Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- aquark: Zsebszámológépek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
saelin
veterán
válasz
bambano
üzenetére
De... csak az elég 90-es évek.

Olvasgattam picit rsync témában és arch wikin találtam ezt a commandot -persze azóta már átszabtam az én "ízlésemnek", hogy a home-ot ne másolja mán:
rsync -aAXv --exclude={"/dev/*","/home/*","/proc/*","/sys/*","/tmp/*","/run/*","/mnt/*","/media/*","/lost+found"} / /media/saelin/Debian-BuP-- a debian-bup egy 30GB-os pendrive.Ezt visszamásolva a rsync-el megmaradnak a programjaim beállításai, és úgy mindenem? Persze a a home tartalmát kivéve. Eredetileg arch linux alá próbáltam kitalálni valamilyen backup megoldást, de végül úgy döntöttem, hogy egy univerzális megoldást szeretnék. Lévén a partícióim fixek (root, swap, home), csak a rajta lévő disztró szokott változni. Gyakorlatilag egy snapshotot szeretnék a rendszerről, amit visszaállítva onnan folytathatom a dolgom, ahol azt abban a pillanatban abbahagytam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Tesla topik
- Apple asztali gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- -55%!!! LEGÚJABB GENERÁCIÓ! Lenovo ThinkPad T14s Gen6 AI 7 Pro 350 PRO 64GB 1TB, 2029-es gar!
- Gombászkönyvek egyben
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- DELL LATITUDE 5420 üzleti laptop garanciával 14", i5-11345G7 16gb ram 256ssd FHD
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest