Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz ubyegon2 #9993 üzenetére

"De tudatosan? Mármint tisztában vagy a különbséggel su és sudo között? (ha nem, akkor ugye minek)"

Hát, nem igazán értem. A su-val lépek be a terminálba rootként, amúgy meg felhasználóváltással tudnék bármit is csinálni benne, ha nem rakom be a mezei profilom a sudoersbe. Ha benne vagyok a sudoersbe, akkor meg sudo-val is tudok rendszergazdai jogosultságot igénylő dolgokat csinálni.

"Mármint a Win? Lófüttyöt, az úgy a legbiztonságosabb, ha soha nem látja egyik meghajtóm nyomát se! :D"

Hát nem tudom. Mindenesetre nálam mindig volt egy görcs Windows alatt, hogy valami vírust összeszedek, amire végülis kevés az esély, ha ésszel "biciklizek" az interneten, de ki tudja... Önmagában vicc, hogy egy külső víruskereső programot még ajánlott feltenni rá, mert a virtuális kártevők garmadája lesi kiéhezetten a júzer adatokat a nap 24 órájában.

Szerk.: régen amúgy XP meg Millenium alatt kelt-feküdt a rendszerem, mert minden Warezos sz*rt összeszedtem, ami csak létezett. Míg el nem kezdtem dolgozni, addig crackelt játékon kívül más nem volt a gépemen, velük együtt meg jöttek a sz*rok is. Amint lett pénzem fel is regeltem a Steamre.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés