Új hozzászólás Aktív témák

• Bici

félisten

Sziasztok!

Otthoni gépre keresek linux disztrót, amivel minimális mennyiséget kell foglalkozni, miután belaktam, ugyanakkor stabil és biztonságos.
    Debian-ra gondoltam, de felmerült bennem pár komolyabb probléma:

1.) AMD Richland APU van a gépemben, ami a 3.11-es kernellel is szörnyen bugos, ezen kívül maxon pörög az órajel, mert semmilyen energiatakarékos funkció nem műxik. A 3.17-ben is jött hozzá még javítás. A legutolsó Debian tudtommal 3.2-t tartalmaz, amivel lehet, hogy nem is működne az IGP-m. :U Gyári driver telepítése pedig kizárt.

2.) Sokan mondják, hogy a debian lassan bootol, pl. egy Ubuntuhoz, vagy Mint-hez képest. A kérdés, hogy mennyi az esélyem, hogy más disztrók boot gyorsító módszereit sikerrel alkalmazzam a debian esetén? Vagy ezekkel kiiktatnám a debian mármely előnyét? (nem tudom még, hogy milyen módszerekről van szó, de ha végül tényleg a debian-ra esik a választásom, akkor komolyan beleásom magam a témába)

Az első probléma megoldására azt gondoltam, hogy a kernel-t felrakom a testing-ből, majd visszaváltok stable-re. Ez menni fog? Ha nem, akkor mi miatt? A debian egyik doksijában azt olvastam, hogy csak stable -> testing -> unstable irányba lehet menni, de ha nem frissítem fel az összes csomagot, csak a kernelt (és a függőségeket), akkor nem lehet, hogy mégis vissza tudok állni? Vagy igy tökön szúrom a stable ágra jövő frissítéseket?

Vagy várjam meg a 8-as debian-t, addig meg bírjam ki a testing-en?

Bármilyen tipp jól jön. :D

Kössz! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés