5 sph -1,5 cyl 90 fok átszámolva -1,0 sph +1,5 cyl 180 fok lesz.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
70-80 forintért alap budget lencsét sem veszel meg Kínából, de alapvetően a francér' védjem a főnököm: igencsak jó árréssel dolgozik az átlag láccerészbót. Jó, persze itt nem karnist meg próbababát kell fenntartani, mint egy butikban, hanem mondjuk tízmillás gépkészletet, amiben ha romlik valami, az is több százezer (és évenknt romlik). De mondom, nem védem, bőven lennék a tulaj helyében.
-
madgie
titán
válasz krisi047 #36728 üzenetére
Ha egy Gorzsás Zsoltról beszélünk, akkor azért ő eléggé rálát arra, mit és hogyan érdemes csinálni, eladni... vevőközpontúan. Pár éve még az országot járta, szégyen részemről, de nem emlékszem pontosan, mit is csinált (de asszem az Essilor területi képviselője volt).
-
madgie
titán
Sima látszerészként lóf@szt sem látsz ebből a haszonból, be vagy jelentve minimálbérre oszt csók. Boltot nyitni meg több, mint rizikós, nekünk itt a húszezres városban van három bolt, több, mint elég, Nyíregyházán meg mondjuk vagy negyven Több ezer százalékos haszon amúgy semmin nincs, az általad említett ócsókínai lencsék több mint a fele gyári hibás lesz, az meg ciki, hogy cserélgeted.
Optometristának már inkább megéri tanulni, eleve kevesen vannak, relatív jól megfizetik őket, mehet több üzletbe is rendelni, mondjuk 4-4 órákban.
Látszerész szakmát már szinte nevetségesen egyszerű kitanulni most, már nem kell kézzel üveglencsét gyártani, komolyabban érteni a csiszoláshaz, beültetnek egy CNC-s gép elé, meg magolj némi anatómiát/kereskedelmet/fotót oszt csók.
tiborandrsa: ő az, ismerem, régebben járt felénk is sokszor
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
De, annyi van egy normális lencsén, sőt. ócsólencsén lehet szorozni ész nélkül, de egy 50-100 ezres multifokálisnál már nem mindegy, milyen szorzóval árazzák, könnyen kifordul az érdeklődő, ha máshol húszezerrel olcsóbban megkapja ugyanazt. bár igazából túl sokat feltételezek az emberekről, a legtöbbjének tíz perc elmagyarázni, hogy ugyan már, ne azt lássa, hogy 50% akció, hanem azt nézze meg, mennyit és miért fizet, úgy döntsön.
Optometrista most is felsőfokú, diplomás képzés, ráadásul relatív keményen nyomják. Hülye voltam, hogy 5 évvel ezelőtt nem csináltam meg...
-
madgie
titán
válasz PindurAnna #36767 üzenetére
Műkönnyet/szemcseppet kapott, ugye?
-
madgie
titán
Tudom, csak egyéni rossz tapasztalat, de engem sok-sok év és vagy 150 ebay tranzakció során eddig csak németek húztak le (kína, usa pölö soha). Például náluk tanultam meg kezdő fejjel, hogy hiába 99,8%-os az eladó, ha nincs PayPal, akkor hagyni kell a fenébe.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Bjørgersson #37659 üzenetére
Én napi nyolc órából elég sokszor
-
madgie
titán
válasz Bjørgersson #37661 üzenetére
Látszerész vagyok Ma pont egyedül hagytak a csajok, a délelőttöm tele volt orkokkal, nyuggerekkel, büdösekkel és ezek variációival. Felüdülés volt az az egy szem jól öltözött, normális beszédkészségű fiatal pár
-
madgie
titán
válasz Gercsa #37946 üzenetére
Csak a gimis is bandát normális körülmények között nem rakják a metállika elé mondjuk egy rock in rio-n. A hasonlatnál maradva a magyar focinak valahol a garázsban van a mostani helye, ahol ugyan a lelkes haverok mosolyogva headbangelnek rájuk, de az utcán elhaladó átlagember inkább csak azt hallja ki belőlük, hogy sz@r a tempó és hamisak.
-
madgie
titán
válasz dvdbackuper #50011 üzenetére
Drága egy légkalapácsot bérelni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Politika
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- LEGO klub
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Vírusirtó topic
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- További aktív témák...
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs