Hirdetés
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gép1: Renault Kangoo vizhűtő ventilátor fokozatok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
A kérdésem LVM-re irányul. Nem tudtam, h hova írjak...
Adott egy Proxmox, ami Debian 12-őn fut, a telepítése Proxmox ISO-val volt, az semmit nem kérdez, LVM és ext4 (OK, ezt mondjuk megkérdezte...), kész. Jelenleg itt a grub és a root partíciók vannak.Telepítettem manuálban egy debian 12-őt másik SSD-re, EFI, de se LVM, se LVM-thin, se ZFS nincs, csak ext4. Viszont ez másik vas is, nem sok a különbség (1155-ről 1150-re, más csatik, stb...), de kicsit tartok a váltástól.
Adatokat kellene mentenem az LVM alól (régi vas), át az újabb vasra, pl. Proxmox /etc és még pár könyvtár, VM-ek, LXC-k. A PVE nem tudja menteni a beállításokat. Clusterbe rakni és úgy áttelepülni nem tudok, mert a régiből ram, HDD is költözik.
Ami sejtésem szerint nem fog menni az /etc másolással, az a bind mountok és a pci passthrough átvitele és a NIC beállítások, de ezeket újra tudom konfigolni.Jelenleg az a bánatom, h nem tudom, h hogy lehetne hozzáférni pl. LinuxMint live alól az LVM root partícióhoz, hogy másoljam a két SSD között az adatokat.
Esetleg próbáljak a régiről bootolni és hátha tudok ott másolni?
Vagy az új Proxmoxhoz hozzáadni az LVM group-ot?Mi a helyes/legkevésbé szívatós megoldás? Köszönöm a javaslatokat
Ha nem jó topik, akkor jelezzétek kérlek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hisense LCD és LED TV-k
- Battlefield 6
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 855 G8 - Ryzen 7 5850U I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Macbook Pro 2019 // i9 // 32GB / 2TB // Számla+Garancia //
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest