- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Friczy
senior tag
válasz
honda 1993 #6221 üzenetére
Semmi gáz nincs ebben, mások az elvárásaid, mint amit a rendszer ajánl. Ennyi. Innentől kezdve két választásod van: a) igazodsz a rendszer elvárásaihoz; b) keresel olyan rendszert, amely igazodik a te elvásásaidhoz.
-
Friczy
senior tag
válasz
honda 1993 #6200 üzenetére
https://wiki.debian.org/ATIProprietary
-
Penty
aktív tag
válasz
honda 1993 #6225 üzenetére
Linuxon nem úgy működnek a dolgok, hogy letöltök a netről mindenféle fájlt, telepítgetem őket és aztán vagy hoznak magukkal egy csomó ganéjt, vagy nem.
Linuxon csomagkezelőt használjuk (egyfajta store, csak ingyenes minden), ahonnan kiválasszuk a nekünk kellő dolgokat és – a kezdők egy csicsás felületen egy-két kattintással, a hozzáértőbbek egy rövid terminálos paranccsal – feltelepítik azokat. Ennyi. Nem kell itt semmit keresgélni a neten, mindenféle bizonytalan eredetű weboldalról. Minden adva van az adott disztribúcióhoz a csomagkezelőben. Ez a megoldás fényévekkel jobb megoldás, mint a windowos féle neten keresgélős.
A Windows is ebbe a csomagkezelős irányba fog elmenni a jövőben (röpke 20 évnyi lemaradással), ha jól olvastam pár hete... -
lev258
veterán
válasz
Nem annyira a Linuxon múlik, mint amennyire a gyártókon. Intel-hez még csak telepíteni se kell.
-
válasz
Igazad van, neked Win való, bár azt nem igazán értem, hogyan jelentheted ki valamiról, hogy lehetne jobb is, amiből egy kukkot sem értesz!
Ne offoljuk tovább ezt a fórumot, ha lehet. -
Archttila
veterán
válasz
honda 1993 #6223 üzenetére
Valoszinuleg te meg vilagra sem jottel amikor en mar szamitegep elott ultem es rendszerfajlokat turkaltam
Windows?
En megjartam a rangletrat te kis oktondi
dolgoztam korabban cegnel DOS alatt es hasonlo dolgok teccikerteni? Egyebkent a mostani Windows egy kanaan a korabbi Windows verziokhoz kepest. Telepitettel te Win 95 alatt drivert?
ketlem! Tudod mi az a napi 10-15 BSoD?
Itt van inkabb egy kis aptitude
(hatha tanulsz valamit)
-
Archttila
veterán
válasz
honda 1993 #6221 üzenetére
"mert nekem elegge durva hogy ennyit kll szarakodni egy driver telepitesevel."
Neked valo disztron 1-2 katt. Most irtak par hozzaszolassal lejjebb... es azt is, hogy a Debian NEM a te rendszered egyelore. (bar valoszinuleg a jovoben sem lesz az)
Mas hozzaallast igenyel ez az egesz...
Mondanam, hogy bizotsan fiatal vagy de... -
válasz
honda 1993 #6219 üzenetére
Figyelj, ez is Debian. csak lájtosabb, hogy ne kelljen sokat kínlódni eleinte. Én is erre tértem át, amikor a Debian jelezte, hogy MINT- et akarok telepíteni.
Kiválasztod, hogy 32/64 bites változat kell- e, utána meg az asztali környezetet, amelyik szimpatikus. Van itt is Cinnamon, MATE, KDE és XFCE! Ha ezeket telepíte, hamar meg fogod szeretni a Linuxot!
-
Archttila
veterán
válasz
honda 1993 #6215 üzenetére
"debian kezdoknek"
mokas egy figura maga
Egyebkent ahogy a kollega is tanacsolta "ismerkedos" disztroval erdemes kezdeni, mert igy ugy is csak "szaralinux" lesz a vege
-
válasz
honda 1993 #6215 üzenetére
Desktop Enviroment, asztali környezet. Bocsi, elfelejtettem, hogy még nem vágod ezeket. A Debiant értettem ezelőtt is.
Ha tényleg Debiant akarsz, akkor olvasgasd át ezeket kezdésnek.[link]
[link](#6216) sati
Az ráérne 1-2 hét múlva, ha megvan a kellő rutin. Az LFS azért még jó pár hónap lesz!
Debian kezdőknek topic csak most más a neve -
válasz
honda 1993 #6213 üzenetére
Attól függ, milyen DE- t használsz.
De van device drive manager is, ha akarod próbáld ki, ugyanolyan egyszerű ezzel is telepíteni, mint a Cinnamonnal, amit a kép ábrázol, ami Debianra is van, mint a minap olvastam. -
válasz
honda 1993 #6210 üzenetére
Linux MINT, két kattintás volt ide jutnom 1 sec alatt
Ha telepíteni akarnám az fglrx- et, akkor még két katt kéne és 1 perc múlva már fenn a driver újraindítás nélkül!
Mi jobb a Winben?Debian nem nokedliknek való, ezt magamról tudom, mert első Linuxos hetemben belefutottam én is a Debianon az fglrx telepítésbe.
Látom szereted a kihívásokat, miért nem ugrasz neki az Arch- nak? -
lev258
veterán
válasz
honda 1993 #6210 üzenetére
Linux-nál is rendszere válogatja, mennyire egyszerű.
-
BoB
veterán
válasz
honda 1993 #6207 üzenetére
5 oerc feltenni egy Ubuntut a next next finish telepítőjével. Amit te ezzel el fogsz tölteni időt az több lesz.
Ott meg egy kattintással lehet proprietary drivert telepíteni.
-
lev258
veterán
válasz
honda 1993 #6207 üzenetére
Ahogy gondolod. Viszont el kell kezdened alaposabban utánanézni, hogyan is működnek a dolgok. A leírásban egy fájl szerkesztéséről, majd pedig Terminálon keresztül egy parancs segítségével történő telepítésről van szó. Ezután pedig még egy kis fájlszerkesztés. De előbb az alapok megismerését kellene elsajátítanod.
-
lev258
veterán
válasz
honda 1993 #6205 üzenetére
Már mondtam, Debian nem éppen első ismerkedésre való. Amúgy arról szól a leírás, hogy felveszel egy tárolót és onnan települ a driver.
-
lev258
veterán
válasz
honda 1993 #6202 üzenetére
Mint írtam, inkább a leírást kövesd. Amúgy itt találod.
-
lev258
veterán
válasz
honda 1993 #6200 üzenetére
Linux-hoz.
De amúgy jobb, ha a leírást követed. Igazából a Debian nem feltétlenül a legjobb választás első találkozásnak. Inkább azok választják, akiknek már van némi tapasztalatuk. -
lev258
veterán
válasz
honda 1993 #6198 üzenetére
Az AMD honlapján ott a driver, vagy van egy leírás, csak követni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- Hegesztés topic
- DVBViewer
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Max
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile (ARPG)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged