- bambano: Bambanő háza tája
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pajac: 10 a 12-ből (HD4400 iGPU)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- amanoba: Zakuszkarecept Puskás Csabától, a Borkonyha Étterem head séfjétől
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
Új hozzászólás Aktív témák
-
andriscs
aktív tag
Hi!
Tegnap újabb kék halál, ma reggel futattam memória-ellenőrzőt, full tele volt hibával, és kiderült, hogy az egyik új modul hibás. Most kivettem a 2 új 256-ost,remélem, hogy kicserélik holnap. Van még egy kérdésem: miért van az, hogy a BIOS nem ismeri fel néha az IDE eszközöket? Primary-n van egy vinyó, secondary-n középen slave-en egy dvd-író, a végén master-on egy másik vinyó. Például most, hogy megy mindkét vinyó, nem látja a dvd-írót. Ez mitől van? Valaki említette, hogy a 400 W-os Mercury tápom esetleg kevés a gépemhez (ld. konfig). Elvileg elégnek kellene lennie. Okozhatja a hibát az, hogy a táp nem elég erős? -
Rover623
félisten
Andriscs!
Mint tudjuk nálad már eleve memória gond van...
Nem a HL2 eszik extrém sokat, hanem neked már indulásnál extrém kevés a szabad memcsid...
Azt kéne már megnyugtatóan rendezni...!
Mondtuk már: TAKARÍTSD KI A MEMÓRIÁT...!
Pucold ki az indítópultot, a tálcádat, stb...
Aztán fogd a nyuszira...bocs, a HL2-re... -
kavboy
tag
figyelj induljunk el előről. Tehát kell neked a ghost.exe, amit másolj rá egy flopira és bootolj be arról. Vagy csinálj a ghosttal egy bootolható cd-t és azon rajta lesz a ghost.exe is.
Aztán válaszd ki, hogy partícióról partíciót vagy diszkről diszket csinálsz és mentsd le. Majd cseréld ki a vinyók boot sorrendjét, bootolj a cdről vagy flopiról és állítsd vissza. Ennyi... -
andriscs
aktív tag
Hi!
Körbenéztem a neten, és mindehol ilyen fórumok vannak, hogy ilyen hiba miatt ,meg olyan hiba miatt nem sikerül visszaállítani NG 9-cel a dolgokat. Egyes helyeken azt monják, hogy csak ugyanakkora méretű particóra lehet visszarakni bootképesre a rendszert, máshol meg FixMBR progikat használnak. Érdekes, hogy NG 9 mindenre jó, csak arra nem, amire tervezték -
andriscs
aktív tag
Hi!
Most olvasom, hogy elvileg ha drive-ként csinálja valaki az image-et, akkor utána azt nem lehet rárakni egy particióra, hanem helyette particióként kell lementeni, aztán: ''Image back as Partition to Partition''. De ilyet nem találtam NG 9.0-ban, ennél újabb meg ha jól tudom, akkor nincs. Szóval lehet, hogy ez a hiba, amiért nem lehet utána olvvasni a particiót? -
andriscs
aktív tag
Hi!
Most elkezdtem a Copy one drive to another használatával, de ahogy látom, újra megette a 20 GB-ot a 6 GB-os particó, és megint olvashatatlan lesz. Mi a titka? Hogyan lehet Ghost-tal visszaállítani rendszert? Nem igazán értem, hogy a program miért nem valósítja meg azt, amire tervezték. -
andriscs
aktív tag
Hi!
Kipróbáltam WindowsXP alatt is. Amikor végez az image helyreállításával, akkor az a meghajtó, ahova kipakolta, olvashatatlan lesz, nincs formátuma, holott az eredeti partició NTFS volt. Ezt miért csinálja? Érdemesebb a Copy One Drive to another-t választani, akkor bootképes marad? -
-= CsoCso =-
tag
Bővebben: link
Te tudod...
Egyébként a táp csak egy futó 5let volt; prime95-öt nézted? -
-= CsoCso =-
tag
Hal-ee!
Nem tudom aktuális-e még a memória-téma, ha igen, próbáld ki ezt: Bővebben: link Prime95. Nekem nagyon bejött. Eredetileg a proci-hűtőm tesztelésére szedtem le (CPU-Burn + 4°Cdurvaa), de aztán jól jött húzásnál is, meg van memóriát nyúzó része is! Azt mondják, ha EZ nem talál hibát a rendszeredben, akkor más sem fog...
Ja, a másik: a memóriákkal kapcsolatban én jártam úgy egy korábbi configomnál, hogy beletettem egy új (másfajta) memória-modult, és elkezdtek hibázni ezerrel. (Memtest) Ha kivettem bármelyiket, tökéletesen ment, akárcsak nálad. Nálam a táp volt a ludas, nem csalás, nem ámítás! Valahogy pont annyi volt neki az elég. Szóval tápcsere, azóta öcsém használja gond nélkül.
Uff!
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Andriscs...
Ez most köztünk maradjon (HALLJA MINDEN ÉRINTETT????): a szolgáltatók bekeményítettek...
Keményen elkezdték üldözni a fájlcserélős embereket. Megvan a jogi háttere annak hogy őket (a szolgáltatókat) megszopassák azok, akiket anyagi hátrány ér az általuk üzemeltetett infrastruktúrán kalózkodók miatt...
Nem akarnak sem pereskedni, sem fizetni!
Szemrebbenés nélkül kiszolgáltatják a felhasználót!
Hiszed-nem hiszed...te dolgod!
Nekünk hivatalból jó kapcsolatunk van néhány nagy szolgáltatóval...belső emberek súgtak nekünk erről...ez van... -
Rover623
félisten
Hát pl. a DC++ fontos...fontos hogy gyorsan meg lehessen találni téged, és a szolgáltatód piszok gyorsan felszámolja az ADSL vonaladat...de még a kábelt is kirángassa a falból...
Kapásból 20-30M mínusz...
P.S.:
Ja, és ha nem fut a DC++, akkor kiugorhat a NetLimiter is...ugye?
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Az...de már mondtam.
Most az otthoni gép előtt ülök, 260M a foglalt...du. fél 7 óta megy, a gyerek nyomta a CoD-ot hálóban, leveleztem, volt hogy 3db IE volt megnyitva, bent van a NAV, ActiveSync,UPSMON,ASUSPROBE,Messenger,apróságok...és csúcsban volt 580M
Valami nem stimmel nálad, tizedeld meg a rezidens cuccokat, ami nem kell feltétlen a tálcán...irtsd ki!!!! -
Rover623
félisten
Nos...szerintem a legjobb teszt az élet!
Ha a Winfos nem dől be, nincs kékhalál, nincsenek titokzatos elszállások, akkor ne foglalkozz azzal, hogy 2-3 teszt jónak mondja...egy meg nem!
Azt is csak emberek írták, lehet abban is bug!
A Windows-od memóriafoglalása viszont aggasztó...van olyan, hogy több memóriát észlelve eleve többet foglal be cahce-nek, de nem ennyivel.
Az otthoni masinában 1G van, 260-300M körül szokott megállni a Desktop.
Ezt a gépet amin írok, reggel óta használom, futott már mindenféle, most az 512-ből 310-et foglal, 350 volt a csúcs!
Az 1000-ből 500 indokolatlan!
Nézd át a taszkokat, tálcádat, stb. -
andriscs
aktív tag
Hi!
Utánaolvastam, elvileg kell tudnia a 3-as latency-t.
CAS Latency
Certainly, one of the most important timings is that of the CAS Latency and is also the one most people understand. Since data is often accessed sequentially (same row), the CPU only needs to select the next column in the row to get the next piece of data. In other words, CAS Latency is the delay between the CAS signal and the availability of valid data on the data pins (DQ). Therefore, the latency between column accesses (CAS), plays an important role in the perfomance of the memory. The lower the latency, the better the performance. However, the memory modules must be capable of supporting low latency settings.
[Szerkesztve] -
andriscs
aktív tag
Hi!
Itt van az új memória:
Bővebben: link
Ebből hogy lehet megállapítani a CAS-t? A 3-3-3 és a 3-4-4 az? A régien kenm tudom a gyári számát, ahhoz ki kell vennem -
Rover623
félisten
Hát én már sok mindent láttam...de olyat még nem hogy az időzítésértékekkel valaki tönkretett volna egy hardvert...
Még a fesz emelés sem végzetes. A memók általában 2.5-2.6 körül kérnek (bár vannak már 3V fölöttiek is), a mai lapok többsége 2.9-ig engedi húzni.Ha túlhúzod, melegszik, hibázni fog, erre kikapcsolod vagy reset után úgyis a BIOS-ba mész visszavenni a ''tempóból''...
A procinál lehet esetleg ártani a feszkóval, de az új procik már bírják az ilyesmit...a lángolós Athlon movie már a múlté...
Ilyen segédprogi jó lenne...de ne is álmodj róla!
Amúgy nem bonyi a dolog, az Everest-el vagy a CPUz progival nézd meg a memcsik paramétereit, aztán a BIOS-ban állítsd be ezek közül a legrosszabbat...vagy egy fokkal még rosszabbat. -
Rover623
félisten
Természetesen nem igaz!
Igazából az egyetlen megkötés az, hogy páronként egyforma méretűeknek kell lenniük a moduloknak.
Innentől kezdve a BIOS-t író programozók jóindulatától és felkészültségétől függ a dolog...
Természetesen annál könnyebb a BIOS és a chipset dolga, minnél inkább hasonlít egymásra a két memória (egyoldalas memcsit azért nem párosítanék kétoldalassal, sőt a bankszámokat és a szervezést sem kutyulnám szívesen).Két azonos méretű és azonos szervezésű, de más sebességű memcsivel is menni szokott...természetesen rendes ramokról és rendes lapokról beszélünk.Ha az alaplap nem bír a különböző memcsikkel, akkor is kézzel általában belőhető az a freki és azok a késleltetési paraméterek, amelyeket használva stabilan megy a dolog.
Az esetedben meg kell próbálni a két modul közül a gyengébbik időzítéseit kézzel megadni és/vagy alacsonyabb frekin futtatni a memcsiket. Sajnos még ideális esetben sem fenékig tejfel az élet...
Hiába van négy foglalat egy lapon, a kivitelezéstől függően sajnos előfordulhat hogy négy modulllal már nem fut ''csúcsra'' a rendszer.
A BIOS intelligenciája meg roppant fontos.
Pl. Asus P5GDC lapban Kingston KHX3500 modulok alapból erős füttyel indítanak...pedig a lap korrekt, a memória SPD szintén korrekt! Mégis: nem tudnak mit kezdeni egymással Auto módban. Kézzel kell beállítani az FSB-t, akkor OK
Ellenpélda:
Komoly 845-ös rendszert upgradeltem kollégának 875-re. Egy KHX4000/512-es modulja volt. Volt a fiókban egy kallódó KHX3700/512 egy évvel korábbi kiadásban, beraktuk...egy éve kevernek Dual Channelben, akár 450-460MHz-en is...stabilan
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Szemüveges topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- PlayStation 5
- Milyen videókártyát?
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest