Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: Safe Mode az agyban
- sziku69: Szólánc.
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
A kérdésem LVM-re irányul. Nem tudtam, h hova írjak...
Adott egy Proxmox, ami Debian 12-őn fut, a telepítése Proxmox ISO-val volt, az semmit nem kérdez, LVM és ext4 (OK, ezt mondjuk megkérdezte...), kész. Jelenleg itt a grub és a root partíciók vannak.Telepítettem manuálban egy debian 12-őt másik SSD-re, EFI, de se LVM, se LVM-thin, se ZFS nincs, csak ext4. Viszont ez másik vas is, nem sok a különbség (1155-ről 1150-re, más csatik, stb...), de kicsit tartok a váltástól.
Adatokat kellene mentenem az LVM alól (régi vas), át az újabb vasra, pl. Proxmox /etc és még pár könyvtár, VM-ek, LXC-k. A PVE nem tudja menteni a beállításokat. Clusterbe rakni és úgy áttelepülni nem tudok, mert a régiből ram, HDD is költözik.
Ami sejtésem szerint nem fog menni az /etc másolással, az a bind mountok és a pci passthrough átvitele és a NIC beállítások, de ezeket újra tudom konfigolni.Jelenleg az a bánatom, h nem tudom, h hogy lehetne hozzáférni pl. LinuxMint live alól az LVM root partícióhoz, hogy másoljam a két SSD között az adatokat.
Esetleg próbáljak a régiről bootolni és hátha tudok ott másolni?
Vagy az új Proxmoxhoz hozzáadni az LVM group-ot?Mi a helyes/legkevésbé szívatós megoldás? Köszönöm a javaslatokat
Ha nem jó topik, akkor jelezzétek kérlek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest