Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fitzgerald

veterán

válasz Cifu #1644 üzenetére

"A hivatalos YouTube csatornán 1 millió alatti volt a nézettsége akkor, ma 15 milliós"

Ha erről a videóról beszélsz, én igen komoly összeget tennék rá, hogy ez már azelőtt 10 millió fölött volt, mielőtt a tavalyi E3-as videó befutott volna.
    Lehet hogy nem a hivatalos csatornán, de majdnem 100%-ig biztos vagyok benne hogy volt egy CP 2077 teaser, aminek ekkora volt a nézettsége már akkor, magam is rengetegszer néztem meg a videót. Mivel a YouTube-on a statistics gomb már egy ideje nem elérhető, ezért ezt már nyilván nem tudom semmilyen stabil adattal megtámogatni.
    Ami viszont teljesen biztos az az, hogy emlékszem amikor tavaly rácsodálkoztam, hogy az E3-as trailer néhány nap alatt szedett össze akkora nézettséget, mint a teaser közel 6 év alatt, és ez akkor egy 10 millió fölötti szám volt...

Kommunikáció szempontjából leginkább ott hibáznak szerintem, hogy nem veszik be a leszarom tablettát, amikor be kéne. Ahogy itt feljebb is megfogalmazta már a fórumtárs: ha a célpont (ez esetben a CDPR) bármilyen mértékben receptív egy ilyen dologban, minden adandó alkalommal elő fog csörtetni a barlangjából az Anita Sarkeesian meg a többi feminista, politikai aktivista, elégedetlenkedő, degenerált, stb.
    Inkább nem cifrázom.

Sajnos ez a dolog eléggé összefonódik magával a játék fejlesztésével is. Ez egy kétélű kard.
    A CDPR szándéka a kérdőívezéssel nyilván az, hogy jobbá tegye a saját játékát, és hogy valamilyen szinten igyekezzen megfelelni a közönség elvárásainak is. Én úgy érzem, hogy ők ezt eddig elég jól ki tudták egyensúlyozni (még nem kopogom le, várjuk meg a mai gameplay-t), mert ugye bármennyire is arról hallani manapság hogy megváltoztatták ezt meg azt, tavaly elég határozottan kiálltak magukért, amikor a TPS mód miatt kezdett sírni egy hangos kisebbség.

A probléma ott kezdődik, amikor a semmirekellő félkegyelműek (legyen ez a gyűjtőneve a fenti halmaznak) ezt úgy értelmezik, hogy akkor most van egy vonaluk a CDPR-hez, és megpróbálhatják a saját céljaik érdekében exploitálni a fejlesztő transzparenciáját, jóhiszeműségét.

Na, a Rockstar elképesztően jól kezeli az ilyen dolgokat. Pedig ha botrányról, szarkavarásról van szó, akkor az ő játékaiknak alaposan kijut az ilyesmiből. Ők egyszerűn nem vonnak be senkit a fejlesztési folyamatba semmilyen formában, a legtöbb játékuk mégis hatalmas kritikai-és anyagi siker.
    Én továbbra is úgy gondolom, hogy ezt a CDPR is megtehetné már.

De egyébként szerencsére vannak olyan arcok odakint mint a YongYea, LegacyKillaHD, Upper Echelon Gaming meg a többi hasonló YouTuber, akik igyekeznek felfedni, kielemezni, és észérvekkel lelövöldözni a sötét oldal mindenféle szarkavarását.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés